Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Ascendere skrev 2016-04-26 08:13:50 följande:
    Som sagt, krisen är ingalunda över för Sveriges del, tvärtom, prövningarna har precis börjat. 
    Vilken kris?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-04-26 08:11:05 följande:
    Á là Sandviken då eller?

    (Syftar här på den infamösa Sandvikenrapporten som DN slog upp stort som ett bevis på hur lönsamt det är med invandring, tills det visade sig att inkomsterna bestod helt av statliga bidrag) 

    Som jag skrev ovan, kostnaderna ligger på staten än så länge, de rullar över på kommunerna om två år, dvs senhösten 2017. Det är alltså antagligen först 2018 som vi börjar märka effekterna på kommunernas ekonomi på riktigt. 
    Inte alls, utan det kommunerna själva redovisade och den sammanställning som sen publicerades i och på våra medier.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-04-26 08:21:29 följande:
    Ja, och vägar. Och skolor. Och dagis. Och sjukhus. Och vårdcentraler. Och parker. Och brandstationer. Och el. Och vatten. Och avlopp. Och industrier. Och idrottsanläggningar. Och badhus. Oj oj, det kanske blir till att jobba över helgen för våra kära byggarbetare? Tur att vi har så mycket pengar då så att kostnaden inte är ett problem i alla fall. 

    Ja, alla satsningar på infrastruktur eller underhåll av befintlig sådan som skulle bidra till utveckling av landet de närmsta 10-20 åren är bara att glömma, det kommer att bli "social housing" för hela slanten. 

    En lustig detalj är att kommuner och landsting har rätt att köpa upp bostadsrätter utan att föreningen har något att säga till om, det är nog något vi kommer att få ser mer av, även villor kommer säkert att bli aktuellt. Dels kommer det att trissa upp priserna, dels kommer många bostadsrättsägare som trodde att de köpt sig fria bli tämligen förbannade när de plötsligt delar hus med en flyktingförläggning. 

    Du får nog ägna några veckor åt att studera Sveriges ekonomiska förutsättningar, för den info du tycks ha inhämtat verkar då inte komma från säkra källor., tippar på att du förläst dig på tokhögers skrämselpropaganda.
    Bara det att du blandar hejvilt mellan vilka som ska stå för kostnaderna och göra jobbet, gör att det blir väldigt förvirrat, det är åtminstone tre helt skilda ekonomier du räknar upp...


     


     


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-04-26 12:20:06 följande:
    Javisst är det så, alla tre (stat, kommun, landsting) har dock samma inkomstkälla: skatt från arbetande medborgare.
    Om antalet icke-arbetande kraftigt ökar exempelvis via migrationoch antalet arbetande är konstant betyder det sämre ekonomi på grund av större utgifter men oförändrade intäkter. Det är väl inte så konstigt?
    Lågt ifrån bara skatter är deras intäkter, det finns många fler områden som dom drar in pengar ifrån.
    Skatterna är bar en av många inkomstkällor, hyresintäkter en annan, bara för att ta ett ex ur högen.

    Dessutom så utelämnade du nu industrin som du sammanförde med allt det andra i ditt förra inlägg.
    Och sen så äger och driver det privata mycket av det du nämner, så även där haltar dina påståenden om skatterna.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-04-29 08:06:00 följande:
    www.svt.se/nyheter/ekonomi/rapport-kraftiga-s...
    Helt väntat och helt i sin ordning, det är priset vi får betala för att rätta till vår snedvridna demografi.
    Och ett väldigt lågt pris, om vi ser på alternativet, det är bara att se på t.ex Japan vad som händer om demografin inte hålls på en nivå, som kan hålla den inhemska ekonomin igång.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Anton Chigurh skrev 2016-04-29 09:18:33 följande:
    Beror på vem du frågar, Vmb, beror på helt vem du frågar. 

    Du och som jobbar och som har en inkomst som klarar utgiftshöjningar, och skattehöjningar, utan att vardagen påverkas kanske kan anse att priset är lågt. Eller väldigt lågt för att anv dina ord, men den ensamstående, arbetslösa mamman, hon håller förmodligen inte med !!!
    Så är det alltid, och ingen gillar skattehöjningar eller ö.h.t att få sina utgifter höjda. Det finns massar av folk som åker land å rike kring för att få tanka till en 10-öring lägre literpris, trots att det inte ger något alls tillbaka.., men tanka till det lägra priset ska dom promt göra, kosta vad det kosta vill .

    Men jag antar du förstår vad jag menar, att det är kostnader vi aldrig kommer undan, fler människor som behöver utbildas och få möjligheter till sin utkomst kommer alltid att ha ett pris.
    Och oavsett vilka det gäller så ser kostnaden ungefär likadan ut, så det viktiga är att skapa förståelse, och få folk att ta till sig att det är kostnader vi måsta ta, för att få behålla välfärden.

    Vi måste bli fler i produktiv ålder, annars kan vi aldrig klara välfärden för alla, speciellt inte inom vården, med tanke på att en åldrande befolkning undantagslöst kräver mer vård och omsorg.
    Klarar vi inte det, så kommer vi om bara nåt årtionde att få se hur vi får ett allt mer uppdelat välfärdssamhälle, där de som har råd kan köpa sig en väfärd många andra bara kan drömma om.

    Och de svagaste måste vi så klart se till att det är de som behöver bidra minst, precis som vi hade det tidigare, innan Alliansen fick för sig att sänka skatterna som skogstokiga, så att vi nu har en situation där anställda flyr vård, omsorg och utbildningsyrkena vi driver i egen regi.

    Ska vi ha en gemensam bra välfärd så måste vi betala för den själva, det privata har inget intresse av att sköta den, där finns inga vinster att göra, inte om vi ska ha en likvärdig nivå på välfärden för alla.
    Tramset om att det privata gör det bättre, tror jag inte ett skit på, dessutom så är det ju vi som betalar dom iaf, vi bara låter våra skattepengar gå direkt till det privata, istället för att betala för egen arbetskraft.

    Därmed inte sagt att vi inte ska ha privata alternativ, men det privata får inte bli ett alternativ till vår gemensamma välfärd, utan ska vara ett komplement till det vi kanske inte är lämliga att hantera, eller vad det nu kan vara vi behöver ha hjälp med.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Green Cross skrev 2016-05-02 11:32:52 följande:
    Har Sverige en världsunik demografi?
    Om inte,varför för (eller förde) Sverige en närmast världsunik invandringspolitik?

     
    Fattar inte vad du menar, Sverige har bara gjort som vi gjort flera ggr tidigare när det varit större flyktingkriser.
    Att det sen blev oss övermäktigt vet ju alla att det berodde på att EU:s medlemsländer inte tog det ansvar man måste kunna kräva av ett land som säger sig värna demokrati och mänskliga rättigheter.

    Den ynka lilla flyktingström som kom till Europa = 0.2% av den totala befolkningen, skulle inte ens ha märkts om alla länder tagit sitt ansvar.

    Men jag har inga problem med det antal vi tog emot, det komer att visa sig bli riktigt lönsamt om ett antal år.
    Det ger sig själv när demografin i andra länder snedvrids i en allt snabbare takt, och det finns det absolut inget som motsäger idag.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-02 20:52:15 följande:
    Ytterligare ett gäng undergångsprofeter till nationalekonomer som skulle behöva en käftsmäll för att förstå hur pass mycket BNP faktiskt ökar:

    www.di.se/artiklar/2016/4/28/debatt-sverige-p.../

    Varningen avser en värre kris för Sverige än den på 90-talet.

    "Finansiella obalanser är inte de enda problemen Sverige står inför. Parallellt med att vi har byggt upp stora och allvarliga finansiella obalanser har vi tagit emot ett rekordstort antal flyktingar. Statistik från SCB visar att många flyktingar har låg utbildningsnivå.

    Det är svårt att tro att inte etableringsprocessen, som ansågs problematisk redan före 2013, fungerar ännu sämre när den skalas upp till för Sverige extraordinära nivåer. Det är inget osannolikt scenario att effekten på de offentliga finanserna av flyktinginvandringen blir mer negativ än vad tidigare studier har indikerat. Trots högkonjunktur är det tveksamt om regeringen når överskottsmålet på grund av de stora utgiftsökningarna.

    Detta betyder att statens underskott riskerar att växa snabbt när lågkonjunkturen kommer. Statens förmåga att hantera en finanskris utan kraftiga skattehöjningar och utgiftsneddragningar är då begränsad. Detta slår tillbaka mot hushållen som får se sina inkomster falla och skuldkvoten växer än mer.

    Kombinationen av kostnader för flyktingmottagandet, bristande integration och finansiella obalanser bäddar för en allvarlig och svår situation för svensk ekonomi när konjunkturen vänder."
    Det kommer alltid nya kriser, men man kan ju inte bygga ett land på gissningar om vad som kan hända i framtiden, då lär det verkligen snabbt bli tal om kris i Sverige.
    Och M verker helt ha gett upp, dom är igång igen med att kräva nya skattesänkningar och avskaffa subventioner för bostadsbyggandet, och det vet vi ju att det inte ledde till nåt som helst possitivt för Sverige som land.
    Dom pengarna blev aldrig investerade, dom försvann ut i nåt stort svart hål.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-03 07:17:57 följande:
    Vad ska man bygga sin planering på då om inte "gissningar"?
    Ja vad bygger du ditt liv på? Troligen på den verklighet du lever i, och utifrån den planerar du ditt liv.
    Och svårare än så är det faktiskt inte heller för en regering, det är samma sak, bara i ett större format.

    Skvi få nåt uträttat, så går det inte att vänta på vad framtiden för med sig, då blir det som för de som hela tiden går och väntar på att priset på en vara ska bli lägre.
    De köper aldrig nåt, då det hela tiden kommer nya och bättre produkter, men som dom tycker är för dyra, så dom väntar lite till på att priset ska bli lägre.

    Och då går det som med bostadsbyggandet, eller underhållet av vår infrastruktur, eller med utbildningen av arbetskraft till alla de bristyrken vi nu har, o.s.v.., investera nu, det blir bara dyrare längre fram, det är en sanning som alltid håller.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-03 07:50:31 följande:
    [quote=76591065][quote-nick]Världsmedborgare
    Och M verker helt ha gett upp, dom är igång igen med att kräva nya skattesänkningar och avskaffa subventioner för bostadsbyggandet, och det vet vi ju att det inte ledde till nåt som helst possitivt för Sverige som land.
    Dom pengarna blev aldrig investerade, dom försvann ut i nåt stort svart hål.[/quote]

    Varför mår du så illa av att människor får behålla mer av sin lön?
    Men det är ju bara en illusion, kostnaderna är ju konstanta så betala får vi alltid göra på det ena eller andra sättet, om vi inte är tillräckligt välbärgade för att köpa oss fördelar de flesta ändå aldrig kommer att kunna göra.
    Välfärd byggs inte av pengar från vår privata ekonomi, den byggs enbart av pengar från det gemsamma.

    Visst jag har fått mer pengar att hantera, men samtidigt så har jag/vi t.ex fått utgifter för vägunderhåll, snöröjning och gatljus att betala, när Alliansen sett till att skrota den delen av vår gemensamma välfärd, så att nu tvingas vi sköta vägen själva.

    Mig/oss personligen är det skitsamma, men för de med sämre ekonomi blir det alltid ett minus när skatteintäkter till det gemensamma minskar.
    Ett bra exempel på det, är att nu läggs det ner skjukhus i allt snabbare takt...
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna