• Anonym (Väldigt ledsen flicka)

    Han misshandlar mig men är omtyckt av alla

    Hej,

    Jag ska försöka skriva detta så kort som möjligt för skulle det bli i detalj så skulle det bli 40-50 A-4 sidor. Men det är så att jag och min kille har varit tillsammans i 2 år nu och vi planerar bröllop om ett år. Jag är 21 år gammal och han 24. Varje gång vi bråkar så slår han mig, nästan varje gång! Det kan vara allt från örfilar, att han drar mitt hår eller nyper mig på olika ställen (får alltid blåmärken av det) o det är alltid jag som har fel, alltid är det jag som måste be om förlåt. Han brukar kalla mig för fitta, slampa hora också. När han hotar att lämna mig så är det jag som springer som en valp efter han och jag tror han aldrig skulle göra det om det var ombytta roller bara den tanken får mitt hjärta att gå i bitar. Jag gör så mycket för att vi ska kunna hålla ihop ändå så säger han att jag är den som är egoistisk och inte bryr mig om han. Det kan vara om jag väcker han för att behöva skjuts till till exempel familjeläkaren osv. Jag vet att det är fel och att jag behöver mer stå på mina egna fötter men ibland händer det att jag frågar honom och är mer "beroende" av honom.

    Jag jobbade på en bar för 3 månader sen men sa upp mig på grund av hans skull. Då han tkte det inte var ok! Jag gör nästan allt som han säger och när jag INTE GÖR DET så blir det ett jävla krig! Han tänker aldrig på hur mycket jag gör för hans skull. Och när jag säger det börjar han skrika och säga att han också gör mycket för mig.

    Men sen det jag vill komma fram till..

    Varför gör jag inte slut och går vidare? 1. Jag är helt kär i han TROTS att han misshandlar mig vid varje bråk och kallar mig för fitta, slampa, hora så förändrar det inget när det kommer till känslor. 2. OCH DET SVÅRASTE alla i vår omgivning tycker och ser honom som "bättre" än mig. Min svärmor och hans moster som bor bredvid dom brukar säga till mig att "du kommer aldrig hitta någon bättre" "han ser bättre ut än dig" "han skulle kunna få vilken flicka som helst så bra som han är". ALLA till och med vänner osv är så nöjda över han och detta pga att han är så bra mot andra! Han ställer alltid upp när det gäller andra människor så folk är jätte nöjda över han. Det kan vara allt från skjuts, pengar, hjälp. Även mina föräldrar älskar honom och säger att han verkar vara annorlunda tillskillnad från andra män (han drar aldrig på krog och sånt).

    I höstas så fick båda våra föräldrar reda på att han slagit mig vid vissa tillfällen men det ändrade inte deras syn på honom. Utan vissa sa "det är män.. det går över lugna ner dig det händer nästan alla". Mina dåliga sidor kan vara att jag lägger mig i mycket i det han gör, är ett controlfreak ibland (men det är han med) och att jag kan höja rösten när han säger elaka saker. Så perfekt är jag inte heller. Men ibland funderar jag kring varför alla i vår omgivning anser att han är så mycket bättre än mig? Jag pluggar till jurist och han arbetar just nu på ett välkänt företag.

    Jag är den som kommer förlora om jag lämnar honom. För varenda EN KOMMER SÄGA "ingen står ut med dig" "om han inte orkade med dig, vem kommer att klara av att vara med dig?" och MASSA SKIT. Har redan hört sånt jävligt mycket när vi bråkat och våra familjer fått reda på det.

    Önskar bara att han brydde sig mer om mig och inte kallade mig för saker eller använde våld.

    Vad ska jag göra? Jag mår jätte dåligt..

  • Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla
  • Ledsenflicka93
    Ordinär Man skrev 2016-02-28 07:38:31 följande:

    Gifta dig med honom? Ska du gay barn med honom också? Vad kommer du att tänka när ditt barn ser sin pappa slå dig? Kommer han att slå barnen? Hur kommer det att kännas om tio år och du måste anpassa dina kläder så att dina blåmärken inte syns?


    Tyvärr tänker jag inte så långsiktigt :( Nej nej, han skulle aldrig slå sina egna barn så aggressiv är han inte. Han är så bra mot andra och sin familj osv därför är han så älskad också..
  • Sandra8978
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 16:14:31 följande:
    Tyvärr tänker jag inte så långsiktigt :( Nej nej, han skulle aldrig slå sina egna barn så aggressiv är han inte. Han är så bra mot andra och sin familj osv därför är han så älskad också..
    Du vet vad du måste göra, varför ställer du ens frågan?
  • Anonym (Vania)

    Klart han stannar! Han vet precis var han har dig. Han älskar att kunna ta ut sina aggressioner på dig och sedan se DIG komma krypande. Han behöver inte anstränga sig och visa respekt, han har dig precis där han vill ha dig. Helt perfekt.

    Det skulle vara svårt för honom att hitta någon annan som går med på att förnedra sig som du gör. Men... varför stannar du? Snälla, lämna honom.

  • Anonym (Vania)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 16:14:31 följande:

    Tyvärr tänker jag inte så långsiktigt :( Nej nej, han skulle aldrig slå sina egna barn så aggressiv är han inte. Han är så bra mot andra och sin familj osv därför är han så älskad också..


    Jo, han kommer att slå sina barn.
  • Anonym (Lämna! Nu!)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 15:21:06 följande:
    Jag tror bara jag inte kommer klara av att vara ensam. Jag kommer gå in i en depression. Jag älskar han ju och kommer heller inte klara av att se honom med någon annan. Det skulle få min värld att rasa.

    Men tack för dina råd<3 Ska kolla mer om dehär med kvinnojouren
    Men det är just därför du behöver stöd! Jag gissar att han även har hjälpt till att isolera dig socialt, och att det gör det ännu värre att tänka tanken att lämna. Men du är bara 21 år. Många, många i din ålder lever singelliv utan att känna sig ensamma. Visst kan det ta lite tid att bygga upp en bekantskapskrets, men eftersom det finns många som är i samma situation som du, alltså singlar, så kommer det att gå. 

    Jag har själv varit i ett destruktivt förhållande i min ungdom. Han slog mig aldrig, men misshandlade mig psykiskt. Till slut var jag nära att ta livet av mig. Men så insåg jag att jag faktiskt hade ett val. Jag behövde inte ta livet av mig, jag kunde lämna honom.
    Det var inte lätt, han var en mästare på att skapa skuldkänslor till råga på allt. Jag var också väldigt rädd att han skulle ge sig på mig rent fysiskt när jag gjorde slut, det hade varit nära innan. Nu gjorde han som tur var inte det, men det var ändå svårt för mig att lämna. Jättesvårt. Så jag kan förstå att du känner likadant. MEN. När jag väl kommit över de värsta skuldkänslorna märkte jag att jag mådde så mycket bättre. Jag kände att jag hade ett eget värde, och att jag hade stått upp för mig själv. 

    Och hade jag inte lämnat honom, hade jag aldrig kunnat träffa min nuvarande sambo. Han är den snällaste och mest omtänksamma man som går i ett par skor. Han har aldrig sagt något elakt till mig. Aldrig någonsin. Och definitivt aldrig höjt sin hand. Jag har aldrig varit rädd för honom. Aldrig. Nu har vi varit tillsammans i snart sju år och har en liten son på tre år tillsammans. Och jag är glad varje dag att min son växer upp i en familj där det inte finns någon som varken slår eller kränker. Även om din kille inte skulle slå era framtida barn, så skulle han förstöra dem för livet genom att slå dig. Jag hoppas du förstår det. Så ska inga barn behöva växa upp.

    Och du. Det här med att känna sig ensam. Det är inte farligt, alla gör det ibland. Men genom att läsa dina inlägg får jag en känsla av att du är både trevlig och intelligent. Det är bara det att du blivit så nedtryckt av din kille att du inte kan se det längre. Hans mål är att kontrollera och trycka ner dig. Låt honom inte lyckas, utan ta dig ur förhållandet. Om några år kommer du se tillbaka på det här och tacka din lyckliga stjärna att du gjorde slut i tid. Det är faktiskt bättre att vara ensam än att bli misshandlad och kränkt av den man som låtsas att han älskar en. För så ser inte kärlek ut.  

    Men som andra har sagt, var försiktig när du avslutar förhållandet. Det bästa är om du redan har ordnat ett annat boende, kanske genom kvinnojouren, och flyttar när han inte är hemma. Se sedan till att han inte får veta var du finns, det är otroligt viktigt!!!! Och, sist av allt, gå aldrig aldrig tillbaka! Han kommer säkert lova guld och gröna skogar, men det kommer bli precis lika illa som det är nu, om inte värre. En person som slår slutar inte med det bara så där. I så fall skulle han ju aldrig ha börjat. 
  • Ledsenflicka93
    Myling skrev 2016-02-28 07:56:50 följande:

    Herregud vad är det för puckoföräldrar du fått, stackare! Elaka män och deras elaka morsor finns det en hel del, men dina egna föräldrar borde ju kunna använda huvudet lite...


    nevermind skrev 2016-02-28 10:21:23 följande:

    Du måste komma till den punkten då du skiter i vad andra tycker och tänker. Det gjorde jag och det är så befriande!!

