• S c h n a

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 01:01:32 följande:

    Du ska nog läsa det mest som att han är besviken och arg på svenska kvinnor.

    Skylla sig själv är ett vitt begrepp dessutom. Det är inte så att man behöver önska någon något illa. Om du tar bort låset på din dörr så uppgör din hemförsäkring att gälla oavsett om du betalat premien. 


    Jo fast där handlar det om OBJEKT och inte om kvinnor. Det framgår ganska tydligt vad han tycker dessutom, så särskilt vitt är det inte här.
  • S c h n a
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 01:28:16 följande:

    Som exempel på begreppet skylla sig själv och hur vitt det kan vara fungerar det bra.

    Den underliggande orsaken till att han uttrycker sig så är sannolikt att han är besviken och arg på svenska kvinnor. Jag nämner det för att du kanske kunde vara intresserad av att förstå det.


    Ah, men jo det förstår jag. Jag är mer intresserad av hur man kan göra människor mindre besvikna på andra människor.

    Och det är klart att ett begrepp kan vara vitt, men här är det snävt.
  • S c h n a
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 01:38:18 följande:

    Du måste vara bra trött, för lösningen stirrar ju på dig i spegeln i ditt andra stycke.

    Fyll upp flyktingföräggningarna med kåta orientaliska tonårstjejer och du löser två problem i ett slag. Tjejer är mindre brottsbenägna till att börja med och deras kvinnosyn kan vi säkert leva med. Men framför allt kommer säkert TS och andra svenska män att sluta klaga förbannat.

    Och, skicka tillbaka männen i vapenför ålder vi har fått nu, och resten när de fyllt arton, de behövs i sina hemländer för att få stopp på pågåendekonflikter och för att stävja de nya konflikterna som kommer att uppstå när de inser att könsobalansen är frustrerande för dem...


    Kåta orientaliska tonårstjejer?

    Sak samma, jag diskuterar inte lösningarna i sig där utan förklarar poängen med att diskutera utan att vissa ämnen inte får nämnas. Apropå beröringsskräck.
  • S c h n a
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 01:45:36 följande:

    Nej det är du inte. Och du skulle inte gilla de lösningar som skulle framföras heller.

    Vilket är synd, för om det hade gått att diskutera hade en kompromiss varit möjlig, men nu kommer det att spela ut på de enda sätt det kan. Och de sätten kommer att vara betydligt mer destruktiva för din sort.


    Min sort? Kompromiss möjlig?

    Pratar vi om "V" nu eller? Om vi lägger oss på köttabandet blir ödlorna mätta och mätta ödlor vill vi ju ha annars blir ingen gla'?

    God natt
  • S c h n a
    Konstatera skrev 2016-01-12 19:31:21 följande:

    Absolut. Därav min kritik. De som vill ha en stor invandring är inte ärliga i sin bedömning i den här frågan. Senaste BRÅ reporten visar att fem invandrare döms för sexualbrott, för varje svensk som får en dom. 

    Ärligt med det underlaget i minne är att säga. Okej, vi får en större volym sexualbrott i landet med en stor invandring, men vi hjälper å andra sidan också väldigt många människor. Här handlar det om att göra en prioritering. Jag respekterar dem som är ärliga och även står upp för en står invandring, men inte de som förskönar verkligheten. Sedan kan vi diskutera hur vi ska få ned mäns sexualbrott överlag, men naturligtvis måste vi ha alla överrepresentationer i åtanke. 


    Ja, alltså, jag v e t inte exakt hur det ligger till. Men pratar vi en marginell ökning från det skitdåliga utgångsläget så kanske den går att täcka upp med riktade insatser.

    Det uppstår en hel del frågetecken kring statistiken som sagt, men utöver det tror jag att vi är mer benägna att anmäla utländska förövare. Bara jag och mina barndomsvänner hade kunnat bidra ganska rejält till statistiken på svenskars sexualbrott, fast vi har ju inte anmält. Hade vi blivit utsatta för en utländsk man skulle vi ha känt att det fanns större chans att få igenom en dom, och vi hade haft omgivningens stöd i större utsträckning än annars. Är det däremot en omtyckt kille i en liten inskränkt håla så tar en anmälan mer än det ger. Dessutom är vi mer benägna att tycka synd om förövaren om det är någon vi kan relatera till, en anmälan får trots allt väldigt stora konsekvenser för en man.

    Ovanstående är inte tänkt som anekdotisk bevisföring utan som en förklaring på hur funderingarna kring detta uppstått.

    Det som får mig att luta åt att det kan bli fler sexualbrott med utländska förövare är just att de kommer från en kultur med ännu sämre kvinnosyn, och nu nyheten Taharrush, men statistiken är jag skeptisk till. Å andra sidan finns det garanterat ett mörkertal för den här gruppen med.
  • S c h n a

    Fast om det går att komma undan våldtäkter både när det gäller sociala sanktioner och rättsligt, så ökar våldtäkter. Det måste man väga in. Oavsett vilket är det förstås skyhöga siffror.

  • S c h n a
    S c h n a skrev 2016-01-12 23:06:53 följande:

    Fast om det går att komma undan våldtäkter både när det gäller sociala sanktioner och rättsligt, så ökar våldtäkter. Det måste man väga in. Oavsett vilket är det förstås skyhöga siffror.


    (Ang afrikaner)
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-12 22:16:26 följande:

    Vilka insatser vore lämpliga?

    Jag hoppas att dagens bredare metoder med att kunna nå ut till allmänheten kan råda bot för den där känslan av meningslöshet och att det finns för lite stöd i ryggen som offer (om inte i alla så är iallafall några fall av sådana känslor tillräckliga, för så ska man naturligtvis inte känna som offer). Kan ju direkt meddelade att du hade hört mitt stöd, om jag på något vis hade fått nys om anmälan/din tanke på anmälan och då även kunde visa mitt stöd - och fantastiskt många hade säkerligen gett sitt.

    Kanske man borde satsa på en offentlig arena där man just kan göra uttalanden om sin oro som offer och kunna bemötas med det stöd som de facto finns? Det görs ju en del ansträngningar med att hänga ut förövare och utan att peta närmare på det (då det är irrelevant) så kanske man borde satsa på - så kallat - bakvägen och lyfta offret (läs inte in något "istället", lämna det bara därhänn då det är irrelevant) på ett sådant eller snarlikt vis som föreslogs?

    För att skydda arenan mot trollning så kanske man först kan göra idén känd - så att alla vet att arenan finns där och för vem som helst med ett behov - för att seden få tillgång till ett konto enbart med ett verifierat domstols-nummer/ärende/något unikt i ett sådan juridiskt dokument.

    På det viset kanske man kan få en väldigt (för att inte säga en extremt) önskvärd effekt - som inte är några effekter som bara uppstår postdom, utan effekter som är predom och som även innebär prodom.

    ~Alla vill visa sitt stöd. Ingen ska behöva gå runt och tro annat. Ni är den fina andra halvan i både mor som dotter. Och det samma gäller naturligtvis drabbade män; ~alla vill visa sitt stöd. Vi är också fina, precis som den andra halvan i både far som son.


    Det är en mycket bra fråga. Det beror mycket på hur förövarna fungerar. Kulturella skillnader är viktigt såklart men det är ändå något mer som får män att våldta, annars skulle fler göra det. Men just när det gäller gatubarn så har de väl inte så mycket att förlora, och de är väl ganska tacksamma att rekrytera till vad sjutton som helst. Känns ganska prioriterat.

    Din idé känns spontant intressant där, måste fundera lite mer på den. Den oerhört noggranna plogbilsföraren på min gata verkar få betalt per timme, så jag måste sova igen en vecka innan jag kan tänka igen
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-13 20:49:12 följande:

    Det är väl graderna i helvetet som gäller i fallet kulturer (då medräknat både subkulturer som Sveriges egna och allmänna) och som får vissa att gå längre men det finns säkerligen fler ingredienser eller rättare sagt, det finns fler ingredienser, betydligt fler. Vi män behöver rannsaka oss - inte för att vi är dåliga utan för att vi, oavsett hur vi står som individ i detta sammanhanget, även som den frommaste, faktiskt har bättre koll på allmän manskultur än generella kvinnor.

    Det behövs mer engagemang utav oss män, på helt andra plan än att blott yrka på högre straff, fler poliser och dylikt. Vi behöver ta fram det vi ser och vet om potentiellt skadlig manskultur och jobba på gedigna metoder den vägen. Vilket är en svår uppgift om man ska få ett ordentligt pussel på plats - många behövs! Så många som möjligt.

    Det här är väldigt viktigt inte minst för att missförståelse kan bli väldigt kontraproduktivt och just därför borde folkrörelsen samt den parlamentariska bestå utav mycket mer än engagerade kvinnor (och näst intill isolerade kvinnor på sina håll). För risken att det blir väldigt fel för att kvinnor råkar göra fel - när manskultur ska adresseras och hanteras - är inte bara överhängande utan de facto verklig och någonting som händer både här och där.

    Ovanstående är inte kritik mot engagerade feminister av fysiskt kvinnligt kön/som identifierar sig som kvinna; utan bara konsekvensen av att inte veta allt men ändå stå relativt ensam med verksamt engagemang. Varken man eller kvinna behöver sticka under stolen med att respektive genuskultur faktiskt är exotisk, för den andra. Och här pratar vi om beteenden som är exotiska för de allra flesta män, trots att de allra oftast uttrycks utav män. Det är MYCKET svåra och komplexa frågor.

    Vi tjänar så mycket ihop på ett folkligt arbete i det här och det ALLRA FÖRSTA som behöver göras är att upplysa folket om det feministiska arbetet, PÅ RIKTIGT och utan att blott socialistisk radikalfeminism syns. FLER behöver helt enkelt kunna identifiera sig och feminism är ett VÄLDIGT brett område, lika brett som politik i övrigt!

    Feminism har inga direkta gränser rent ideologiskt, det är samma människor som har skapat ideologierna liberalism, socialism/kommunism och (i mångt och mycket) anarkism, som har skapat feminismens tre huvudideologier; liberalfeminism, socialistisk feminism och anarkafeminism. Och VILKA känner inte igen sig i någon av ideologierna liberalism, socialism och anarkism? Plussar man sedan på särartsfeminism (som kan kombineras med alla föregående) så har vi ÄVEN täckt alla som känner igen sig i konservatism därtill.

    Ta grind exempelvis - lägg exakt alla åsikter om vederbörande åt sidan - som faktiskt är både en ämnesengagerad människa samt väldigt, väldigt långt ifrån korkad (delade meningar gör varkendera till korkad). Skulle han kunna bidra? Helt UTAN tvekan kan han det, med just sådant som jag tar upp här ovanför och mycket mer - och hur många som helst kan bidra på samma vis, ifrån Gert till Världsmedborgare.

    Tycka vad man tycka vill, om varandras åsikter, men vill vi göra VERKLIG skillnad - så är det ett GIVET faktum att vi kommer längre med så MÅNGA på spelplanen som MÖJLIGT. Sedan kan vi ha debatter för sig och därtill, ändå.

    Som det dock ser ut nu så finns det massor av GOTT nyttopotential, som väljer bort att organisera sig och verka för sina egna intressen - för att de sammanfattar feminism med Gudrun Schyman. Som helt enkelt väljer att inte kalla sig för feminist överhuvudtaget, även om ALLA riksdagspartier är engagerade, verkande och har organisationer/intressegrupper på området (ifrån Sverigedemokraterna till Vänsterpartiet, alla riksdagspartier).

    Ska någonting på allvar förändras så behöver folket vara med och hjälpa till. Då det helt enkelt är folkliga problem det här - och ingenting som blir löst via ENBART akademisk konsensus och toppstyre. Sveriges feminism-motor, saknar säkerligen 60% av sitt potentiella bränsle (om inte mer) och det FINNS INGEN ANNAN instans att hantera dessa frågor i: Feminism ÄR området för dessa frågor. Punkt.

    Jo, tack. Här har man själv börjat studera och är totalslut av att bara träffa folk i skolan. Att därtill ha ett felvänt dygn och prestera för fulla muggar, gör sin rätt. Hoppas du får det lugnare på gatan nu!

    Observera att all övertydlighet och kanske för dig överflödig information - siktar på eventuella läsare och i alla former. Jag vill det här på riktigt för det är ENBART så det kan gå till - om vi vill ha ett tryggare Sverige på detta område (med eller utan migration inblandad, vi har problem vilket som).


    Jag tror absolut att alla kan bidra, och tillgång till fler perspektiv är nödvändigt, men jag är lite osäker på vad du menar att vi ska uppnå? Vad som är trygghet skiljer sig åt lite, t ex. Eller menar du reflektioner kring mansrollen från ett inifrånperspektiv? Att alla debatterar på samma arena? Frön till nya hypoteser? Hermeneutik ultra plus deluxe v 7.9?

    Du får ursäkta men min vakenhetsnivå är kraftigt nedsatt och då har jag ändå utsatt mig för 20 minusgrader i flera timmar. Sitter och darrar över en kopp kaffe här.

    Men skönt med studier! Ibland behöver man tvingas tänka metodiskt på kommando istället för parkour-style
  • S c h n a
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-13 21:44:19 följande:

    Problemformuleringen är nyckeln.

    När feministerna vill att män ska engagera sig så tror de att män kommer att göra det utifrån den problemställningen som feministerna formulerat. Det är så tydligt i sättet de argumenterar.

    Sanningen är att män är inte intresserade av det. På riktigt. 

    Men visst kan vi väl engagera oss. Så låt oss utgå från problemet.

    Hur skickar vi ut 2 miljoner människor som inte hör hemma här och hur tar vi ifrån kvinnor deras rösträtt och skapar ett vettigt sexuellt system?

    Diskutera fritt utifrån den är problemställningen.


    Jag tror att evolutionen kommer skära ner och forma om det där predator-behovet. Om mänskligheten finns kvar så länge dvs, de har nog utplånat allt liv innan dess. Hepp hepp!
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?