Inlägg från: Bougainvillea |Visa alla inlägg
  • Bougainvillea

    Syster i islam

    Jag är visserligen f.d muslim men funderar du på att konvertera så kan jag bara avråda dig från det. Muslimer romantiserar gärna sin religion så kom ihåg att du inte kommer att få några särskilt objektiva svar. Lycka till!

  • Bougainvillea

    Jag tycker faktiskt inte att Koranen är särskilt svår att begripa sig på, utan snarare tvärtom, att de centrala surorna som uppmanar till könslig apartheid, kvinnovåld, segregering, terrorism, förtryck, folkmord, rasism, nazism, och pedofili är väldigt klara:

    Muslim 19:4366
    Allahs budbärare sade: "Jag skall förvisa Judarna och de Kristna från den Arabiska halvön och kommer inte att lämna kvar några andra än muslimer"

    Ahmad ibn Hanbal 5:75
    Profeten sade: "Omskärelse är tradition för män, och en hedersam egenskap för kvinnor"

    4:91
    "De skulle önska att ni blev otrogna liksom de själva... Skaffa er inte några beskyddare ibland dom förrän de konverterat till Islam. Om de vänder er ryggen så döda dom, varhelst ni finner dem. Och skaffa er inte någon beskyddare eller hjälpare ibland dom"

    2:187
    "Döda dom varhelst ni påträffar dem och driv ut dem från varje plats, från vilken de driver ut er.... och strider de mot er, så döda dem! Sådan är de otrognas lön!"

    Ibn Ishaq s. 369:
    "Döda varenda jude som du får makt över".

    9:64:
    "....den som sätter sig upp emot Gud och hans apostel har helvetets eld att vänta..."

    Bukhari, vol.7 bok 62, nr 88:
    "Profeten skapade kontraktet (bröllopskontrakt) med Aisha när hon var sex år gammal, och fullbordade äktenskapet (samlag) när hon uppnått 9 års ålder. Hon levde med honom i nio år (tills han avled)"

    Muslim 19:4294
    Han (Muhammed) brukade säga: "Strid i Allahs namn och i Allahs väg. Strid mot dem som inte tror på Allah. Skapa ett heligt krig... om de vägrar att anamma Islam, så kräv skyddsskatten ifrån dem. Om de går med på att betala, acceptera den och låt dem vara. Om de vägrar att betala, så sök Allah hjälp och strid mot dem"

    Jag skulle säga att jag är väldigt påläst inom Islam. Jag leder även en ideell förening för f.d muslimska kvinnor, och ser även där konsekvenserna av denna ideologi.

    Jag kan varmt rekommendera dig att lyssna på föreläsningar av Ayaan Hirsi Ali och Christoffer Hitchens, vilka lyfter och går djupare in på själva ämnet om varför Islam är en farlig ideologi. Jag anser det viktigt att du är aktivt medveten om den sidan om Islam som muslimer vägrar att diskutera, varav några exempel jag nämnt ovan. Med det sagt så är det givetvis ditt val och jag önskar dig ett stort lycka till i framtiden. Har du några fler funderingar så svarar jag hemskt gärna. Kram!

  • Bougainvillea
    Jneelix01 skrev 2016-12-26 18:49:21 följande:

    Hur reagerades det när du valde att sluta vara muslim?


    Jag har turen att ha muslimska föräldrar från ett sekulariserat land i Europa, som levt bland både kristna och judar liksom majoriteten av landets medborgare. De accepterade och accepterar mig fortfarande för mitt beslut, och har aldrig någonsin älskat mig mindre för det. Dock har inte kvinnorna (från Mellanöstern) i föreningen jag leder haft en tur i närheten av min, och lever idag lämnade ensamma med skyddade identiteter.
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-27 10:49:17 följande:

    Bara för att du kallat dig muslim vid något tillfälle i livet gör dig inte till någon med kunskap om islam ! Bevisligen har du ingen uppfattning om hur man tolkar Koranen och dessutom tror att muslim eller bukhari skulle vara en del av Koranen !

    Så särskilt påläst är du verkligen inte.


    Jobbigt läge när någon påpekar brister i din ideologi, va?
  • Bougainvillea
    100kgpappa skrev 2016-12-27 10:57:02 följande:

    Kawthar accepterar inte någon form av kritik mot islam, utan allt med islam är 100% positivt, allt annat är bara feltolkningar och lögner.


    Haha, där satt den!
  • Bougainvillea
    CarinaL26 skrev 2016-12-27 15:15:12 följande:

    Intressant, du råkar inte ha länk?

    Vill gärna ge personen ifråga chansen att förklara här.


    Här har du en länk där hon är fullständigt okapabel till att bemöta kritik konstruktivt: www.familjeliv.se/forum/thread/77176978-utfora-bonen

    Finns nog ingen som hatar eller kritiserar muslimer lika mycket som muslimer själva i sin övertygelse om att det är just dem som tror "rätt".
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-27 15:38:26 följande:

    Dom ända bristerna i detta sammanhang är du och "din kunskap" .

    Visa mig nu istället var jag kan läsa om muslim , hanbal,bukharis uttalanden i Koranen ! Ge mig exakta kapitlena och verserna så vi alla kan se .

    Det finns inte , eller hur? så varför ljuger du om detta?


    Det är snarare du som lägger ord i mun för att själv framstå som intelligent. Jag har inte någonstans specifikt nämnt att alla verser är från Koranen. Att jag nämnde t.ex Sahih Al-Bukhari är för att den består av en samling av Muhammads uttalanden och handlingar, även kallade för Sunnah. Sunnah innebär att Islam inte defineras av bara Koranen utan även av hur Muhammad levde (sira). Den person som förnekar Muhammads ahadith (berättelser om vad profeten Muhammed sa och gjorde) och håller sig endast till Koranen, räknas inte som muslim. Därför var det relevant. Du kan vidare skylla på "omtolkningar" och "lögner" samt skrika och sparka som en bebis för att din perversa religion har brister men det förändrar fortfarande inte faktumet att den har omfattande brister som du likväl andra muslimer vägrar att inse.
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-27 15:56:26 följande:

    Du skrev att Koranen inte var svår att tolka blaha blaha och sedan ger du muslim, hanbal osv som nån typ av källa för dina påståenden om Koranen . Är du nykter eller förvirrad rent allmänt???


    Har förklarat varför jag skrev som jag gjorde över, men givetvis går det in genom ena örat och ut genom det andra hos dig. Du klarar inte av att hålla en vettig diskussion så länge man inte stryker dig medhårs, vilket är det sista jag kommer att göra. Jag har inte mycket till övers för människor som försvarar pedofili, segregation, folkmord, terrorism, våldtäkt och kvinnoförtryck. Det säger mer om dig själv än om mig, vännen
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-27 16:24:36 följande:

    En lögn är en lögn oavsett , Vrf annars blanda lösrykta verser med hanbal och muslim??

    Du är inget annat än en islamofob som sprider lögner om islam och tror att du blir mer pålitlig för att du en gång i tiden kallade dig muslim...

    tragiskt egentligen , men Gud vägleder den Han vill och du verkar bortom räddning. Jag ska be för dig "vännen"

    har inte mkt övers för människor som behöver ljuga för att "vinna" ett argument, det säger mer om dig än mig vet du.


    Att du kallar mig lögnare biter inte på mig då du har en tendens att kalla alla som inte håller med dig för "lögnare" och "hycklare". Anser du att de suror och verser jag gett som exempel är lögner så kan du kolla upp dem på bl.a Koranens budskap. Eftersom det är haram (förbjudet) att kritisera Koranen (genom att i detta fallet kalla dem för lögner) så undrar jag på riktigt hur pass insatt inom Islam du egentligen är. Islamofobi är inte synonymt med kritik av islam som religion och kultur, eller kritik av islamism som politisk ideologi. Vidare väntade jag bara på att bli kallad för islamofob, då det är det ni muslimer flitigast använder er utav när argumenten inte räcker till. Du har inte gett en uns av konstruktiv kritik utan använder dig istället av personliga påhopp, vilket inte förvånar mig då du saknar motargument. Inte helt oförväntat.
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-28 07:23:25 följande:

    Vad som biter på dig eller inte bryr jag mig inte om. Däremot tillrättavisar jag dig gärna när du sprider lögner . Att blanda in muslim, hanbal och andra och få det att verka som att dom skulle ingå i Koranen är ett väldigt fult sätt att missleda människor som inte läst Koranen.

    Läs om och läs rätt, jag kritiserar inte Koranen som jag tror är Guds ord, jag ifrågasätter dig för att medvetet vill vilseleda människor.

    Jag är endast här för att hjälpa Ts med sina frågor , och det är enda anledningen jag är här öht, då det glädjer mig att när jag loggar in här ligger det ett eller två meddelanden från människor som faktiskt är genuint intresserade av att lära sig mer om islam.


    Att tillrättavisa innebär inte att kalla riktiga verser från Koranen för lögner eller oss som kritiserar dem för lögnare utan att istället ge konstruktiv kritik på vad som presenterats.

    Jag har fortfarande inte satt likhetstecken mellan alla verser jag presenterat med Koranen, men de är alla verser från texter som ni muslimer måste följa, likväl Koranen. Därför var de också relevanta. Antagligen har du ingen saklig kunskap inom Islam eller så motsäger du dig själv. Båda har lyckligtvis märkts av.
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-30 06:41:39 följande:

    Ser att läsförståelsen inte är ditt ämne, läs om och läs rätt!

    Verser fr texter utanför Koranen?? Vad är det för verser??

    Vad är det för verser utanför som vi muslimer måste följa??

    Din okunskap är minst sagt pinsam .


    Jösses... är du vanligtvis såhär ignorant eller är du bara allmänt trångsynt?

    Jag har svarat på din frågeställning ett x antal gånger, det är bara du som väljer att inte läsa det som inte passar dig.
  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2016-12-31 10:43:31 följande:
    Du har skrivit lösrykta Koranverser och Sunni-hadither . Nu , verser utanför Koranen har du inte upplyst oss om. Så vad är det för verser vi muslimer måste följa???

    För du vet väl att hadither (som är det enda du hänvisat till) är återberättelser (inga verser) som långt från alla muslimer följer och ännu mer långt från alla totalt stöder!!

    Vem är du att bestämma vad varje muslim måste följa för att få kalla sig muslim . Endast Gud dömer oss , så även om du en liten period av ditt liv kallat dig själv för muslim, har du ingen som helst rätt att döma andra. Det borde väl du som "har kunskap om islam" ( som du själv beskriver dig) ändå känna till!
    Nu ska jag ta det riktigt långsamt så att även du kan hänga med:

    Sahih Al-Bukhari är en samling av Profeten Muhammads (frid vare med honom) uttalanden och handlingar som även kallas för Sunnah. Sahih Al-Bukhari anses vara den mest autentiska källan till Islam efter Koranen. Allah (swt) säger i Koranen "....tag alltså emot vad (hans) Sändebud ger er (av detta) och avstå från det som han nekar er (59:7"
    Den person som förnekar Profetens ahadith (berättelser om vad Profeten Muhammad, frid vare med honom, sa och gjorde) och endast håller sig till Koranen, räknas inte som muslim.

    Källa: www.sahihalbukhari.se/Default.aspx
    Sidan är en underkategori till Islamguiden.se som är en ideell och politisk obunden organisation som grundades 1997.

    Men jag antar att de inte heller räknas som riktiga muslimer, som man enligt din logik endast kan vara om man följer din version av denna perversa ideologi.
    Antagligen tar du an dig allt Islam förmedlar och innebär eller så kallar du dig inte för muslim. Svårare än så är det inte. Du som muslim förväntas betrakta Koranen som Guds ord - fullkomligt perfekta, ordagrant återgivna och även formulerade utan förvrängningar eller brister. Muhammad är en profet som ska efterliknas och därför ska du givetvis också följa Sahih Al-Bukhari. 

    Jag har den mänskliga rättigheten att kritisera och ha min egen åsikt då det råder demokrati i Sverige. Och att det gör det får sticka hål i ögonen på dig precis hur mycket du än vill.

    Vad säger man egentligen om en religion där kvinnor är mindre värda än män? Där kvinnor som inte lyder sin man får misshandlas? Där kvinnan alltid ska tillfredsställa sin mans sexuella krav? Där mord på icke-muslimer leder till paradiset (om du hävdar att mordet skett i syfte att försvara Islam)? Att det i detta paradis passas män upp av kvinnliga oskulder? Där människor är olika mycket värda beroende på sin trostillhörighet? Där man varken får ifrågasätta, kritisera eller skämta om Allah, Koranen och Muhammad? Som uppmuntrar till terrorism? Som uppmuntrar folkmord? Som uppmuntrar antisemitism? Som uppmuntrar barnäktenskap? Som uppmuntrar pedofili? Som har anspråk på att härska? 

    Min ställning till detta är givet - men det är ditt bevisligen också.
     

  • Bougainvillea
    Kawthar skrev 2017-01-14 22:25:18 följande:

    Vad är det du inte förstår ? Alla muslimer följer inte bukhari eller muslim.

    Den ENDA skrift muslimer är eniga om är KORANEN !

    Sen skiljer vi oss väldigt mkt. Finns många grenar inom islam och alla följer inte den gren du påstår att du en gång följde. För att vara ngn "med kunskap om islam" låter du väldigt ignorant!

    Jag har samma mänskliga rättigheter som dig och jag vet att det svider hårt för dig!

    Allt du rabblar upp som mantra i varenda tråd är just din syn och har absolut inget med Koranen att göra öht. Det är din tolkning och säger en hel del om din kvinnosyn .


    Du har verkligen tendenser till Stockholmssyndromet när det gäller din religion. Att någon kan vara så urbota trångsynt går över min förståelse.
  • Bougainvillea
    UmmSara skrev 2017-01-14 23:47:05 följande:

    Den enda trångsynta här är faktiskt du.

    Har sett dig i ett flertal trådar skriva om Islam, det du däremot inte verkar förstå är att det inte är alla muslimer som anser att böckerna du avgudade (eftersom du är f.d muslim) är sahih.

    Inte heller verkar du veta som f.d muslim att varje vers uppenbarats efter en händelse och att varje vers har tafsir. Du kan därför inte bara citera verser, dessutom översatta, och anta att du vet allt.

    Jag är väldigt förvånad över att systern Kawthar överhuvudtaget orkat svara dig.

    Är du man eller kvinna förresten?


    Jag antar inte att jag vet allt och har vidare inte heller påstått det, utan har istället presenterat uppenbara fakta som ingen muslim hittills har vågat bemöta med konstruktiv kritik. Bortsett från Al-Bukhari och Muslim har det också redovisats verser från Koranen, vilka ni (naturligtvis) inte heller kan bemöta neutralt.

    Då du kallar Kawthar för syster utgår jag från att du också är muslim, vilket mer eller mindre betyder att du inte kan ställa dig objektivt i debatten mellan mig och henne. Att vidare kalla mig för trångsynt är rätt så meningslöst då jag inte är den som undvikit eller slingrat mig ur argumenten.

    Jag är kvinna.
Svar på tråden Syster i islam