• Lillflickan

    Gravid efter IVF BF AUG 2018

    Idag har jag varit på kontroll och sett ett hjärta ticka. Vågar äntligen räkna mig som gravid, nu i v8. BF 20/8.

    Finns det fler där ute som vill följas åt?

    Min resa till barn började runt 2008. Efter sju insättningar, ett missfall och fem år senare fick jag äntligen min underbara son 2013. När han var ett år började vi så smått försöka själva med syskon. Tyvärr ville det inte ta sig av sig självt så vi gjorde en frysåterföring innan sommaren i år. Det tog sig men blev tyvärr missfall i v14. Nu har vi gjort ett nytt fullt IVF, femte totalt, åttonde insättningen och det är det hjärtat som tickar där inne!

  • Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018
  • Lillflickan

    Bra tips!

    Vet inte om det är formen eller något annat som påverkat att vi inte blir gravida. Ingen har sagt något om det.

    Oh, inte ens en vecka kvar. Vad härligt!

  • Mallan 82

    Hej hopp! Händer en del ser jag för er andra. En nyfiken fråga bara, hur kommer det sig att ni gör KUB efter så lååång tid till att få barn? Vi gjorde valet att inte göra något KUB just pga att vi försökt under så låång tid.

    Vi har också berättat för storasyster på 8 år. Ni vet sånt man bara ser typ från USA hur lyckliga de barnen blir av att få veta att de ska bli storasyskon. Så glad blev hon, hon grät å grät, jag med för den delen. Sån lycka. 

    Nästa vecka är det dax för RUL och kommer då vara i 19 (18+2). Tror mig även kanske känna bebis som bubbel men vet ej om det är mina tarmar som håller på med? Men tror mer på bebis

    Puss å kram på er

  • Lillflickan

    Vi vill veta om något är fel, därför har vi gjort KUB. Vill veta så tidigt som möjligt. Om det upptäcks något som visar att barnet inte kan överleva vill vi veta så snart det bara går och slippa gå för långt. Det är ju inte bara DS de tittar efter utan även värre kromosomavvikelser.

    Oh vad jag längtar till att komma förbi RUL. Så orolig att behöva gå igenom att något är fel. Vill bara få klaryecken att allt är okej. Men får vänta en hel månad till, början av april, då i v 20.

  • KattenH81

    För mig kändes kub som en extra chans till ett ultraljud. Iom en blödning tidigare i v7-8 ville jag även se att allt såg bra ut- var (o är delvis fortfarande) väldigt orolig för att drabbas för ett fjärde missfall.
    Sen var den en fantastisk bonus att få lägsta möjliga risk! Är ändå 37 år och var beredd på lite "högre" risksiffror.
    När vi väntade dottern valde vi bort kub - då ville vi hellre leva i ovisshet. Nu ville vi veta och kunna förbereda oss om något var fel. Om värsta tänkbara, någon dödlig kromosomavvikelse, ville jag hellre avbryta i v13 än v20. Känner fyra tjejer som fått avbryta efter rul, bland annat min svägerska.
    Imorn (18+3) har vi rul, känner mig ganska lugn då det känns livat där nere! :)

  • KattenH81

    Rutinultraljudet klart! Allt såg jättebra ut. Kommer dock göra ett ultraljud till i v32 för att kolla hur moderkakan ligger då- just nu låg den nära mynningen. Skulle den ligga kvar så kan det bli kejsarsnitt...

  • Lillflickan

    Åh vad skönt att höra Katten!

    Hoppas moderkakan flyttar på sig så det inte blir några problem. Du får ju i alla fall ut en extra kontroll av det hela.

    Jag längtar så efter RUL. Vill bara få reda på att allt är okej. Så nervös över att det ska vara något fel så jag behöver ta omöjliga beslut. Det är alldeles för lång leveranstid på bebisar.

    Jag konstaterade att nu har jag snart varit gravid lika länge senaste åtet som jag gick med sonen. Men då bara med repris på de första jobbiga illamåendeveckorn. Nu hoppas jag verkligen det går vägen, för alternativet vågar jag inte ens tänka på.

    Usch vad otäckt att du känner fyra stycken som fått avbryta efter RUL. Jag hoppas du bara känner ovanligt många människor...

  • KattenH81

    Det knasiga är att två st (min andra svägerskas syster + den svägeskans granne) bor 2 km från varandra och den "första" svägerskan sen bor några mil bort! Alldeles för många i samma lilla del av Sverige!

    Sannolikheten att du skulle drabbas en gång till är ju ofantligt låg. För de fyra jag pratar om har ingen drabbats av samma igen: två av dem har fått två barn till, en ett barn till och en av dem la ned barnafödandet sen.

    Det kommer gå bra för dig!!

  • Lillflickan

    Jag är lite kluven. En del av mig tror inte det kan vara några problem alls utan allt kommer att gå bra. Men en annan del av mig befarar det värsta. Som tur är vinner första delen för det mesta medan den andra delen bara gör instick och oroar mig nu och då.

  • KattenH81

    Kände likadant! Känner mig ff inte sker på att det kommer gå vägen, men börjar känns mig mer trygg! Slappnar nog av först när jag har barnet i min famn! Sen börjar den mer vanliga föräldra-oron :D

  • Lillflickan

    Ja, vanliga föräldraoron känns mer hanterbar. I alla fall om man får ett barn utan problem. Men visst, jag kollar fortfarande ibland att min snart femåring andas när han sover...

Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018