• Lillflickan

    Gravid efter IVF BF AUG 2018

    Idag har jag varit på kontroll och sett ett hjärta ticka. Vågar äntligen räkna mig som gravid, nu i v8. BF 20/8.

    Finns det fler där ute som vill följas åt?

    Min resa till barn började runt 2008. Efter sju insättningar, ett missfall och fem år senare fick jag äntligen min underbara son 2013. När han var ett år började vi så smått försöka själva med syskon. Tyvärr ville det inte ta sig av sig självt så vi gjorde en frysåterföring innan sommaren i år. Det tog sig men blev tyvärr missfall i v14. Nu har vi gjort ett nytt fullt IVF, femte totalt, åttonde insättningen och det är det hjärtat som tickar där inne!

  • Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018
  • KattenH81

    Jag med! Fast min fyraåriga tjej då! Och nu ska hon operera bort halsmandlarna i vår... och sövas! Det kommer vara jobbigt i mammahjärtat! Men som sagt, hanterbart!

  • Lillflickan

    Usch då, det är inte kul när de sövs. Min plutt opererade ljumskbråck när han var tre månader. Det var nervöst.

  • Lillflickan

    Idag har jag mått riktigt dåligt. Jag antar att jag åkt på sonens baciller. Det ömmar i magen, jag är sjukt trött och hängig. Gick hem från jobbet.

    Blir så orolig när det är ömt i magen. Hur ska jag klara ända till RUL i april.

  • KattenH81

    Usch vad jobbigt! Min mage kan ömma från och till med, oftast vissa punkter som känns.

    Baciller från barn är tuffa! Vila upp dig så bra du bara kan! Som om det inte vore nog att va gravid liksom...

    När har du rul? Vad kommer du va i för v då? Såg att du har bf 17 dar efter mig så hade du haft rul som jag borde det väl det blivit 23 mars!

  • Lillflickan

    Jag har jättesen RUL i v20 i början av april. Känns lite kärvt att hinna med jobbiga beslut om något är fel. 23:e mars hade varit bättre..

  • KattenH81

    Usch va jobbigt att vänta så länge!

    Jag fick kallelse till nästa ul idag. Redan 9 maj, i v28. Skumt eftersom bm sa v32 till mig.

    Dessutom inne på Odenplan i Sthlm (hade föredragit Danderyd som iaf är norrort där de andra ul gjorts).

    Ska ringa på måndag och se om jag kanske kan byta dag och tid som inte passade och då kanske de kan svara på det om vilken vecka jag borde göra det om jag kanske kan få byta klinik också!

  • Lillflickan

    Fördelen, och nackdelen, med mindre ort - bara ett sjukhus på gångavstånd om man har tid och lust annars en kvart med bil.

    Varför Ett UL till? Du slipper i alla fall fyra veckors väntan om det blir 28 i stället för 32.

    Skönt för mig med koll varannan vecka sen. Bara långt innan. Vet inte varför riktigt men jag är sjukt orolig att något har hänt där inne. Sån tortyr att vänta. Hur överlevde man innan ultraljud fanns?

  • KattenH81

    Det extra ul:et är ju för att kolla om moderkakan ändrat läge. Kollade lite statistik förut, 5-10% (dvs 5-10 av 100) av alla blivande mammor för de extra kontroll på för att se att inte moderkakan ligger i vägen för förlossning.

    Vid det extra ultraljudet är det bara 0,5% (1 av 200) som faktiskt man gör kejsarsnitt på pga moderkakans position. Så oddsen är ju bra att man slipper!

    Verkar vara stor risk att man blöder en del i slutet av graviditeten om den ligger för lågt + att man kan förvänta sig att barnet kommer v37-38 istället....

    Hoppas på det bästa!

    Vid dottern bodde vi i Uppsala, då hade vi som du beskriver gångavstånd till sjukhuset (och även fertilitetskliniken). Allt har varit bökigare denna gång men bor hellre på landet i hus än svindyrt inne i smeten (även om det var kul när det begav sig!). Annan tid annat liv :)

    Ja vad gjorde folk förr? Tror inte de hade tid att oro sig! Det var slita för brödfödan och jobba på oavsett graviditet eller ej! Så tacksam att man lever nu istället med modern sjukvård! Tänk den där kvinnan, 1 av 200 med moderkakan i fel läge. Med största sannolikhet förblödde både mamma o barn vid en sån förlossning....

  • Lillflickan

    Just det, så var det ju. Hoppas den flyttar på sig. Verkar ju vara bra odds. Blödningar är inget att leka med. Att barnet kommer ett par veckor tidigare kanske inte är hela världen. Men förstås bra om det kan stanna tills det är helt redo självt och inte blir utslängt. Mitt mål är v 34. Efter det kommer det nog kännas segt, men naturligtvis fantastiskt!

    Jag hade definitivt inte överlevt förlossningen för hundra år sen och inte bebisen heller. Eller ännu troligare inte blivit gravid alls. Så väldigt tacksam för dagens sjukvård!

  • Lillflickan

    Jag är ganska säker på att jag känner den lille där inne. Blir lite lugnare när jag känner buffarna. Hoppas jag inte lurar mig själv. V19 i morgon. Halvvägs eftersom jag bara går gå till v38.

    Snart två veckor till RUL och sen fick jag läkarbesöket två dagar efter. Har mått sjukt dåligt senaste veckorna. Ingen ork. Blir då orolig när jag tar ut mig. Undrar om jag kan bli sjukskriven på deltid?

    Hur går det för er andra?

Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018