• Anonym (Hemsk?)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?

  • Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?
  • Anonym (Hemsk?)
    Åttionian skrev 2016-01-08 12:07:39 följande:
    Var skall man börja?

    Att du anser att en kvinna som våldtas får skylla sig själv är ju bara ett exempel på hur vidrig tråden är...
    Det är inte riktigt vad jag skriver. Om du hade haft grundläggande läsförståelse hade du dessutom sett och förstått att det inte är vad jag skriver.

    Jag konstaterar bara att Sveriges och Europas kvinnor, som grupp, propagerar för ett samhälle som leder till att det blir mer otryggt för dem att leva i.

    Oavsett det handlar om att ta hit fler män från Afrika och arabvärlden, att man ska ge sexualförbrytare och våldsbrottslingar en "andra chans" och införa mildare straff eller helt enkelt med vett och vilje väljer att bli tillsammans med en kvinnomisshandlare.

    Då måste jag, som man, fråga mig om jag ska känna någon som helst sympati för kvinnor som grupp över att de faller offer för sina egna dåliga livsval.

    Och här i tråden är det ju många som fortsätter med att propagera för att den här samhällsutvecklingen är rätt. Så case closed.

    Kvinnor sitter här och försvarar den framtid de går tillmötes och varför ska då jag klaga? Varför ska jag bry mig när inte ens kvinnorna själva gör det?
  • Anonym (Hemsk?)
    Anonym (..) skrev 2016-01-08 05:26:48 följande:

    Ts har tydligen inga kvinnliga anhöriga, och kommer aldrig att få.

    Snacka om generalisering när man tillskriver halva befolkningen en åsikt. För övrig har Sverige aldrig haft någon kvinnlig ledare, så allt borde trots allt kännas perfekt för ts.


    Jo, det har jag och har haft sedan jag föddes.
  • Anonym (Hemsk?)
    Anonym (Runner) skrev 2016-01-08 11:13:55 följande:
    Lustigt, jag ser dig snarare tvärtom, som en typisk populist faktiskt.
    Det är såhär populism låter. 

    Att generalisera som du gör tyder bara på bristande intelligens. 
    Men återigen så låter populism, dom enkla lösningarna som ska tilltala dom stora massorna och befria dom från att behöva tänka ett extra varv. 
    Om jag nu lider av bristande intelligens så kanske du, som är så intelligent, kan peka på var resonemanget haltar?

    Annars har du precis lyckats projicera dina egna tillkortakommanden på mig. Men jag ska inte drista mig till att komma med samma påhopp eftersom du troligen redan lider av det så det räcker.

    Att generalisera är, tvärtom, något som kräver intelligens. Att generalisera är dessutom ofta viktigt för att kunna fungera i ett samhälle eller fatta viktiga och framförallt korrekta beslut.
  • Anonym (.)

    På vilket sätt menar du att tonårstjejerna som blev ofredade hade valt traumat de hamnade i? Vilka beslut hade de tagit om invandring? Det är ju dessa tjejer som du tycker får skylla sig själva, så hur menar du att de är skyldiga till något orätt?
    Vilken makt hade du som 17-åring att påverka invandrarmäns kriminella infall?

  • Anonym (.)

    Och om du som man råkar ut för något kriminellt så antar jag att du, med din logik, lika mycket får skylla dig själv, eftersom du tillhör generella grupper som möjliggjort kriminalitet? Du är vuxen, bor i Sverige, har en regering som har tagit beslut o.s.v. Ansvaret för brottet landar på dig och förväntar dig ingen sympati från oss andra o.s.v.

  • grind
    Anonym (Runner) skrev 2016-01-08 11:11:31 följande:

    Jag bryr mig, det kallas medmänsklighet och empati.


    Jag bryr mig mig men jag låter inte empatin fördunkla mitt beslutsfattande. Utövar du medmänsklighet måste du också beakta konsekvenserna. Jag bryr mig om kvinnorna som blir våldtagna och sexuellt ofredade för att Sverige ska utöva sin s.k. medmänsklighet. Var finns din empatin gentemot dessa kvinnor? För det är den politik du förespråkar som orsaken till deras lidande.
  • Anonym (Ännu en hycklare)

    Det är män, som du tillhör, som förstör för alla. Det är inte kvinnor som har skapat någonting alls. Det är män som krigar, män som flyr hit, det är män som våldtar, det är män som mördar, det är män som hatar och män som är roten till allt ont som sker just nu.

    Känns förjävligt att jag skriver så va? För inte alla män va?

    Om du ska anklaga ALLA kvinnor för det hemska så får du ställa dig i ledet med ALLA män och också ta ansvar för vad dom gör.

    Om jag som kvinna ska beskyllas kollektivt så ska du som man också beskyllas kollektivt. Vems skuld blir större då? Vem skadar vem?

    Annat är rent hyckleri.

  • Anonym (Polo)
    Anonym (.) skrev 2016-01-08 11:13:05 följande:

    Så bara för att man inte tycker att människor ska behöva leva i krig och misär så förtjänar man sexuella övergrepp? Bara för att vissa människor beter sig som skitstövlar förändras inte faktumet att världen skulle må bättre om fler behandlade andra så som de vill bli behandlade själva. Jag väljer det senare, och eftersom jag skulle vara tacksam om omvärlden hjälpte mig och mina barn om det blev krig i Sverige så vill jag bidra för andra människor i nöd.

    De som begår övergrepp borde straffas hårt och utvisas för alltid. Folk som har dubbla medborgarskap borde bli av med det svenska när de begår brott i Sverige.


    Ingen förtjänar sexuella övergrepp. Vi talar om en uppenbar provokation från TS sida. Däremot uppenbart att vi måste flytta fokus. Sanningen är den att det folk velat har varit förgäves, eftersom att gränserna nu likväl stängs.

    Ibland finns det en poäng med att faktiskt inte öppna upp sina gränser, eftersom att det tvingar fram en lösning i närområdet. Tänk dig om uk, USA, Ryssland etc hade vänt tyskockuperade länderna ryggen och istället bara låtit dem fly till dessa länder, Effekten hade blivit ökat inflytande för nazisterna.

    Sverige, Tyskland etc löser inga problem!
  • Anonym (Hemsk?)
    Anonym (.) skrev 2016-01-08 14:46:49 följande:

    Och om du som man råkar ut för något kriminellt så antar jag att du, med din logik, lika mycket får skylla dig själv, eftersom du tillhör generella grupper som möjliggjort kriminalitet? Du är vuxen, bor i Sverige, har en regering som har tagit beslut o.s.v. Ansvaret för brottet landar på dig och förväntar dig ingen sympati från oss andra o.s.v.


    Skilj på individ- och gruppnivå.

    Om jag läser om en kvinna som utsatts för något hemskt tycker jag givetvis att det är tråkigt.

    Men att det gnälls över att kvinnor, som grupp, inte kan känna sig trygga längre eller inte vågar gå ut i Köln eller Kalmar känner jag ingen eller lite sympati för.

    Det är ju kvinnorna själv, som grupp, som velat ha det så. Ibland får man helt enkelt tänka sig för innan man önskar sig något.

    Sedan kanske det var ett misstag att överhuvudtaget ge kvinnor rösträtt eller medbestämmande i samhället, jag vet inte. Jag funderar på ibland om kvinnor kanske saknar förmåga att inse sitt eget bästa. Och då kan jag på sätt och vis känna en skuld som man för att vi som män gett kvinnor ett inflytande de inte klarar av att hantera.

    Men jag vet inte om det synsättet är så konstruktivt. För vem avgör egentligen, rent objektivt, att något kön eller någon samhällsgrupp skulle ha rätt att beröva en annan grupp dess rättigheter.

    När man får makt över sitt eget öde innebär det också att man får makt att frånsäga sig sina egna rättigheter, vilket Sveriges kvinnor gör.
  • Anonym (Ännu en hycklare)

    Så ditt förslag att låsa in män för att dom behandlar kvinnor illa håller kvinnor inte med om? Det är ingen unik tanke du har, den är rätt så självklar. Jag är kvinna och vill låsa in såna män, det vill alla kvinnor jag känner. Domstolarna och lagen låter män gå fria.

    Jag vill inte ha hit en massa våldtäktsmän och ingen jag känner heller.

    Du säger att min jämförelse haltar för att det inte är en majoritet av män som våldtar och mördar men du skriver ändå att alla kvinnor vill ha hit våldtäktsmän? Du kanske ska använda samma retorik på män som kvinnor då. Antingen är det både ALLA män och ALLA kvinnor. Inte vissa män och alla kvinnor.

    Sen en annan grej, nej alla män våldtar såklart inte, men hur många av dom som våldtar är män? Och hur många av dom som är för en human invandringspolitik är kvinnor? Om kom med riktig fakta istället för dina hittepå teorier.

    Och snälla, kom ihåg, antingen alla män och alla kvinnor eller vissa män och vissa kvinnor.

    På vilket sätt har jag svårt för konsekvenstänkande? Hur vet du var jag står i invandringsfrågor? Om du säger att det är för att jag är kvinna så kan jag lika gärna anta att du är en våldtäktsman eftersom 98% av våldtäktsmän är män.

Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?