Inlägg från: Hedblomster |Visa alla inlägg
  • Hedblomster

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LillaLuna skrev 2018-07-30 15:02:24 följande:

    Vi har en tid på reproduktioncentrum i Uppsala i augusti (som jag nu är så glad att vi aldrig avbokade), men... Nu sitter ju ångesten över att de ska säga ?men ni kan ju tack och adjö hej då ha så trevligt med ett till år utan bebis på väg?, så... Har inga större förväntningar.

    Utredningen i sig visade ingenting; bra värden på båda, något små äggstockar, oförklarliga spottings och väldigt riklig mens, men annars är allt sååååå normalt. Usch.

    (Tack för pepp!)


    Beklagar verkligen :( Måste vara så tungt. Hoppas inte att de säger tack och adjö! Men man vet aldrig tyvärr:( Vi måste ju vänta två år efter mitt utomkvedshavandeskap eftersom då kan vi ju bli gravida då... Har gått lite mer än ett år nu och utredningen visade inget speciellt. Men det är inte i Uppsala och landstingen verkar göra väldigt olika!! Så jag skulle ha hoppet uppe för besöket ändå och om du orkar så pusha för att du inte tycker din kropp beter sig helt normalt med spottings osv...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2018-07-30 20:50:37 följande:

    Tack så oerhört mkt alla för era fina ord - är så skör nu att allt får mig att gråta haha. Det betyder så mkt för mig.

    Jag håller bara tummar och tår över att de tänker att missfallet var så tidigt att de ser mellan fingrarna när det gäller tidsramen. Men ställer in mig på att det blir tråkiga bud angående ivf så jag inte blir besviken...

    Ang. mina spottings så får jag samma svar överallt när jag påtalar det - att det är såååå vanligt och såååå normalt att det inte är värt att bry sig om.

    Suck, att denna cirkus aldrig tar slut för en? Hur håller ni fasaden uppe? Jag kan knappt se ett spädbarn när jag är i affären längre utan att bli bitter; tanken på att jag ska bli moster i nov gör mig nästan lika mkt bitter/förtvivlad som glad/förväntansfull.... Usch, tycker inte riktigt om mig själv längre....!


    Vi finns här! <3

    Jag håller nog inte fasaden uppe... Blir väldigt stirrig om folk pratar graviditet eller barn tex. Flackar med blicken osv. Tror att jag märker det mest själv dock... Tycker det är lite jobbigt att vänner som vet vad vi går igenom mer än gärna pratar om framtida barnnamn eller om andra vänner som är gravida och hur kul det är osv. Jag vill inte mer nu!!! Sa till min sambo att jag kan inte vänta ett år till och att jag önskar att vi aldrig börjat försöka. För nu kan man ju aldrig gå tillbaka till hur det var innan... I alla fall jag är fast i den här situationen. Även om vi slutade försöka skulle jag inte sluta må dåligt över det.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Lenaia skrev 2018-08-01 15:23:56 följande:

    Nej ingen direkt anledning till varför det inte fungerar... Jag har lite lågt amh värde (2,7) men det fortfarande inom det normala (2-6,9). Dessutom så säger det värdet egentligen inget om hur äggen är.... Så oklart....


    Förlåt att jag bryter in men jag har 2,2 i amh värde och är 27 år och har SÅN stress över det! Vet att det som du säger är normalt men det är verkligen oklart hur mycket det påverkar ändå! Så många studier som säger olika...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Ringde kliniken där vi gjorde utredningen eftersom vi skulle höra av oss efter sommaren, kunde tyvärr absolut inte få en telefontid med läkaren så har en tid där om en månad... Skulle inte bli förvånad om läkaren bara säger att vi ska försöka ett halvår till, kul att ta ledigt från jobbet och åka 6 mil för det.


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Matildalinea skrev 2018-08-06 08:24:09 följande:

    Var hos läkaren förra veckan och fick veta att jag har låg äggreserv, verkar som att hon vill skriva ut letrozol för att boosta mina ägg samt att jag även fick veta att jag har högt antal antikroppar som attackerar egna celler och att detta även kan attackera eventuell början av en graviditet, tror detta kallas hypotyreos, någon annan som fått dessa provsvar och har fått hjälp ? Skall tillbaka imorgon för att bekräfta sköldkörteln sjukdomen samt att även göra en spolning, fick reda på att om spolningen inte ser bra ut finns det bara ett alternativ och det ör ivf, ör livrädd nu för hur det skall gå imorgon, gör det ont att göra en spolning ?? :( känns som att allt blev mycket svårare nu nör jag fått dessa provsvar men kanske inte borde känna så ?


    Vad fick du för siffror på äggreserven? Du behöver inte svara, bara nyfiken :)
    Oroa dig inte för spolningen, det kan göra ont för vissa men för de flesta är det okej. Det kändes lite som mensvärk för mig, ingen okänd smärta och ingen panik, bara lite värk. Undersökningen var över på några minuter. Om man har stopp i äggledarna behöver man göra IVF men de flesta har öppna äggledare och om du inte skulle ha det får ni säkert en remiss till IVF direkt. Det är klart att man vill att det ska fungera naturligt men huvudsaken är ju att man kan få barn i alla fall!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Grumpycavat skrev 2018-08-06 11:37:09 följande:

    Hur går det till?

    Vi har nu försökt lite mer än 1 år. Vi är inte superstressade, men känner ändå att jag iallafall vill göra en undersökning hos gyn för att se att allt ser fint ut. 

    Men, jag har aldrig besökt barnmorska/gyn (Mer än för cellprov och förnyelse av P-piller). Så vad ska jag säga när jag ringer?

    Att jag vill göra en undersökning? 

    Är så rädd för att bli avvisad, som jag blivit många gånger hos vården förut (Nej, jag är INTE hypokondriker, och söker endast vård när det är absolut akut). 

    Tacksam för inputs från likasinnade. :D 


    Ring en gynekolog eller kvinnoklinik eller fertilitetsklinik och säg att ni försökt i mer än ett år så kommer ni få en tid :) barnmorskemottagningen brukar inte göra det. Förstår känslan att bli avvisad, har haft samma upplevelse... Men ni uppfyller kraven för en utredning så det borde inte vara några problem!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Matildalinea skrev 2018-08-06 12:49:53 följande:

    Är 27 i år och hade amh på 1.0 vilket skulle vara lågt då för min ålder och det bekräftades när hon kollade med ul förra veckan.

    Är så rädd för att de inte skulle vara fri passage, vill gärna bli gravid på naturlig väg samt att här är väntetiden på ivf ca 8-12 månader... håller på att gå sönder inuti så vet inte hur jag ska klara den väntan i vetskapen om att de inte kommer fungera av sig själv :(


    Vad tråkigt :( oj vad lång väntetid! Vet inte var du bor men det finns ju många privata kliniker som har avtal med landstinget där man kan göra ivf till landstingspris bara man fått remissen godkänd, då slipper man den långa väntetiden. En sån klinik är tex carl von Linné i Uppsala men finns fler. Hoppas du hinner bli gravid på naturlig väg om det är det du vill!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Matildalinea skrev 2018-08-06 18:04:04 följande:

    Bor i Göteborg, min läkare skulle skicka remiss till Sahlgrenska oavsett ifall det inte skulle ta sig. Men hur menar du med att få den godkänd, hur vet man de ?


    Vet inte hur det funkar riktigt och vilka platser i landet det finns på men tex på Carl von Linnés hemsida står det:

    "Även landstingsfinansierade IVF kan för närvarande göras hos oss, förutsatt att man uppfyller landstingets kriterier för IVF. Det behövs ingen remiss utan det går bra att vända sig direkt till oss."

    Så behövs tydligen ingen remiss men det är det där med att uppfylla landstingets kriterier då... Och hur vet man det? Fick veta under min utredning att Västerås har 2 år vid oförklarad barnlöshet innan ivf tex, det kunde jag inte läsa innan.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster

    Hade beräknat mens igår och jag brukar räkna rätt efter ägglossning men det kom ingen mens. Den borde komma idag, en dag kan man ju räkna fel... Tempen droppade igår men idag är den hög igen. Fick typ ett svagt svagt streck på ett test på äl +12 men vet inte om det bara är ett grått spökstreck eller inte... Tycker testen sedan dess ser helt negativa ut eventuellt med någon liten skugga. Så mensen borde komma idag. Är lite rädd för ett nytt utomkvedshavandeskap, det var såhär det började typ. Började sen blöda på äl +17 eller 18 så även om mensen kommer idag kommer jag väl noja haha... Hade ju vad jag trodde var spökstreck då också.


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Jooosen skrev 2018-08-07 16:59:39 följande:

    Min sambo har som en galning försökt få kontakt med Sophiahemmet idag men är helt fullt. Inte ens en plats till telefonkö fanns. Tror ni att det är extra tryck nu efter sommaren? Känns så trisst när vi har fått godkänd remiss för typ en månad sen o kommer inte fram!! Har dock inte fått tummen ur förrän idag o ringa.... ni som har kontakt med andra sjukhus, hur lätt kommer ni fram? Könns dumt att inte ens kunna få plats i telekön som sagt ..


    Oj! Tråkigt :( måste ju vara att det är mycket nu efter semestrar då! Men att inte ens hamna i telefonkö är ju superfrustrerande. Hoppas ni kommer fram imorgon om ni ringer igen då!

    Min mens har inte kommit :/ vill ju inte ha mens, haha, men eftersom testen är negativa så vill jag ju ändå ha det... känner mig precis som vanligt. Brukar ju ha ont i brösten mellan äl och bim och det har jag fortfarande men igår gjorde de jätteont och idag bara litegrann. Får testa imorgon igen om inte mensen kommer innan men annars är det ju bara att vänta och se...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år