• Lillflickan

    Gravid efter IVF BF AUG 2018

    Idag har jag varit på kontroll och sett ett hjärta ticka. Vågar äntligen räkna mig som gravid, nu i v8. BF 20/8.

    Finns det fler där ute som vill följas åt?

    Min resa till barn började runt 2008. Efter sju insättningar, ett missfall och fem år senare fick jag äntligen min underbara son 2013. När han var ett år började vi så smått försöka själva med syskon. Tyvärr ville det inte ta sig av sig självt så vi gjorde en frysåterföring innan sommaren i år. Det tog sig men blev tyvärr missfall i v14. Nu har vi gjort ett nytt fullt IVF, femte totalt, åttonde insättningen och det är det hjärtat som tickar där inne!

  • Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018
  • Lillflickan

    Känner igen det där. Kom hyfsat tidigt i säng. Sen kom donen nästan direkt och har buffat på mig hela natten och jag har varit uppe tre gånger själv. Nästan omöjligt att komma upp på morgonen. Som tur är har jag kunnat somna om hyfsat än så länge. Lite svårare än vanligt. Drömmer också mycket mer så det inte känns som om jag har sovit. Hoppas vakenperioderna på natten dröjer. Minns att jag var uppe och åt på natten med sonen för att jag inte kunde sova.

  • Milla8101

    Hej

    Jag hoppar gärna in här om jag får, bf är 3/9 men får säkert i aug.

    Väntar tvillingar så dom tror att jag får ngr veckor tidigare. Gjorde Kub i torsdag och fick bäst i test på bägge.

    Så skönt att det är över, nu är det bara 5 veckor till RUL.

    Jag har kört med gravid byxor sen v 9 är nu i v 13 och kan inte dölja det. Blev stor direkt :(

  • Lillflickan

    MVC idag, läkarbesök i morgon. Hoppas han har läst på så han vet vad han pratar om. Och att han vill titta hur det ser ut där inne.

    Välkommen Milla! Grattis till bebisarna och bra KUB! Gravidbyxor sen ett tag här också. Och tycker nog det syns här också. Men det skulle ju kunna vara att jag blivit tjock bara. Kan tänka mig att det inte går långsammare med tvillingar direkt.

  • Lillflickan

    Var hos läkaren och gjorde planering idag. Känns ändå helt okej. Kollade infektion och tappen och fick lämna urinprov för odling. Jag fick också se den lille där inne och att den fortfarande levde. RUL ska bokas in och därefter kontroller i v22, 26 och 30 hos läkaren för att bl.a. kolla tappen och stämma av sammandragningsläget.

  • KattenH81

    Nu har vi berättat för den blivande storasystern! Gick jättebra och hon blev väldigt glad och förväntansfull!! Har frågat fem ggr sen igår om när bebisen ska komma! Det känns väldigt långt till 3 aug nu :)

  • Lillflickan

    Pratade med läkaren idag. Inget fel på proverna. Förutom kontrollerna hos läkaren blir det TUL i v24 och 28. I vecka 30 görs ny plan framåt och det bestäms datum för kejsarsnittet. Känns bra med kontroll varannan vecka. RUL är bokat på specialultraljudet hos läkaren jag hade i höstas. Känns ganska bra nu faktiskt. Men lite nervös ändå.

    Mysigt med ivriga storasyskon. Vi har avvaktat den här gången att berätta för sonen. Han visste sist och blev så besviken när det inte blev någon bebis. Han tyckte läkaren skulle stoppa tillbaka bebisen. Nu undrar han nog mest varför mamma mår så illa, inte kan lyfta honom mer och inte orkar leka som vanligt.

  • KattenH81

    Vad skönt att det ser bra ut! Hur kommer det sig att du har många extra kontroller och planerat kejsarsnitt?

    Hade egentligen inte tänkt berätta förrän efter rul:et men iom att jag känner att det är full action därinne och att kub:en gav så bra resultat så körde vi! :)

  • Lillflickan

    Var tvungen att ta med sonen på första ultraljudet i V8 förra gången så han visste tidigt. Den här gången får vi se. Tänkte efter RUL men det är en hel månad kvar, då i v20

    När var det du hade RUL?

    Det var lite struligt med sonen. Hamnade på sjukhuset i v30 och sonen kom i v32. Min livmoder är hjärtformad med skiljevägg och mådde inte bra av sammandragningarna. Sonen låg i säte och eftersom han var tidig var det kejsarsnitt som gällde. De var tvungna att snitta högt upp i livmodern. Så på grund av de sakerna får jag inte få värkar så det måste bli kejsarsnitt igen. Och för att det inte ska hända samma igen blir det mycket kontroller.

  • KattenH81

    Och vad jobbig resa förra gången... Men va bra att de har koll på dig denna gång! Är det pga av livmoderns form som ni haft svårt att bli gravida?

    Har rul på tisdag så vi berättade bara drygt en vecka tidigare. Kommer va i v19 (18+3) då.

    Kan tipsa om att filma när ni berättar! Var så mysigt och är så kul att kunna visa för dem när de är större!

Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018