• Etta

    Syskonförsök via IVF våren 2018

    myran skrev 2018-05-10 18:01:49 följande:

    Idag hade min man och mina kompisar fixat överraskningsfest till mig då jag fyllt jämnt. Mitt i firandet började jag blöda. Har kramper och har blött en del och ser en liten blodig grej i blodet, så jag gissar att det här var slutet på min graviditet... Kul kalas :'(


    Nej!! Har du mkt ont? Jag hade en kraftig blödning i v 7 (som höll i sig flera dagar) i min förra graviditet men var inte mf. Det var klumpar också, däremot knappt något smärta. Håller tummarna!
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-15 10:20:18 följande:

    Av 20-25 punkterade äggblåsor vid plocket fick de ut sju ägg vilket jag blev lite besviken över. Men idag ringde de och berättade att ALLA sju blivit befruktade! Så nu känner jag mig hoppfull. Det blir blastocystodling och planerad återföring på lördag!


    Men wow vilket bra resultat ändå! :)
  • Etta
    LovisaM skrev 2018-05-15 21:04:32 följande:

    Är ruvare för sjätte gången med blasto. Gissar att detta försök inte heller kommer att funka utan har redan så smått börjat förbereda för ett nytt färskförsök i sommar. Inte trodde man att det kunde vara så svårt att få barn, det lär man sig den hårda vägen:-/


    Trist när det känns så, du fick inte välja på ett nytt färskförsök med en gång? Håller ändå tummarna!
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-17 08:16:34 följande:

    Hur är det normalt att må efter äggplock? Jag är rejält öm i hela magen, det värker och är svullen. Ser typ ut att vara gravid i vecka 20 eller så. 


    Sådär mådde jag också, det beror på att om man har många äggblåsor fortsätter de som var för små vid plock att utvecklas under ett tag. Men kan också vara så att du samlat på dig vätska pga överstimulering så berätta för kliniken hur du mår tycker jag. Jag hade samlat på mig lite vätska men det var ingen fara. Mådde bättre efter typ 5-6 dagar.
  • Etta
    myran skrev 2018-05-17 14:58:57 följande:

    Ja du, gjorde vul igår, i princip för att konstatera missfallet och se så allt var ute. Läkaren tittar länge och säger sen "jag ser en normal graviditet" och pekar ut embryo och gulesäck :O Jag hamnade typ i chock. Det gick ännu inte att se hjärtat så jag ska tillbaka om en dryg vecka. Håller tummarna för att det är ok men vågar inte hoppas på något. Denna hemska ovisshet och väntan, som om det inte räckte med ruvningen!!! Vågar inte vara glad. Håll tummarna!


    Men hurra!! Precis så var det för mig i min graviditet med första barnet! Åkte in för att få bekräftat och för att jag blödde så otroligt mkt också var jag fortfarande gravid! Fast eftersom det var senare så kunde de konstatera hjärtslag, så det var ju väldigt skönt! Men fick sen gå på extrakontroller pga fastställa orsak till blödningen så jag kunde typ inte heller slappna av förrän i v 30 eller nåt trots att alla kontroller efter såg normala ut. Håller alla tummar jag kan att det ser bra ut!!
  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-05-17 21:29:20 följande:

    Samma som jag har hört, uppåt 50 % chans med en blastocyster har läkarna sagt till oss. Håller tummarna! Kram


    Låter hoppfullt inför vår återföring med fryst blasto! Jag har ju också hört att det är bra odds och att man alltid brukar ta dem innan, så blev förvånad när min läkare nu verkade förespråka nytt färskförsök innan vi testade med frysisarna. Började nu fundera på om de ej är av bra kvalité?
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-19 14:57:14 följande:

    Blandade känslor efter dagens besök då återföring skulle ske. Fem  av sju befruktade ägg fortsatte utvecklas. Av dem blev två stycken helt optimala och verkligen toppenblastocyster. En skulle jag få tillbaka och en skulle frysas Tre av dem ska få till imorgon på sig för att se om de också är värda att frysa. 

    Men.....jag hade vätska i buken. Det i kombination med hur det såg ut med mina höga östrogenvärden, många äggblåsor, att man fick coasta osv gjorde att man bedömer att det är risk för överstimulering . Därmed Ingen återföring och totalfrys. :-/ Det är på ett sätt jättebra att man inte riskerar min hälsa men ändå så snopet.....

    Så....nu slutar jag med Lutinus och inväntar mens och senare ägglossning.... Så får man återföra en fryst blastocyst istället.


    Åh vad tråkigt, förstår verkligen att du är besviken! Men härligt med två toppen-blastocyster ändå. Hur gick det med de andra?
  • Etta
    myran skrev 2018-05-21 00:06:38 följande:

    Har bara fått info att de ska tas tre ggr/dag. Har du fått info att de bör tas var 8:e timme?


    Samma här "jämt utspritt över dygnet" var den infon jag fick, så har ju försökt ta dem var åttonde timme (ställt larm) men absolut inte exakt, speciellt den på dagen är ju svår att få till exakt tid pga jobb
  • Etta
    Iva Lina skrev 2018-05-19 10:16:39 följande:

    Tack! Jo det va just överstimulering jag funderade på eftersom jag gick upp drygt ett kg på bara några timmar. Men jag är ensam hela helgen med en 4 åring så jag ville avvakta tills jag va säker på att jag måste åka in. Men sen tyckte jag att smärtan blev något mindre och jag gick inte upp mer i vikt så jag kände mig lugn med att gå och lägga mig. Och har sovit så himla bra, har sovit super dåligt i 2 veckor eftersom jag varit så rädd inför ÄP. Vikten har också sjunkit nu och magen är mindre svullen.   


    Hur mår du nu? Jag var jättesvullen efter senaste äp i tre-fyra dagar, hade samlat på mig vätska men inte mer än att jag kunde få tillbaka ett embryo. Berätta för kliniken hur du mår.
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-21 08:28:30 följande:

    En av de tre som skulle växa lite till gick att frysa! Så nu har vi tre blastocyster i frysen! 


    Va bra!
    Iva Lina skrev 2018-05-21 15:23:46 följande:

    Det var mycket bättre redan i lördags (dagen efter äp) och igår var svullnaden helt borta. Jag har lite ont som kramp av och till längs ned i buken. Läkaren idag förklarade att det kan vara vätska och eller blod som ligger och irriterar bukhinnan, så det borde försvinna snart. Jag trodde det va lutinus, men det trodde som sagt inte läkaren. Vi satte tillbaks ett tredagars idag och det känns toppen. De fick ut 16 ägg och 14 va befruktade och hade delat sig fint tills idag (dag 3) så jag är hoppfull att nått kan gå till frysen om några dagar. 


    Åh vilket bra resultat!
Svar på tråden Syskonförsök via IVF våren 2018