• Anonym (Veganen)

    Till köttätare...

    Får ni inte dåligt samvete när ni sitter och äter till exempel gris? Jag vill att min man ska bli vegan precis som jag men han envisas med att äta kött. Idag åt han gris. Jag tog fram bilder på grisar och frågade om han inte får dåligt samvete, varav han svarar ?nej.? Får ni verkligen inte dåligt samvete när ni äter kött?

  • Svar på tråden Till köttätare...
  • Fluffis

    Människan är ett djur. Och vi är allätare, dvs vi äter även kött från lägre stående arter.

    Så svaret på din fråga är: nej, gott samvete.

    Välkommen till evolutionen!

  • Anonym (Nej)

    Får inte dåligt samvete alls..

    Hade en häst tex som hade ett väldigt bra liv här åt och mådde bra, hon hade tyvärr också ont i benet så vi fick henne slaktad och åt upp henne..

    En gris har inte så mycket mer mening i sitt liv än att äta (och ev para sig) och det får dom ju innan dom hamnar på tallriken.

    Tror även att om alla människor hade blivit veganer hade alla kor, grisar, får och höns dött ut för vem skulle ha de djuren bara för syns skull??

    Inga trevliga sällskapsdjur om man inte får ngt ut av dom och då hade även mkt av naturen som mår bra att betande djur blivit förstörts och ersatt med skog som genererar mer pengar när man inte längre kan ta bidrag för betande djur...

    (Visst får man bidrag för korna betar på sommaren men ingen hade haft kör året runt om de inte ger ngn inkomst för vinterhalvåret).

    Skog istället för all öppen betesmark är ju inte bra ur miljösynpunkt..

    Så nej, jag får inte dåligt samvete, gillar kött men visst satsar jag på ekologiskt och närodlat men det handlar till största delen om miljötänkande..

  • Anonym (J)

    Det heter varPÅ eller möjligen varVID men absolut inte varav.

  • Anonym (Sanna)

    Frågan är väl snarare varför du gifte dig med en köttätare?

  • Anonym (vego2)

    Som vegan har jag inget problem med att andra väljer att äta en annan kost än jag. Inte heller har jag problem med att djur slaktas och äts.

    Det jag har problem med är djurhållning, transporter och sätt att slakta, miljöpåverkan mm. DVS dagens massproduktion.

    Jag hade inte tagit kampen om att maken/sambon ska bli vegan, däremot hade jag ställt "kravet" att välja de mest etiska produkterna, t. ex gårdsslaktat kött, vilt från jägare osv i största möjliga utsträckning.

  • Jontemyra
    Anonym (vego2) skrev 2018-04-22 08:12:28 följande:

    Som vegan har jag inget problem med att andra väljer att äta en annan kost än jag. Inte heller har jag problem med att djur slaktas och äts.

    Det jag har problem med är djurhållning, transporter och sätt att slakta, miljöpåverkan mm. DVS dagens massproduktion.

    Jag hade inte tagit kampen om att maken/sambon ska bli vegan, däremot hade jag ställt "kravet" att välja de mest etiska produkterna, t. ex gårdsslaktat kött, vilt från jägare osv i största möjliga utsträckning.


    Håller helt med ! Själv äter jag bara "snällt" kött.
  • Anonym (Nina)
    Anonym (Veganen) skrev 2018-04-21 21:27:00 följande:

    Min man tycker inte djur är gulliga tyvärr. Han fortsätter äta kött ändå trots bilder. Dessutom är kött om något cancerframkallande.


    Vart köper du dina kläder? Vart köper du dina skor? Vart köper du dina el och teknikprylar såsom dator/tv/mobil/elektriska köksprylar? Vart har du köpt dina möbler? Vart har du köpt din inredning? Vet du vilka människor som har tillverkat och slitit för antingen guld eller korn för att få ihop det du äger och har? Granskar du vilka klädbutiker som tillverkar dina kläder så att det inte är en liten flicka i ett u-land som har slitit i ett mörkt rum flera timmar i sträck för lite bröd?

    De flesta vegetarianer/veganer är så snabba på att döma oss andra med pekpinnar.

    Jag avstår ibland från att ära kött och håller mig till vegansk kost men vill jag äta råbiff, äta chark, osttprodukter eller vad som - vilket jag gör till och från så ska ingen komma och döma mig pga de val jag gör.

    Ät den kost du vill och låt din partner vara ifred. Fråga oss andra gärna varför vi andra inte är veganer men kom inte och spela på - stackars djur - och få oss inte att framstå som vidriga människor
  • Anonym (K)

    Veganer av din sort uppnår oftast motsatt resultat än vad de önskar.

    Jag känner vettiga veganar och de alla tycker att folk som tjatar och visar bild på döda djur när folk äter är pinsamma och förstör för veganismen.

  • HD2017dis

    Jag har draculatänder och min kropp är köttätare, så nej, det är så jag är skapt. Sedan skulle jag hoppas på att man börjar odla hela muskler i labb för att sedan sälja som köttbitar.

  • Anonym (Fia)

    Nej inte dåligt samvete .

    Men däremot tycker jag inte man behöver så mycket kött .

    Tycker även att man borde tänka på att köpa svenskt/ ekologiskt för miljön tänka på vilken produkt av kött man sponsrar.

    Folk överlag tror jag väljer det som är billigast tyvärr .

    Jag handlar jämt svenskt kött på citygross blev besviken när jag fick se att de tagit in utländskt kött.

Svar på tråden Till köttätare...