Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tor 27 sep 2018 08:41 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av Seb81 - Visa alla inlägg
 • Tor 27 sep 2018 08:41 #389
  Inalina skrev 2018-09-27 08:37:06 följande:

  hej!! haha nä man blir verkligen inte klokare på de där blodproven!! jag har ändå tagit 2 men det hjälpte inte ;) det ser inte ut som att du har något alls att oroa dig för i alla fall då blodprovet är ganska högt och ligger bra mellan v 6-7! du går väl in i 7 i helgen också?

  jag läste att när man har över 6000 så är det inte värt att ta fler hcg - utan lyssna på hjärtljuden och mäta lilla räkan istället för att hänga upp sig på olika mätvärden! och där är det ju bara någon vecka kvar 

  sa barnmorskan något vettigt?


  Å tack gode gud för dina lugnande ord!! Ja jag går ju in i v 6+0 på söndag så då är det ju 6 fulla veckor & då lär jag ju vara över 10000 om jag var på 8200 i måndags!

  Ja ok, hahah ja då ska jag fan inte ta mer prover nu och bara njuta av att allt verkar gå som det ska än så länge!

  Ha en underbar dag!!

  Kraaaaaaaam
 • Tor 27 sep 2018 09:20 #393
  Mjbo skrev 2018-09-27 08:53:46 följande:

  Va kul, ja önskar jag kände mig lite gravid jag med.. Idag har jag en sämre dag :( Känner mig inte ens svullen längre. och tuttarna ömmar knappt idag :( Så rädd för att de ska bli som sist... Mina symptom slutade helt 2 veckor innan ul sist när ja fick ma.. Så jag går verkligen på nålar.. Men ja försöker tänka positivt, och försöker hitta på saker för att tiden skall gå snabbare. Jobbar hela veckorna och i helgen åker vi iväg och myser lite i en stuga.. Fokusera på annat och försöka få tiden att gå. Ska bli mysigt.

  På Söndag går jag in i vecka 7.. Känns helt otroligt. Jag hoppas sååå att lilla räkan i magen mår bra där inne. 

  Vad gör du för att få tiden att gå? :)


  Sen 2 dagar tillbaka så är inte kag heller lika svullen, det beror inte på bäbisen utan att tarmarna har lugnat sig lite skulle jag tro, sen kommer det & gå upp å ner under en längre tid! Har jävligt ont i bröna men det tycker jag oxå går upp & ner....

  Så vi är ganska lika du å jag!

  Hoppas våran räka & myra mår bra där inne <3
 • Tor 27 sep 2018 11:28 #401
  Mjbo skrev 2018-09-27 09:35:54 följande:

  Ja jag vet att de kommer gå upp och ner, men man blir ju så nojjig, speciellt när man har de erfarenheterna man har av tidigare ma och graviditet oså.. Men ja försöker allt ja kan att tänka positivt ;) 

  Skönt att du har ont i brösten iallafall! de har jag knappt längre som sagt, gör mindre och mindre ont. Idag knappt nått alls. Så vi får väl se då... 

  Ja, jag hoppas oxå våra små mår bra där inne! <3 Vilken tid hade du ul den 8/10?


  Ja fy... den ständiga oron, fruktansvärt!! Mår fan psykiskt dåligt av detta!

  Ja kag vet, jag fick likadant innan jag fick MA... började redan 1 vecka innan, då försvann spymtomen på en dag.

  Kl 8.30, så det är skönt med att det är tidigt, du då?
 • Tor 27 sep 2018 19:58 #424

  Hej svejs!

  Är det någon mer än jag som har fått massa finnar? I ansiktet & skinkorna... alltså de i ansiktet gör så fruktansvärt ont alltså! :P

 • Fre 28 sep 2018 16:12 #447

  Hej tjejer!

  Idag har jag varit med om en mardröm som slutade i solsken... jag bar tungt i morse och det ska man ju inte göra, men jag gjorde det ändå. :/

  En halvtimme efter det reser hag mig upp & jag känner hur et rinner i trosan... som mens inte Lutinus... inne på en affär dessutom, jag blev livrädd & stoppade ner handen fort för att se & där var det färskt blod & jag känner att det kommer en bildklump. Rusar ut i bilen, ringer gyn & får en tid....

  var helt stenhård och raderar allt som har med barn att göra i gruppen, planerar inför nästa ivf och känner mig helt tom.

