• Anonym (Väldigt ledsen flicka)

    Han misshandlar mig men är omtyckt av alla

    Hej,

    Jag ska försöka skriva detta så kort som möjligt för skulle det bli i detalj så skulle det bli 40-50 A-4 sidor. Men det är så att jag och min kille har varit tillsammans i 2 år nu och vi planerar bröllop om ett år. Jag är 21 år gammal och han 24. Varje gång vi bråkar så slår han mig, nästan varje gång! Det kan vara allt från örfilar, att han drar mitt hår eller nyper mig på olika ställen (får alltid blåmärken av det) o det är alltid jag som har fel, alltid är det jag som måste be om förlåt. Han brukar kalla mig för fitta, slampa hora också. När han hotar att lämna mig så är det jag som springer som en valp efter han och jag tror han aldrig skulle göra det om det var ombytta roller bara den tanken får mitt hjärta att gå i bitar. Jag gör så mycket för att vi ska kunna hålla ihop ändå så säger han att jag är den som är egoistisk och inte bryr mig om han. Det kan vara om jag väcker han för att behöva skjuts till till exempel familjeläkaren osv. Jag vet att det är fel och att jag behöver mer stå på mina egna fötter men ibland händer det att jag frågar honom och är mer "beroende" av honom.

    Jag jobbade på en bar för 3 månader sen men sa upp mig på grund av hans skull. Då han tkte det inte var ok! Jag gör nästan allt som han säger och när jag INTE GÖR DET så blir det ett jävla krig! Han tänker aldrig på hur mycket jag gör för hans skull. Och när jag säger det börjar han skrika och säga att han också gör mycket för mig.

    Men sen det jag vill komma fram till..

    Varför gör jag inte slut och går vidare? 1. Jag är helt kär i han TROTS att han misshandlar mig vid varje bråk och kallar mig för fitta, slampa, hora så förändrar det inget när det kommer till känslor. 2. OCH DET SVÅRASTE alla i vår omgivning tycker och ser honom som "bättre" än mig. Min svärmor och hans moster som bor bredvid dom brukar säga till mig att "du kommer aldrig hitta någon bättre" "han ser bättre ut än dig" "han skulle kunna få vilken flicka som helst så bra som han är". ALLA till och med vänner osv är så nöjda över han och detta pga att han är så bra mot andra! Han ställer alltid upp när det gäller andra människor så folk är jätte nöjda över han. Det kan vara allt från skjuts, pengar, hjälp. Även mina föräldrar älskar honom och säger att han verkar vara annorlunda tillskillnad från andra män (han drar aldrig på krog och sånt).

    I höstas så fick båda våra föräldrar reda på att han slagit mig vid vissa tillfällen men det ändrade inte deras syn på honom. Utan vissa sa "det är män.. det går över lugna ner dig det händer nästan alla". Mina dåliga sidor kan vara att jag lägger mig i mycket i det han gör, är ett controlfreak ibland (men det är han med) och att jag kan höja rösten när han säger elaka saker. Så perfekt är jag inte heller. Men ibland funderar jag kring varför alla i vår omgivning anser att han är så mycket bättre än mig? Jag pluggar till jurist och han arbetar just nu på ett välkänt företag.

    Jag är den som kommer förlora om jag lämnar honom. För varenda EN KOMMER SÄGA "ingen står ut med dig" "om han inte orkade med dig, vem kommer att klara av att vara med dig?" och MASSA SKIT. Har redan hört sånt jävligt mycket när vi bråkat och våra familjer fått reda på det.

    Önskar bara att han brydde sig mer om mig och inte kallade mig för saker eller använde våld.

    Vad ska jag göra? Jag mår jätte dåligt..

  • Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla
  • Anonym (Nej fy)

    Det ända du kommer att förlora är en farlig idiot,för riktiga,bra män misshandlar inte.Varför utsätter du dig för att bli misshandlad?För han älskar inte dig och har noll respekt för dig.Tro mig,har levt med en liknande man och det är så skönt att slippa leva i elände,våld .Lämna,ett bättre liv väntar!

  • Ledsenflicka93
    FuckGoggleAskMe skrev 2016-02-27 22:32:54 följande:

    Berätta för folk hur det är, nej, jag lämnade honom för att han misshandlade mig och skrek fula ord. Då borde alla normala människor förstå varför. Förstår dom inte, har dom problem. Man känner inte alltid sitt eget bästa, men om någon slog en kompis eller släkting till dig, skulle du väl råda att sticka? Du älskar inte honom, för han slår dig.Du älskar någon som inte finns, dvs honom när han visar sina bästa sidor, men så är han ju inte alltid.


    Tack så mycket<3
  • Ledsenflicka93
    MEE83 skrev 2016-02-27 23:18:44 följande:

    Du vet ju vad som behöver göras, det handlar om ren självbevarelsedrift och självrespekt.

    Vad du än tror, så är vi många killar där ute som ger våra flickvänner och fruar minst lika mycket glädje som sin snubbe ger dig när han har bra dagar, utan att för den saken bli mänskligt avfall(likt din snubbe) när vi har en dålig. Behöver man få utlopp för starka känslor eller få ventilerat lite så finns det 1000 sätt att lösa det utan att röra sin tjej, det gör man bara inte.  

    Det som jag tycker är sjukt, och som jag reagerar starkt på är hur kan dina föräldrar acceptera detta, om de vet att han varit våldsam mot dig.  

    Hade jag varit i din farsas skor, och min dotter levde med en kille som behandlade henne som grus, för det är ju så han behandlar dig, så hade jag haft svårt att kontrollera mig, det hade varit en överhängande risk att jag flippat och gått loss på honom, men sådan är jag, ibland kan det vara bra och rätt att kunna använda våld. 

    Jag hoppas innerligt att min dotter inte hamnar i din situation när hon blir så gammal. 


    Det är jag som sagt till mina föräldrar att han blivit bättre och slutat allt för att dom inte ska må dåligt. För mina föräldrar sörjer verkligen när jag inte mår bra. Det enda dom vill är ju att se mig lycklig och jag själv har varit lite elak och sagt till de att inte lägga sig i..
  • Ledsenflicka93
    Anonym (Tototototott) skrev 2016-02-27 22:08:10 följande:

    Gör slut!!! Det blir jobbigare ju längre du väntar, blir mer problem m honom ju längre ni blir ihop. Fattar grejen. Min pappa är precis så som du beskriver, hjälper alla, går inte på krogen, är bästa pappan men misshandlar mamma. Lämna nu.


    <3<3
  • Ledsenflicka93
    Anonym (Lämna! Nu!) skrev 2016-02-27 23:40:31 följande:

    Som andra redan sagt: Du måste lämna honom, och helst så fort det går. Det finns många män som aldrig skulle slå sin kvinna.

    Att slå någon är inte kärlek. Du är ung o har hela livet framför dig. Se till att du tillbringar det med någon som förtjänar dig. Gift dig för guds skull inte med honom och skaffa absolut inga barn. Det blir mycket svårare att lämna om du måste ha kontakt med honom efter separationen.

    Mitt råd är att kontakta en kvinnojour för att få stöd och hjälp.

    Vad det gäller din familj förstår jag inte alls hur de tänker. Mina föräldrar skulle bli helt galna om de fick veta att min sambo slagit mig. Och då spelar det ingen roll om han är snyggare än jag och trevlig mot alla andra. En man som inte behandlar sin partner bra är ingen man utan bara en liten lort.

    Men som sagt. Kontakta kvinnojouren. Jag blev så berörd av din situation trots att jag inte ens vet vem du är. Men du är en ung kvinna som behöver stöd och kraft för att kunna lämna din sambo, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du kan få det.

    Och kom ihåg: kärlek visar man aldrig genom våld. När du möter en bra man i framtiden kommer du att få uppleva ett helt annat slags liv. Ett liv fullt av omtanke, respekt och empati. Ja, helt enkelt det som kallas kärlek. Det enda som står mellan dig och det livet är din nuvarande sambo.


    Jag tror bara jag inte kommer klara av att vara ensam. Jag kommer gå in i en depression. Jag älskar han ju och kommer heller inte klara av att se honom med någon annan. Det skulle få min värld att rasa.

    Men tack för dina råd<3 Ska kolla mer om dehär med kvinnojouren
  • Anonym (Starkast)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 15:21:06 följande:
    Jag tror bara jag inte kommer klara av att vara ensam. Jag kommer gå in i en depression. Jag älskar han ju och kommer heller inte klara av att se honom med någon annan. Det skulle få min värld att rasa.

    Men tack för dina råd<3 Ska kolla mer om dehär med kvinnojouren
    Du har inte haft så många kärlekar än så det är klart att det ger ångest att lämna, men jag lovar att det kommer andra.

    Du har så många andra val som du kan göra, så många underbara människor att träffa! Nöj dig inte med något bara för att det är det enda du ser framför näsan just nu. Det är en av min mammas sorger än idag att hon slog sig till ro med en elak narcissist och fick barn vid 23 års ålder.

    Och på den tiden var det ändå "vad alla gjorde", idag finns ingen sådan press alls. Varför så bråttom?

    Min största och mest fantastiska förälskelse kom när jag var 29 och som minst anade det. 
  • jeanette02

    Du är ung och har livet framför dig. Låt inte ett svin förstöra dig mer.

    Du kommer klara dig själv. Din familj förstår förhoppningsvis så småningom. Annars skippa dem en lång tid.

    Ja risken att det är jobbigt för dig och tragiskt för en annan kvinna om han träffar en ny. Som säkerligen också skulle bli misshandlad.

    Du ska helt enkelt inte acceptera att bli behandlad så dåligt. Men risk finns att han kan bli galen vid uppbrott från din sida. Så var på ett säkert ställe. Gå aldrig tillbaka.

  • Anonym (Görnågotnu)

    Gud...jag börjar koka inombords. Jag har varit med om Exakt likadan situation förutom att vi inte planerade giftermål. Från när jag va 16-21 va jag tsm med en polack han va 28-33 år. Den tiden va vi tsm, 5 år. Jag vet inte hur jag ska skriva...du måste lämna han. Direkt. Jag mådde så dåligt att jag va nästan nära att försvinna från denna jord. Jag ville det. Tills jag vågade säga ifrån. Såhär får det inte va. Lämna han. Jag va också kär o allt. Men du kommer inse.

  • Ledsenflicka93
    alice85 skrev 2016-02-28 00:20:19 följande:

    Du vet ju innerst inne vad du måste göra, eller hur? Annars skulle du inte startat denna tråd. Du vet att det han gör är helt sjuk fel, det är inte normalt alls och det är inte så de allra flesta killar behandlar sina flickvänner. Gör dig fri nu, lämna honom! Du vet att ingen man som älskar och respekterar sin tjej gör som han. Han är en fegis och han tar ut sin dåliga självkänsla på dig. Du tror att det värsta som kan hända är att ni gör slut, men det är helt falskt. Att ni gör slut är det bästa som kan hända, först då kan du bygga upp dig själv!


    Jag är väldigt svag psykiskt och kommer känna mig som världens mest ensamma flicka om jag blir singel :( Sen blir det ju inte bättre av allt som kommer sägas från omgivningen.
  • Ledsenflicka93
    Anonym (Karin) skrev 2016-02-28 05:12:49 följande:

    Lämna honom omgående!

    Istället för att tassa på tå kring en idiot, lev själv ett tag och satsa på dina studier för en tid framöver. Det kommer ge dig mycket tillbaka. Män kommer du träffa många, och du kommer inse att den som står vid din sida idag är en fullblodsIDIOT.


    <3<3
Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla