• Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    För mig är inte frågan OM vi ska ha invandring eller ta emot flyktingar, utan HUR och HUR MÅNGA vi klarar samt att man måste vara uppriktig med de problem och utmaningar som följer och ha konkreta idéer om hur man löser dem.

    Jag är så less på folk och politiker som förespråkar/stödjer/beslutar om att ta emot en massa folk från andra länder och när problemen kommer så är det...


    Om man istället tog ansvaret för det man beslutar så hade det inte sett ut som det gör.

  • Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-06-24 22:29:32 följande:

    Jag tror att den bara är SD som driver frågan om att kraftigt försämra kvinnors rätt att själv bestämma över en abort. SD är också det enda partiet som anser att samhället ska tvångssterilisera transsexuella ?(jag tror dock inte att de driver denna fråga så hårt iom att de vet att de aldrig skulle få med övriga partier på den typen av idéer).


    Nja, det andra värdekonservativa partiet i riksdagen, KD, driver också den frågan - och de är också positiva till religiösa friskolor. Jag röstar såklart inte på KD heller. Svenska folket (förutom våra invandrare) röstar inte på värdekonservativa partier. Därför har också KD varit ett pytteparti. Jag är rädd att inflyttningen av människor från mer konservativa och traditionella kulturer kommer att öka såväl KD:s som SD:s makt.
  • Anonym (Hoppsan)
    Gabbe75 skrev 2018-06-24 23:32:00 följande:
    De flesta människor föredrar ett samhälle med moral. En läkare ska inte tvingas göra abort på livsdugliga foster. Läkarvetenskapen har tagit stora kliv framåt sedan nuvarande lagstiftning tillkom.

    Tar gärna emot belägg för att SD skulle vilja försvaga arbetsrätten. På vilket sätt vill de göra det rent konkret? Att göra a-kassan obligatorisk tycker jag vore bra. Det skulle stärka arbetstagarnas ställning på arbetsmarknaden, samt leda till lägre kostnader för landets kommuner då försörjningsstöd skulle minska.

    Självklart vill friskolor tjäna pengar, liksom alla andra privata företag. Betyder det att du vill förstatliga alla företag? Statliga läromedelsföretag, statliga väghållare, statliga asfaltsbolag, statliga livsmedelsbolag för att nämna några exempel.
    OK. Röstade du på KD innan SD fanns? Eller har du ändrat åsikt? Om Sverige, som varit ett sekulärt, individualistiskt och fritänkande land, börjar bli mer värdekonservativt, kan det då bero på den stora inflyttningen av människor från konservativa och traditionella  kulturer? Har deras tankar börjat påverka våra? Skrämmande!
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-06-25 00:40:24 följande:
    Genom att lägga fram förslaget visar man för folk var man står, en inte helt underskattad funktion.

    När SVT/Novus gjorde en väljarundersökning i mars i år var i snitt 67 procent av M-, C-, L- och KD-väljarna för ett förbud av religiösa friskolor, 77 procent av S-, V- och MP-väljarna för ett förbud och 95 procent av SD-väljarna för ett förbud. I denna undersökning, såväl som i den som Humanisterna presenterade förra året, fanns det ett starkt väljarstöd för att stoppa religiösa friskolor.

    "? Det är tydligt att de flesta partierna går i otakt med sina väljare. Väljarundersökningarna visar att det finns det en klar majoritet för att skolan ska vara fri från ensidig religiös påverkan, säger Humanisternas ordförande Anna Bergström."

    humanisterna.se/nyheter/vad-anser-partierna-om-religiosa-friskolor/
    Precis! SD och KD håller dock inte med svenska folket i denna fråga. Nu vet jag att du inte röstar på SD.
  • Anonym (:)-(--€:::)
    KillBill skrev 2018-06-24 23:24:03 följande:

    Vad är fördelen med att kvinnor i Sverige ska hindras från att själv bestämma över en abort i vecka 13? Det finns inga medicinska argument för SDs förslag utan det handlar bra om att SD vill driva igenom en mer moralkonservativ politik. 

    När det gäller arbetsrätten så vill SD se en uppluckring och avreglering i arbetsrätten, vill lagstadga om minimilöner, göra a-kassemedlemskap obligatoriskt och röstade, som enda parti, nej till skärpta åtgärder mot missbruk av tidsbegränsade anställningar.

    Vi har den senaste tiden kunnat läsa i tidningarna om att privata friskolor delar ut högre betyg än vad resultaten på nationella proven motiverar. Samma sak gäller ämnen där det inte genomförs nationella prov. På en privat friskola i Bromma hade exempelvis 80 % av eleverna A i musik. Elever från privata friskolor har också i förhållande till elever på kommunala skolor svårare att klara sig på högskolor och universitet. Samtidigt vet vi att privata friskolor har färre anställda lärare, Fler lärare saknar lärarlegitimation och privata friskolor betalar ut lägre lärarlöner än vad kommunala skolor gör.

    Man behöver inte vara Einstein för att förstå att skolorna gör detta för att tjäna pengar. Frågan är bara varför våra skatter ska gå till verksamhet som låter pengarna gå till vinster i stället för till bra undervisning och att våra skatter ska gå till skolverksamhet som delar ut glädjebetyg (vilket innebär att den skolans elever kan slå ut elever som har gått på kommunala skolor).

    Sverige är det enda land i värden som tillåter riskkapitalbolag och börsbolag att utan vinsttak driva skolor med hjälp av skattemedel. Före 2014 så gick SD till val på att stoppa vinter i välfärden men direkt efter valet (efter påverkan från div lobbyorganisationer) så bytte SD fot och applåderar idag att våra skattemedel går till skatteparadis i stället för till fler lärare och bättre läromedel. Det är riktigt ruttet. 

     


    Fördelen med att ha en relativt tidig gräns för abort är att föräldrar kan förmås att snabbt fatta ett beslut. Det finns ju knappast något självändamål med att verka för sena aborter (annat än vid exempelvis sjukdomsfall eller för den som har tillräckliga skäl för det).

    Tycker du att förslag om lagstadgade minimilöner är ett unikt SD-förslag? Ang obligatorisk a-kassa bör väl det gå att förena med arbetsrätten. Ang visstidsanställningarna var SD:s inställning att förslaget begränsade arbetsmarknadens parter från att själva reglera behovet, exempelvis vid säsongsarbete, vilket - rätt eller fel - knappast innebär att arbetsrätten försämras. Du har inte visat att SD har gått till val på att försämra arbetsrätten och bör omformulera dig.

    Högre betyg behöver inte innebära att studenten är sämre än någon annan. Huruvida betygen är felaktiga kan bara bedömas utifrån förmågan att ta till sig högre utbildning. Att privata skolor sätter högre betyg än kommunala visar därför i sig ingenting. Skolverket kom med en kritiserad rapport i vintras beträffande att elever från privata skolor klarar högre utbildning sämre än kommunala elever, men den verkar ha tagits bort (liksom länkarna i Aftonbladet, dagens arena, skolvärlden m.fl.). Kan inte du länka till din källa?

    Förbudet mot vinster siktar in sig på effektiva företag i de fall vinsterna kommer av lägre kostnader men bibehållen kvalitet. Det måste rimligtvis vara bättre att fokusera på kvaliteten i så fall. Det finns inget självändamål att främja ineffektiva organisationer.

    Det som den här diskussionen visar med tydlighet är att SD:s förslag - utifrån hur du själv beskriver dem - är vanlig politik som borde ha bemötts från början. Att försöka tiga ihjäl jobbiga saker har sällan lett till något gott. Så inte heller denna gång beträffande SD.

    Kanske ska tillägga att jag själv, med bla anmärkningarna ovan, inte stödjer SD. Däremot stödjer jag benhårt en fri politisk diskussion även med SD.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-25 07:55:38 följande:
    Undersökningen visar att S och V är helt i takt med sina väljare.
    Nej, det gör det inte. S och mp driver en linje som bara har stöd hos 23% av väljarna i det rödgröna blocket.
  • KillBill

     


    Tom Araya skrev 2018-06-26 01:26:50 följande:
    Nej, det gör det inte. S och mp driver en linje som bara har stöd hos 23% av väljarna i det rödgröna blocket.

    Nej, nu har du läst fel. 77 procent av S och V väljarna är för ett förbud av religiösa friskolor och eftersom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill förbjuda religiösa friskolor så driver S och V en linje som har stöd av en överväldigande majoritet av dessa partiers väljare.


    Det parti som driver en linje som är längst ifrån vad väljarna tycker är SD. 95 % av SD väljarna vill förbjuda religiösa friskolor medan SD som parti vill behålla religiösa friskolor.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-06-26 07:06:49 följande:

    SD som parti vill behålla religiösa friskolor.


    Är det inte du som talat så varmt om religionsfrihet. Har du ändrat dig?
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-06-26 07:06:49 följande:

    95 % av SD väljarna vill förbjuda religiösa friskolor medan SD som parti vill behålla religiösa friskolor.


    Är med all sannolikhet muslimska religiösa friskolor gemene SD:are har i åtanke där. Hade varit mer intressant av Svt att ställa en fråga om kristna friskolor och en om muslimska. Men det hade kanske visat en sanning som Svt inte hade varit bekväm med att visa upp?

    Från Svt:

    "Undersökningen genomfördes i början av mars. Drygt 1 000 personer intervjuades och svarsfrekvensen var 65 procent. Frågan som SVT / Novus ställt var formulerad såhär: På det stora hela, anser du att vi skall tillåta eller förbjuda religiösa friskolor i Sverige??.
  • AnneSophia

    "På det stora hela" är en märklig formulering också eftersom en som svarar Ja på den frågan kanske vill att det på det stora hela ska förbjudas religiösa (muslimska) friskolor, men kan även tänka sig att kristna välfungerande skolor ska vara kvar. Frågan lämnar det öppet för undantag och är inte absolut.

    Men men..

  • KillBill
    AnneSophia skrev 2018-06-26 12:30:49 följande:
    Är med all sannolikhet muslimska religiösa friskolor gemene SD:are har i åtanke där. Hade varit mer intressant av Svt att ställa en fråga om kristna friskolor och en om muslimska. Men det hade kanske visat en sanning som Svt inte hade varit bekväm med att visa upp?

    Från Svt:

    "Undersökningen genomfördes i början av mars. Drygt 1 000 personer intervjuades och svarsfrekvensen var 65 procent. Frågan som SVT / Novus ställt var formulerad såhär: På det stora hela, anser du att vi skall tillåta eller förbjuda religiösa friskolor i Sverige??.

    Varför skulle SVT ställa en utopisk fråga? Alla borde förstå att i ett demokratiskt samhälle så kan man inte tillåta religiösa friskolor från en religion men förbjuda religiösa friskolor från en annan.


    När SD partiledning säger ja till friskolor så säger man därför ja till både kristna och muslimska grundskolor.

    Själv anser jag att alla barn borde fredas från religiös indoktrinering i skolan.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?