Inlägg från: Kallamakka |Visa alla inlägg
  • Kallamakka

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2018-09-17 23:33:06 följande:

    Ja verkligen! Längtar så mycket! Hon pratar mycket om en lillasyster haha! Att Madicken har en lillasyster men inte hon mm. Vad fint! Även om det varit en tuff resa så blir man verkligen en erfarenhet rikare... vissa saker ör kanske lättare att läsa och bearbeta med en bebis i famnen! Har ni berättat för er omgivning?


    För oss blev skrivandet ett sätt att kunna prata om det, då bokens upplägg krävt att vi beskriver våra känslor. Mycket bra faktiskt när man har en mussla till karl.. :)

    Vår närmsta familj och vänner vet om vår situation, men efter första IVFen förklarade vi att vi inte ville säga något, eller få frågor om framtida försök. Så att vi nu väntar barn, är lite hysch pysch ännu. :)

    Hur har ni gjort?
  • Kallamakka

    Halloj gänget!

    Här är en till som var på ultraljud idag, hjärtat slog, allt var bra och den mättes också lite mindre, till typ vecka 6+6 men jag är i vecka 7+4. Fick konstaterat bf till 4 maj. Super skoj, och känns mer på riktigt nu! :)

  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2018-09-20 17:25:23 följande:

    Vad härligt!! Stort grattis!:) Usch den där känslan när de precis ska börja undersöka, den gör mig typ illamående! Vad det på ivf kliniken ni gjorde ultraljudet?


    Ja den känslan är sådär!

    Ja de va där vi gjorde IVFen som vi gjorde ultraljudet, av samma läkare som varit med på hela resan. Kändes konstigt att säga hejdå, och hoppas på att det dröjer länge innan vi sätter foten där igen. :)
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2018-09-20 20:44:01 följande:

    Ja haha jag kände likadant efter vårt ultraljud, att slussas in i MVC helt plötsligt. Men man är ju bara så tacksam och lycklig för att man är gravid! Kan knappt fortfarande förstå det. Hade ni kvar några i frysen?


    Ja vi har två kvar, ni då?
  • Kallamakka
    Seb81 skrev 2018-09-21 13:06:53 följande:

    Hej tjejer!

    Idag känner jag inte mig det minsta gravid förutom ont i bröna. Vad konstigt det är att ena dagen känna sig super gravid & ena dagen inget.... man blir ju så jävla nervös! Tycker dock mina bröst är mindre ömma idag... så nu är jag ju aaaas nojjig!!!!! Nån mer som känner så?


    Hej!

    Typ alla mina symptom har varit borta hela veckan, om jag klämmer på brösten så gör de ont. Jag har i alla fall bestämt mig för att inte noja, tiden får utvisa hur det blir och fram tills dess så är jag gravid!

    Dessutom såg jag ju på ultraljudet igår att allt är tipp topp, så nej - noja inte, njut. För jag tror vi får tillbaka det senare.. Hehe ;D
  • Kallamakka
    Mjbo skrev 2018-09-21 19:45:11 följande:

    Tror oxå att man kommer lugna ner sig efter ul. Vilken vecka är du i? :)


    Kanske. Men jag menar också att jag var lugn innan, trots att alla symtom försvann mer eller mindre :)

    Är i vecka 7+4. :)
  • Kallamakka
    Seb81 skrev 2018-09-21 20:28:16 följande:

    Jag loooovar att jag ska njuta!! Njuter för fulla muggar oxå såklart! Så avis på dig att du fått se ditt lilla pyre, längtar så jävla mycket dit!!

    Ha en mysig kväll! Kramis


    Det låter bra! :) snart får du också titta! <3 Kram till dig!
  • Kallamakka
    Mjbo skrev 2018-09-21 20:39:21 följande:

    Okej, va skönt! När gjorde du ul? Och vad såg man då? :)


    I torsdags, vecka 8+3.

    Ja.. Man såg hjärtat slå, antydan till huvud och arm. Typ x)
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2018-09-22 19:17:58 följande:

    Vi har också två kvar:) Ska ni göra KUB?


    Jag tror att vi ska göra det, jag själv vill inte. Men sambon vill gärna och jag vill inte utesluta hans vilja, vi är dock inte helt ense om hur vi ska agera angående det man kan tänkas hitta. Så.. Ja, jag tycker det är svårt. Har ni pratat nåt om kub?
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2018-09-23 00:23:14 följande:

    Ja det är väldans svårt det där. Man kan ju inte ens föreställa sig hur man skulle reagera på ett avvikande resultat. Vi kommer göra det främst för att om det skulle vara ett livshotande fel där man behöver avbryta grav så vill jag gärna veta det så tidigt som möjligt. Har en vän som för ett år sedan fick veta på RUL att deras bebis hade en trisomi sjukdom som gjorde att hen inte skulle överleva. Detta hade de kunnat se på kub så jag har blivit lite påverkad av den händelsen...:( Men å andra sidan har jag hört många som säger att kub kan vata missvisande så lite splittrad är man ju...


    jaktenpaflow skrev 2018-09-23 00:24:25 följande:

    När hade du BF?:)


    När man har en händelse sådär i huvudet som du har, så är det nog lättare att se fördelen men kub tror jag! Men gud vad hemskt att få de beskeden så sent :(. Just i livshotande fall, känns det lättare(för mig) att avsluta. Men i de fall det inte är livshotande, det är väl där vi är oense kring om man skulle fortsätta graviditeten eller inte.

    Och om vi gör kub, så är det i hoppet om att det inte ska bli så att vi ställs inför ett val där nån av oss kommer att få ge med sig för nåt den inte känner är rätt.

    En annan positiv sak är ju att man får se bebisen en gång till, och det är ju aldrig fel! :) (det är typ det som är min främsta orsak)

    Jag har bf 4 maj, idag är det vecka 9 :) känner att man inte riktigt har koll på vart alla är!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF