Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2017-06-11 11:24:31 följande:
    Det är nog samma kategori av människor som tror på kollodialt silver och på den här typen av intervjuer..
    Ganska hårda och märkliga ord om en man som bland annat varit lektor på Göteborgs Universitet, ekonomichef för Sveriges fjärde största kommun, jobbat som konsult på området åt Sida, jobbat på regeringenskansliet osv osv

    Men det är enklare att låtsas som om det vore nåt fel på avsändaren än att ta till sig det obehagliga budskapet.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-11 11:24:31 följande:
    Det är nog samma kategori av människor som tror på kollodialt silver och på den här typen av intervjuer..
    Jag är på riktigt nyfiken på varför du svarar som du gör på detta.

    Så, varför?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-11 16:02:43 följande:

    Om man tittar på videon så får man se Hans Jensevik hysa beundran för Ian smith rasistiska regim som kom till för att skydda den vita överhögheten. Detta var en regim som inte godkändes av FN  (eller något enskilt medlemsland).  Jensevik pratar sedan om den afrikanska befolkningens frigörelse som  att det var klaner som förstörde den nationalstat och det välfärdssamhälle som Ian Smith byggt upp.


    När samma Jensevik lite senare pratar om att det kan bli värre i Sverige än i zimbabwe eftersom de klaner som har flyttat till Sverige är muslimer och att de klaner som flyttat till Sverige inte har några  planer på att integrera och assimilera sig så borde det bli uppenbart  att det här är en fördomsfull människa som hyser främlingsfientliga och rasistiska åsikter.  


    Hans Jensevik har under ca 25 år varit konult i egen firma med en blygsam omsättning (Jens är idag 75 år gammal). Jenseviks arbete har ibland varit ifrågasatt. Bla så betackade alliansen i Stockholm stad för analyser som har som enda syfte att vilseleda medarbetare, invånare, villaägare samt företagare och investerare i staden. Stockholm stad övervägde också rättsliga åtgärder mot kommunexpertens (Hans Jenseviks) felaktiga och mycket tendiösa s.k. analys. Du hittar mer kritik på nätet om du söker.

    www.kommunrating.se/pressmeddelanden/pdf_uppl...


    Det är alltså det faktum att du inte förstår samtalet som gör att du inte vill lyssna på folk som kan lära dig något.

    För din info:

    Zimbabwe började kallas Zimbabwe efter att Mugabe kommit till makten 1980. Det var under Mugabe som Sveriges regering började skicka stöd dit via exempelvis Sida.

    Så Jensevik var i Zimbabwe under Mugabes regim. Inte Ian Smiths. För att hjälpa dem bygga upp lagstiftning i den nya nationen.

    DET var landet han hyllade som"bäst i Afrika" (eller vad han sa) och det var landet han menar blivit förstört av klanstrukturer - i motsats til en fungerande stat.

    Nu vet jag att sossar har en soft spot för Mugabe och hans regim men tycker inte du att Zimbabwe försämrats under Mugabes styre?

    Det du inte fattade om den religiösa aspekten har jag redan addresserat.

    Så det är din egen oförmåga att förstå sammanhanget och samtalet samt dina bristande historiekunskaper och dina fördomar som får dig att tro att det handlar om en konspirationsteoretiker.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-11 17:39:28 följande:

     


    Det är du som inte lyssnar. Jensevik pratar om med beundran i rösten om  Ians Smiths Rhodesia det Jensevik kallar "nationalstaten", sedan berättar Jensvik om hur han, när landet bytt namn till Zimbabwe,  fick vara med om när klansamhället förstörde denna nationella välfärdsstat. Tror du att den svarta befolkningen fick ta del av välfärden i  välfärdsstaten Rhodesia (den välfärd som Jensevik så tydligt beundrar)?


     


     


    Flash,  om du inte ser fördomarna och den främlingsfientlighet som så tydligt skiner igenom i intervjun och väljer att lyfta fram denna kommunkonsult som något ekonomiskt orakel så är det ingen idé att vi fortsätter diktionen, vi har helt enkelt för olika syn den för att det ska bli meningsfullt. 


     


    Nä, det gör han inte. Det är din fantasi som kompletterar vad som faktiskt sägs.

    1983 kom han ned (sades) Då hade Mugabe suttit i nästan tre år. Då hade man Afrikas bästa eknomi (sades) vilket lätt kan kollas upp.

    Du kan sedan kolla vilken utvecklingskurva som helst vad som börajde hända med deras ekonomi just i den vevan. Du vill inte svara på om du tycker att Mugabe gjort landet bättre eller sämre.

    ---

    Du är välkommen att avsluta utbytet när du vill. Det var du som sökte upp mig i detta.

    Du har inte sagt en enda sak om de faktiska resonemangen kring sveriges krisande kommuner. Du ser att slaget rä förlorat innan du ens har börjat och tar istället till personangrepp och smutskastning. Av såväl den aktuella debattsajten som mannen som intervjuas. Du tramsar genom att säga att jag "lyfter fram honom som ett orakel".

    På så sätt styr du bort samtalet från sakfrågan och har därmed uppnått så mycket du kan uppnå.

    Well played!

    Inte med ett ord resonerar du kring hur kommunerna är låsta i såväl intäkter som utgifter. Hur åldringsvården är det som finns att ta av. Konsekvenserna av detta.

    Du ahde kunnat lära dig något om du tagit till dig av vad som sägs men det är helt OK om du lämnar.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-12 09:32:39 följande:

    Alla som lyssnar på intervjun hör Jensevik beundran för nationalstaten/välfärdsstaten under Ian Smiths regim och hans förakt för vad som hände efter frigörelsen när Jensevik menar att det afrikanska klan samhället raserade landets välfärd. Eftersom den svarta befolkningen under Ian Smiths regim inte fick ta del av landets välfärd så får man anta att det är där som skon klämmer i Jenseviks världsbild.  Jag  är självklart kritisk mot utvecklingen under Mugabe men under Ian Smiths regim så frodade rasismen och Smith trodde på den vita rasens överhöghet och vägrade låta landets svarta majoritet få makten och att hysa respekt för något sådant tycker jag är äckligt.


     


    Innan du lyssnar för mycket på en kommunkonsult som blivit beskylld för att vilseleda medarbetare, invånare, villaägare samt företagare och investerare och för att komma med felaktiga och mycket tendiösa analyser så borde du kanske titta på hur det verkligen förhåller sig.  

    www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-am.../

    Resultatet bland Sveriges kommuner har stärkts 3 år i rad och 2016 så gick Sveriges kommuner med totalt 21,5 miljarder i överskott.  Självklart finns det utmaningar för Sveriges kommuner som har behov av att bygga ut välfärden.  Då är det bra att Sverige har en regering som kan tänka sig att stärka kommunernas ekonomi till skillnad mot exempelvis sverigedemokraterna som vill minska statsbidragen till landets kommuner med 53 miljarder ( detta motsvarar 10% av hela kommunsektorns intäkter eller 100 000 jobb). Nu kommer du hävda att sverigedemokraterna vill stoppa framtida invandring men idag är inte invandringen så stor som tidigare och kommunernas utmaningar finns väl enligt dig här och nu? Då måste väl tom du inse att SDs budget kommer leda till en fullständig katastrof och ett dråpslag mot många kommuners välfärdssatsningar. 

    Så här skriver en kristdemokratisk kommunpolitiker i Knivsta:

    "För Knivsta kommun skulle SD:s riksdagsbudget få långtgående konsekvenser. Halveras stödet från det kommunala utjämningssystemet så skulle det slå oerhört hårt. Hårdast slår SD:s budget nämligen mot Sveriges landsbygd.


     


    Följden blir stora regionala skillnader med olika förutsättningar för skola, vård och omsorg. Bara i Knivsta skulle SD:s budget innebära neddragningar med cirka 4050 miljoner kronor. Medel som behövs i välfärd och kärnverksamhet.


    Neddragningen motsvarar en minskning med cirka 70 lärare eller 90 undersköterskor. För kommunens invånare skulle detta få allvarliga konsekvenser. För Sverige som välfärdsland är Sverigedemokraternas politik förödande"


     


    www.unt.se/asikt/debatt/sd-budget-slar-hart-m...


    Seriöst. Du måste sluta rasistanklaga folk för saker och ting du fantiserar ihop. Den enda som nämnt Ian Smith är du. Ingen annan. Du lägger till ett känslomässigt "beundran".

    Jensevik blir inte rasist för att han förklarar att Z var Afrikas mest utvecklade land (eller vad han kallade det) när det är enkla fakta som går att googla upp om du tvivlar.

    --

    Inget av det du du skriver har någn bäring på vad Jensevik talar om. Tvärtom vill du efter att rasistanklagelesn fallit försöka skifta från hans förklaringar till vad som sker i kommunalsverige till SD. Som vanligt.

    Sa inte du att du skulle sluta skriva om detta?

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-12 11:07:11 följande:

    Ca 2,01 in i intervjun,  Jag kom ner dit efter frigörelsen det var gamla Sydrhodesia Ian Smith, Nationalstaten,  kan man säga, det land i Afrika som hade högst välfärd


    Ca 2,24 in i intervjun Sedan fick jag vara med om hur klansamhället förstörde en nationell välfärdsstat.


    Man kan inte tolka det annat än att Jensevik anser att afrikanska klansamhällen förstörde Ian Smiths nationalstat och dess höga välfärd (som inte svarta människor fick ta del av). När Jensevik lite senare i intervjun pratar om de flyktingarna som kommit till Sverige som muslimer och klaner som flyttat till Sverige och inte har några  planer på att integrera och assimilera sig så torde det vara uppenbart att Jensevik är mycket fördomsfull och främlingsfientlig/rasistisk. 


    Jo det går mycket väl att tolka det som något annat än rasism när han talar om hur Mugabes Z föll i välstånd. Du behöver verkligen skärpa till dig på den punkten.

    -----

    Jensevik visar i intervjun på hur den kommunala eknomin tar stryk och kommer att ta stryk. Han ger en bakgrund från 70-talet till idag på vad som skett och sker. Han varnar för att åldringsvården är det som kommer att förlora mest.

    Han visar hur staten tog makten över komunernas inkomster. Kommunerna äger inte sina egna skatter utan de går först via Riksdagen och fås senare tillbaka (men bara till en viss del) på nåder. Detta torde vara okänt för de flesta.

    Det fins mycket att lära om kommunal ekonomi för den som vill lyssna.
  • Flash Gordon

    Mer Hans Jensevik:


    ">


    (video 1 av 3)

    Han föreläser för Ragunda kommun och visar på hur Sverige de facto har noll i tillväxt och hur det är äldreomsorgen som kommer att offras när socialbidragen ökar framöver.

    Dessutom, som lite kuriosa för tråden, så säger han att han varit politiker en gång i tiden Han jobbade ihop med Jan O Karlsson "så då kan ni gissa vilket parti jag tillhörde".

    Även här:

    ">


    (video 1 av 4)

    Om hur kommunerna kommer att klara av invandringen.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-17 09:57:28 följande:

    Det måste handla om gamla texter som denna twittrare har hitta.  


    Huruvida informationen på hemsidorna är felaktig är inte så värst intressant.

    Det intressantaa är fenomenet med hemsidor som erbjuder fejkade bakgrund-stories och uppmaningar att dölja sin riktiga identitet osv. Hur har detta påverkat beslut om asyl i Sverige - för att ta en journalistisk vinkel.

    Med tusentals ismlistiska extremister i Sverige idag - hur många av dessa har kommit hit på falska premisser?

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?