Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2024-03-16 20:49:11 följande:
    Programmaterialet och min indata är identiska med varandra men du sökte nog efter ordet fullständig angående det senare. 

    Och nej, jag har ingen fullständig indata - jag har som sagt inte gjort någon studie i ärendet. Det gick inte ens en timme innan du behövde bli påmind, igen.
    Det är mest för att påminna dig som jag frågar.

    Du har alltså inte gjort någon undersökning och du har ingen fullständig indata i de programinslag du hittat.
    Digestive skrev 2024-03-16 20:27:06 följande:
    Mitt första inlägg i den här tråden hänvisade till den här rapporten:

    https://naringslivets-medieinstitut.se/wp-content/uploads/2019/06/Rapport_NMI_Public-service_GAL_TAN_190611.pdf

    Public service partiskt åt GAL-hållet
    Den här undersökningen visar att det finns en tydlig vridning åt GAL-hållet i fällningarna för partiskhet i granskningsnämnden, medan fällningar åt TAN- eller högerhållet inte alls kan upptäckas. Om man förutsätter att granskningsnämnden bedömer opartiskhet efter objektiva kriterier bör detta därför vara skäl till självkritik från programbolagens sida.

    Säg till när året 2019 är avklarat även för din del.

    PS har tack och lov demokratibestämmerlserna att förhålla sig till, så att PS skulle ägna sig åt auktoritära programinslagär tack och lov fortfarande inte på tapeten.

    Efter att PS fälldes vid Åkessons rasistiska kommentarer i slutdebatten inför valet 2018 har tyvärr acceptansen för rasism, främlingsfientlighet och antidemokratiska uttryck ökat i PS.   Det om något stämmer med att PS inte är någpn bastion vör 'vänsterliberala kulturmarxister' utan att PS följer det rådande samtalsklimatet i samhället.

    Likställer du konservatism med TAN? - något som unte utan berättigande förknippas med auktoriitär nationalism (Orban, Le Pen, SD och annan kryptofascism)
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-16 20:49:11 följande:
    Programmaterialet och min indata är identiska med varandra men du sökte nog efter ordet fullständig angående det senare. 

    Och nej, jag har ingen fullständig indata - jag har som sagt inte gjort någon studie i ärendet. Det gick inte ens en timme innan du behövde bli påmind, igen.
    Programmaterialet du hitatde är identiskt med det programmaterial du har som indata - ja, det är ju inte samma sak som PS programmaterial utan de tär ju indata som du själv lagt till i tråden.
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-16 22:42:23 följande:
    Öh, the what?

    Urvalet för indata är taget ur Public Services programmaterial.

    Urvalet för indata upphör inte att vara Public Services programmaterial för att länkarna till urvalet ligger i den här tråden eller för all del någon annanstans.
     är taget ur 

    Tror du på riktigt att det du själv listat i tråden är det som utgör PS  programmaterial i en annan mening än att vara just det urval du själv listat?

  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-16 23:15:14 följande:
    Nej, det var mitt urval bland Public Service programmaterial som kvantitativt är mycket större än mitt urval.

    Jag väntar på någon form av poäng.
    Jag ska inte hindra dig {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-16 23:54:43 följande:
    Om det var allt så kan du passa på att svara på frågan istället:

    Kan du själv avgöra huruvida medier representerar dig eller inte?
    Det är ganska ointressant om media representerar mig eller inte.  Det är en befängd tänkte att media skulle representera mig eller någon annan person.

    PS har inte i uppdrag att med sitt programinnehåll representera mig. Det finns så många personer och olika intressen och föreställningar så PS kan inte göra mer än att med sitt programinnehåll ge glimtar av vad jag eller andra är intresserade av och i övrigt uppfylla sitt uppdrag i att visa ett programutbud som ger en bredare bild av världen och livet för alla som tar del av utbudet.

    Kan jag avgöra om media representerar mig?   Jag har varken fler eller färre förmågor än gemene människa i fråga om att veta vad som tilltalar mig på olika sätt. Men jag tror inte att det är samma sak att media med ett sådant innehållet skulle representera mig eller någon annan bara för att innehållet skulle vara tilltalande.

    Rasister, nazister och fascister skulle väl tilltalas av programinnehåll som uttryckte rasism, nazism och fascism, men det är ju inte samma sak som att detta programinnehåll skulle representera dem. Snarare skulle ett programinnehåll som visar på vad rasism, nazism och fascism är vara något som representera dem och det de står för. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-17 20:09:09 följande:
    Du kan alltså inte ens vänta och se om vi överhuvudtaget är i polemik kring den här saken? - innan du skriver vad du alltid gör vid polemik och i den här tråden.

    Vänta med dina mantran tills jag överhuvudtaget har bildat mig och uttryckt kontextuella åsikter om saken.

    Tills dess så står väderkvarnarna till ditt förfogande. Jag har även hört att det här i Sverige är vindstilla under hela vintern så du kan komma dem nära med oro.
    vindkraften.se/sample-page/varfor-blaser-det/

    "
    I Sverige blåser det under vintertid betydligt mer än under sommaren. Man beräknar att det mellan oktober och januari blåser det dubbelt så mycket jämfört med sommarmånaderna. Det här beror på att kall luft ger mer energi eftersom kall luft är tyngre än varm luft."
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-18 05:48:51 följande:
    Så du tänker inte ens bemöta rapporten? Aja...
    Jag har för mig att rapporten diskuterats minst en gång tidigare i tråden. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-26 19:05:53 följande:
    Misstänker att Familjeliv blockerar trafik till RT.

    Det går dock att klippa & klistra adressen manuellt.
    Det är lite sjukt att referera till en ökänd mediakanal som sprider Kremls desinformation och propaganda

    RT är en av många ryska mediakanaler som av EU och andra organisationer i den fria världen klassas som att sprida desinformation och propaganda.

    Det du vill poängtera måste väl finnas någon annanstans?

    Det här slår spridande av SDs narrativ med hästlängder.

    Sjukt att referera till RT som sagtKräks
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-26 19:05:53 följande:
    Misstänker att Familjeliv blockerar trafik till RT.

    Det går dock att klippa & klistra adressen manuellt.
    Så vitt jag vet är det EU som 'blockerar' trafik till RT sedan starten av det ryska anfallskriget mot Ukraina, detta för att stoppa spridande av Kremls desinformation och propaganda.

    Men här sprids det visst länkar till Kremls kanaler för desinformation och propaganda. Död
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-26 21:11:52 följande:
    Padirac skrev 2024-03-26 20:39:17 följande:
    Så vitt jag vet är det EU som 'blockerar' trafik till RT sedan starten av det ryska anfallskriget mot Ukraina, detta för att stoppa spridande av Kremls desinformation och propaganda.

    Men här sprids det visst länkar till Kremls kanaler för desinformation och propaganda. Död
    Ja, visst är det sjukt att SVT bjöd på material åt Rysslands propagandamaskin.

    Men visst, bry dig du mer om att jag länkade till eländet - det är såklart det verkliga problemet i din bubbla.
    Kremls propagandamaskin använder och vänder på alla uppgifter de möjligtvis kan för att trumma ut desinformation och propaganda på ett sätt som inte är olikt SDs 'bruna propaganda'* 

    Jag bryr mig så mycket om att känna till och igen desinformation och propaganda att jag gör en effort att informera mig euvsdisinfo.eu/about/

    Att okritiskt sprida länkar till RT - som blockeras på EU-nivå är endera minst sagt obetänksamt eller helt idiotiskt med tanke på det informationskrig som pågår sedan lång tid tillbaks.

    Du måste kunna hitta något material att länka till som inte går Kremls ärenden, detta är som sagt många gånger värre än att sprida SDs dynga.

    * Citat från SDs chefsideolog.
  • Padirac

    Om du läser vad jag skrivit så är det ditt länkande till RT jag kritiserar å det starkaste.

    Det är mer än idiotiskt att länka till RT med tanke på läget i Europa och världen.

    Hittar du inget annat än RT än länka till eller vill du inte länka till något annat än RT?

    Vad är det som pågår här? Länkandet till RT på FL har jag inte sett sen det ryska anfallskriget mot Ukraina ursäktades och försvarades av skribenterDöd


    Digestive skrev 2024-03-26 21:45:12 följande:
    Du verkar ha svårt att acceptera att det var Elaf Ali och SVT som gick Kremls ärenden - att det är därför artikeln överhuvudtaget finns på RT.

    Ukrainarna har påpekat att Elaf Alis skämt spelade den ryska propagandamaskinen rakt i händerna - till och med deras ambassadör har påpekat att så var fallet - det faktumet viftade dock Elaf Ali och SVT bort och nu står vi här med resultatet.

    Men skäll du på mig, det förändrar säkert någonting i din bubbla.
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-26 22:36:45 följande:
    Att visa upp att RT har skrivit en artikel om Elaf Alis skämt går inte att göra på något annat vis än att länka till artikeln.

    Hur ska folk annars kunna verifiera att det är sant?
    Jadu, hur ska folk kunna verifiera sanningen i vad RT skriver... Du kanske skulle sk*ta i att länka till RT och länka till något annat istället?

    Diskuterar du svensk PS opartiskhet/partiskhet med referenser till RT som är en av Kremls desinformations och propaganda kanaler? 

    Jag häpnar över greppet att försvara användandet av RT. 

    Det här blir ju värre än att enbart länka till en av den fria världen blockerad desinformations och propagandakanaler för Kreml. 

    Död
  • Padirac
    Mentat skrev 2024-04-17 15:54:41 följande:

    Lyssnade just på ett inslag på radio och tyckte att rapporteringen var en smula vinklad om än inte flagrant. Det visade sig att fler har reagerat och gjort större undersökningar som visar på en systematisk bias: Ny reportergranskning: kritiska aspekter på kärnkraft dominerar | Näringslivets medieinstitut (naringslivets-medieinstitut.se


    Ja hereeguud!! 

    Ingenstans har det i PS rapporterats om problemet med att de väääldigt långa  turbinbladen är långa och svåra att transportera som nån annan pellejöns kritiserade vindkraften för

    Det verkar på kritiken i artikeln från NMI bygger på att reportern rapporterat sakligt och inte rapporterat positivt om kärnkraften....  som vanligt tror PS kritiker att saklig rapportering snarare bygger på att två motstående åsikter ska presenteras än att saklig information och fakta presenteras.  Just detta har nötts om och om i tråden i många år.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?