Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Padirac skrev 2019-07-28 14:07:41 följande:
    Jodå, det finns gott om indikationer på vad som driver brottslighet, olika sorters brottslighet till och med och i stort vilka trender som går upp och vilka som går ned.

    Men alla är inte överens om det är symptom eller orsaker som skall eller ens kan hanteras.
    Då har du med andra ord svaret på följande frågan och kan hänvisa det till adekvata källor:

    - Ökar eller minskar mäns våld mot kvinnor?

    Det ska minst sagt bli skönt att få klarsak i det här nu. Tack på förhand.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-28 15:20:28 följande:
    Det spelar ju ingen roll vem som använder NTU, om NTU används för att påvisa saker den inte har några riktiga svar på så kan det helt enkelt bli fel.

    "Men Marie Demker, statsvetare vid Göteborgs universitet, är kritisk till att den ofta används i den politiska debatten för att slå fast hur brottsligheten ser ut i landet.

    ? Om man använder den i syfte att tala om brottstatistik och kriminalitetens utbredning då används den på ett sätt som den inte är avsedd för. Jag är rädd att detta görs för att det är siffror som är tillgängliga och att man inte har reflekterat tillräckligt över vad de här siffrorna står för, säger hon."


    Ja?

    Jag har hänvisat till Kvinnofridslinjen, Stockholmsenkäten, anmälningsfrekvensen, sjukvårdsdata och antalet kvinnliga dödsfall i flera bemärkelser - för att försöka ge en bild över trenden och komma fram till någon slags slutsats.

    Det är ett flerfaldigt finare underlag än det som regerande politiker har använt sig av och dragit slutsatser ur - när de redogör för (alltså motiverar) sin politik i ett av rikets absolut tyngsta dokument.

    Och du väljer att slå volter kring mig i det här avseendet?

    Tänk om favoritpartiet och favoritfärgen inte vore så ohyggligt viktiga ting för folk att de helt ogenerat skulle kunna kritisera landets regenter - lika hårt som Kreti och Pleti kritiserar varandra på anonyma internetforum...
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-28 15:24:23 följande:
    Ökar från vad?  Från igår? Från 200 år sedan?

    Beroende på vilka premisser du bakar in i frågan så har den säkerligen olika svar.

    En del svar är kanske rätt för en begränsad period, medans samma svar kan vara helt fel för en annan period.

    Rimligt att fråga är också på vilka premisser olika perioder väljs ut, vilken relevans har perioden för frågeställningen.

     
    Utgå från den här referenspunkten:

    Sedan regeringen tillträdde 2014 har nio olika åtgärder vidtagits som har koppling till förslag från den nationella samordnaren mot våld i nära relationer. Ett antal av samordnarens förslag kommer vidare att tas omhand inom ramen för den kommande nationella strategin mot mäns våld mot kvinnor. Utöver detta har regeringen vidtagit andra åtgärder på området.


    riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/lagforing-av-mans-vald-mot-kvinnor_H41256

    Jag är nog inte ensam om att vilja veta huruvida våra senaste insatser/åtgärder överhuvudtaget leder till en faktisk förbättring.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-28 15:52:08 följande:

    Läs då BRÅs material i frågan och se vad de säger om trenden. De är säkerligen mer insatta i frågorna än de flesta på FL och en trovärdig källa.

    'Grov kvinnorfridskränkning ... 1998-2017' är väl bra att börja med.  De redovisar också på vilket sätt de använder NTU - vilket är intressant i sig.

    Volterna får du räkna med - det är en hel del sarkasmer och 'underförstådda' påståenden som hanteras med detta som du ser som volter. Ingen av dig och mig är oskyldig - det har vi konstaterat förut och det gäller fortfarande.


    De säger ingenting definitivt om trenden.

