Inlägg från: Anonym (TS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (TS)

    Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?

    sextiotalist skrev 2016-12-05 22:19:44 följande:

    Teknikkonsult och inte inom spel. En av mina kollegor är projektledare för ett projekt som ligger i halvmiljardklassen (är klädd i jeans)


    Och? Två av Sveriges mest framgångsrikaste personer går klädda som lodisar. Innebär det att alla av de framgångsrika ser ut som uteliggare?
  • Anonym (TS)
    frokenkorrekt skrev 2016-12-05 22:23:20 följande:

    Ooooppppssss.....en öm punkt?

    Seriöst? Vad är det som tjänsteman som är mer psykiskt påfrestande alt fysiskt än det jobb som lärare och sjuksköterskor utför? 

    Att på nära håll försöka få ungdomar på glid att inse att det är värt att jobba i skolan (man kan ju få förmånen att handla ny kostym varje månad för 17), eller försöka rädda motsvarande 16 åring som desperat försökt ta sitt liv, för pressen inför framtiden blev för stor? 

    Snälla, berätta!!!!!!!!


    Men herregud vad vi tolkar in extremt mycket blaj. Bara för att jag sa att det kostar psykiskt och fysiskt att tjäna mycket betyder inte det att det kostar psykiskt i andra yrken. Skärpning för fasen!

    Jag måste nog dessutom förtydliga en sak: Det jag menar med att det kostar fysiskt är inte att det kostar i fysik/kroppsligt, utan att det fysiskt kostar pengar (matlåda är uteslutet, propra kläder krävs, utlägg måste göras osv)
  • Anonym (TS)
    frokenkorrekt skrev 2016-12-05 22:42:30 följande:

    Fast det var ju du som drog in om vad jag baserar att det kostar mer både psykiskt och fysiskt för sjuksköterskor eller lärare. Du trodde sjukskrivning. Jag tog upp andra exempel som du valde att inte bemöta. 

    Men med psykiskt och fysiskt så menar du att det är mer synd om dig som tjänar mer, för det är tungt att behöva äta på restaurang och slippa diska lunchlådan, alt gå in på lite fiiiinare affär och shoppa?  Jämfört med halvdöda tonåringar och mkt mer menar jag då...


    Nu antar du att jag jämför och sätter värde på uppoffringar. Återigen, lägg ner att tolka in blaj. Jag säger inte att det är mer synd om någon som tjänar mer än vad det är synd om någon annan. Men om vi ska vara sådana så kan vi ju säga att lärare som kämpar med att få halvdöda tonåringar på rätt spår inte heller någon rätt att ventilera sig överhuvudtaget. Tänk bara på hur mycket uppoffringar volontärer i Afrika gör, eller hur mycket skit militären i Mellanöstern får genomleva. Eller hur förjävligt arbetslösa hemlösa har det.
  • Anonym (TS)
    Anonym (***) skrev 2016-12-05 23:00:34 följande:

    Men du, hela din TS handlar ju om hur synd det är om den som tjänar 60 000 i månaden för han har mycket mer utgifter än någon som tjänar hälften. Och måste jobba mycket mer, och måste avbryta  semestern osv.


    Då har du missförstått väldigt mycket. Men som sagt, folk kan inte och vägrar sätta det här i perspektiv.
  • Anonym (TS)
    Anonym (Distriktssköterskan) skrev 2016-12-06 13:27:12 följande:

    Fast att skaffa utbildning till sjuksköterska står ju fritt för var och en att göra. Så är man så oerhört avundsjuk på hur bra vi har det så varför inte börja studera?


    En jämförelse med sjuksköterskor står nära till hands då det är en av de gnälligaste yrkeskåren vi har i Sverige. Är inte ett dugg avundsjuk på jobbet, skulle aldrig klara av den miljön.
  • Anonym (TS)
    sextiotalist skrev 2016-12-06 07:59:23 följande:

    Håller inte med dig. Jag konstaterade detta för länge sedan, då jag sett tillräckligt många som har sk designkläder och ändå inte kan bära upp dom. Förutom min kollega (en mycket trevlig person för övrigt) så har jag sett en del i bekantskapskretsen som jag vet köper designkläder och ändå inte bär upp dom. Jag vet inte vad det är, men något är det.

    Jag har också sett många, som tvärtom, bär upp vilket plagg som helst.


    Jag tycker att det säger sig självt att en skjorta från hm där man kan se färgnyansen på sömmarnas sytråd på linnet under ser mycket taskigare ut än en skjorta av bättre kvalité som inte är genomskinlig. Spelar ingen roll hur bra man bär upp kläderna, eller hur stark karisma man har. Det kommer alltid se för taffligt ut.
  • Anonym (TS)
    Anonym (Bullshit...) skrev 2016-12-06 07:11:15 följande:

    Bonusar, fallskärmar, möjlighet till högre bostadslån...

    Du snackar bullshit och har nog ingen aning om vad det verkligen innebär att ha ett låginkomstjobb....


    Nu är det ju så att man inte har ett låginkomstjobb om man tjänar 26 tusen i månaden. Och det är just det här jag menar. Skulle man som höginkomsttagare yttra sig om att man tycker att det är saftigt att lägga ut 7.000kr för någon annans bröllop så heter det "du snackar bullshit, du som är rik som ett troll kan ta den kostnaden". Eller när man ska komma överens om hur kostnader kring barn ska fördelas "sluta snacka bullshit, du som tjänar mer än dubbelt så mycket som mig kan ta 3/4 av kostnaderna för barnen".

    Det som är riktigt lustigt är att det är helt acceptabelt att trycka ner en höginkomsttagare med argumentet "sluta böla". Medan man är väldens största svin om man som höginkomsttagare försöker förklara hur verkligheten egentligen ser ut. Höginkomsttagarna ska alltid visa full förståelse för andras situation, men aldrig tvärtom.
  • Anonym (TS)
    Anonym (ssk) skrev 2016-12-06 14:14:16 följande:

    Anonym (TS) skrev 2016-12-06 13:49:11 följande:En jämförelse med sjuksköterskor står nära till hands då det är en av de gnälligaste yrkeskåren vi har i Sverige. Är inte ett dugg avundsjuk på jobbet, skulle aldrig klara av den miljön.

    Kanske finns en orsak till gnället.


    Ja, för att media har blåst upp grejen så ofantligt mycket. Men vänta bara, snart är sjuksköterskornas 15 minuter i rampljuset slut och vi kommer börja se socialsekreterare böla ut tre gånger om dan i pressen istället.
  • Anonym (TS)
    Anonym (ssk) skrev 2016-12-06 14:38:58 följande:

    ]Anonym (TS) skrev 2016-12-06 14:23:25 följande:

    Ja, för att media har blåst upp grejen så ofantligt mycket. Men vänta bara, snart är sjuksköterskornas 15 minuter i rampljuset slut och vi kommer börja se socialsekreterare böla ut tre gånger om dan i pressen istället.

    Har du någon som helst aning om vilken stress och dem arbetsvilkor som råder inom vården idag? Inte bara för sjuksköterskor utan även andra yrkesgrupper inom vården. Inte? Lätt att prata då eller hur? Att en yrkesgrupp "gnäller" är tydliga tecken på att något är fel. Tror att du precis som vi alla andra är måna om att ha en fungerande sjukvård och förhoppningsvis uppskattar du den ink sjuksköterskor den dagen du behöver dem.


    Den stress och de villkoren som finns är inte värre än någon annanstans. Jag har inte sagt att vården är problemfri. Men villkoren och arbetsmiljön är inte exeptionellt dåligt heller. Att vården har fått sådan uppmärksamhet har enbart med att media behövt något att fylla ut löpsidorna med. Men som sagt, det kommer bytas till socialsekreterare och alla kommer glömma bort sjuksköterskornas "lidande".
  • Anonym (TS)
    Anonym (ssk) skrev 2016-12-06 14:52:28 följande:

    ]Anonym (TS) skrev 2016-12-06 14:46:17 följande

    Den stress och de villkoren som finns är inte värre än någon annanstans. Jag har inte sagt att vården är problemfri. Men villkoren och arbetsmiljön är inte exeptionellt dåligt heller. Att vården har fått sådan uppmärksamhet har enbart med att media behövt något att fylla ut löpsidorna med. Men som sagt, det kommer bytas till socialsekreterare och alla kommer glömma bort sjuksköterskornas "lidande".

    Fast återigen TS, vad vet du om sjuksköterskornas arbetsvilkor? Lätt att ge sig på ett yrke du inte vet något om. Det blir en väldigt nedlåtande jämförelse du gör, inser du inte det själv?


    Var ligger det nedlåtande tycker du?

    Vill påminna om att man ska vara försiktig med att tillskriva andra massa saker. Du har ingen aning om hur mycket jag vet om ssk-yrket, så kom inte och påstå att jag inte vet någonting om yrket. Visst, jag har själv inte jobbat som ssk (och skulle aldrig kunna tänka mig att göra det heller, mest pga urusla utvecklingsmöjligheter) och den enda egna erfarenheten jag har är två månader sommarjobb på vårdavdelning. Men jag har dock tre familjemedlemmar som jobbar inom vården, ännu fler släktingar och än fler vänner. Så lite insikt har jag hur det egentligen är.
Svar på tråden Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?