    Ring en kvinnojour tycker jag. De kan hjälpa dig.




    Anonym (Nej fy) skrev 2016-02-28 11:07:25 följande:

    Är detta sant och Sverige 2016?Du är hjärntvättad av galningen och hans knäppa,svagbegåvade familj.Du förtjänar en man som inte gör dig illa,har du tänkt på det?Det är inte kärlek att misshandla sin partner,det är fel och brottsligt.Du måste få mera självrespekt och inte acceptera sånt.Det finns ingen framtid med sån man,tänk om du dör eller hamnar på sjukhus när han slår dig?Han är sjuk i huvudet.


    Anonym (Starkast) skrev 2016-02-28 10:47:39 följande:
    Håller med om det.

    Jag har byggt min egen personlighet sedan jag var barn och behövde skydda
    mig mot en hotande och misshandlade far och sedan en störande och missbrukande styvfar.

    Inte en chans att någon man fått bete sig mot mig på det sätt som min mamma har stått ut med, och tack vare min utstrålning har ingen heller gjort det.

    Ingen annan än jag bestämmer vem jag är, vad jag ska göra och vem jag behöver vara trevlig mot. Jag har stor respekt för kunskap och välvillig ledarförmåga, men ingen alls för långa titlar, ålder eller skryt utan substans.

    Föga förvånande har detta varit en stor framgångsfaktor inom privat sektor, som ren bonus. Det går alltså att skaffa sig respekt för sin person, även om det kan vara svårare som yngre kvinna i arbetslivet. Privat har hon dock inte betalt för att ta skit så det tycker jag inte hon ska göra heller.

    Enda sättet att få män som grupp att skärpa sig är att systematiskt rata de som beter sig som idioter; det är val som för samhället framåt. Och TS kan göra en sådan markering just nu.

    En förälder som inte backar sitt barn i den situationen förtjänar minst ett år utan kontakt enligt min mening, så illa är det. Min egen far bröt jag med för snart 20 år sen och jag är fullt nöjd med det beslutet.

    Våga spela huvudrollen i ditt eget liv TS. Oavsett var du hamnar så går det bättre än om du låter någon annan bestämma.
    Anonym (Nej fy) skrev 2016-02-28 11:07:25 följande:

    Är detta sant och Sverige 2016?Du är hjärntvättad av galningen och hans knäppa,svagbegåvade familj.Du förtjänar en man som inte gör dig illa,har du tänkt på det?Det är inte kärlek att misshandla sin partner,det är fel och brottsligt.Du måste få mera självrespekt och inte acceptera sånt.Det finns ingen framtid med sån man,tänk om du dör eller hamnar på sjukhus när han slår dig?Han är sjuk i huvudet.


    driver28 skrev 2016-02-28 13:06:40 följande:

    En fruktansvärt dålig relation. Gör slut på en gång. Ta aldrig emot slag. Han kommer aldrig att sluta. Det kommer aldrig att bli bättre och dina känslor för honom kommer att kännas futtiga och obegripliga då du träffar en riktig man som inte trycker ned dig eller använder våld istället för ord i diskussioner.





    Ni som säger att jag ska skita i vad de andra tycker så har jag har inte kommit dit än.. men det är ju för den kulturen jag är uppväxt i också allt präglar om alla andras tycke... Det kommer alltid vara tjejens fel! Jag förstår att det är svårt för er att sätta er i den situationen ni som växt upp i den svenska kulturen. Den synen har ju inte ni. Även om killen gör fel så är det "tjejen" som förlorar på det när hon blir lämnad. Man blir typ "smutsig" vet inte riktigt hur jag ska förklara. Sen om jag säger att jag inte älskar han så ljuger jag ju.. jag skulle må jätte dåligt utan honom i mitt liv..



  • Anonym (Starkast)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 16:14:31 följande:
    Tyvärr tänker jag inte så långsiktigt :( Nej nej, han skulle aldrig slå sina egna barn så aggressiv är han inte. Han är så bra mot andra och sin familj osv därför är han så älskad också..
    Jag får ursäkta din positiva syn på världen med att du är ung.

    Verkligheten ser mer ut så här:

    Risk of physical abuse to children of spouse abusing parents

    "The purpose of this study is to estimate the gender-specific probability of a violent spouse also physically abusing his or her child within a representative sample. The study is based on a sample of 3,363 American parents interviewed for the 1985 National Family Violence Survey. The study shows that marital violence is a statistically significant predictor of physical child abuse.

    The greater the amount of violence against a spouse, the greater the probability of physical child abuse by the physically aggressive spouse. This relationship is stronger for husbands than for wives. The probability of child abuse by a violent husband increases from 5% with one act of marital violence to near certainty with 50 or more acts of marital violence. The predicted probability of child abuse by a violent wife increases from 5% with one act of marital violence to 30% with 50 or more acts of marital violence."

    D.v.s. om en man slår sin partner en enda gång ökar risken för barnmisshandel med 5% och den blir i princip 100% (near certainty) om han har slagit sin partner vid 50 tillfällen eller fler.

    källa: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8832115
    --

    Materialet jag läste på vår kvinnojour för en massa år sen landade i ca 70% risk för barnmisshandel om mannen slår sin partner vid upprepade tillfällen. Jag kan bara bekräfta att det inte är möjligt att leva med en man som min far utan att barnen också råkar illa ut. Min lycka var att jag bara blev utsatt för honom några veckor om året efter skilsmässan, men det var en total terror. Jag hade ont i magen två veckor innan jag skulle dit och vaknade svettig med mardrömmar veckor efteråt. Min halvsyster som levde med honom hela barndomen slog han i ansiktet med en nyckelknippa, bland annat.

    Så sluta dröm, sluta lura dig själv, och stick fort som fan.

  • Det är okay att behöva hjälp

    Du måste prata med en psykolog. Det hade säkert gått bra utan det ifall du kunnat få stöd av de runt omkring dig, men det låter verkligen inte som att du kan få det.

    Det du pratar om och beskriver är bara symtom på ditt problem - ditt problem är att du saknar en stark självkänsla. Att du accepterar det oacceptabla. Så känner jag iaf..

    Du är i en väldigt svår situation och behöver hjälp. Det finns människor som läser år efter år av svåra studier på universitet för att kunna göra just sånt här. Gå och prata med en psykolog.


    Jag skulle först försäkra mig om någon slags inkomst (kan vara bidrag eller vad som helst), plats att leva samt tid hos psykolog. I samma sekund som jag har det så göra slut med killen och gå o prata med psykologen.

    Du behöver göra något drastiskt i alla fall. Situationen du befinner dig i blir väldigt väldigt sällan bättre.

    O herregud om du säger till människorna närmast dig att han slog dig och därför gjorde du slut, och de säger eller antyder NÅGOT negativt emot dig - så är de tyvärr väldigt dåliga människor (brist på empatisk förmåga). Människor du nog inte vill ha i ditt liv, inte just nu i alla fall. Så är det tyvärr ibland.


     

  • Anonym (Nej fy)

    Vadå kultur?Är det ok i ditt kultur att misshandla kvinna ?Är det ochså kvinnans fel om hon blir mördad/våldtagen?Helt sjukt.Gå till polisen och berätta hur han behandlar dig och kultur.Du är hjärntvättad ,var istället stark kvinna och lämna sjuka mannen.

  • Anonym (gå!)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 16:09:16 följande:
    Jag är väldigt svag psykiskt och kommer känna mig som världens mest ensamma flicka om jag blir singel :( Sen blir det ju inte bättre av allt som kommer sägas från omgivningen.
    Sluta intala dig att du är svag psykisk. Det stämmer inte, och är något du upprepar för dig själv för att ha en möjlighet att stanna kvar. Pluggar man juridik är man inte psykiskt svag. Då har man någon slags inneboende kraft. Lever man med en människa som misshandlar fysiskt och psykiskt så har man en styrka inombords att klara av det livet. Du kan också klara ett bättre liv. Klarar du det du har just nu så fixar du att leva utan honom. Garanterat. Du kommer bli allt starkare av att lämna, och må så mycket bättre än du kan ana. Lycka till! Den bästa tiden i ditt liv har du framför dig.

    www.varningstecken.n.nu/om-du-kanner-igen-dig
    www.kvinnofridslinjen.se/
    www.roks.se/
Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla