• Lillflickan

    Gravid efter IVF BF AUG 2018

    Idag har jag varit på kontroll och sett ett hjärta ticka. Vågar äntligen räkna mig som gravid, nu i v8. BF 20/8.

    Finns det fler där ute som vill följas åt?

    Min resa till barn började runt 2008. Efter sju insättningar, ett missfall och fem år senare fick jag äntligen min underbara son 2013. När han var ett år började vi så smått försöka själva med syskon. Tyvärr ville det inte ta sig av sig självt så vi gjorde en frysåterföring innan sommaren i år. Det tog sig men blev tyvärr missfall i v14. Nu har vi gjort ett nytt fullt IVF, femte totalt, åttonde insättningen och det är det hjärtat som tickar där inne!

  • Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018
  • Lillflickan

    Härligt med KUB, och låg sannolikhet!

    Själv är jag orolig inför KUB om en vecka (tiden går sååå långsamt). Har lovat mig själv att jag får börja hoppas efter KUB. Så orolig att det inte ska gå bra. Hopplöst nojig den här gången.

  • Solen2
    KattenH81 skrev 2018-02-06 18:28:48 följande:

    Vad härligt Solen! Grattis!

    Hur länge har nu kämpat?

    Vi började försöka få barn i maj 2011 och i augusti 2018 har vi förhoppningsvis fått vårt andra barn! Dottern kom till via ivf i jan 2014 och denna krabat som jag nu väntar har legat i frysen sen äggplocket med dottern (3 april 2013).


    3,5 år har vi kämpat. Varav 2år själva och 1,5år med ivf försök. Fyra omgångar med sprutor och äggplock fick vi genomgå innan vi fick ett plus i december. Har bara gjort färskförsök. Vi lyckades bara få ett till frysen en gång (3:e behandlingen) men det ligger kvar där då vi kom fram i landstingetskö och ville gå vidare med de.
  • Solen2
    Lillflickan skrev 2018-02-06 20:25:59 följande:

    Härligt med KUB, och låg sannolikhet!

    Själv är jag orolig inför KUB om en vecka (tiden går sååå långsamt). Har lovat mig själv att jag får börja hoppas efter KUB. Så orolig att det inte ska gå bra. Hopplöst nojig den här gången.


    Var också helt nojig i förra veckan. Men blev lite lugn i helgen då jag började känna att det liksom drar runt livmodern och jag blev mer säker på att den borde leva. BM idag sa också ganska fort att hon såg hjärtat så då blev man lugn snabbt på själva besöket.

    Nästa det som jag var mest nojig över. Resultatet på KUB går ju inte att påverka men har ju tänkt att man kan få ett resultat som man inte vill ha. Men att man får ta ställning till det då. (På denna långa ivf resa så har man ju blivit lite luttrad/mentalt inställd på negativa besked. Så allt positivt känns som en bonus.)

    Skickar styrke kramar till alla oroliga!
  • Lillflickan

    Det är min mardröm, att det ska bli ett resultat som gör att vi måste ta ställning till först om vi ska göra vidare prov och sen att det ska vara något allvarligt fel så vi måste avbryta. Vet inte hur jag skulle klara det.

    Åldern påverkar ju resultatet. Embryot jag hade i höstas var från när jag var 31. Nu kommer det vara från när jag var 36. Så åldersnojjig efter missfallet i höstas.

    Jag är också lite förvirrad av att jag Helt otroligt blev gravid igen så snart! Tre på raken efter sex misslyckade på raken. Helt otroligt. Känns för bra för att vara sant så det skulle vara typiskt om det gick dåligt nu igen efter att ha fått hoppet uppe.

  • Solen2

    Jag är också 36år.

    BM ställde lite frågor om vikt, längd, rökning ev diabetes som hon matade in i systemet. Så jag antar att de också påverkar resultatet.

    Det som är skönt idag är ju att man kan gå vidare med nipt och få lite mer info om man får mindre bra resultat på kub. Så man inte måste ta ställning till det mer risktagande proverna från fostervatten/moderkakan.

    Jag håller tummarna för er alla

    Nu är det vår tur

  • Lillflickan

    Har för mig att hon sa att man gick vidare med nipt om man hade mellan typ 1/200 och 1/1000 och moderkaksprov/fostervattensprov om man har ännu högre sannorlikhet. Siffrorna kan vara helt annorlunda men så var i alla fall principen, och vet inte om det var moderkaksprov eller fostervattenprov man fick göra heller. Helt nya rutiner som inte var samma i höstas ens här. Men man kanske kan tjata till sig nipt först i vilket fall om man spelar på hur svårt det varit att bli gravid och att man inte vill riskera missfall.

  • KattenH81

    Vi verkar vara i samma ålder! Jag är 37 år men jag är lite osäker på hur de tog hänsyn till embryots "ålder". Jag var 32,5 år när det befruktades!

  • Lillflickan

    För mig tog de hänsyn till embryots ålder i höstas. Vet inte om de hade tänkt fråga det iofs, det var jag som frågade och då tog de hänsyn till det.

    Jag har nu hunnit fylla 37, så nöjd att jag hann bli gravid när jag var 36. Det känns så mycket bättre!

Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018