• Anonym (Dad)

    Problem med min tjejs dotter

    Hej!

    Har dejtat en tjej i ca 3 månader och jag tycker verkligen om henne. Vi ses ca 3 gånger i veckan och ibland har vi barnen med oss. Hon har en dotter på 11 år som sannerligen är bortskämd och jag har en son på 15 år.

    Jag tycker inte alls om hennes dotter eller sättet min tjej (vet inte vad jag ska kalla henne annars) har uppfostrat henne på.

    Första gången vi träffades med barnen så åt vi middag hemma hos mig som jag och min son hade lagat. Min tjejs dotter var väldigt ohyfsad, sa att maten var äcklig och att hon inte tänker äta mer för att det smakar bajs. Min tjej sa inte mycket, skrattade lite generat och sa försiktigt att man inte säger så. För att inte tala om att dottern höll på med mobilen under hela middagen också, ingen tillsägelse.

    Andra gånger vi har träffats så har det hänt att dottern har börjat skrika i affärer för att hon inte har fått det hon velat ha (jag skämdes otroligt mycket). Hon har även varit dryg mot min son och snäsigt frågat vad han glor på (hon tyckte att han glodde på henne)..

    När vi allesammans åt på en restaurang så var hon såklart snäsig även där, petade runt med gaffeln i maten och åt i princip ingenting av den mat som JAG betalade för. Jag erbjöd mig nämligen att betala hela utemiddagen den gången, jag ville vara lite generös.

    Det finns mer också, men dessa saker som jag tog upp nu är det värsta. Hon är verkligen bortskämd och ohyfsad, ouppfostrad. Hon vill ha saker hela tiden och min tjej går oftast med på att köpa det, men är det nånting hon inte får så tar det hus i helvete. Man skäms när man är med henne och min tjej bland folk.

    Och hur kan ens en 11 åring snacka skit om mat som andra har tagit sig tid till att laga? När man är 11 år så bör man absolut förstå hur man beter sig.

    Min son tycker inte alls heller om henne och vill att jag lämnar denna tjej för att det inte medför något gott.

    Problemet är bara det att jag kind of har kärat ner mig en del i denna kvinna. Hon bryr sig om mig, har humor och är väldigt snäll. Hennes personlighet och utseende är toppen, det dåliga är hennes dotter och att hon aldrig säger åt henne eller ens försöker uppfostra henne.

    Jag och min son har så många gånger velat säga åt dottern, men vi har aldrig gjort det. Jag tänker att man inte kan uppfostra någon annans barn, men samtidigt så drabbar det ju även oss. Att flytta ihop finns inte ens på kartan så länge dottern beter sig såhär. Det är nog som det är nu.

    Ska jag ta upp detta med min tjej? Prata om det med henne? Jag funderar på det, men jag vet inte riktigt hur jag ska ta upp det och hur jag ska säga det. Vill inte att det ska bli problem eller att hon ska bli sur på mig, hon måste ju förstå att det inte kan vara såhär..

    Vill inte att det ska behöva bli så att jag måste avsluta det vi har.

    Kom gärna med tips och förslag, något bra att säga. Inga otrevliga kommentarer, tack.

  • Svar på tråden Problem med min tjejs dotter
  • Guden Tor
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 16:09:29 följande:

    Men nu kommer vi till poängen, hur vet vi att det är sannt.

    Visst kan vi disskutera utifrån ts känslor osv men då är det just hans upplevda känslor som ska disskuteras inte något slags fakta som vi med säkerhet vet är sannt trots att du påstår motsatsen, vi har inte mamman eller barnets sida utan bara ts påstående. Så diskutera ts känslor visst men vi ska akta oss för att komma med påståenden om vad som är sant när vi inte har del av all information eller hur, brukar du inte vara källkritisk när det gäller fakta annars? känslor är ens egna men andra parten kan ha andra känslor om exakt dsamma sak, fakta däremot är något helt annat så låt oss inte påstå att det ts påstår är sant för det vet varken du eller jag eller hur?

    Nu kan vi ju inte ta reda på mammans eller barnets sida av saken så vi kommer inte får reda på hur saker ligger till, om det är en mamma somlåter sitt barn härja helt fritt utan minsta uppfostran, jo det finns såna barn också, problemet är om det är så det ligger till här eller om det bara handlar om en ny pojkvän som dejtar en ensamstående mamma och försöker kontrollera henner och han anser själv att dottern är otyglad och jobbig som itne lyssnar på honom och hans regler och de i barnets omgivning kanske itne alls känner igen hans beskrivning gällande barnet.

    med andra ord du kan skriva 'om det är så tycker jag att du ts ska...' det du däremot inte ska göra är sitta och säga att det är 'sant' för det vet faktiskt varken du eller jag något okm eller hur, eller utgår du som sagt bara på en sidas version om saker och ting? källkritik och fakta är ju en sak som inte alla bryr sig om på nätet när det gäller att sprida påståenden som någon slags sanning.

    med det sagt så är det som ts säger så hade jag nog avslutat förhållandet, ouppfostrade och curlade barn är något man helst hoppar över om föräldrarna inte vill se problemet, men om det är så att ts efter 3 månader dejtande försöker kontrollera och ha allt på sitt sätt så hade jag som mamman gjort slut för såna män finns det också gott om - proble,met är att vi inte vet vilket som är fallet, samma gäller om mamman skrivit här och sagt tvärtom men skrivit först, se bara på alla trådar där man istället för att disskutera och se det från flera håll bara helt godtar det som skrivs som sanningar istället för att skrivia tex 'om det är så..'

    nu blev det lite långt, kanske jag bara skulle skrivit - nej vi vet inte att det är sant i det här fallet


    Jag orkar inte skriva en lång text, men för att förenkla mitt svar lite:

    Jag har aldrig sagt att allt som ts säger är sant. Det kan såklart ingen veta, men som läsare utgår man givetvis ifrån den information som ts ger. Jag utgår ifrån det som står här, att barnet är söndercurlat och beter sig riktigt illa. Om så är fallet eller inte, det vet väl inte jag. Man kan inte sitta och hitta på egna versioner, varför ska man då ens diskutera här? Givetvis KAN det vara så att han försöker bestämma och att barnet inte alls är ouppfostrad, men isåfall har han ljugit om hela tråden och den slutsatsen kan man ju inte bara dra. För oss är mamman och dottern fiktiva personer så det spelar ingen roll vad vi tror.

    Du får gärna ha i åtanke att det inte är som ts säger, men säg inte åt mig vad jag ska och inte ska tro. Det är helt normalt att utgå ifrån det som står i tråden. Annars kan du lika gärna säga på en gång att hela tråden är påhittad, för det är klart att ingen vet hur det egentligen är. Jag har absolut aldrig påstått att det promt ÄR sant.
  • Anonym (2 sidor)
    Guden Tor skrev 2017-03-02 16:19:05 följande:
    Jag orkar inte skriva en lång text, men för att förenkla mitt svar lite:

    Jag har aldrig sagt att allt som ts säger är sant.



    Men det är ju just det du har gjort, du utgår från att det är sant som ts säger och säger sen därefter att det är sant att mammans dotter beter sig dåligt och att mamman kommer få sota för det
    Guden Tor skrev 2017-03-02 15:55:36 följande:
      han påpekar det som är sant: att hennes barn beter sig odrägligt och att mamman kommer få sota för det
    det du skulle ha skrivit är att OM det är sant så beter sig barnet odrägligt och mamman kommer att få sota för det (det har du alldeles rätt it, både mamman och barnets omgivning kommer få lida då) men du tar det som en sanning och fölr vidare det som en sanning genom att utelämna det lilla ordet 'om'

    sen är det mycket möjligt att ts pratar sanning men vi måste också samtidigt utgå från att saker och ting sällan är ensidiga och om vi vill hjälpa ts så måste han även se till sin egen del, vad han kan göra för att förbättra saker och sina egna fel, dom har dejtat i 3 månader det han kan säga till mamman är att han upplever det som om barnet är gränslöst och inte har regler och det fungerar inte för honom och hans barn men at than gärna vill ha en framtid med henne och dottern och om mamman också ser de här problemem och de gemensamt kan arbeta och göra situationen bättre ja då kanske det finns en chans att mamman faktiskt gör något, förutsatt att det är ett problem, om det däremot är bara ts som är svartsjuk och kontrollerande då kommer det inte fungera, inte heller om han inte är något av det men lägger fram det agressivt för då går mamman i försvarsställning och då kan det komma 'men ditt barn då..' eller 'vi har klarat oss bra hittils'.
    ts och mamman har ju bara varit ihop i 3 månader, och det här kanske är dealbreaker för dom båda då är det ju bra att dom märker det nu, sen verkar inte ts ha några varma känslor för dottern (kan kan ju förstå isåfall) men om han vill ha en framtid med mamman och bli en familj så måste det finnas några känslor även för barnet inte bara svårigheter och vilja att uppfostra barnet rätt utan också vilja lära känna henne och tycka om henne trots att hon kommer ha en del dåliga dagar, för det kommer det bli oavsett, och det är alltid svårare at tha överseende med adnras barn än sina egna inte alla är gjorda bör 'nyfamiljer' även om man älskar den andra

    en sak är säker, den här diskussionen borde ts ta med mamman, råd i all ära men vi känner inte till situationen till fullo och om då ts kanske lägger fram att men en massa andra tycvker som han att dottern är ouppfostrad osv så blir det väldigt fel,
  • Guden Tor
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 16:33:01 följande:

    Men det är ju just det du har gjort, du utgår från att det är sant som ts säger och säger sen därefter att det är sant att mammans dotter beter sig dåligt och att mamman kommer få sota för detdet du skulle ha skrivit är att OM det är sant så beter sig barnet odrägligt och mamman kommer att få sota för det (det har du alldeles rätt it, både mamman och barnets omgivning kommer få lida då) men du tar det som en sanning och fölr vidare det som en sanning genom att utelämna det lilla ordet 'om'

    sen är det mycket möjligt att ts pratar sanning men vi måste också samtidigt utgå från att saker och ting sällan är ensidiga och om vi vill hjälpa ts så måste han även se till sin egen del, vad han kan göra för att förbättra saker och sina egna fel, dom har dejtat i 3 månader det han kan säga till mamman är att han upplever det som om barnet är gränslöst och inte har regler och det fungerar inte för honom och hans barn men at than gärna vill ha en framtid med henne och dottern och om mamman också ser de här problemem och de gemensamt kan arbeta och göra situationen bättre ja då kanske det finns en chans att mamman faktiskt gör något, förutsatt att det är ett problem, om det däremot är bara ts som är svartsjuk och kontrollerande då kommer det inte fungera, inte heller om han inte är något av det men lägger fram det agressivt för då går mamman i försvarsställning och då kan det komma 'men ditt barn då..' eller 'vi har klarat oss bra hittils'.

    ts och mamman har ju bara varit ihop i 3 månader, och det här kanske är dealbreaker för dom båda då är det ju bra att dom märker det nu, sen verkar inte ts ha några varma känslor för dottern (kan kan ju förstå isåfall) men om han vill ha en framtid med mamman och bli en familj så måste det finnas några känslor även för barnet inte bara svårigheter och vilja att uppfostra barnet rätt utan också vilja lära känna henne och tycka om henne trots att hon kommer ha en del dåliga dagar, för det kommer det bli oavsett, och det är alltid svårare at tha överseende med adnras barn än sina egna inte alla är gjorda bör 'nyfamiljer' även om man älskar den andra

    en sak är säker, den här diskussionen borde ts ta med mamman, råd i all ära men vi känner inte till situationen till fullo och om då ts kanske lägger fram att men en massa andra tycvker som han att dottern är ouppfostrad osv så blir det väldigt fel,


    Du skriver så långa texter och jag orkar inte läsa.

    Jag tänker forfarande utgå ifrån det som står i texten, det är därför man kan diskutera här. Vad du vill utgå ifrån och vad du vill tro, är upp till dig.
  • Anonym (2 sidor)
    Guden Tor skrev 2017-03-02 16:38:06 följande:
    Du skriver så långa texter och jag orkar inte läsa.

    Jag tänker forfarande utgå ifrån det som står i texten, det är därför man kan diskutera här. Vad du vill utgå ifrån och vad du vill tro, är upp till dig.
    för att skriva det kortare då - självklart ska man kunna utgå från vad som står MEN man ska inte för det utgå från att allt det man läser för den skull är sant

    ha åsikter är en sak, det är ju det som diskussionsforum är till för, men åsikter och fakta är inte alltid samma sak, om detta tror jag vi är ense eller hur? (även skolor vill ju införa det här med källkritik)

  • heidla
    Guden Tor skrev 2017-03-02 16:38:06 följande:
    Du skriver så långa texter och jag orkar inte läsa.

    Jag tänker forfarande utgå ifrån det som står i texten, det är därför man kan diskutera här. Vad du vill utgå ifrån och vad du vill tro, är upp till dig.
    Du skriver själv långa texter men själv orkar du inte läsa andras även om det skulle innebära att du kanske får mer 'kött på benen' så att säga.

    Men långa inlägg oavsett från vem är jobbiga att läsa men det är å andra sidan böcker också men även där kan man lära sig saker, det handlar nog om vad vi personligen finner intressant och läsvärt.
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 16:48:07 följande:
    för att skriva det kortare då - självklart ska man kunna utgå från vad som står MEN man ska inte för det utgå från att allt det man läser för den skull är sant
    Alldeles rätt.
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 16:48:07 följande:
    källkritik

    Just detta är något som väldigt många hoppar över vare sig det gäller internet eller övrig media, man köper saker rakt av utan att ens kolla om det stämmer och enda anledningen är för att det passar ens egna åsikt, andras åsikter kontrollerar man desto mer.



    Det är tydligt att det finns två läger i denna fråga och det bästa är nog att trådstartaren tar det med sin hjärtas dam snarast istället för att slösa tid på våra ändlösa diskussioner om något så har vi visat att det finns flera sidor i en diskussion och att kanske alla har en liten poäng.

  • Guden Tor
    heidla skrev 2017-03-02 16:58:15 följande:

    Du skriver själv långa texter men själv orkar du inte läsa andras även om det skulle innebära att du kanske får mer 'kött på benen' så att säga.

    Men långa inlägg oavsett från vem är jobbiga att läsa men det är å andra sidan böcker också men även där kan man lära sig saker, det handlar nog om vad vi personligen finner intressant och läsvärt.Alldeles rätt.Just detta är något som väldigt många hoppar över vare sig det gäller internet eller övrig media, man köper saker rakt av utan att ens kolla om det stämmer och enda anledningen är för att det passar ens egna åsikt, andras åsikter kontrollerar man desto mer.

    Det är tydligt att det finns två läger i denna fråga och det bästa är nog att trådstartaren tar det med sin hjärtas dam snarast istället för att slösa tid på våra ändlösa diskussioner om något så har vi visat att det finns flera sidor i en diskussion och att kanske alla har en liten poäng.


    Haha, tack för omtanken men så långa texter skriver jag inte. Böcker läser jag inte.
  • Guden Tor
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 16:48:07 följande:

    för att skriva det kortare då - självklart ska man kunna utgå från vad som står MEN man ska inte för det utgå från att allt det man läser för den skull är sant

    ha åsikter är en sak, det är ju det som diskussionsforum är till för, men åsikter och fakta är inte alltid samma sak, om detta tror jag vi är ense eller hur? (även skolor vill ju införa det här med källkritik)


    Om jag formulerade mig klantigt förut så att du på nåt sätt tror att jag tror att allting är sant så tar jag tillbaks det. Sjävklart vet man inte vad som är sant och vad som inte är sant.

    Åsikter och fakta är inte samma sak, nej. Förstår inte varför du ens pratar om detta? Jag diskuterar utifrån den info som ts ger och om det är sant eller ej kan jag omöjligt veta. Men förut skrev jag att "ts skriver det som är sant" om man ska utgå ifrån trådens handling, ja.
  • Anonym (Violett)
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 16:48:07 följande:

    för att skriva det kortare då - självklart ska man kunna utgå från vad som står MEN man ska inte för det utgå från att allt det man läser för den skull är sant

    ha åsikter är en sak, det är ju det som diskussionsforum är till för, men åsikter och fakta är inte alltid samma sak, om detta tror jag vi är ense eller hur? (även skolor vill ju införa det här med källkritik)


    Du borde veta att det inte går att ha källkritik när det gäller en tråd på familjeliv!

    Här är det bara att tro det eller ej. Så lika bra att du drar med dina faktalektioner nån annanstans.
  • Anonym (Källkritik)
    Anonym (Violett) skrev 2017-03-02 17:07:24 följande:
    Du borde veta att det inte går att ha källkritik när det gäller en tråd på familjeliv!

    Här är det bara att tro det eller ej. Så lika bra att du drar med dina faktalektioner nån annanstans.
    I viss mån kan man göra det på Familjeliv.

    Testa att klicka på visa endast för ts. Då får du fram ett hanterligt antal inlägg. Läs dessa och bilda dig ett omdöme om ts som källa.

    I första inlägget har han käret ner sig i dejten, han söker råd om hur han ska hantera dejtens barn som han skriver att han tycker illa om.

    I senare inlägg uppträder han en aning labilt när han möter kritik, han har dessutom på endast en dag gått från att vilja försöka åstadkomma något tillsammans med den han kärat ner sig till att vilja avsluta förhållandet.

    Min tanke är att ts verkar lite för labil och lättkränkt för att jag ska anse att källan är fullt trovärdig.

    Min gissning är att flickan varken är bortskämt eller ett monster. Hon är ett barn, enligt ts har mamman varit ensamstående i nio år, det är inte så lätt för en 11-åring att hantera en omogen och krävande vuxen som hon anar vill vända upp och ner på det liv som är hennes.

    Ts ogillar flickan och flickan ogillar ts. Det är bara bra om ts avslutar, det krävs mer mognad och tålamod för att bli en del av en familj än ts har.

    För övrigt - vem skriver om ett restaurangbesök: Det var jag som bjöd om man inte anser att detta är relevant. Och hur ser psykologin bakom behovet att tala om att man bjöd ut?
  • Anonym (Underklass)
    Anonym (Källkritik) skrev 2017-03-02 22:07:25 följande:

    I viss mån kan man göra det på Familjeliv.

    Testa att klicka på visa endast för ts. Då får du fram ett hanterligt antal inlägg. Läs dessa och bilda dig ett omdöme om ts som källa.

    I första inlägget har han käret ner sig i dejten, han söker råd om hur han ska hantera dejtens barn som han skriver att han tycker illa om.

    I senare inlägg uppträder han en aning labilt när han möter kritik, han har dessutom på endast en dag gått från att vilja försöka åstadkomma något tillsammans med den han kärat ner sig till att vilja avsluta förhållandet.

    Min tanke är att ts verkar lite för labil och lättkränkt för att jag ska anse att källan är fullt trovärdig.

    Min gissning är att flickan varken är bortskämt eller ett monster. Hon är ett barn, enligt ts har mamman varit ensamstående i nio år, det är inte så lätt för en 11-åring att hantera en omogen och krävande vuxen som hon anar vill vända upp och ner på det liv som är hennes.

    Ts ogillar flickan och flickan ogillar ts. Det är bara bra om ts avslutar, det krävs mer mognad och tålamod för att bli en del av en familj än ts har.

    För övrigt - vem skriver om ett restaurangbesök: Det var jag som bjöd om man inte anser att detta är relevant. Och hur ser psykologin bakom behovet att tala om att man bjöd ut?


    Det där hade du faktiskt rätt i.
Svar på tråden Problem med min tjejs dotter