    Det man kan komma fram till av deras uppdrag att granska ökningen av rapporterade sexualbrott i NTU och ianmälningsfrekvensen av diton är bland annat att internet kan ha betydelse och att sådant som #Metoo, #Tafsainte med mera ger en tillfällig trend, men troligen inget som påverkar en långtgående sådan.

    www.bra.se/download/18.62c6cfa2166eca5d70e1919f/1560341269153/2019_5_Indikatorer_%20pa_sexualbrottsutvecklingen_2005_2017.pdf

    Visst kan jag räkna med volter precis som jag kan räkna med negativ rörelseenergi när det samma gäller ett favoritparti. Varför ha fokus på våra politiker när vi (folket) kan ha fokus på varandra, Padriac?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-28 19:26:05 följande:

    Du får favorisera KD om du vill, andra favoriserar andra partier. Åter andra vill motverka vissa partier.

    Fokus varierar med påstånden som görs. Ofta om andras påstått underförstådda motiv, mening och åsikter. Det är bra att sånt dras ut i ljuset.

    Så efter några sidors debatterande kommer det alltså till det att det inte går att dra några säkra slutsatser om trenderna på lång sikt?


    Folket kommer långt före KD liksom vilket parti jag än skulle rösta på...

    Nja, fokuset flyttas uppenbarligen efter intresse. Jag slutade fokusera på specifikt NTU för ett bra tag sedan, det var blott en brottsindikator av flera som togs upp. I min värld är det dock betydligt mer intressant när vi - mer eller mindre unisont - kan konstatera att inte en enda levande själ har någon aning om hur trenden ser ut eller om våra åtgärder ger resultat... samtidigt som åtgärder och strategier (finansierat av skattemedel, såklart) avlöser varandra.

    Att ingen vet någonting om något angående de faktiska trenderna började jag lyfta fram som ömmande punkt i inlägg #3599. Jag undrar dock varför man, som om det skulle vara praxis, ska utgå från att trenden inte är negativ - istället för att ta det säkra före det osäkra. När uppenbarligen ingen vet, inklusive våra beslutsfattare, så finns det väl ändå ett slags ansvar att upprätthålla för samhällsmedborgarnas skull?

    Något säger mig att man gärna gör avkall på sådant ansvar för att inte ge opinionen och den så kallade skrikhögern vatten på sin kvarn. Om så är fallet så är jag inte vän med prioriteringarna...

    ...då saker kunde ha gjorts så mycket bättre redan från början.

    Varför är du själv så mycket ivrigare med att markera min hantering av NTU - jag som så gärna sållas till den så kallade skrikhögern här - än att markera när våra beslutsfattare hanterar det samma betydligt värre?

    Det är alltså vår statsminister respektive justitieminister som sitter och skriver hur diverse brottstrender >>framgår<< i hänvisade NTU-rapporter, och i ett av våra tyngsta politiska dokument - i redogörelser där regeringen motiverar politiken som de sätter i praktik.

    Du och jag håller högre standard här och nu. Är inte det mer än lagom skrämmande?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-28 21:02:24 följande:

    Folket, vad är det? Något som diverse antietablissemangs-konspiratörer säger sig företräda och samtidigt påstår etablerade partier pissar på?  Eller alla de som lever sina liv, hämtar sina barn, går till sina arbeten, försöker  hitta tid till barn, kärleken och vänner, som lägger sina röster på de partier som de tycker bäst företräder det som passar deras uppfattningar och livssituation? 

    Alldeles för många i SD-svansen som pratar om Folket som de påstår sig företräda i form av uppfattningar mm, där de säger sig vara förledda, förtryckta och frihetsberövade av den demokratiska parlamentarism vi har i Sverige, som är livskraftig och till största delen uppriktig i ambitioner att skapa bättre liv för alla som bor i det land regeringen och riksdag representerar.

     Folket, vad menar du?

    Det finns goda uppfattningar om bakomliggande orsaker - men det betyder inte att det är lätt att åtgärda. Ja, varför ska man inte utmåla utvecklingen i undergångstermer och svartmåla politikernas ambitioner att förbättra samhällets utveckling?  Det verkar i min värld inte vara en konstruktiv väg - det är svansens och de andras väg, de som vill skapa splittring, minska förtroende genom att anklaga utan att ha på fötterna, de som vill att alternativa fakta ska vara fakta. Felet är att utgå från det ena eller andra, men med skrikhögern och SDsvansen ylandes som hyenor, väntandes på minsta tecken på svaghet som kan attackeras, eller propaganda som bruna filmen, så har plötsligt en stor del av förutsättningarna för okomplicerade öppna frågeställningar försvårats. Deras agerande är det som splittrar, som skapar klyftor, misstänksamhet. Det finns ett skäl till att man säger att det räcker med en dålig frukt för att hela säcken ska förstöras. 

    Nu är det du som skriver här i tråden, inte våra folkvalda politiker, så varför vill jag påpeka att BRÅ har uppgifter som berättar mer än egensnickrade slutsatser baserade på utvalda skeenden och händelser?

    Jag tror nog att regering och ministrar har rådgivare bättre insatta än vi är, annars får du erbjuda dina tjänster. Men föreslår inte att de ska utgå från att allt är sämre än någon kan visa. Det passar bara svansen och skrikhögern och deras råd vill nog inte regeringen ha - oavsett vilken icke-SD regering vi har eller kommer att ha.


    Haha, vart kom nu det här ifrån? Fantastiskt. Jag lämnar dig med projektet att ringa in folk - som du uppenbarligen inte vet någonting om rent politiskt - i små söta kategorier och hoppar till sak istället.

    Du kan inte ens beskriva hur jag har hanterat NTU korrekt. Har dagens väder tagit det bästa från dig också?

    Ok. Så du vill inte förhålla dig till vad våra regenter skriver i en skrivelse och hur de, svart på vitt, förhåller sig till NTU i den samma. Man ska bara utgå från att de har koll på läget, som enda instans i Universum som kan se hur brottstrender >>framgår<< i NTU-undersökningar - medan professionen, som du själv har hänvisat till, varnar för exakt sådan hantering och när inte ens BRÅ kan ge så definitiva svar på aktuella trender.

    Du vart iallafall tydlig med prioriteringen...

    Jag är anarkistiskt lagd, närmare bestämt en individualanarkist. Behöver jag förklara hur synen på folket följer därefter? Föreställ dig absolut individualism och att folket är ett bestånd av individer - den radikala motsatsen till kollektivism (när/om/då individen inte själv har valt kollektivism, såklart).

    Du får själv avgöra hur nära en SD-svans och den så kallade skrikhögern det ser ut att vara, haha...

    Detta genomsyrande behov av att stämpla folk. Du är relativt ny här - iallafall ditt nick - men du befinner dig alltså i ett diskussionsforum... inte i en >>klipp och klistra din helt egna meningsmotståndare<<-verkstad.

    Saknar i övrigt ordet >>vurmare<< i dina utlägg. Bättre kan du! Ge dig inte fören du är fullständigt förutsägbar...

    Vet du vad jag själv har för term som motsvarar sådant skrikhögern, pubertetshögern et cetera? Jo, etablissemangsvänliga är termen som jag använder... så rå och brydd av identitetspolitiken är jag... att jag inte ens förmår mig att måla upp mina meningsmotståndare här i massa häckel. Kan du tänka dig?! - lite som en enhörning här på Familjeliv.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-29 00:00:32 följande:

    Ja, det är kanske så .. just 'folkets' företrädare på FL har jag inget gott öga till - det visar sig allt som oftast att de pratar om ett folk som de föraktar och samma folk som de säger sig företräda. Men jag frågar dig vad du menar med folk. Är det en stämpling menar du?  Det är så känsligt att en fråga tas som en stämpling?  

    Så med folket menar du olika grupper eller kanske till och med alla grupper, och olika individer och kanske alla individer. Ja, det är ju folket, som i mänskligheten då kanske.

    Det har sina fördelar och nackdelar att ringa in folk eller företeelser i kategorier, det är till och med en förutsättning för mänsklig överlevnad att vi har kategoriskt tänkande och en förmåga att uppfatta saker kategoriskt, och med kategoriskt menar jag, eller egentligen forskarna, förmågan att klumpa ihop olika saker till en och samma kategori, som 'farligt' till exempel. Det kategoriska tänkandet behöver kompletteras med annat tänkande också.

    Jag har inte läst vad de som du kallar 'regenter' skrivit i länken du gav,  och hur de resonerade med NTU som någon sorts referens.. Så ja har valt att inte uttala mig om det, istället tror jag att departement har såväl sakkunniga som politiskt kunniga medarbetare. Det framgår av annan information att dessa personer finns. Huruvida 'regenterna'  är förda bakom ljuset eller inte eller helt enkelt är i händerna på de som inte vet bättre har jag ingen fakta på så där kan jag inte uttala mig och jag vill inte spekulera i. Jag får studera frågan helt enkelt innan jag skriver någonting om det.

    Tydliga prioriteringar? Det var inte du så tydlig med utan det var väl sånt underförstått om andra igen appropå stämplingar alltså

    Jag tror att du just i detta nu lever i resultatet av de individuella personernas självvalda kollektivism.  Det är så här det blev nu - då alla individer som levde hittills levde i familjer, släkter, byar, hertigdömen, kungadömen, land, unioner, osv osv till världsdelar och den globala världen vi nu lever i.  Resultatet av den mänskliga individualismen och kollektivismen som följer på att vi är sociala djur gav oss detta.  Individualismen och kollektivismen som vi som sociala djur har kommer att fortsätta förändra världen.

    Jag ska inte hålla din ungdom mot dig och kanske har du varit med lika länge som jag på FL, då Charlotte och Patrik ägde och drev FL. Hur som helst är det inget argument och helt irrelevant så ja vet inte varför du tar upp det och vad du vill säga med detta om ett kontos ev ålder på FL - berätta gärna hur du tänkte där.

    De tär bra att hålla sig från att citera och tolka utan kontext, det finns några vurmare som faktiskt ängar otroligt många inlägg till just det - jag har inte sett set från dig däremot. Själv försöker jag gräva i premisser till påståenden - inte för att jag alltid lycka framställa det begripligt. Oss enhörningar emellan hahahaSå kom då vurmare med på begäran också


    Du fick en kort introduktion för hur jag som individualanarkist såg på folket. Varför inte förhålla sig till den istället för att hitta på en massa saker? Vad folket anbelangar så önskar jag dem bara frihet och makt över sina egna individuella liv... mer anspråk än så vore en aning motsägande. Att veta folkets bästa är kollektivistens paket att köpa i alla dessa färggranna former.

    Ha du dina kategoriseringar av SD-svansar, skrikhögern, konspiratörer and what not. Kunde inte bry mig mindre om sådana barnsligheter... än mindre när ingetdera stämmer - då det är ett signum för reflexer snarare än analytiska tankar. Men spotta på micken du.

    Så du har inte läst något av det jag citerade ur skrivelsen i inlägg #3615 - som du själv har svarat på en bit ovan? Vad är dina svar värda om saken då inbillar du dig? Skriver du bara saker på måfå även i sak och hoppas på att det blir rätt?

    Du missuppfattade helt och håller vad jag avsåg med stämplingar. Jag undrar ärligt talat hur du ens använder ordet... för det tordes vara uppenbart att jag menade sådant som skrikhögern, konspiratör och SD-svans.

    Det här samhället är alltså att likna med en produkt ur ditt eget huvud? Om inte så tror jag inte riktigt att du förstår individualanarkism och den absoluta individualism som följer... du vet, bara det här med imaginära landsgränser och att alla som föds inom den skulle vara svenskar, ett folk och en gemensam sak... är redan där oförenligt med någonting jag åsyftar. Men visst kan man kompromissa, jag är inte en revolutionär anarkist på något vis.

    Nu påpekade jag att det var ditt nick som var relativt nytt här. Måhända att jag har missat det tidigare men det är inget nick jag känner igen sedan typ åtta år tillbaka... inte i denna forumsdel iallafall.

    Du är hur som haver inte i någon >>klipp och klistra ihop din alldeles egna meningsmotståndare<<-verkstad, det kan konstateras. Det kanske är en svårförståeligt poäng men halmgubbar är helt enkelt inte legitima - förstår du inte mina åsikter eller politiska hållning, uttala dig inte om dessa saker. Det är inte riktigt så att jag sitter och klär upp dig i ord och stämplar hej vilt, för jag kan helt enkelt bättre och bemöter vad du skriver istället. Prova!

    Aja, nu känns allt sådär onödigt bryskt och tråkigt. Det var inte meningen att det här skulle bli en slags personlig konflikt. Du är som påpekat ny iallafall för mig och jag gillar inte den här utvecklingen. Jag har nog med årslånga och personliga konflikter i det här forumet... misstag som troligen aldrig kan repareras. Annars har jag mer än gärna motdebattörer.

    Att lyckas framställa sina tankar är en konst. Ibland kan jag träffa rätt men hur jag bemöts här och var på Familjeliv kan skvallra för alla gånger som jag har misslyckats...

    Det är mycket med det jordiska.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-29 09:59:04 följande:

    Jag har ingen personlig konflikt med dig - jag vet inte vem du är. Jag har ingen aning och om du är individualanarkist eller kristdemokrat eller bägge så är det någonting jag inte har några synpunkter på.

    Kanske har du en personlig konflikt med mig - och det får väl i så vall vara så. Det är din grej i så fall.

    Det är synd att frågeställningar tas som en klipp och klistra-verkstad.  Utveckla istället tankarna så att de blir tydligare, så att premisser synliggörs. Ta inte frågor som personliga påhopp utan skriv istället vad du inte menade och vad du menade.

    Du vet att jag inte håller dig ansvarig för en enstaka mening som fultolkas och i syfte att missförstås. Det finns andra som gör det.


    Med personlig konflikt medarrangör jag att vi har lämnat smakämnet rätt friskt för några inlägg sedan.

    Med klippa och klistra verkstad menar jag naturligtvis dina etiketter som skrikhögern, SD-svans och så vidare. Framkom verkligen inte det - när det i samma stycke står att du inte borde uttala dig om mina åsikter och politiska hållning när du inte har någon aning om dem?

    Alla dina frågor är besvarade så dina anmärkningar är lagom ur led. Vad skulle jag ha missat av minsta vikt?

    Aja, det här leder uppenbarligen ingen vart.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-29 10:48:18 följande:

    Ah, du reagerade på min utläggning om <SDsvans, skrikhöger och vurmare> som i trådarna här brukar försvara 'folket' och dess känslor, behov, uppfattningar osv. 

    Frågan var om du också hörde till dem, om det var det 'folket' du refererade till. Och du tolkade det som att jag tillskrev dig dettaJa, det är lätt att det blir fel i skrift.

    Alla 'labels' som du kallar klipp och klistra är parafraseringar på etiketter från extremhögern.


    Haha, som om det skulle vara någon här (eller överhuvudtaget) som själv avgör huruvida de tillhör skrikhögern eller en SD-svans.

    Du är inte alls medveten om hur dessa häckeletiketter används? Tillåt mig att tvivla på det...

    Du förstår nog att försvinnande få identifierar sig med dessa häckeletiketter eller då titulerar sig själva med dem.

    Men om du mot all förmodan, vett och sans behöver få det svart på vitt... så nej - jag är ingetdera. Vart du klokare av det svaret?

    Tillhör du själv [placera en lång utläggning av direkt dåliga och motsägelsefulla åsikter samt politiska hållningar, som även presenteras i en häcklande förpackning]-gänget? Jag känner att jag behöver fråga... det är viktigt för diskussionen.

    Uh... vad för jag ens här egentligen (retorisk fråga)? Orka.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-08-13 10:40:23 följande:

    Här ser du en graf över dödligt våld mot kvinnor i nära relationer fast under en längre tidsperiod. Denna graf utgör ett bra exempel på varför man ska vara försiktig med att dra slutsatser från utfallet ett enskilt år. 


    Det var en bra och tydlig illustration. Tack.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna