Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Epepe skrev 2015-10-06 11:33:15 följande:
    Det var ett djup där som jag tyckte om. Men det frågor hos mig som jag inte kunde låta bli att fundera på. Hur lika är dagens Svenskar med de som nu lider nöd? Vad hade dåtidens svenskar gemensamt med dagens nödställda flyktingar?

    Följaktligen hur mycket påverkar det här med att leva i en hård tillvaro egentligen oss människor? Antagligen ganska mycket. Ja antagligen så pass mycket så att det kan vara mycket svårt att föreställa sig för dem som inte befinner sig där i.  
    Jag/vi har levt bland de fattigaste fattiga, delat deras vardag, och det är obegripligt hur dom orkar år efter år, så man behöver nog vara född in i misären för att fullt ut kunna förstå.
    Vi kan ju lämna eländet när vi fått nog, men dom har inget val.
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2015-10-06 13:40:54 följande:
    58 sidor, 580 inlägg och läst 12846 gånger....och fortfarande inga svar på trådstartens fråga från massinvandringsförespråkarna.
    Jag kan inte se det som nåt annat än en hypotetisk fråga.
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2015-10-06 14:06:06 följande:
    Jag kallar alla för massinvandringsförespråkare som inte kan/vill ha en gräns för vad vi klarar ta emot, oavsett om det är flyktingar eller andra invandrare.
    Så du tycker man bara ska hjälpa ett visst antal en krissituation?
    Då får vi hoppas att du inte behöver uppleva när det antalet är uppnått, när du befinner dig i nöd, för jag misstänker starkt, att du kommer att ha svårt att förstå varför just du blir utan hjälp.
  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-10-06 15:06:36 följande:
    Här kommer en icke-hypotetisk fråga hämtad ur verkligheten:
    Anser du att det med tanke på rådande situation är hållbart och bevilja ca.1000 asylrelaterade permanenta uppehållstillstånd per dag?
    Om inte,vilka åtgärder skulle du föreslå för att minska "volymerna"?
    Asylsökandet ingår i de mänskliga rättigheterna, som Sverige skrivit under att följa, så där kan vi inte påverka nämnvärt.
    Att det beviljas permanenta uppehållstillstånd för flyktingar från Syrien, har jag inte så mycket att invända mot. Läget där är så speciellt och det kan dra ut på tiden i många år framåt, och med tanke på det, är ett permanent uppehållstillstånd troligen det bästa.

    Vad gäller åtgärder, så hoppas jag EU nu kommer med en lösning eller flera, som gör att vi får en mer rättvis och hållbar fördelning vad gäller antalet flyktingar som kommer till EU, lösningar som omgående sätts i verket.

    Sen måste det förstås komma till en lösning i Syrien, eller rättare sagt hela arabvärlden inkl mellanöstern.
    Men hur lösningar på det ska se ut vet jag inte, ingen har ju heller lyckats med det tidigare, och just nu ser det mer hopplöst ut än nånsin tidigare.
    Att ena mer än 1000 olika grupper ser jag som en omöjlig uppgift för oss att lösa, det måste komma inifrån, men vägen dit verkar lång.
  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-10-06 15:30:36 följande:
    1. Att söka asyl är en mänsklig rättighet,att bli beviljad asyl är dock inte det.

    2. Varför tror du att Danmark knappast är under samma migrantpress som Sverige?
    Har du någon teori om varför Sverige utsätts för ett oproporionerligt stort migranttryck,inte minst med tanke på vår geografiska avlägsenhet från konflikhärdarna som rimligtvis borde innebära att vi borde utsättas för ett avsevärt mycket färre migrater än EU-länderna längre söder ut.
    Tror du verkligen att Sverige inte kan vidta politiska åtgärder för att minska migrantströmmen hit,detta alltså utan att bryta mot diverse internationella konventioner?


    Vi får se vad som kommer för åtgärder och beslut från EU, utifrån det får vi sen agera.
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2015-10-06 16:54:47 följande:
    Att ge permanent uppehållstillstånd till alla som beviljas asyl är bara korkat. Vi vet inte ett skit om hur det kommer att utvecklas eller om individen ifråga ens vill/kan anpassa sig till ett normalt liv i Sverige.
    Så du tycker det är bättre att folk sitter som asylsökande/beviljade år efter år, vilket kan bli många år för Syrierna, istället för att ge dom alla möjligheter som finns att ta sig in i det svenska samhället?
    Och jag har aldrig påstått "alla", utan de från Syrien, men det finns förstås fler anledningar än kriget i Syrien, fast det behöver vi inte gå in på här.

    Det du säger, går ju rakt emot vad du/de vill se, att de som kommer hit, snabbare kommer ut å "gör rätt för sig".

  • Världsmedborgare
    familjenstyg skrev 2015-10-06 17:07:24 följande:
    Då kan du ju svara med ett hypotetiskt svar.
    Man kan bara hjälpa ett visst antal. Blir anstormning för stor kollapsar hjälpsystemen eftersom de är anpassad för en viss mängd plus en viss överbeläggning som går lösa genom lite trollande med knäna. Problemet idag tycks vara att hjälpsystemen är så pass överbelastade att de börjar haverera.

    Det är lätt att inta inställningen att det inte får finnas någons gräns för att hjälpa människor i nöd. Men för de som verkligen måste lösa problemen är det betydligt knepigare. Jag tror de flesta skulle välkomna en fungerande lösning som dessutom är realistisk. Det vill säga en lösning som inte bara innehåller tomma fraser som "Sverige är rikt" "Alla måst ta sitt ansvar" eftersom det i grunden bara handlar om att försöka lägga över problemet på någon annan och inte innehåller någon lösning på problemet.

    Jag vet att det finns/fanns planer/diskussioner om att sätta upp tältläger. Frågan är om det kan anses vara en verklig lösning att låta folk flytta från ett tältläger i närområdet till ett tältläger tusentals kilometer därifrån.
    Ett hypotetiskt svar, jag tror inte det finns nåt som kallas för "hypotetiska svar", men jag kan ha fel., fast ok , svaret blir då: Exakt så många som vi har råd med och klarar av.

    Problemet är att vid en krissituation, går det inte att använda sig av de "svar" som normalt finns.
    Att du har rätt i sak, förändrar inget, vi har en krissituation att hantera och måste då agera utifrån den.

    Att vi samtidigt måste jobba för att inte allt ska gå överstyr är förstås en självklarhet för alla, vilket EU borde ha gjort för flera år seden, nåt jag hävdat om och om igen i flera år nu.
    Vi/EU underlät att hjälpa Italien och Grekland, och senare även Turkiet med flyktingströmmen, så nu står vi med ett problem som är långt mer problematiskt än vad det hade kunnat vara.

    Nu är det upp till EU att lösa problomen, så vi får ordning på det här, vilket jag hoppas sker utan politiskt tjafs och gnäll från medlemsländerna.

    Det här ska inte vara en politisk fråga, utan enbart en humanitär, för det kan bara lösas med humanitära insatser.
    Fortsätter det att vara en politisk fråga, då tror jag vi kommer att få ett långt större problem än vad vi redan har.
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2015-10-06 17:26:42 följande:
    Du får närmare förklara hur "möjligheter till att komma in i det svenska samhället" stavas permanent uppehållstillstånd.
    Som jag ser det så öppnas det upp fler möjligheter för de med permanenta uppehållstillstånd, än för de som är beviljade asyl med tidsbegränsning av uppehållstillståndet.

    Eller som det står på http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-vuxen-och-har-sokt-asyl/Om-du-far-stanna/Permanent-uppehallstillstand.html

    Om du får permanent uppehållstillstånd har du rätt att bo, arbeta och leva här på samma villkor som alla andra som är bosatta i Sverige. Du kan resa in och ut ur landet, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass för att kunna återvända.

  • Världsmedborgare

    Ha ha ha, hört på en nyhetskanal via sat-tv, nu undrar Danmark om dom inte skulle kunna få ta del av de flyktingar som kommit till Sverige, för att fylla behovet med den annalkande bristen på arbetskraft i landet.., tänk så det kan bli

  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2015-10-06 17:32:34 följande:
    Såklart är det en politisk fråga då det enbart genom politiska beslut kan gå att påverka hur vi hanterar situationen här.

    Det är tyvärr där som felet ligger att det politiseras, men det kanske behövs en långt värre katastrof, en som verkligen ställer allt på sin spets, för att få dig m.fl att fatta det.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?