Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2019-02-17 19:24:27 följande:

    Hej alla fina gravida :) hoppas ni mår bra.

    Är det bara jag som har lite jobbigt med andning? Alltså min näsa är helt igentäppt. Jag brukar alltid andas med näsan när jag sover men nu går det inte alls å jag snarkar som bara den för jag måste sova med öppen mun xD brukar aldrig snarka haha. Jag har alltid ogillat nässpray å har hört att många blir lätt beroende av det å det vill jag inte. Har ni nåt tips? :)

    En annan fråga. Är era bebisar aktiva å vilda varje dag? Igår var det jättelugnt å kände henne knappt alls så blev ganska orolig. Idag lever hon rövare å har sparkat hela dan nästan.. hon kanske hade en vilodag igår :P


    Jag har också det! Känner mig helt svullen i näsan inte så förkyld. Har tyvärr inga supertips, försöker använda en sån där nässpruta med saltlösning i:)

    Nej min bebis har typ två aktiva dagar och två vilodagar. Jag känner honom varje dag någonting men vissa dagar inte lika mycket. Sen kan jag även känna dessa dagar att han ligger längre bak och kanske sparkar lite inåt istället. Men som sagt alltid något varje dag:)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-02-17 20:29:00 följande:

    Hej! Jag mår inte så bra. Är väldigt trött och har så gott som ständig huvudvärk som känns som ett hårt åtspänt band över panna och tinningar. :(

    Har varit mer eller mindre täppt hela tiden. Dock inte så mycket som dig. Jag brukar spraya med koksalt (Renässans, finns att köpa på apoteket) morgon och kväll och tycker det lättar lite. Jag har förstått att man helst ska undvika avsvällande nässpray under graviditeten.

    Vad härligt att känna att det rör sig i magen! För mig är det antagligen några veckor dit (vecka 14 nu).


    Spännande att du redan är i v 14! Vad tiden går fort! Har ni gjort kub? Tråkigt att du inte mår så bra, har du mått så hela graviditeten? Hur känns det annars i graviditeten?:)
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-02-18 16:33:26 följande:

    Hon hade nog bara en lugn dag för både igår å idag är hon ganska vild :) har ju också moderkakan i framvägg så kan ju va att hon sparkar där mot å jag inte känner lika väl. Men som ni säger är man orolig så ska man nog åka in en gång för mycket :)

    Nu har jag köpt nässpray så får hoppas att det hjälper så man kan sova xD


    Var skönt! De kan göra en riktigt orolig de små bebisarna! Jag måste också åka och köpa nässpray Känner mig svullen i näsan och ont i bihålorna:( Även jätteont i huvudet men det är nog bara biverkning av en medicin jag äter för tillfället, blir helt yr. Köpte du ngn speciell nässpray för gravidkudde?
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-02-18 21:01:11 följande:

    Eller hur! Känns som att det börjar gå lite snabbare nu, i börjar var det som att dagarna sniglade sig fram. Vi har inte gjort kub, men nipt och svaret var bra! Jag mår sämre nu än tidigare. De senaste veckorna har huvudvärken och tröttheten varit så gott som ständig. Annars går det bra, hoppas jag. Lite oroligt nu fram till RUL när man inte får se att den lever och mår bra på länge.

    Hur mår du och hur långt har du kvar nu?


    Ja de första veckorna är verkligen pina! Och veckorna fram till RUL är ju inte jätteroliga, innan mage och rörelser! Grattis till bra NIPT resultat! Kollade ni kön?:)

    Jo nu mår jag bra! Men blev ambulansfärd till KS förra veckan pga blödande moderkaka och sammandragningar så gick ligga inne i fyra dagar. Jag fick kortison som skulle skynda på mognaden av lillens lungor ifall de hade behövt plocka ut honom. Sen fick vi träffa barnläkare och prata om situationen och hur det eventuellt kunde bli så det var lite nära att det blev en februari bebis. Är ju bara i v 31+0 idag så vill inte att han ska komma än:( Sjukskriven nu och får inte bära, gå mkt eller liknande... De sa att jag kunde förvänta mig mer blödningar så nu går jag runt och känner mig stressad över det:/
  • jaktenpaflow
    gammelpysen skrev 2019-02-19 07:57:53 följande:

    Hur många är med i gruppen? Lite sugen på att gå med men ogillar att blanda in fb för mycket. Vad heter den?


    Vi är ?bara? 7 stycken och bara medlemmar från denna tråd. Den heter Testgruppen 2019 och är hemlig:) Säg till om du vill gå med!
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-02-19 11:50:34 följande:

    heeh ingen fara - lite skönt att man har några dagar ledigt ibland från forumet =) men mysigt att läsa ikapp sig också - så roligt med en massa nya medlemmar också!

    jag opererades igår (skrev till Mjbo här ovanför) och det gick bra. ja det såg annorlunda ut - och man ser det ju hela tiden när det är på underarmen på framsidan. det var stor skillnad på detta märket jämfört med mina andra prickar/fräknar. man ska se upp för märken som på olika sätt skiljer sig från 'mängden'. 

    jag hade inga symptom på bakteriell vaginos - hade rätt mkt sammandragningar dock vilket ibland kan tyda på en infektion så de tog en odling på det. men det ska tydligen vara borta nu :)

    men alltså du - vilken dramatik med sjukhus i 4 dagar och blödningar! märkte du det genom att det började blöda eller vad hände när ni bestämde er för att åka in? förstår att man är orolig att bebisen ska komma tidigt  så bra att de verkar tagit hand om er på ett bra sätt och att du tar det riktigt lugnt nu.. varför börjar moderkakan blöda? finns det någon förklaring till sånt? ligger den långt ner? så glad att det gick bra och att du även fick medicin till den lilla


    Okej men vad bra att du såg det tidigt! Gör man en kontroll efter ett tag? Usch för de där infektionerna som man inte får några symptom av!! Samma med mig när jag fick äggledarinflammation:/ Skönt att du blev av med den också:)

    Ja fy det car väldigt dramatiskt faktiskt. Började blöda rätt mycket typ kraftig mens när jag var ensam hemma. Min andra blödning, hade den första några dagar innan. Då åkte vi också in till sjukhuset och jag träffade en barnmorska som var väldigt hård mot mig och sa ?du måste börja ta det lugnt, om du skulle börja blöda ordentligt så skulle du kunna förblöda på fyra minuter och då dör din bebis? jag har marginellt föreliggande moderkaka så då är blödningar vanligt. Men när jag började blöda några dagar efter mötet med henne och det var som en riklig mens tänkte jag bara ?ok jag har fyra minuter på mig?. Så ringde 112 och ambulans med akutläkare kom, de var tvungna att krossa en ruta för att komma in till oss för jag fick inte röra mig. Så det var väldigt dramatiskt... Men nu är läget stabilt:) Är sjukskriven på heltid så verkligen börjat varva ner så det är så skönt!
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-02-19 21:47:29 följande:

    Tack! Vi kollade kön. :)

    Men hu! Det låter fruktansvärt! Men skönt att allt gick bra! Vet de varför den började blöda? Låter som att det bara är att försöka ta det lugnt och vila nu då.


    Åh kul!! Pojke eller flicka...?:)) Ja det var inte att rekommendera faktiskt! Nej de säger att det kan bli så när livmodern växer och drar med sig moderkakan att den då släpper lite, men kan också vara pga sammandragningarna som jag hade rätt kraftiga under dagen. Så nästa vecka ska vi på ultraljud och se om vi måste göra kejsarsnitt...
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-02-19 17:49:08 följande:

    jag ska gå på 3 månaders kontroller för lymfkörtlar och andra prickar nu framöver - så de är rätt noggranna känns det som!

    äggledarinflammation låter inte kul - min ena äggledare är rätt kaputt så kan ha haft något sådant också verkar det som :/

    men hua vad hemskt att börja blöda - det är fortfarande en stor fasa för mig - kan inte torka mig på toan utan att titta varje gång fortfarande då jag hade en del blödningar innan v 12 som var helt oförklarliga.

    vad tufft med en hård barnmorska också man kan ju förstå allvaret ändå tänker jag utan att behöva gå o ha ångest för att något ska kunna hända en själv o bebisen - men bra du tog det på allvar och ringde efter ambulans - klart man aldrig ska riskera vare sig sig själv eller ditt lilla underverk

    vad hemskt att du var ensam hemma också! men nu kommer det säkert gå bra och du går säkert hela tiden ut hoppas vi - skönt att du känner dig lugnare:) hade du gjort något särskilt krävande eller tungt innan blödningarna kom? 

    har de sagt nåt om ev. kejsarsnitt om din moderkaka ligger lite tokigt? Stor kram!


    Ja jag förstår det! Om man har varit med om det en gång så sätter det sina spår och man blir ännu mera orolig! Men du har inte haft några blödningar efter det? Ja verkligen, jag hade nog inte ringt om jag inte varit ensam hemma men hellre en gång för mkt än en för lite... Ja jag har sagt det efter v 36 är han välkommen haha men inte innan! Ska på ultraljud nästa vecka för att se om jag kan få en vanlig förlossning eller om vi måste snitta. Nu ligger han i tvärlage också så han har 4 veckor på sig att vända sig, annars blir det också snitt...
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-02-20 14:58:28 följande:

    nej jag har inte haft blödningar sedan v 12-13 så egentligen har jag nog inte så mkt att oroa mig för - och min moderkaka ligger rätt högt upp så så länge den inte flyttar på sig ska det vara lugnt. rör inte bebisen på sig hela tiden i v 30-31 också? typ snurrar runt eller så? tänkte eftersom ni redan nu ser att han ligger i tvärläge..? har nog inte förstått det där riktigt... roligt att ni ska på ultraljud i alla fall - alltid roligt att se de små liven där inne


    Okej vad skönt<3 Jo de ksn snurra på rätt rejält där inne men han har legat lite likadant hela tiden. Och Just tvärläge under en längre period var lite ovanligare sa hon vet inte om det stämmer och in bero på att bebisen inte kan vända sig pga moderkakan som är ivägen. Nu har jag nästan börjat ställa in mig på snitt för att jag var så anti det i början och behövde sälja in det till mig själv, Så är lite splittrad i vad jag hoppas på haha! Fasiken vilken bra säljare jag måste vara ;) :)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-02-23 09:41:06 följande:

    Vi har inte berättat det får någon och kommer nog att hålla det för oss själv ett tag. :) Men ni kan få veta: det blir en pojke!

    Näää, förstår att det måste ha varit hemskt! Hur mår du nu? Vilken dag ska ni på ultraljud?


    Åh vilken ära att få ta del av de nyheterna och grattis igen!! Välkommen till pojklistan!:) Denna tråd är rätt så överrepresenterad av små tjejer verkar det som! Inte för att könet spelar någon roll men för mig har det varit enklare att känna ännu starkare koppling till bebis. Längtar så mycket nu! Har ni börjat prata namn än eller för tidigt?

    Jag mår bättre, är sjukskriven så har mycket tid att vila och får då inte sammandragningar på samma sätt. Dock så har jag tappat allt förtroende och förståelse för min kropp vilket jag tycker är jättejobbigt. Litar inte på den alls och det gör att jag ifråsätter en förlossning och att bebis ska stanna till april... Så jobbig känsla... Vet lixom inte var gränserna går och vågar inte riktigt ta reda på det heller.

    Hur mår du?:) När är RUL?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF