• Anonym (Väldigt ledsen flicka)

    Han misshandlar mig men är omtyckt av alla

    Hej,

    Jag ska försöka skriva detta så kort som möjligt för skulle det bli i detalj så skulle det bli 40-50 A-4 sidor. Men det är så att jag och min kille har varit tillsammans i 2 år nu och vi planerar bröllop om ett år. Jag är 21 år gammal och han 24. Varje gång vi bråkar så slår han mig, nästan varje gång! Det kan vara allt från örfilar, att han drar mitt hår eller nyper mig på olika ställen (får alltid blåmärken av det) o det är alltid jag som har fel, alltid är det jag som måste be om förlåt. Han brukar kalla mig för fitta, slampa hora också. När han hotar att lämna mig så är det jag som springer som en valp efter han och jag tror han aldrig skulle göra det om det var ombytta roller bara den tanken får mitt hjärta att gå i bitar. Jag gör så mycket för att vi ska kunna hålla ihop ändå så säger han att jag är den som är egoistisk och inte bryr mig om han. Det kan vara om jag väcker han för att behöva skjuts till till exempel familjeläkaren osv. Jag vet att det är fel och att jag behöver mer stå på mina egna fötter men ibland händer det att jag frågar honom och är mer "beroende" av honom.

    Jag jobbade på en bar för 3 månader sen men sa upp mig på grund av hans skull. Då han tkte det inte var ok! Jag gör nästan allt som han säger och när jag INTE GÖR DET så blir det ett jävla krig! Han tänker aldrig på hur mycket jag gör för hans skull. Och när jag säger det börjar han skrika och säga att han också gör mycket för mig.

    Men sen det jag vill komma fram till..

    Varför gör jag inte slut och går vidare? 1. Jag är helt kär i han TROTS att han misshandlar mig vid varje bråk och kallar mig för fitta, slampa, hora så förändrar det inget när det kommer till känslor. 2. OCH DET SVÅRASTE alla i vår omgivning tycker och ser honom som "bättre" än mig. Min svärmor och hans moster som bor bredvid dom brukar säga till mig att "du kommer aldrig hitta någon bättre" "han ser bättre ut än dig" "han skulle kunna få vilken flicka som helst så bra som han är". ALLA till och med vänner osv är så nöjda över han och detta pga att han är så bra mot andra! Han ställer alltid upp när det gäller andra människor så folk är jätte nöjda över han. Det kan vara allt från skjuts, pengar, hjälp. Även mina föräldrar älskar honom och säger att han verkar vara annorlunda tillskillnad från andra män (han drar aldrig på krog och sånt).

    I höstas så fick båda våra föräldrar reda på att han slagit mig vid vissa tillfällen men det ändrade inte deras syn på honom. Utan vissa sa "det är män.. det går över lugna ner dig det händer nästan alla". Mina dåliga sidor kan vara att jag lägger mig i mycket i det han gör, är ett controlfreak ibland (men det är han med) och att jag kan höja rösten när han säger elaka saker. Så perfekt är jag inte heller. Men ibland funderar jag kring varför alla i vår omgivning anser att han är så mycket bättre än mig? Jag pluggar till jurist och han arbetar just nu på ett välkänt företag.

    Jag är den som kommer förlora om jag lämnar honom. För varenda EN KOMMER SÄGA "ingen står ut med dig" "om han inte orkade med dig, vem kommer att klara av att vara med dig?" och MASSA SKIT. Har redan hört sånt jävligt mycket när vi bråkat och våra familjer fått reda på det.

    Önskar bara att han brydde sig mer om mig och inte kallade mig för saker eller använde våld.

    Vad ska jag göra? Jag mår jätte dåligt..

  • Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla
  • alice85

    Du vet ju innerst inne vad du måste göra, eller hur? Annars skulle du inte startat denna tråd. Du vet att det han gör är helt sjuk fel, det är inte normalt alls och det är inte så de allra flesta killar behandlar sina flickvänner. Gör dig fri nu, lämna honom! Du vet att ingen man som älskar och respekterar sin tjej gör som han. Han är en fegis och han tar ut sin dåliga självkänsla på dig. Du tror att det värsta som kan hända är att ni gör slut, men det är helt falskt. Att ni gör slut är det bästa som kan hända, först då kan du bygga upp dig själv!

  • Anonym (Karin)

    Lämna honom omgående!

    Istället för att tassa på tå kring en idiot, lev själv ett tag och satsa på dina studier för en tid framöver. Det kommer ge dig mycket tillbaka. Män kommer du träffa många, och du kommer inse att den som står vid din sida idag är en fullblodsIDIOT.

  • Ordinär Man

    Gifta dig med honom? Ska du gay barn med honom också? Vad kommer du att tänka när ditt barn ser sin pappa slå dig? Kommer han att slå barnen? Hur kommer det att kännas om tio år och du måste anpassa dina kläder så att dina blåmärken inte syns?

  • Myling

    Herregud vad är det för puckoföräldrar du fått, stackare! Elaka män och deras elaka morsor finns det en hel del, men dina egna föräldrar borde ju kunna använda huvudet lite...

  • nevermind

    Du måste komma till den punkten då du skiter i vad andra tycker och tänker. Det gjorde jag och det är så befriande!!

    Ring en kvinnojour tycker jag. De kan hjälpa dig.

  • Anonym (Starkast)
    nevermind skrev 2016-02-28 10:21:23 följande:

    Du måste komma till den punkten då du skiter i vad andra tycker och tänker. Det gjorde jag och det är så befriande!!

    Ring en kvinnojour tycker jag. De kan hjälpa dig.


    Håller med om det.

    Jag har byggt min egen personlighet sedan jag var barn och behövde skydda
    mig mot en hotande och misshandlade far och sedan en störande och missbrukande styvfar.

    Inte en chans att någon man fått bete sig mot mig på det sätt som min mamma har stått ut med, och tack vare min utstrålning har ingen heller gjort det.

    Ingen annan än jag bestämmer vem jag är, vad jag ska göra och vem jag behöver vara trevlig mot. Jag har stor respekt för kunskap och välvillig ledarförmåga, men ingen alls för långa titlar, ålder eller skryt utan substans.

    Föga förvånande har detta varit en stor framgångsfaktor inom privat sektor, som ren bonus. Det går alltså att skaffa sig respekt för sin person, även om det kan vara svårare som yngre kvinna i arbetslivet. Privat har hon dock inte betalt för att ta skit så det tycker jag inte hon ska göra heller.

    Enda sättet att få män som grupp att skärpa sig är att systematiskt rata de som beter sig som idioter; det är val som för samhället framåt. Och TS kan göra en sådan markering just nu.

    En förälder som inte backar sitt barn i den situationen förtjänar minst ett år utan kontakt enligt min mening, så illa är det. Min egen far bröt jag med för snart 20 år sen och jag är fullt nöjd med det beslutet.

    Våga spela huvudrollen i ditt eget liv TS. Oavsett var du hamnar så går det bättre än om du låter någon annan bestämma.
  • Anonym (Nej fy)

    Är detta sant och Sverige 2016?Du är hjärntvättad av galningen och hans knäppa,svagbegåvade familj.Du förtjänar en man som inte gör dig illa,har du tänkt på det?Det är inte kärlek att misshandla sin partner,det är fel och brottsligt.Du måste få mera självrespekt och inte acceptera sånt.Det finns ingen framtid med sån man,tänk om du dör eller hamnar på sjukhus när han slår dig?Han är sjuk i huvudet.

  • driver28

    En fruktansvärt dålig relation. Gör slut på en gång. Ta aldrig emot slag. Han kommer aldrig att sluta. Det kommer aldrig att bli bättre och dina känslor för honom kommer att kännas futtiga och obegripliga då du träffar en riktig man som inte trycker ned dig eller använder våld istället för ord i diskussioner.

  • BigBoss

    Din styrka är att du börjat ventilera saken. Du vet redan hur fel det är och du har redan läst om misshandel inom relationer. Det är därför du skriver här. Du vet om problemet och du vet vad du behöver nu. Stöd.

    Din svaghet har du redan börjat hantera, genom att skriva här. Ditt nästa steg är att kontakta en kvinnojour. De kommer ge dig ett möte om du vill, eller ett samtal.

    Du ska börja där. Kanske kan han gå i behandling istället om han verkligen älskar dig. Hoten om att han ska lämna dig är också en psykisk misshandel. Jag tror det är enklare för honom att hålla igen och att sluta nypas eller dra dig i håret om han får behandling än att sluta behandla dig nedlåtande.

    Börja din förändring så kommer saker bli bättre, kanske i er gemensamma relation, kanske var och en på sitt håll. Vänta inte tills ni gift er eller fått barn, då är du ännu svagare.

  • Anonym (Spring!!)

    Som alla andra säger-du måste lämna idioten! Skit i vad andra tycker,det är ditt liv det handlar om. Kanske bokstavligen till slut!  Det finns inget att älska hos en sån där, det är bara inbillning att du gör det. Du förtjänar bättre! Det gör alla utom Hitler typ. Riktiga män slår inte sina fruar-punkt.

Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla