Inlägg från: Hedblomster |Visa alla inlägg
  • Hedblomster

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Har pratat och pratat och pratat med sambon om det här med privat ivf. Till slut sa han okej, skaffa fram pengarna eller visa att vi har råd så kan vi göra det. Men han tycker fortfarande att det är onödigt för sitter man där med en ivf som inte funkat har man förlorat 30 tusen och inte kommit någonstans. Och eftersom han är så tveksam blir jag också det... Eftersom jag känner att vi bara har råd med en behandling just nu och det är ju bara en chans. Även om man får till frysen så kostar en frysåterföring nästan 15 tusen... Jag vill ju isf att vi båda ska vara 100 % med på det och inte att jag tvingat fram det. Men idag fick han en stooooor löneförhöjning iaf så hoppas på att han kanske känner sig mer positivt till det snart. Han tjänar BRA (civilingenjör...) så vi borde ha råd med mer än vi har. Men det är inte många år sedan vi pluggade och vi har liksom inte fått en riktigt buffert än efter att vi köpte huset.


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Tokfia92 skrev 2018-10-24 07:53:03 följande:

    Det är alltid extremt svårt när man inte är 100% på samma spår, tog 2 år att övertala sambon om att börja försöka och nu önskar han att vi börjat tidigare eftersom det aldrig tar sig. 30.000kr är jättemycket pengar om det inte fungerat men tänk vilket litet pris att betala om det faktiskt tar sig! :)


    Visst är det! Man vill ju inte tjata fram något och så kryper det fram senare att den andra känt sig stressad eller nåt heller... Fick också vänta på sambon i några år! I början tyckte jag att det var förnuftigt ändå att vi skulle bli klara med studierna, få fast jobb och en bättre lägenhet. Men så fort vi hade allt det ville jag börja och då ville han ändå vänta. Inte mycket att göra åt nu men man kan ju känna att man förlorade viktig tid.

    Om man skulle lyckas på ett försök skulle ju de där pengarna kännas som ingenting men undrar hur man känner om det inte går... Eller om det tar sig och man sen får missfall. Kan ändå tycka att då har man ju iaf tagit sig en bit på vägen. Gratisförsöken finns ju kvar isf.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Tokfia92 skrev 2018-10-25 10:43:24 följande:

    Nej precis, det är en hårfin linje att balansera. Vi får helt enkelt hoppas att det blir bra i slutändan och att vi alla snart lyckas! Förresten, någon som vet hur lång tid det tar att få svar på sperma/blodproven? Har inte fått så mycket info mer än ett papper om när proverna ska tas osv. ska ringa till dem nästa mens första dag men det är ju 3 evigheter bort, jag håller redan på att googla ihjäl mig ????


    Vi fick svar via brev efter kanske nån månad, men vissa verkar få typ på nästa möte osv så verkar väldigt olika...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Fick mens idag trots att jag väntade den lördag eller söndag... Känner mig snuvad på något haha fast jag ändå tog ett negativt test imorse. Men fattar inte hur det är möjligt, jag har ju räknat på ägglossning och mens i två år nu och brukar ALLTID ha rätt dagar. Känner ju av min ägglossning supertydligt dessutom.


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Det här året är officiellt det värsta i mitt liv... Inte gravid, inte ivf och igår fick vi akut avliva vår älskade, älskade katt. Sambon fick nog en känsla av att livet är kort efter och att han behöver något att se fram emot så han sa att nu skiter vi i att vänta och bara betalar för 3 behandlingar privat. Vi skiter i renoveringen, det kan vi ta sen. Jag frågade om han var säker och det var han sa han. Men tyvärr kan jag inte glädjas åt det nu när jag sörjer... Det känns inte som prio 1 längre. Är hemma från jobbet och bara gråter samtidigt som jag ser hur högen med jobb samlas på mitt skrivbord när jag är borta... 


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Tack alla <3 vi saknar vår katt massor :( aldrig sett sambon gråta så mycket.

    Men iaf. Nu har vi bestämt oss för privat ivf i Falun via en samarbetsläkare jag gillar. Älskar privat vård (förutom där vi gjort utredningen). Mailade Falun och frågade vad jag börjar om jag vill använda en samarbetsläkare. Fick svar dagen efter att jag kan börja boka en tid hos läkaren jag vill använda. Mailade då den läkaren som jag varit hos tidigare och vet är bra. Hon svarade efter en timme att det bara är att jag bokar tid och tar med journalkopior från utredningen, så kontaktar hon Falun sen och processen är igång. Hon sa också att om vi inte hittar någon tid i onlinebokningen som passar så kan vi höra av oss. Bara det faktum att hon har onlinebokning och kvällstider är ju helt underbart.

    Ringde dock stället där vi gjorde utredningen för att få ut journalen och de kan inte skicka den... Så jag måste åka till en annan stad en vardag mellan 8 och 16 för att hämta den... Bara att ta ledigt från jobbet och göra det. Nåväl, känns som att det kommer gå snabbt nu! Julen kommer ju emellan men tänk om vi kan börja i januari iaf!!! Är dessutom född i Falun så känns fint om vi kan tillverka ett barn där.


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Tack för era peppande ord!!! Jag och sambon hade en liten diskussion om ekonomin igår. Visste att han skulle börja tveka lite haha... Men han tänkte att det kostade max 60k av nån anledning och jag sa att det kostar strax över med ett paket med 3 behandlingar plus medicin, även om medicinen går på högkostnadsskyddet så blir max 2200 på ett år. Så han tyckte att vi kanske skulle börja med bara en behandling, speciellt eftersom vi blev gravida en gång innan på tredje ägglossningen vi försökte, men det var utomkveds så vi tror ju att problemet hänger på äggledaren nu och inget annat. Känns som att vi borde vara fertila tillsammans. Om man lyckas på första försöket är det såklart bra ekonomiskt att inte betalat 60k+ i onödan. Samtidigt blir det sån press på den behandlingen då... Lyckas den inte blir vi ju såklart tvungna att köpa en till men ändå. Är jätteglad att vi snart är där och börjar och kanske kan bli med barn men är också väldigt nervös att det inte ska fungera....


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2018-11-15 07:20:26 följande:

    Åh, förstår att du känner press om ni bara köper 1 behandling, samtidigt så ÄR det en oerhörd extra kostnad om det nu skulle gå på första försöket, eller andra för den delen. Har ni bestämt när ni ska boka tiden?

    Jag har iaf bestämt mig för att ringa idag och böna och be om en tid. Behöver ett definitivt slutdatum på den här mardrömmen, så jag kan få börja på nästa. Min bror blir pappa om bara någon vecka och idag markerade slutet på att jag skulle bli gravid innan hans sambo föder. Ni vet, trots de började försöka över ett halvår efter mig och min sambo.

    Jävla skitliv.


    Vi har tid 23 november! Så en vecka imorgon, så spänd på att tiden ska gå nu. Vet inte vad som händer första besöket. Vi har ju gjort hela utredningen så om de inte hemskt gärna vill komplettera något så borde man ju prata ivf start direkt, speciellt eftersom det är privat och mer tidseffektivt än landstinget... Har hämtat ut våra journaler från utredningen som vi ska ta med. Tyvärr är det lite otydligt i journalen att min sambo tagit blodprov för att kolla hepatit och hiv som man ska göra innan ivf så får se om de vill göra om det. Mina provsvar var tydliga dock! Men hur som helst stänger kliniken 21 december så vi kommer inte hinna göra innan jul för min mens kommer nog för sent för att börja. Men i januari så... Vill verkligen lyckas på första försöket, det är ju så dyrt :(

    Förstår att du vill att nåt ska hända nu :( det är verkligen en mardröm.... Men hade du haft ett missfall? Det var väl ganska länge sen nu? Då borde ni väl kunna få nån hjälp...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2018-11-16 07:47:52 följande:

    Åh, men 23 är ju snart! Vad spännande!! Men hepatit och HIV-proverna går väldigt fort har jag för mig? Vi fick svar på mindre än en vecka iaf! Så om det nu skulle behövas, så borde det inte skjuta upp det allt för mkt. Vilken cykeldag kommer du vara på då den 23? För visst startar man själva behandlingen på CD1?

    Ja, fick missfall i juli, så det är ju länge sedan nu, men behövde inte ens påpeka det när jag ringde utan de bokade mig direkt för ett första samtal. Fick en tid 7 januari, så är jättespännande att få komma någonstans!


    Ja de går nog fort, känns bara så onödigt att betala för. Vi kan ju begära ut hans provsvar också men jag fick nyss ta ledigt från jobbet för att hämta ut journalerna och trodde jag skulle få alla provsvar också haha... Vill inte behöva åka dit igen. Det står bara "fert screening prov tagna" och "fert screening prov normala" på honom.

    Tror jag ska få mens i början av september, väntar på ägglossning just nu... CD 16 och inget. Ja man börjar väl i början av cykeln där men kommer garanterat inte hinna innan jul :/ men känns som tiden till januari kommer gå snabbt eftersom det är julledigt osv!

    Vad bra att du fick en tid, det är så skönt att ha något att vänta på! Håller tummarna för att du får träffa någon bra.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Cd 18 och ingen ägglossning än... Jag och sambon orkar inte med framtvingat sex nu så vi har inte haft något sedan cd 14. Önskar väl att han kunde ta lite mer ansvar kring det, han vet ju att det är rätt tid nu... Han vill gärna att jag ska få honom att bli sugen men jag är ju inte sugen själv. Vill inte hela tiden vara den som ser till att det blir gjort. Men å andra sidan spelar det väl ingen roll nu när vi troligtvis ändå gör ivf i januari.


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år