Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Seb81 skrev 2018-09-19 23:05:38 följande:

    Men gud... så trög jag är haha. Det är ju vi som har bf 26/10, ul 8/10 & är i v 4+3...haha.

    Vi ska ju följas åt ju! Så häftigt att vi är exakt samma! :D


    Haha ja just ja! Ja de är inte lätt att komma ihåg allting;) fast bf har vi 25/5, inte 25/10 ;)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-19 23:12:46 följande:

    Ja gamle vän Google fick mig lite lugn nu då jag verkar ligga inom gränssnittet i alla fall :)

    Tänkte nog vänta till mitt VUL med nästa blodprov om 2 v, orkar inte springa o ta en massa prover hela tiden! Åh vad jag hoppas lilla pyret /pyrena ?? kommer stanna!!!

    Den här tiden går ju om möjligt långsammare än ruvartiden - aaaah!!!


    Va skönt! :) då är ju allt som de ska!

    Jaa jag känner lika. Man hoppas ju sååå... <3

    Ja tänk om det är två för dig?! Vilken lycka. Hur känner du för det?
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-20 07:39:37 följande:
    Jag tror inte att båda har fastnat då det verkade som att den ena var i mycket långsammare/sämre? skick än den andra. Pratade med mannen om det i morse och han hoppas på två medan jag just nu hoppas på en- låter kanske konstigt men det är bara så överväldigande ändå :) men tror bara att jag inte är där i tanken - efter vul blir nog allt mkt verkligare och man kan ta till sig att det växer något därinne. Känns overkligt för mig fortfarande- har du samma känsla eller har du vågat vänja dig vid tanken att få barn?

    Okej, ja de är klart att de är ju en väldig omställning om man skulle få två helt plötsligt, men ja tror man skulle tycka de va minst lika underbart om man väl var där :) 


    Nja, alltså jag hoppas ju, och jag tänker tanken.. många gånger. Men, varken jag eller mannen vågar vara riktigt glada än. pratade om de senast igår att vi går i nå slags mellanläge. Man vill ju va glad och hoppa och säga till varenda människa. Men vi har valt att inte säga tilll någon alls, inte ens min mamma som annars vet mycket. Vi skall vänta till efter ul iallafall. 


    Hoppas hoppas verkligen att det kommer gå vägen denna gång. Kan inte låta bli att tänka på folk som blir gravida på naturligt sätt.. "Dom" plussar, sen är man glad direkt, och man antar att allting är OK fram till v 19-21 när man gör rul?! Inte ett ultraljud eller nått innan dess om man inte kräver det av speciella skäl.. Är inte de konstigt??  Eller tänker ja konstigt?

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-20 08:55:18 följande:
    ja självklart skulle det vara fantastiskt om det blir 2 - det kan det ju faktiskt bli för er med ;)

    jag berättade för en väninna igår då vi båda vart med om tidiga mf och känner att jag kan prata öppet med henne - sen ses vi rätt ofta och dricker vin i hop så skulle ju inte funka med lögner och svepskäl där heller ;) lite skönt att någon vet - men kommer inte berätta för någon förrän v 12 eller nåt sånt tänker jag.

    oj gör man inte nåt vanligt ultraljud i v 12?? vad har jag fått det ifrån..? eller är det kub jag tänker på kanske...  det låter ju jättemärkligt! tänkte ni göra sånt där blodprov som man får betala massa pengar för? NIPT? Vi kommer göra det, tror man gör det redan i v 10 eller så - lika bra veta tidigt om något är fel tänker jag..nu går jag händelserna i förväg igen ;) men lite måste man ju våga planera!

    Va roligt att du har någon att dela glädjen med, den lilla man vågar känna åtminstone ;) Hon blev förstås jätte lycklig för din skull förstår jag. Underbart med nära vänner att glädjas och sörjas med.. <3 


    Nej man gör inget ul fören RUL, vilket brukar va ca v 19 - 21.. Sen om man är osäker på hur långt gången man är eller om man tror att nått är fel kan man be om extra i tidigare skede, men annars skriver man in sig och allt är rosor fram till RUL och då får man se första gången.. Tänkte på de igår senast, så konstigt hur de är, ja menar vi som blivit gravida genom IVF har ju inte större chans att få missfall för att de är en IVF graviditet :)


    Ja prata med en barnmorska igår, hon frågade hur vi ställde oss till KUB. Ja känner nog att den lämnar så pass osäkert svar så ja tror inte vi skall göra den faktiskt.. Och så känner jag att eftersom de är så osäkert så oavsett om vi skulle fått "hög sannorlikhet" att den har downs eller någon liknande så skulle jag inte göra abort. Så för oss skapar det nog bara mer oro än nytta tror jag.. NIPT vet jag faktiskt inte vad det är, ska läsa på om det :) 

    Hur ställer ni er till dessa prover?

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-20 09:45:33 följande:
    Ja hon blev jätteglad för min skull - hon o hennes kille har inte försökt lika länge som oss, så det känns som att hon verkligen blev glad på riktigt - inte avundsjuk eller så :)

    Vissa gör KUB först för att sen göra NIPT för att se sannolikheten för att barnet har någon kromosomsjukdom. vi skippar nog KUB då NIPT ger ett mkt säkrare resultat. tror det kostar mellan 5000-8000kr dock att göra NIPT så det är ju inga småpengar direkt. 
    just nu går jag mest o väntar med spänning på eventuella symptom på graviditeten.. Visst satte vi tillbaka samma dag den 4 sep?

