• Anonym (Väldigt ledsen flicka)

    Han misshandlar mig men är omtyckt av alla

    Hej,

    Jag ska försöka skriva detta så kort som möjligt för skulle det bli i detalj så skulle det bli 40-50 A-4 sidor. Men det är så att jag och min kille har varit tillsammans i 2 år nu och vi planerar bröllop om ett år. Jag är 21 år gammal och han 24. Varje gång vi bråkar så slår han mig, nästan varje gång! Det kan vara allt från örfilar, att han drar mitt hår eller nyper mig på olika ställen (får alltid blåmärken av det) o det är alltid jag som har fel, alltid är det jag som måste be om förlåt. Han brukar kalla mig för fitta, slampa hora också. När han hotar att lämna mig så är det jag som springer som en valp efter han och jag tror han aldrig skulle göra det om det var ombytta roller bara den tanken får mitt hjärta att gå i bitar. Jag gör så mycket för att vi ska kunna hålla ihop ändå så säger han att jag är den som är egoistisk och inte bryr mig om han. Det kan vara om jag väcker han för att behöva skjuts till till exempel familjeläkaren osv. Jag vet att det är fel och att jag behöver mer stå på mina egna fötter men ibland händer det att jag frågar honom och är mer "beroende" av honom.

    Jag jobbade på en bar för 3 månader sen men sa upp mig på grund av hans skull. Då han tkte det inte var ok! Jag gör nästan allt som han säger och när jag INTE GÖR DET så blir det ett jävla krig! Han tänker aldrig på hur mycket jag gör för hans skull. Och när jag säger det börjar han skrika och säga att han också gör mycket för mig.

    Men sen det jag vill komma fram till..

    Varför gör jag inte slut och går vidare? 1. Jag är helt kär i han TROTS att han misshandlar mig vid varje bråk och kallar mig för fitta, slampa, hora så förändrar det inget när det kommer till känslor. 2. OCH DET SVÅRASTE alla i vår omgivning tycker och ser honom som "bättre" än mig. Min svärmor och hans moster som bor bredvid dom brukar säga till mig att "du kommer aldrig hitta någon bättre" "han ser bättre ut än dig" "han skulle kunna få vilken flicka som helst så bra som han är". ALLA till och med vänner osv är så nöjda över han och detta pga att han är så bra mot andra! Han ställer alltid upp när det gäller andra människor så folk är jätte nöjda över han. Det kan vara allt från skjuts, pengar, hjälp. Även mina föräldrar älskar honom och säger att han verkar vara annorlunda tillskillnad från andra män (han drar aldrig på krog och sånt).

    I höstas så fick båda våra föräldrar reda på att han slagit mig vid vissa tillfällen men det ändrade inte deras syn på honom. Utan vissa sa "det är män.. det går över lugna ner dig det händer nästan alla". Mina dåliga sidor kan vara att jag lägger mig i mycket i det han gör, är ett controlfreak ibland (men det är han med) och att jag kan höja rösten när han säger elaka saker. Så perfekt är jag inte heller. Men ibland funderar jag kring varför alla i vår omgivning anser att han är så mycket bättre än mig? Jag pluggar till jurist och han arbetar just nu på ett välkänt företag.

    Jag är den som kommer förlora om jag lämnar honom. För varenda EN KOMMER SÄGA "ingen står ut med dig" "om han inte orkade med dig, vem kommer att klara av att vara med dig?" och MASSA SKIT. Har redan hört sånt jävligt mycket när vi bråkat och våra familjer fått reda på det.

    Önskar bara att han brydde sig mer om mig och inte kallade mig för saker eller använde våld.

    Vad ska jag göra? Jag mår jätte dåligt..

  • Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla
  • Anonym (nej)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-27 21:56:32 följande:

    Ja, jag älskar han verkligen.. Trots det skulle jag kunna lämna han pga denna ständiga misshandel. Men det som stoppar mig mest är DET ALLA KOMMER SÄGA. Önskar jag inte brydde mig ett skit om vad andra sade, men det gör jag ju och VÄLDIGT mycket också


    Tänk så här istället, det hjälpte mig, om du hade en dotter hade du accepterat att hon blev behandlad som dig av en man? Om du och pojkvännen får barn tillsammans vill du att dom växer upp och tror att det är så ett förhållande ska va? Att din son slår sina flickvän för det gör ju pappa eller att dotter accepterar att bli misshandlad för det blev ju mamma?
  • Ledsenflicka93
    Anonym (Realist) skrev 2016-02-27 22:01:31 följande:
    Du ska göra slut. Det är han som kommer förlora på att du lämnar honom. Du vinner. Du kommer må mycket bättre när dina känslor har lugnat ner sig lite. Det kan ta några månader, men det går lättare om ni inte har någon kontakt alls.
    Nej.. jag lovar du känner mig inte när det kommer till hur jag är. Jag är helt psykad. Bara tanken av att vi lämnar varandra kommer få mig att gråta. Jag ör så svag så sjukt svag!

    Jag förstår vad du menar<3 det är bara det att jag är så psykiskt svag och inte kommer klara av vad alla kommer säga om mig
  • Ledsenflicka93
    Anonym (nej) skrev 2016-02-27 22:02:40 följande:
    Tänk så här istället, det hjälpte mig, om du hade en dotter hade du accepterat att hon blev behandlad som dig av en man? Om du och pojkvännen får barn tillsammans vill du att dom växer upp och tror att det är så ett förhållande ska va? Att din son slår sina flickvän för det gör ju pappa eller att dotter accepterar att bli misshandlad för det blev ju mamma?
    Absolut inte. Jag förstår vad du menar och jag förstår att det är svårt för dig att sätta dig i min sits med att man älskar någon så mycket. Jag är väldigt svag psykiskt.
  • Anonym (Tototototott)

    Gör slut!!! Det blir jobbigare ju längre du väntar, blir mer problem m honom ju längre ni blir ihop. Fattar grejen. Min pappa är precis så som du beskriver, hjälper alla, går inte på krogen, är bästa pappan men misshandlar mamma. Lämna nu.

  • Anonym (nej)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-27 22:06:24 följande:

    Absolut inte. Jag förstår vad du menar och jag förstår att det är svårt för dig att sätta dig i min sits med att man älskar någon så mycket. Jag är väldigt svag psykiskt.


    Nej det är inte alls svårt för mig att sätta mig i din sits. Jag har som sagt vart där. Och jag är inte fri än. Oavsett vad han har gjort mot mig så älskar jag honom fortfarande, när han är bra så är han världens bästa, när han är dålig är han en mardröm. Även idag när vi är skilda och han förlovad så tassar jag på tå i mellan åt. Vill att vi ska vänner åtminstone. Jag har inte lyckats bryta mig loss helt än. Men jag bestämt mig för att jag är värd mer och att barnen inte ska tro att det är okej att bli behandlad på det sättet, så sakta men säkert tar jag framåt och ur hans grep om mig.
  • FuckGoggleAskMe

    Berätta för folk hur det är, nej, jag lämnade honom för att han misshandlade mig och skrek fula ord. Då borde alla normala människor förstå varför. Förstår dom inte, har dom problem. Man känner inte alltid sitt eget bästa, men om någon slog en kompis eller släkting till dig, skulle du väl råda att sticka? Du älskar inte honom, för han slår dig.Du älskar någon som inte finns, dvs honom när han visar sina bästa sidor, men så är han ju inte alltid.

  • MEE83

    Du vet ju vad som behöver göras, det handlar om ren självbevarelsedrift och självrespekt.

    Vad du än tror, så är vi många killar där ute som ger våra flickvänner och fruar minst lika mycket glädje som sin snubbe ger dig när han har bra dagar, utan att för den saken bli mänskligt avfall(likt din snubbe) när vi har en dålig. Behöver man få utlopp för starka känslor eller få ventilerat lite så finns det 1000 sätt att lösa det utan att röra sin tjej, det gör man bara inte.  

    Det som jag tycker är sjukt, och som jag reagerar starkt på är hur kan dina föräldrar acceptera detta, om de vet att han varit våldsam mot dig.  

    Hade jag varit i din farsas skor, och min dotter levde med en kille som behandlade henne som grus, för det är ju så han behandlar dig, så hade jag haft svårt att kontrollera mig, det hade varit en överhängande risk att jag flippat och gått loss på honom, men sådan är jag, ibland kan det vara bra och rätt att kunna använda våld. 

    Jag hoppas innerligt att min dotter inte hamnar i din situation när hon blir så gammal. 

  • Anonym (Lämna! Nu!)

    Som andra redan sagt: Du måste lämna honom, och helst så fort det går. Det finns många män som aldrig skulle slå sin kvinna.

    Att slå någon är inte kärlek. Du är ung o har hela livet framför dig. Se till att du tillbringar det med någon som förtjänar dig. Gift dig för guds skull inte med honom och skaffa absolut inga barn. Det blir mycket svårare att lämna om du måste ha kontakt med honom efter separationen.

    Mitt råd är att kontakta en kvinnojour för att få stöd och hjälp.

    Vad det gäller din familj förstår jag inte alls hur de tänker. Mina föräldrar skulle bli helt galna om de fick veta att min sambo slagit mig. Och då spelar det ingen roll om han är snyggare än jag och trevlig mot alla andra. En man som inte behandlar sin partner bra är ingen man utan bara en liten lort.

    Men som sagt. Kontakta kvinnojouren. Jag blev så berörd av din situation trots att jag inte ens vet vem du är. Men du är en ung kvinna som behöver stöd och kraft för att kunna lämna din sambo, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du kan få det.

    Och kom ihåg: kärlek visar man aldrig genom våld. När du möter en bra man i framtiden kommer du att få uppleva ett helt annat slags liv. Ett liv fullt av omtanke, respekt och empati. Ja, helt enkelt det som kallas kärlek. Det enda som står mellan dig och det livet är din nuvarande sambo.

  • Anonym (Tess)

    Vem bryr sig om han är snygg om han är en idiot?

    Män slåss inte. Tro aldrig det!

Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla