Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2023-01-06 15:35:59 följande:
    Du ger ett utmärkt exempel på opartiska alster av Jordan Peterson. Några andra exempel vore psykoanalytiska tolkningar av kanon, esoterik och filosofi.

    Att kalla sådant för att vara partisk försvagar din hållning i huvudfrågan för motsvarande återfinns givetvis i Public Service.
    Är det det här du kallar för opartisk alster 

    sv.wikipedia.org/wiki/Kulturmarxism

    "

    Kulturmarxism, av engelskans Cultural Marxism, är en pejorativ politisk term som bygger på en antisemitisk konspirationsteori baserad på föreställningar om att "judar och personer runt Frankfurtskolan försöker krossa den västerländska kulturen och kristendomen genom kulturkrig, bland annat genom att etablera politisk korrekthet och multikulturalism som norm." Denna teori framförs och används framförallt av opinionsbildare inom den radikala högern och extremhögern i USA och Europa.


    Forskare har spårat och kopplat konspirationsteorin till samma idégrund och tradition som det nazistiska uttrycket kulturbolsjevism, som gick ut på att vissa modernistiska konstformer dominerades av judar, och teorin om existensen av en judisk-marxistisk konspiration kallad "judebolsjevism", som går ut på att bolsjevismen i Sovjetunionen skulle varit en rörelse kontrollerad av judar.


    Paleokonservativa debattörer och tänkare som amerikanerna Pat BuchananWilliam S. Lind och Paul Gottfried har argumenterat för att "kulturmarxism" utgör ett hot mot etablerade moraliska värden och kristendomen.[1][2][3]


    Begreppen "kulturmarxism" och "kulturmarxister" fick stor uppmärksamhet i samband med terrorattentaten i Norge 2011 då Anders Behring Breivik såg "kulturmarxismen" som en av sina största fiender.[4][5]


    Användare av begreppet tycker att det finns en analogi med ekonomisk marxism. Istället för kamp mellan klasser om makten över produktionsmedlen anser man att "kulturmarxister" ser en makthierarki mellan människor med olika, kön, etnicitet och sexualitet som bör brytas ner.[6]"

  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-06 19:28:13 följande:

    Ja, en oändlig upprepning och oftast med tillhörande etiketter som populist, högerextrem, rasist, nazist, fascist och så vidare.

    Vart har jag sett den här typen av retorik motiveras tidigare tro. Hmm, något i den här stilen kanske?

    Aja, jag är inte här för att övertyga någon/klyban vilket som utan för att sträcka på de små grå och förstärka tålamodet.


    Den där bilden passar väl in på vad alla SD-vurmare och SDs egna bruna propaganda håller på med, är det inte S så är det C och MP som är de riktuga nazisterna och fascisterna - att SD är grundat av fascister och nazister handlar bara om enskilda personer Tomte
  • Padirac

    Det låter som att du vill att PS ska sprida dina politiska åsikter för att du ska räkna PS som opartiska.

    Varför?


    Digestive skrev 2023-01-06 23:59:49 följande:
    Vad är det för partisk media som jag skulle ha dragit in?

    Det finns fortfarande försvinnande lite material i Public Service som när ett konservativt sinne så nej, du har fel - Public Service är inte för alla utan de har partiskt valt ut sitt material.

    Det är väldigt enkelt att bevisa. Ber jag dig att återkomma med konservativt tankegods hämtat ur Public Services så upphör hela den här diskussionen - för det finns inget.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-01-07 06:58:56 följande:
    TV4 är privat (nåja, det ägs av staten det också via Telia) så de får väl göra vad de vill, precis som all annan privat media men public service är skattefinansierad och borde därför erbjuda ett allsidigt utbud ur alla perspektiv.

    Så fungerar inte public service idag.
    Saknar du etnonationalistiska nyheter -.eller vad gnälls det över?
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-01-07 16:50:18 följande:
    "Axess" och "världen idag".
    Vad saknar du av detta i PS utbud=  www.tv.nu/kanal/axess-tv

    Världen idag - den kristna tidningen?  vill du ha ett kristet bibeltroget, evangelisk-karismatiskt perspektiv på nyheter, du vet att de inte är opartiska utan är religiöst och politiskt bundna till KD och frikyrkliga rörelser som ifrågasätter vetenskap. homosexuell läggning och andra trosuppfattningar

    Vad i världen idag saknar du i PS?
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-01-07 18:18:23 följande:
    Det talades om huruvida det saknades konservativt tankegods i Public Service och i så fall vilket. Du fick ett svar på en typ av konservativa tankar som inte förekommer i Public Service.

    Att du genast reser ragg när någon pekar på tankar som inte får plats i Public Service visar bara på att tanken på ett Public Service för alla inte är något som du stödjer. Du vill bara ha deras pengar.
    Världen idag är inte konservativt, de är konfessionella och politiska (kristna och kristdemokratiska)

    Så vilka konservativa tankar menar du saknas i PS?  Någonting du kan peka på från världen idag som inte är konfessionellt eller politiskt?
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-07 21:39:24 följande:

    Så nu är det alltså jag som ska bevisa icke existens?

    Du har all tid i världen på dig att bevisa att det visst finns sinnesnäring åt konservativa i Public Service, men du sysslar inte med bevis utan lösa påståenden.


    Opartiskt enligt dig verkar helt enkelt vara att förvägra omkring 20% av befolkningen sinnesnäring i Public Service.


    Hittar du sinnesnäring åt kommunister, socialister, liberaler, konservativa eller auktoritära i PS?

    Jag förstår att de bruna är upprörda av att PS har demokratiparagrafen att förhålla sig till. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-07 23:22:19 följande:
    Frågan är felställd.

    Finner du sinnesnäring åt progressiva i Public Service?

    Och svaret är Ja. med förbehåll för svaret Ja, uteslutande. men det är då uppe för diskussion liksom den kvantitativa balansen sinsemellan.
    Kan du ge exempel?
  • Padirac
    Så.. vad vill du komplettera med för konservativa programinslag?
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-08 14:29:04 följande:
    Jordan Peterson vore ett givet inslag i vårt tidevarv och då tänker jag på Rules for Life och Maps of Meaning serierna men gärna någonting svenskt också.

    Spontant så vore det roligt, intressant och förmodligen lagom lättillgängligt för en lite bredare publik om Navid Modiri och Ivar Arpi snickrade ihop någonting under en konservativ banner.

    Svensk konservatism är ett annat väsen än på andra sidan av Atlanten och speciellt om man jämför med USA. Emellertid så är USAs konservativa sfär det första många refererar till även i Sverige, vilket är lite tråkigt.
    12 Rules for Life: An Antidote to Chaos is a 2018 self-help book by the Canadian clinical psychologist Jordan Peterson. It provides life advice through essays in abstract ethical principles, psychology, mythology, religion, and personal anecdotes. Wikipedia
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?