    Nej jag fick utslag på ÄL stickan när du hade insättning :) Ja satt in min 5 dagars den 10/9. Har ju inte officiell testdag fören på söndag, trotts att jag plussade starkt redan för 4 dagar sen.. Konstigt :P 


    Okej, nä ja tror inte kommer göra nått utav det faktiskt.. känns som att de inte skulle ge oss något mer än oro, så jag tror vi skippar det. Nidå? Hur ska ni göra?


    Du har inga symptom alls? :)
    ja har haft sån mensvärk och ont i ländryggen och varit såååå sjukt trött. Idag är de dock borta, gör mig jätte nervös, trotts att ja vet att de kan variera från dag till dag såklart. Men sist när jag fick MA så försvann mina symptom helt och hållet ca 2 veckor innan UL, så ja är livrädd att de ska bli lika :( 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-20 10:37:58 följande:
    Men just det ja - det var ju så konstigt det där med våra datum - jag fick sätta tillbaka mkt tidigare än dig i stimulerad cykel - trots att vi båda hade senaste mens 18 aug? tröttheten känner jag inte av så mkt alls, när jag fick MA var det enda jag kände att jag fick väldigt ont i ländryggen - men nu verkar ju det även vara ett symptom på graviditet istället så inget blir man ju klok på ;) har lite konstig mag och ryggvärk bara till och från och känner ev. liiite värk i ena bröstet (som jag brukar innan mens).

    Ja precis, jätte konstigt med datumen där.. Gjorde insättningen 6 dagar efter dig, och ändå skiljer de typ inga dagar alls i grav? eller hur? Ja är på 4+4 idag enligt kliniken när ja prata med dom. 


    Okej, helt "vanliga" symptom då, är ju alltid skönt att känna nånting iallafall tycker jag så man vet att de händer nånting i kroppen menar jag. 
    Hoppas mina symptom kommer tillbaka inom kort. 

  • Mjbo
    anina skrev 2018-09-20 11:32:07 följande:

    Så många nya inlägg. Ska läsa dem efter lunch. =)

    Har varit på ultraljud på morgonen. Fick se det lilla hjärtat slå. =)
    Embryot var dock väldigt litet, 4 mm, vilket tyder på att jag skulle vara i vecka 6 istället för slutet på vecka 7. Men eftersom det är IVF så vet man ju hur långt man är. Den borde tydligen vara typ 12 mm nu. Och så tänkte jag på det du berättade Mjbo så nu är jag lika orolig som innan iaf. Skönt att få se hjärtat iaf. =) Läkaren sa att det är huvudsaken att det slår.

    Kram på er


    Fick en varm stor klump i magen av att läsa ditt inlägg..... Det behöver dock inte alltid betyda att de slutar som de gjorde för mig, de ska du ha i åtanke. Har du någon tid för uppföljning?


    Jag hoppas och håller tummarna att det går bra <3  

  • Mjbo
    anina skrev 2018-09-20 13:55:05 följande:

    Ja det var skönt att det slår iaf. Jaså? Det visste inte jag. Vad skönt att höra, hoppas på det. =)

    Jag försöker tänka så Mjbo, hittade lite solskenshistorier när jag googlade också.

    Ska till kliniken i Malmö om ca 2 veckor, den 3 okt. Jäääättelänge till.


    Va bra! Förstår att väntan känns gräslig. Försök hitta på så mycket som möjligt så du får tiden att gå, tills dess! <3
  • Mjbo
    jaktenpaflow skrev 2018-09-20 18:26:44 följande:

    Jag funderar också väldigt mycket på det just nu måste lämna svar Hur jag vill göra nästa vecka.. Vi är bortresta hela oktober och det är då kub ska göras. KUB ger ju ändå en sannolikhet på de olika sjukdomarna och har man höga sannolikheter får man göra NIPT. Men om kub inte visar några avvikelse så kan man väl lita på den hoppas jag? Om man inte kan det känns det ju väldigt onödigt att göra det.. Funderar på att göra NIPT men är ju så dyrt! 5600kr kostar det här.. Så svårt!


    Okej, ja jag tror väl att man måste kunna lita på det då.. Jobbigt att behöva bestämma dig så fort. Har du fått all info du känner att du behöver? Annars kanske du får ringa till din bm och be dom skicka lite info eller ta ett möte så snart som möjligt så du får lite mer att gå på.

    Hoppas du kommer fram till nånting du känner är ok för dig :)
  • Mjbo
    jaktenpaflow skrev 2018-09-20 20:46:59 följande:

    Ja det är lite stressigt! Vi måste ju göra KUB då utomlands och var fått tips om några kliniker men de har inte svarat. Har för mig att blodprovet ska göras en vecka och ultraljudet en annan. Ska prova ringa igen imorgon! Ja det gör jag nog haha:)

    Hur mår du annars?


    Spännande!

    Ja precis, hörde de av barnmorskan jag pratade med igår att man gör dem med en veckas mellanrum, så de stämmer nog som du säger :)

    Jag mår inte jätte bra om ja ska va ärlig. Börjar få känslan av att de kommer skita sig. Vet inte varför, testen är starkare än nånsin men de är magkänslan som talar.. känner att ja ställt in mig på att den inte kommer leva vid ul. Tiden står stilla och ja håller på å klättrar på väggarna här hemma. Googlar på privata kliniker och funderar på om man kan göra vul tidigare nånstans men ja vet ju att då är de ju osäkert på om man ens ser nått så vet ju att det egentligen inte är någon mening med det.

    Försöker "förvarna" mannen om att de kanske inte blir nått och intalar mig själv det oxå. Jätte jobbigt :(

    Hur mår du?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF