Inlägg från: Kallamakka |Visa alla inlägg
  • Kallamakka

    Vi som blivit gravida efter IVF

    [quote=79106819][quote-nick]Mjbo skrev 2018-10-03 09:09:10 följande]

    Inga symptom idag heller.. Har tänk på en grej.. ALLA ni här inne mår illa.. vissa mer än andra, men alla mår illa.. Jag mår inte illa nånting, har inte gjort alls. Vet att alla är olika, men på varenda sida man läser står de att "nu kan man må mycket illa" eller "nu är det fullt normalt att må jätte illa på morgonen" osv.. Ja känner ingenting sånt, alls :P 

    [/quote]

    Här är en till, känner inte av några symtom alls förutom halsbränna varje kväll när jag ska sova. Men inget utöver det. :)

  • Kallamakka
    LillaAw skrev 2018-10-03 19:46:56 följande:

    Här är en till, känner inte av några symtom alls förutom halsbränna varje kväll när jag ska sova. Men inget utöver det. :)


    Jag har inget illamående alls. Går in i v 7 imorgon. Har dock andra symtom som förstoppning och ömma bröst. Alla får helt enkelt inte alla symtom. Kroppen reagerar olika :)

    [/quote]

    Japp så e det, har valt att inte noja över det i alla fall :)
  • Kallamakka

    Läst era olika situationer i det här. Tänk så olika man kan reagera och hur olika man behöver bearbeta nåt sånt här? Det är verkligen omvälvande.

    I vårat fall fick jag dras med en karl som mådde jätte dåligt, det var han som var felet, han som var omanlig och han som mådde mest dåligt. Och han som var rädd att jag skulle lämna honom. Jag fick vara hans stöttning i det här, samtidigt som han lyckades stötta mig ändå. Mest genom IVFen och det jag fick utstå.

    Vi har haft inställningen att det måste lösa sig tillslut, jag har varit i framkant och tagit reda på information och han har fått den när det är dax, jag gillar att veta men inte han.

    Vi har även haft en bok där vi har skrivit om hela processen, där vi efter varje moment har fått delge våra känslor(det gör vi under graviditeten också). Det blev vårat sätt att mötas och prata om det, och även en tydlig gräns på när vi pratade och när vi ville leva som vanligt, även om vi såklart pratar om det i andra tillfällen också.

    Upplever att just boken och det gemensamma skrivandet vart avgörande för att min karl skulle öppna upp sig för mig. Samt att jag tvingade honom att öppna upp sig om detta för någon annan, mitt förslag var hans föräldrar -vilket också vart väldigt bra! Därför att då fick han tillfälle att prata om det med någon som inte själv var i det, liksom jag gör med mina vänner.

  • Kallamakka
    Mjbo skrev 2018-10-08 09:57:11 följande:

    Visst är det en intressant diskussion. Alla är så olika och alla tar det på så olika vis. Skönt ändå att de flesta par verkar komma överens och komma på sitt egna vis att komma igenom allt detta. Man är väl så illa tvungen såklart, men det är fint att se <3

    Er ide om boken va en bra ide. Låter som ni har kunnat dela med er och visat känslorna genom denna, så fint. Vilken tur att ni kom på nånting som funkade för er när det va jobbigt. Kanske skulle jag testa detta med min man oxå som har svårt för att prata osv. 

    Jag förstår vad din karl menar och hur han känner. hos oss är det mitt "fel", så jag har haft alla dessa tankar som han haft oxå. Men i mitt fall har det varit så att jag tänkt många många gånger om jag skall lämna min man för att jag tycker att han förtjänar bättre, någon som kan ge honom det barn han så gärna vill ha. Att det skulle vara JAG som gör hans framtid barnlös, och krossade hans högsta önskan, det är nog en av de absolut största svårigheterna för mig genom denna resa, och är fortfarande eftersom jag är rädd att få MA eller MF, och att eventuellt inte orka försöka igen. Att jag skulle va den som orsakade honom allt detta, DET är min största sorg i hela den karusell. 

    Men, just nu är jag gravid, och försöker vara så glad jag kan för det <3 


    Det måste vara jobbigt att bära på den "skulden" som man ändå inte kan påverka. Önskar ingen det, det måste vara jätte jobbigt men skönt när det är bearbetat och klart.

    Men så bra avslut du skrev, jajamen - nu är du gravid och glad för det. Precis som det ska vara! <3
  • Kallamakka

    Hej allihopa!

    Var hos bm idag, tog en hel del prover. Allt verkar tipp topp förutom att jag förmodligen håller på att få urinvägsinfektion, så nu blir det till att hälla i sig vatten och citron. :)

    Vi bestämde oss för att utföra KUB som väntas bli inom 2 veckor förmodligen, kul att få se bebisen igen! :)

  • Kallamakka
    Mjbo skrev 2018-10-11 08:37:57 följande:

    Okej, hoppas du kan hålla uvi'n borta! :)

    Va roligt med ett till UL, Vilken vecka kommer du va i när ni gör KUB? 


    Ha det hoppas jag med! :)

    Jag är nog i vecka 13-14 då tror jag. :)
  • Kallamakka
    Inalina skrev 2018-10-11 14:21:12 följande:

    härligt att allt verkade bra! Och ja urinvägsinfektion är ju inte kul - hoppas verkligen du slipper det!!

    spännande med KUB, jag ska själv boka in ett sånt där NIPT test - är ju 34 år så förmodligen lite högre risk för kromosomavvikelser tror jag. NIPT kan man göra från v 9+0  så om lite mer än en vecka! så jag tror vi kör på det direkt trots att vi får betala från egen ficka. 


    Jag funderade också på nipt. Men mest för att vi inte var överens om inom vilka ramar vi tycker det är oroligt eller inte, alltså om de säger att det är en risk på 5000,hur tolkar vi det? Osv. Men nu har vi landat i vart vi står om vi får olika tänkbara svar, så därför valde vi KUB ändå.

    Det är i vilket fall skönt att kolla så att det är som det ska, så tidigt som möjligt. Får man svar på nipt där och då eller efter en viss tid? :)
  • Kallamakka
    Inalina skrev 2018-10-11 15:16:27 följande:

    Ok, ja huvudsaken är ju att båda är överens. Jag förstår också att många inte gör KUB eller NIPT så det är ju olika. 

    jag tror man får svar här inom några dagar efter blodprovet - och då även kön vilket skulle vara spännande och roligt också tycker jag  ska ni ta reda på kön? 


    Okej då behöver man inte vänta så länge :)

    Nej vi ska inte ta reda på det, allt i processen har alltid varit så utstuderat och man har alltid vetat hur processen kan gå(åt ett eller annat håll). Nu när vi får bestämma så vill vi ha den överraskningen känner vi :) (får se om de håller i sig) ;)
  • Kallamakka
    Seb81 skrev 2018-10-13 22:14:13 följande:

    En konstig fråga... men är det någon här som vet om det är farligt för mig att få orgasm? Vi kom överens från början att jag inte ska få orgasm eller att vi ska ha sex fram till kub dagen... för vi har hört från vänner att det gör mer skada än nytta om man fått mf tidigare.

    Nu när jag har haft blödning oxå.... är det farligt då att få orgasm? Har ni hört något om det?

    Jag är ju så fruktansvärt upphetsad vissa dagar... idag kunde jag inte hålla mig & fick en orgasm, inte genom samlag. Nu fick jag ångest haha. Så tänkte kolla med er om ni vet något?


    Ingen fara skulle jag säga, det är väl att spänningarna kan orsaka en blödning, men ofarlig (vad jag läst).
  • Kallamakka
    anina skrev 2018-10-15 17:02:39 följande:

    Undra vem som är nästa på tur att flippa ut här. :) med allt vi går igenom tillsammans borde vi ha en träff allihopa i framtiden. :)

    Nu får vi se hur länge illamåendet håller sig borta. Är fortfarande så matt i kroppen så jag inte orkar vara uppe. Men skönt att inte må illa just nu.


    Oj! Jag måste väl vara nästa på tur då? Inne på tredje veckan utan alla symtom, antingen är jag gravid eller inte. Har dock valt det första tills motsatsen är bevisad. Nu väntar jag på datum för Kub, sen får vi se vad kub säger helt enkelt.

    För min del vill jag inte boka in extra ul, det skulle nog bli en utväg att använda allt för ofta, vid minsta oro. Nu påstår jag inte att oron inte finns, den är där jämt å ständigt. Men ett ul med ett levande foster på måndagen kan ju lika väl visa annat en annan dag. Och hur länge håller då effekten av den stillade oron? (ursäkta om jag låter hård) men så har jag tänkt när jag blivit orolig.

    Men säger som andra, skönt att få må bra och att du känner dig lugnare! :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF