Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    170909 skrev 2019-01-21 19:02:49 följande:

    Om jag ska skapa en grupp behöver jag lite namn eller e-post adresser att lägga till.

    Tänkt den kunde få heta testgruppen 2019 så är det inte helt uppenbart att det har med barn och ivf att göra. Även om jag gör gruppen så hemlig det går så kan det kännas bra. Sen har vi ju i den här gruppen testat en heldel


    Skickade min e-post till dig:)
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-22 10:16:05 följande:

    Hej allihopa! har senaste dagarna blivit lite orolig då jag nu får sammandragningar varje dag, flera gånger om dagen. Jag gör inget speciellt när de händer, stressar inte utan kan ligga helt stilla i sängen exempelvis. Hört av mig till min gyn för o se om jag kan komma in i veckan för en check up.

    Har i och med oron börjat drömma hemska mardrömmar om bebisen och i natt drömde jag att vi lämnade bebisen nere i källaren och gick och lade oss för att sen vakna på morgonen och komma på det!  fruktansvärt - tror det beror på att vår vagn står i källaren nu 

    har otroligt svårt att sova också - är det någon som köpt en sån där kudde som man lägger mellan benen eller under sig eller hur man nu gör?? kanske kan vara värt investeringen tänker jag när man ändå har typ 16 v kvar...

    Kram!


    Skönt att du får komma på ett extra besök! Hade/har också lite problem med det. Dock främst när jag är för aktiv min BM sa att så länge de inte håller i sig så är det ingen fara. Men jobbigt att det kommer även när du vilar:/ Haha sjuka drömmar! Jag har en bbhugme kudde, vääärldens skönaste! Köpte den till Nin förra grav, slutade aldrig använda den och nu kan jag inte sova utan den. Så värt varje krona! Du kommer kunna använd den sen efter grav också, amningskudde, mura in kudde, sov kudde, ja allt:)
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2019-01-22 19:07:15 följande:

    Uppdatering gällande sjukskrivning :) jag har idag pratat med min barnmorska och även min chef gällande detta.

    Min barnmorska vill ju sjukskriva mig men då det är extremt mycket på jobbet just nu så känner jag att jag kommer bara va mer stressad om jag "bara" får göra något halvdant om ja skulle jobba halvtid och sjukskriva mig halvtid. Så jag tror faktiskt att det inte skulle gynna mig och magen nånting även om det kanske låter konstigt. Men jag är ett kontrollfreak och blir stressad om jag inte har hundra procent koll, speciellt när det är jag som är ansvarig (chef)..

    Så jag och chefen har gjort kompromissen att jag kommer vara hemma och jobba hur mycket jag vill och behöver, har kontor hemma och kan sköta allting hemifrån, så när jag känner att de är mycket så kan jag jobba i mjukisbyxorna och ta soffpauser hur ofta jag vill/behöver. Känns som en bra deal just nu, och barnmorskan "godkände" detta än så länge :)


    Vilken bra deal! Och vilken bra chef!! Hur könns det för dig?
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-01-22 09:57:16 följande:

    Såg du förresten kontaktuppgifterna jag skickade ang sjukgymnasten jag gick till? :)


    Ja tack snälla!!! Men korkade jag tänkte ph vad bra det där ska jag skriva ner, läste bara inlägget i all hast! Glömde både bort att svara och lägga på minnet vad det hette?! kommer ihåg Medborgarplatsen? Vore så tacksam om du kunde dela dem igen:)
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-01-22 09:57:16 följande:

    Såg du förresten kontaktuppgifterna jag skickade ang sjukgymnasten jag gick till? :)


    Glömde fråga hur långa dina besök brukar vara?
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-02-12 10:18:16 följande:

    men åh din stackare!!! skönt ni fick reda på att det var uvi så ni kunde börja behandla direkt! jag tar urinprov varje gång jag är hos gyn/bm så det har varit en gång i månaden. verkar vara så i schweiz - men tydligen inte i sverige.

    mina sammandragningar tror jag berott på fysisk stress/tunga lyft och även lite psykisk stress på det. (hade ju även bakteriell vaginos som jag fick behandling mot)

    fick reda på häromdagen att ett födelsemärke som jag haft ett litet tag och som blev ganska mörk tydligen var malignt melanom. :(

    så nu måste jag göra en större operation. Så vill även säga till er här inne att bara för att det är 'normalt' att få lite fler födelsemärken som gravid - så kolla ändå noga att de inte är mörka eller ojämna!! hormonerna i kroppen ställer till med en del saker - men jag har nog mest haft otur. men som sagt - den stressen gör mig lite extra känslig nu också så försöker vila mer än vanligt. kram!


    Hej!! Förlåt för segt svar (även om det inte var riktiga till mig personligen) har varit lite off här, glömde bort mitt inlogg haha!

    Fy vilka jobbiga nyheter såhär i graviditeten! Man är ju så fokuserad på det att man lätt glömmer bort övriga kroppen! När ska du opereras? Vad bra att du tittade upp märket! Tyckte du det såg annorlunda ut? Hur är det med sammandragningarna? Vad hade du för symptom på bakteriell vaginos? Kram till dig
  • jaktenpaflow

    Hej alla gamla och nya tjejer! Så kul att fler och fler hittar hit!! Jag har varit frånvarande ett tag pga problem med inlogg och den senaste veckan har varit såå turbulent och varit inlagd på sjukhus i fyra dagar! Jag kan fortfarande inte lägga till en BF lista, det står vara ett felmeddelande när jag ska göra ändring i beskrivningen, någon som vet vad det kan vara för fel? Vill även påminna om att vi har startat en liten FB grupp. Men de flesta är aktiva här med:)

    Börjar tänka lite på att det ör dags att köpa lite grejer till bebis haha (v.30+5) hur mkt tänkte ni köpa i varje storlek och vad? Ni som redan fått era små vilken storlek började ni på? Tänkte ni köpa babynest? Några tips vilken?:) Ska ni använda kudde till bebis första tiden? Kram till er alla!

  • jaktenpaflow
    tossaliten skrev 2019-02-16 21:47:10 följande:

    [quote=79448185][quote-nick]jaktenpaflow skrev 2019-02-16 21:40:57 följande:[/quote-nick]Hej alla gamla och nya tjejer! Så kul att fler och fler hittar hit!! Jag har varit frånvarande ett tag pga problem med inlogg och den senaste veckan har varit såå turbulent och varit inlagd på sjukhus i fyra dagar! Jag kan fortfarande inte lägga till en BF lista, det står vara ett felmeddelande när jag ska göra ändring i beskrivningen, någon som vet vad det kan vara för fel? Vill även påminna om att vi har startat en liten FB grupp. Men de flesta är aktiva här med:)

    Börjar tänka lite på att det ör dags att köpa lite grejer till bebis haha (v.30+5) hur mkt tänkte ni köpa i varje storlek och vad? Ni som redan fått era små vilken storlek började ni på? Tänkte ni köpa babynest? Några tips vilken?:) Ska ni använda kudde till bebis första tiden? Kram till er alla![/

    Har ju barn sedan tidigare och hade en kräksbebis så kunde göra av med 10 ombyten per dag. Bodde även i hyresrätt utan egen tvättmaskin så behövde mkt. Nu bor jag i hus så kommer inte köpa så mkt utan tvätta ist. Hade stl 50 lääänge på mina barn. Flera månader så jag kommer bara köpa lite 50 och 56. Brukar få mkt i större stl också. Bättre att invänta.

    Kudde absolut!! Hade inte det till mitt första barn pch hens huvud var PLATT!!! Tog lång tid att gå tillbaka!


    Ja det är ju så länge och olika! Min lilla tjej fick bo i pyjamas den första tiden haha, det bösta som fanns tyckte jag! Hon kräktes aldrig och hade också 50 länge. 50 var tom lite stort så fubderar på stt köpa en uppsättning i ännu mindre storlek. Bara därför kommer säkert denna växa så det knakar:) Vilken kudde använder du? Har du babynest? Vi hade ingen kudde till dottern och hon har hur runt huvud somhelst så tänker mer på om de sover bättre?:)
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-02-16 22:34:01 följande:

    Vi har en bebis som är kräkbebis ungefär varannan dag så de dagarna han kräks går det åt många ombyten och många kräkfiltar. Vi får lägga filtar överallt där han ska vara. Muslinfiltar är riktigt bra till kräk. De dagarna han inte kräks kan vi klara oss på ett ombyte.

    Som tossaliten var inne på är det ju skillnad om man har egen tvättmaskin eller inte. Vi har det så klarar oss ganska bra på lite mindre antal plagg. Däremot måste vi tvätta hans saker minst varannan dag. Plus att han kräker ner våra kläder så blir ju en del tvätt.

    Vi har fått en stor bebis som efter knappt en månad definitivt inte kan ha storlek 50. Det gick knappt första veckan. Storlek 56 är snart också för litet. Framför allt eftersom han är så lång. Så jag skulle kanske säga att köp inte för mycket direkt. Går alltid att köpa till efter hand. Man kanske har svårt att komma iväg, men idag är det ju så smidigt att handla på internet.

    Som jag tidigare varit inne på... Glöm inte kläder till dig. Får du en kräkbebis kan du också behöva flera ombyten per dag. Jag läcker dessutom väldigt mycket mjölk så kan bli plaskblöt. Eftersom jag fick en väldigt sårig bröstvårta så har jag fått råd att undvika inlägg och försöka lufta så mycket som möjligt och det innebär mjölk överallt. Testade uppsamlingskopp, men eftersom jag läcker så mycket blir den överfull på nolltid och blir ändå mjölk överallt...köp inte allt för taighta kläder heller. Det är inte skönt när linnet sitter åt hårt på en öm bröstvårta.

    Men som tossaliten också sa, kläder i större storlek får man ofta i present så där kan man vänta lite.

    I övrigt, köp gärna bodies med knäppning fram så man slipper dra över huvudet när de är så små. Speciellt tacksamt om man måste byta på dem ofta.

    Vi har lånat två babynest som vi använder flitigt. Ett är hemmagjort. Det är lite mindre och därmed ganska smidigt att ta med om man ska iväg. Tar ibland med det när jag ska till föräldrarna exempelvis. Det andra är från sleepyhead. Tror det är modellen som heter deluxe. Fördelen med det är att det är lite större så vår långe bebis får plats. Det är också stabilt och känns som bebisen ligger bra i det.

    Vi använder candide panda babykudde, men får erkänna att vi slarvat lite eftersom vi bara har en, men bebisen har flera ställen att sova på. För att undvika platt huvud ska bebisen ligga på mage ibland, men BARA när ni är vakna och kan hålla koll på den. Detta för risken med plötslig spädbarnsdöd.


    Tack för alla fina tips, nästan skrämmande hur snabbt man glömmer! Ska kolla på de där babynesten! Vi fick en som dottern använde men den slängdes när hon vuxit ur den. Du har helt rätt med att inte köpa på sig för mycket! Jag har ju ngt fel så jag blir lite stressad och vill ha kontroll på allt. Speciellt nu då han var nära på att bli utplockad och vi har ingenting klart till honom.

    Åh vad är muslinfiltar? Det ska jag kolla upp! Tycker du han sover bättre med eller utan kudde? Vilket babynest föredrar er bebis stora eller Lilla?

    Hur mår du annars hur går allt??:)) Vad blev det för namn??:)) kram
  • jaktenpaflow
    Elcca skrev 2019-02-14 20:47:12 följande:

    En liten fundering..när köpte ni era första gravidbyxor. Jag är bara i v.9 men kan knappt ha några av mina gamla brallor pga svullen mage och allt som sitter åt är obekvämt och gör ont. Känns dock lite väl tidigt att gå o handla gravidbyxor. Eller?


    Jag tror jag köpte mina första strax efter v 20 med första och då tänkte jag ?varför? gjorde jag inte det tidigare?! Denna började jag använda de något tidigare men annars går jag fortfarande mest i leggings och oversize tröjor/klänning. Skönaste skönaste! Och snyggt:) Bor typ i ett par glansiga leggings och stor stickad tröja... Men tipsar som några andra gjort åk och prova och känn efter. Har ett par svarta stretchiga från HM och två par i jeansfärg. Snygga och sköna tycker jag:)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF