Inlägg från: Kallamakka |Visa alla inlägg
  • Kallamakka

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Vi har också bestämt oss för uppababy Vista, den va stabil. Stabiliteten kommer ifrån att den är bredare, tror den mätte 65 istället för 60(som är standard), vilket gör att den inte kommer igenom smala dörrar(bra att tänka på). Men det är bredden som gör den stadig, och att bebis hamnar högt. Så den har vi också klämt på, å otroligt enkel att fälla ihop och sätta ihop också. (detta hann vi med att kolla under förra graviditeten)

    Tror att endel av babyskyddet är godkända för att bebisen ska ligga/sitta länge. Kanske värt att kolla om man tänkt sig att använda dem längre perioder?

  • Kallamakka
    tossaliten skrev 2019-01-16 06:40:21 följande:

    Är det inte märkligt att inte ha eg några symtom och ffa NOLL ömma eller förstorade bröst i v 6 (v 5+3)??


    Jag har likadant, kan känna lite irritation endast på bröstvårtorna men inget i själva bröstet. Har redan mycket bröst så jag inbillar mig att det sätter igång senare med att växa helt enkelt. Men det är min teori hehe.. Skulle i alla fall gissa att de växer senare :)

    Annars har jag "symtom" i form av mycket drömmar, kissar på natten, hungrig på eftermiddagarna och flytningar.

    Jag får svar på hur det ligger till imorgon, då gör vi första ultraljudet. Är i vecka 8, 7+5 idag.
  • Kallamakka

    Hej gänget!

    Var på första ultraljudet idag, det fanns ett hjärta som slog och denna gången kan man urskilja nåt som ska vara både armar och ben(jämfört med sist), den mätte också perfekt - till och med en dag större än den borde. (beror ju lite på hur dom mäter också såklart).. Fick bf 30 augusti, och går in i vecka 9 på lördag.

    Jag har varit 100% inställd på att allt gått fel. Så blev verkligen överraskad över att allt såg så bra ut. Hoppas det håller i sig! Men jag ropar inte hej än.

  • Kallamakka
    Inalina skrev 2019-01-17 16:08:40 följande:

    Heej! så glad jag blir att allt ser bra ut med mini!  hur mår du nu? minns att symptomen i den där veckan inte var någon favorit hos mig direkt - men det varierar ju! Jag tror det kommer gå bra för er nu!! 


    :) tack!

    Jag mår bra, lätt ömma bröstvårtor, hungrig på kvällarna/lätt illmående, drömmer mycket, har flytningar och lite molvärk.. Jag hoppas illamåendet håller sig borta, för det verkar väldigt jobbigt!

    Sist hade jag jätte mycket trötthet, men inte denna gången.. Än ;)
    tossaliten skrev 2019-01-17 16:30:24 följande:

    hur har du fått ul såhär tidigt två ggr?

    Kan man be om det?


    Sist jag var gravid är det som jag refererade till(i oktober). Då fick vi tidigt ultraljud tidigare, i vecka 7 och då såg det mest ut som en klump. Den graviditeten blev tyvärr ett ma som konstaterades först i vecka 13. (den dog nångång i vecka 7 efter ultraljudet)

    Det är IVF kliniken som erbjuder tidigt ultraljud när man plussat efter insättningen :)

    Annars får man lov att betala för ett tidigt ultraljud själv, eller om man kan få ett för att man känner stor oro eller liknande.
  • Kallamakka

    BF lista:

    Jaktenpaflow - gravid första IVF efter 1 års försök, 2:a barnet, BF 21 april, pojke.

    Gammelpysen, gravid efter 3,5 års försök, 7e försöket (3 färsk och 4 frys). Bf i slutet av april.

    Kallamakka, gravid första IVF(3dje insättningen) efter dryga 2,5 års försök, första barnet, BF 30 augusti.

  • Kallamakka

    Jag är en person som gärna vill prata om vad som händer, speciellt kring det här. Det pratas för lite om det.

    I och med att vi fick veta att det var manlig faktor som gör att vi inte kan få barn naturligt så blev det svårt att prata om för min man tog på sig skulden.

    Hade gärna velat sprida kunskap om det här innan jag plussade också, men fick avstå pga av att min man inte är lika glad i det. Vilket jag absolut förstår. Jag förstår hur du menar också Sommarhopp, hade man delat sin resa när den var aktiv och inte "i slutskede" så hade jag känt mig modigare, att våga berätta innan man vet hur det kommer att gå.

    Fast det viktiga är att det pratas om, och det är också modigt!

    Nu vet ganska många om vårat problem, familj, kollegor, chef, mina vänner och hans vänner. Det är bara skönt! :)

  • Kallamakka
    Mjbo skrev 2019-01-18 19:00:45 följande:

    Är det någon som skulle va intresserad av att vi startar en hemlig grupp på Facebook?

    Skulle va kul då man kan dela bilder och sånt lite lättare :D


    Ja! Jätte kul :)
  • Kallamakka
    BaKu skrev 2019-01-19 02:56:08 följande:

    Nu ni tjejer verkar det faktiskt hända något. Värkarna har satt igång. Än så länge förvärkar (tror jag i alla fall) men de kommer allt tätare och börjar bli kraftigare. Pratat med förlossningen som tyckte allt lät normalt och att jag får stanna hemma så länge jag känner att det går och ringa tillbaka om något ändras eller om det känns som det är dags att komma in. Lite segt att man inte sovit på många timmar nu. Mannen försöker sova lite i alla fall, men hans puls gick upp en aning så oklart om han lyckas somna :p ska snart ta en dusch här tänkte jag så får vi se hur det går...

    Men det är verkligen svårt att veta hur saker ska kännas och vad som är vad när man aldrig gjort det här förr. Visst, alla säger att man märker när det övergår till förlossningsvärkar, men tycker ändå det känns svårt. Var (är) ju knappt säker på att detta var förvärkar.


    Åh så spännande!!! :) önskar lycka till, om det händer nu eller inte!! Waow waow waaaaow!! :D
  • Kallamakka
    Elcca skrev 2019-01-19 22:17:23 följande:

    Hej!

    Jag är helt ny här. Och väldigt ?ny?-gravid. Testade positivt idag, RD 10. Väldigt tidigt. Men har aldrig kommit såhär långt innan.

    Jag vill bara lyfta lite tankar jag har. Hur har ni lyckats sluta testa er? Jag kan lixom inte låta bli, bara för att säkerställa att strecket förblir detsamma eller starkare. Och sen är jag livrädd att jag ska se blod i trosan varje gång jag går på toaletten. Har redan väldigt mycket växtvärk och det gör mig nog extra nojig då jag känner väldigt mycket även när jag ska få min mens. Eller jag har mycket känningar i stort sätt hela cykeln, men speciellt inför mens och ägglossning.

    Min fråga är: när slutade ni att testa er och när började det skjunka in att ni faktiskt var gravida och slutade ha hjärtat i halsgropen vid varje toalettbesök?


    Grattis till plus! Och välkommen hit! :)

    Jag testade fram till vecka 8, är nu i vecka 9 så inte så länge sedan jag slutade ta tester. Hihih!

    Jag har också hadt mensvärk sådär precis som om den ska komma när som helst men ändå har den inte kommit. Det växer som attan där inne! :)

    Efter att jag slutade ta tester blev jag lite lugnare, och ett missfall kan man i alla fall inte påverka, det blir så eller så blir det inte. Det hjälper mig att tänka så.

    Sen kommer ni ju också att få ett tidigt ultraljud, är allt okej där så kommer du nog känna dig lite säkrare. :)
  • Kallamakka

    Baku, jätte stort grattis till lill killen! Vilken resa det varit, och att det var honom ni längtat så efter.

    Njut nu lilla nya familjen och lycka till på den här nya resan!

    Jätte grattis till er!!

  • Kallamakka
    170909 skrev 2019-01-21 19:02:49 följande:

    Om jag ska skapa en grupp behöver jag lite namn eller e-post adresser att lägga till.

    Tänkt den kunde få heta testgruppen 2019 så är det inte helt uppenbart att det har med barn och ivf att göra. Även om jag gör gruppen så hemlig det går så kan det kännas bra. Sen har vi ju i den här gruppen testat en heldel


    Jag skickade min mail i ett meddelande till dig, första gången jag provade så jag hoppas det funkar. :)
  • Kallamakka
    BaKu skrev 2019-01-21 18:32:52 följande:

    Här kommer en liten uppdatering. Vi har det bra och ligger kvar på BB. Imorgon åker vi hem så länge allt ser bra ut. Har inte varit någon press om att åka hem, vilket jag är så glad för.

    Första dygnen är tuffa. Man är trött och kroppen är sliten. Så skönt att få hjälp med allt man inte har en aning om. Ska bli både skönt och läskigt att komma hem imorgon. Fattar inte att vi får ta med honom hem...


    Du har ju gjort världens insats, förstår att kroppen tar stryk. Bara vila så gott det går. :)

    Åh och allt bebis gos ni ska hinna med, och få komma hem och lära känna eran lille kille, man blir ju lagom avis här!!

    Tack för du berättar lite om hur de går, så mysig läsning! . :)
  • Kallamakka
    Elcca skrev 2019-01-21 20:08:38 följande:

    Hej!

    Kanske en lite otrevlig fråga, men är det någon mer som haft besvär med vattniga flytningar tidigt i graviditeten? Extra obehagligt när man hela tiden går runt o oroar sig för blödningar. :-/


    Vaaarje dag! Ibland tror jag det rinner ordentligt. Numera är dom vita. Ursäkta min utförliga beskrivning, men men hahaha :) du är inte ensam!
  • Kallamakka
    Ellencassandra skrev 2019-02-18 20:26:58 följande:

    Juste! Har helt glömt bort. Hur blir jag medlem i gruppen? :o


    Skriv personligt meddelande till 170909,så bjuds du in till gruppen(om jag inte blandar ihop alla men de tror jag inte) :)
  • Kallamakka
    Fröken Rabarber skrev 2019-03-18 06:57:47 följande:

    Vi har tecknat trygg hansas. Det var den enda som gällde från v. 16 för föräldrarna, från v. 22 för barnet. Stod mellan denna och modernas. Lite lurigt att den börjar gälla dagen efter man betalat fakturan och inte efter datum som i vanliga fall.


    Folksams utökade gäller för föräldern i vecka 10 och barnet från vecka 23. :) jag valde folksam, den börjar också gälla från att betalningen gått in. :)
  • Kallamakka

    Halloj gänget! Både gamla o nya som kanske inte ens känner igen mitt nick ;)

    Har läst i den här tråden sedan jag blev aktiv i Facebook gruppen. Men inte kan man släppa er som är kvar här för det. Så lite koll har man ändå! :)

    Tänkte bara berätta vad som hänt med mig och min graviditet, och tyvärr får jag berätta att jag återigen fått veta att jag har ett ma(tänk vad jag hinner med under loppet av en graviditet). Denna gången upptäcktes det på rutinultraljudet, ska få starta igång missfallet på måndag. Hade gärna fått det överstökat, typ igår.

    Det suger, men är inget vi kan göra något åt. Så vi landar i det här kaoset också och fortsätter såklart kämpa vidare mot det här (vet inte om man kan vara mer efterlängtad) väldigt väldigt efterlängtade barnet.

    När jag väl får checka in här igen och är gravid, hoppas jag att ni alla är precis där ni ska vara, kanske här inne å stöttar ibland men med fullt upp med era små pluttar. Helst hoppas jag ni inte har tid alls med det, haha! Jag får checka in med nästa kull förväntansfulla, oroliga och härliga gravida, som fått kämpa sig hit istället.

    Jag kommer tillbaka! Ta hand om er, och stort stort lycka till! :)

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF