Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    theotherone skrev 2022-11-28 20:16:58 följande:

    Och för oss som verkligen ser på SVT, och inte bara läser om kanalen på politiska bloggar med kraftig slagsida åt höger, så har vi vetat att det var marockanska fans som bråkade hela tiden:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/tumult-i-bryssel-efter-vm-forlusten-vattenkanoner-satts-in-mot-supportrar


    Du var visst först med att visa att skribenten i fråga hade hittat vinklade tyckanden från annat håll.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-11-29 13:36:55 följande:
    Korrigering i all ära men det satt alltså i ryggmärgen på SVT att peka ut "belgare" och inte marockaner trots att det var uppenbart på bilderna att det inte vara belgare som brände bilar och kravallade.

    Däruti låg problemet.
    Och för andra sitter det i ryggmärgen att peka ut marockaner även om de bor i Belgien.. etnonationalism Kräks
  • Padirac
    mari123 skrev 2023-01-04 10:37:08 följande:
    De BORDE vara opartiska för alla är vi med och betalar.........MEN liksom vi som röstar på SD kan väl inte kräva ngt sådant? Betala och håll truten smile1.gif
    Om Ni som röstar på SD har en politiserad uppfattning om vad som är opartiskt så är Er kritik mot opartiskhet inte sakligt korrekt.

    PS har demokratiparagrafen att förhålla sig till - många gånger är det där det skaver för SDs väljare Spöke
  • Padirac
    mari123 skrev 2023-01-04 11:46:58 följande:
    Ja vi är ju en homogen grupp? I MIN värld så är alla svenska väljare rimligtvis med i DEMOKRATIN? Vilka tycker Du kommer före?
    I en liberal demokrati fungerar det inte så att en majoritet har rätt att undanta en minoritet från samhällets gemensamma rättigheter.

    I en illiberal demokrati - som SDs främsta hyllat och SDs politiker försökt införa på olika nivåer i kommuner - har en majoritet rätt att undanta minoriteter från samhällets gemensamma rättigheter.

    I Sverige har vi en liberal demokrati och i Sverige har de som uttrycker illiberla demokratiska ståndpunkter rätt att göra detta, men de har också att acceptera andras rätt att argumentera mot den illiberala demokratin.

    I PS kommer demokratiparagrafen före de illiberalas rätt att oemotsagda sprida fördommar och främslingsfientlighet och alternativa fakta och påstå att det är partiskt att de inte får sprida detta oemotsagt.

    Fförhoppnihgsvis kommer en grundlagsändring som gör det omöjligt för de illiberala att på demokratisk väg införa en illiberal demokrati.

    Det är många som inte begriper vad den moderna demokratin eller den den svenska parlamentariska demokratin bygger på för institutioner och grundvärderingar. Det är inte potemkimkulisser och skådespel för att imitera de demokratiska processerna - som ses göras i auktoritära och illiberala demokratiska stater.  

    I den liberala demokratin är det inte majoriteter som förtrycker minoriteter - även om de illiberla anser sig vara förtryckta av majoriteter då de inte får förtrycka minoriteter.
  • Padirac
    Hangout91 skrev 2023-01-04 19:25:18 följande:

    Det finns två typer av människor som svarar i den här tråden.

    1. Vi som förstår och uttrycker att SVT är vänstervridna.
    2. Dom som förstår att SVT är vänstervridna, men av någon anledning vill försöka prata bort detta faktum.


    Yes, opartiskhet och demokratiparagrafen ÄR vänstervridet.   
    Hittils har ingen i tråden kunnat förklara vad som ska ersätta de program som sänds och hur de nya programmen ska vara utformade. Skål
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-04 21:42:24 följande:
    Vad som ska ersätta programmen?

    Jag tror att de flesta som inte kan - enligt dig - svara på den här frågan utgår från att du, liksom övriga som uppskattar programmen i Public Service, är beredda att betala för innehållet oavsett betalningsform.

    Är det en felaktig utgångspunkt?
    Vad pratar du om?  Är det betalningsformen som gör PS vänstervridet, inte innehållet?  Då missförstod jag skribenten..
    Hangout91 skrev 2023-01-04 19:25:18 följande:

    Det finns två typer av människor som svarar i den här tråden.

    1. Vi som förstår och uttrycker att SVT är vänstervridna.
    2. Dom som förstår att SVT är vänstervridna, men av någon anledning vill försöka prata bort detta faktum.





    Men du har kanske en annan syn på det hela än skribenten jag citerade..
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-04 22:04:41 följande:
    Så hur är frågan om programmens ersättning och utformning relevant?

    Antingen är du beredd att betala för innehållet eller inte.

    Är det så att innehållet i Public Service egentligen är så mediokert att prislappen - det vill säga utan tvångsfinansiering - skulle göra produkten ointressant för dig? 
    Så du har inga andra invändningar om opartiskhet utan det handlar om att PS är finansierad med gemensamma medel som du ser som ett problem? Att alla bidrar till ett media som inte drivs av att maximera reklamexponering?

    Den forskning som gjorts om PS visar att det finns stora skillnader mot kommersiell media, framför allt är det innehåll som ger fördjupande kunskaper, tex om hur aktuella händelser uppstått och hur de påverkar olika delar av samhället.

    Att ta del av PS kan rent av vara en chans för den som inte känner till så mycket att få fördjupade kunskaper och insikter.{#emotions_dlg.flower}

    Det kanske är de fördjupade kunskaperna och insikterna som populister och alternativfaktahögern vänder sig mot och kallar för partiskt och vänstervridet Drömmer
  • Padirac
    Okänd123456 skrev 2023-01-05 23:40:45 följande:
    Skattefinansierad media kan aldrig bli opartisk
    Hur blir skattefinansierad media partisk och med vem och när?
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-06 02:40:48 följande:
    Jag har ingen aning om vilka du talar för men det är bra att ni vet.

    Mina invändningar mot Public Service opartiskhet finns redan i tråden och är fortsatt statiska. Public Service har försvinnande lite näring åt ett konservativt sinne - vilket också bekräftas av det enorma utbudet av konservativ näring som har uppstått vid sidan av just Public Service.

    Menar du att Public Service systematiskt kan välja bort näring åt konservativa sinnen - möjligtvis ~20% av vår befolkning - men ändå förmedla en opartisk produkt?

    Det är ingen nyhet att Public Service är väldigt ensidigt GAL-närande utan trenden är även utstakad i Granskningsnämndens markeringar om just partiskhet.
    Intressant - vilken konservativ näring pratar du om som täcker upp för det du saknar i PS?

    avpixlat? samnytt? swebbtv? 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-06 14:48:49 följande:
    Jordan Petersons alster är ett lättillgängligt exempel.

    Varför radar du upp politiska propagandakanaler? - precis som Aftonbladet, Expressen et cetera så är ingendera av dem opartisk.
    haha

    Peterson är ju allt annat än opolitisk och opartisk - har du ens tagit del av hans alster mer än på ett känslomässigt sätt? 

    Vilka poltiskta åsikter promotar Peterson?

    Hur många timmar i veckan vill du att PS ska köra Petersons rants över 'kulturmarxister' och ge självhjälpsråd för villsna själar för at du ska anse att PS ska vara opartiska?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?