• Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    För mig är inte frågan OM vi ska ha invandring eller ta emot flyktingar, utan HUR och HUR MÅNGA vi klarar samt att man måste vara uppriktig med de problem och utmaningar som följer och ha konkreta idéer om hur man löser dem.

    Jag är så less på folk och politiker som förespråkar/stödjer/beslutar om att ta emot en massa folk från andra länder och när problemen kommer så är det...


    Om man istället tog ansvaret för det man beslutar så hade det inte sett ut som det gör.

  • Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?
  • Anonym (Santi)
    Padirac skrev 2018-06-19 22:43:09 följande:

    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet påverkats och hur det her påverkats, samt varför?

    Islam i sig är inget problem, hedersförtryck och islamism är ett problem däremot.

    Har du belägg för att budgetnedsragningar gjorts på välfärdsområden för att finansiera migrationen?


    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet inte påverkas som du påstår?

    Har du belägg för att islam inte är ett problem?

    Har du belägg för att migrationen inte påverkat välfärden?

    Har du belägg eller är det bara tyckande.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Fredrik) skrev 2018-06-19 23:49:14 följande:
    Behöver inte visas. En budget är en budget ovh om en utgift blir mycket större måste man minska ner på något annat.

    I Sverige är det uppenbart att både vård, skola och rättsväsendet har fått ta stryk.

    Däremot kan man diskutera omfattningen.
    Magdalena Andersson sa ju faktiskt hösten 2015 att LSS var en av de poster de skulle dra in på för att bekosta migrationen. Jag missd hur jag ryckte till när jag hörde det. Politiker brukar inte vara så rakt på... och LSS är ju också ett skämt numera.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Santi) skrev 2018-06-19 23:59:10 följande:
    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet inte påverkas som du påstår?

    Har du belägg för att islam inte är ett problem?

    Har du belägg för att migrationen inte påverkat välfärden?

    Har du belägg eller är det bara tyckande.
    Egentligen är klanmentalitet och hederskultur ett större problem än islam - men islam är ju sprungen ur den kulturen.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-06-19 23:48:52 följande:
    Du begär det omöjliga och du vet det.

    Men eftersom alla vet att pengar som används till något måste tas någonstans ifrån och då inte längre är disponibla för andra utgiftsposter så är din fråga inte intressant i sammanhanget.
    Det är absolut inte omöjligt. ocg det vet nog du också. På ekonomistyrningsverkets sida finns alla uppgifter om statens budgeterade utfall och utfallet.

    Har några budgetposter skurits ned eller minskats för att bekosta migrationen? 

    Att komma dragandes med att det fanns pengar som kunde använts till annat om den inte använts till migrationen - ja det är väl lika korkat som då ett ex anklagade mig för att vara otrogen, för det skulle jag varit om jag ville det.

    Har andra budgetposter skurits ned för att bekosta migrationen? Det är frågan och den är inte omöjlig att svara på. 
  • Padirac
    Anonym (Santi) skrev 2018-06-19 23:48:26 följande:
    Nu pratar du om dig!
    Nej, jag vill inte vara lik dig Solig
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-19 23:58:18 följande:
    Finns både korrelation och kausalitet vad det gäller den stora invandringens kostnader på välfärdsstaten. Helt obegripligt hur du ens kan påstå något annat.
    Jag kan påstå något annat för att jag har läst FAKTA! på ekonomistyrningsverkets sida - statens budgetutfall finns där och det är bara att lösa hur olika poster i statens kostnader förändrats från år till år.

    Har då posterna sjunkit eller stigit? 

    Mellan 2012 och 2017 tillförs varje år mer pengar till de olika posterna. Finns det undantag. Ja, det finns några få poster som sjunker under de åren.

    ett litet axplock ur rapporten om statens budgets utfall 2016

    Utgifterna för Garantipension till ålderspension blev 773 miljoner kronor (5,5 procent) lägre eftersom antalet pensionärer som fick garantipension blev färre. Dessutom blev efterlevandepensioner till vuxna 421 miljoner kronor (3,5 procent) lägre än föregående år."

    Fler civilanställda vid Polismyndigheten Inom utgiftsområde 4 Rättsväsendet uppgick utgifterna till 44 064 miljoner kronor, vilket är 1 598 miljoner kronor högre än vad som anvisades i den ursprungliga budgeten och 190 miljoner kronor högre än totalt anvisat. Det beror på att antalet civilanställda vid Polismyndigheten ökade mer än beräknat i den ursprungliga budgeten.

    Bistånden ökar då färre söker asyl Inom utgiftsområde 7 Internationellt bistånd uppgick utgifterna till 36 707 miljoner kronor, vilket är 1 717 miljoner kronor högre än vad som anvisades i den ursprungliga budgeten, men 68 miljoner kronor lägre än totalt anvisat. Det beror på att antalet asylsökande blev lägre än vad som beräknades i den ursprungliga budgeten. Eftersom del av kostnader för asylsökande räknas in i biståndsramen anvisades ytterligare medel i ändringsbudgetarna för att Sverige skulle nå upp till den fastställda biståndsramen.

    Ersättningar till kommunerna högre än beräknat Utfallet för utgiftsområde 8 Migration uppgick till 40 034 miljoner kronor, vilket är 7 453 miljoner kronor högre än vad som anvisades i den ursprungliga budgeten och 612 miljoner kronor högre än totalt anvisat. Det beror framför allt på att ersättningar och bostadskostnader till kommunerna för asylsökande blev högre än beräknat. Bland annat beror det på att ersättningen för ensamkommande barn blev högre än vad som antogs i den ursprungliga budgeten.

    Kostnader för assistansersättningen nästan 3 miljarder lägre än beräknat För utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg blev utgifterna 67 411 miljoner kronor, vilket är 1 085 miljoner kronor lägre än vad riksdagen anvisade i den ursprungliga budgeten och 3 033 miljoner kronor lägre än totalt anvisat. Kostnader för statlig assistansersättning blev 2 621 miljoner kronor lägre än statens budget medan bidrag för läkemedelsförmånerna blev 1 156 miljoner kronor högre än vad riksdagen anvisade i den ursprungliga budgeten. I vårändringsbudgeten anvisade riksdagen ytterligare 1 103 miljoner kronor för läkemedelsförmånerna.

    Lägre utgifter för sjukpenning än beräknat För utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning blev utgifterna 101 868 miljoner kronor, vilket är 5 184 miljoner kronor lägre än UTGIFTER I STATENS BUDGET 2017 37 riksdagen anvisade. Det beror främst på att antalet utbetalade nettodagar för sjukpenning blev lägre än beräknat.

    Färre kommunmottagna nyanlända än beräknat Utfallet för utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering blev 32 705 miljoner kronor. Det är 8 704 miljoner kronor lägre än anvisat i statens budget. Det beror på att kommunerna har tagit emot färre nyanlända personer än beräknat.

    Utgifterna för subventionerade anställningar blev lägre än beräknat Inom utgiftsområde 14 Arbetsmarknad och arbetsliv blev utfallet 71 559 miljoner kronor, vilket är 4 098 miljoner kronor lägre än vad som anvisades av riksdagen i statens budget för 2017. Det beror bl.a. på att utgifterna för subventionerade anställningar och antalet beslut om lönebidrag och trygghetsanställningar blev lägre än beräknat.

    Färre studiemedelstagare än beräknat Inom utgiftsområde 15 Studiestöd blev utfallet 19 671 miljoner kronor, vilket är 2 763 miljoner kronor lägre än vad som anvisades i budgeten. Det beror framför allt på att prioriterat studiebidrag för de som saknar slutbetyg från grundskola eller gymnasium blev lägre än beräknat. Det beror också på att antalet studiemedelstagare blev lägre än beräknat.

    Satsningar inom skolområdet kommer inte igång så fort som beräknat För utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning uppgick utgifterna till 71 098 miljoner kronor. Det är 1 283 miljoner kronor lägre än anvisat i den ursprungliga budgeten. Det beror till stor del på att olika satsningar inom skolområdet inte kommit igång så fort som beräknat.

    Endast 17 procent av investeringsstöd för anordnande av hyresbostäder har betalats ut Utfallet för utgiftsområde 18 Samhällsplanering, bostadsförsörjning och byggande samt konsumentpolitik uppgick till 3 803 miljoner kronor och blev därmed 2 962 miljoner kronor lägre än anvisat. Det beror främst på att investeringsstöd för anordnande av hyresbostäder och bostäder till studerande blev 2 238 miljoner kronor (82,9 procent) lägre än beräknat.
  • Rataxes

    Samma tugg som vanligt om kostnader för flyktingar. 
    Ta bort alla bidrag kopplade till invandring så kommer flyktingströmmen att reglera sig själv. 


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Padirac
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-06-20 09:20:03 följande:
    Egentligen är klanmentalitet och hederskultur ett större problem än islam - men islam är ju sprungen ur den kulturen.
    Det låter som du beskriver SD -  men så är SD sprungen ur nazismenKräks
  • Anton Chigurh
    Anonym (Santi) skrev 2018-06-19 23:59:10 följande:

    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet inte påverkas som du påstår?

    Har du belägg för att islam inte är ett problem?

    Har du belägg för att migrationen inte påverkat välfärden?

    Har du belägg eller är det bara tyckande.


    Verkar som padirac har missat ditt inlägg.....!!!
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?