  Väl inne sätter jag mig i väntrummet, helt förstörd med maskara i hela ansiktet. Ja visst, då kommer en vän in till mig & hur glad som helst... tiden går och de går såklart över tiden med 20 min innan jag får komma in.

  Fick berätta för läkaren att jag blött igenom ett trosskydd men det har bara kommit en klump. In på ultraljud och det tar en stund....... han vrider skärmen åt mitt håll. Då ser jag själv att det är något litet med något som rör sig fort... fattar direkt att det är hjärtat jag ser och bryter totalt ihop... hulkar. Sen veodef han ännu mer åt oss och visar den lilla myran på 5 millimeter med ett tickade hjärta. Vi tror inte våra ögon och vi bara stor bölar båda två . Läkaren säger, detta ser jätte bra ut och du följer veckan 5+5 så allt ser helt normalt ut.

  Jag blöder fortfarande men inga klumpar och ingen smärta. Jag är chockad men samtidigt så glad, men även rädd att detta kan vara en början på mf... det kan man aldrig veta.

  Men som sagt... jag blödde så här med min ena son i v 7.

  Nu får inte myran skrämma oss igen, fy fan. Värsta jag varit med om.

  Kram på er!

 • Fre 28 sep 2018 19:23 #449
  Inalina skrev 2018-09-28 16:44:57 följande:

  Men ooooj vilken dramatik!!!! åh herregiud kan bara tänka mig vad som försigick i huvudet på dig på väg till kliniken - stackare!!! så bra att du kunde få en tid direkt - är man desperat nog så brukar det ju lösa sig på något sätt.

  Underbart att höra att det slutade med solsken!!!! Är så glad för din skull!! Nu hoppas vi att den lugnar ner sig och inte skrämmer livet ur mamma igen! Kram!!


  Ja fy fan.... fortfarande inte lugn än, men läkaren sa att det inte är barnet... troligtvis slemhinnorna. Jag blöder ju än, inte mycket men det är där... färskt blod, inga klumpar. Så jag är svin orolig att myran ska komma ut ändå.

  Jo tack, fy fan vad dåligt vi mådde.... vill inte uppleva det igen.

  Men myran lever och jag är såklart sjukt glad för det, sjukt tacksam för att jag fick se hjärtat. <3

  Nu vill jag bara att blödningen slutar och att det är den 8/10 så vi får se hur det gått. Kram!
 • Mån 1 okt 2018 10:21 #473

  Hello!

  Jag tror att det är Lutinus som jag får blödningar av, igår var det typ inget och lite brunt. Sen på kvällen när jag körde upp lutinusen så kom det blod direkt, måste ju vara mina slemhinnor som är sköra? Nu är det brunt igen blandat med Lutinus. Vill vara att det ska försvinna!!

  Antar att det är vara att köra på med lutinusen, för det måste ju vara bättre att fortsätta med dem för myrans skull?!!?! Man blir ju rädd men som sagt, det är inte mycket som kommer & det är absolut inte klumpar. I fredags när det kom blod började det störtblöda färskt blod med en liten blodklump, så är det inte nu!

  Fler som får blödningar av Lutinus?

 • Tor 4 okt 2018 16:28 #550

  Någon mer än jag som har heeeemska mardrömmar? Jag drömmer vidriga drömmar, alltså värsta skräcken. Olika senarium men mina barn är alltid med & jag tappt bort dom hela tiden. Alltså jag mår sjukt dåligt av dem....

  Är det oron för mf tro? Oroar mig varje dag nu eftersom jag blött och det kommer fortfarande bruna flytningar. Jag är livrädd att det ska vara mf på g... vet ju att det inte var någon fara med myran och att hjärtat slår men jag kan inte få tanken ur skallen att dess blödningar/flytningar jag har (tillsammans med Lutinus) har varit en smygande mf och på måndag på vul så ska myran vara borta... min högsta mardröm just nu :( :( :(

 • Tor 4 okt 2018 22:22 #553
  gammelpysen skrev 2018-10-04 21:59:37 följande:

  Jag drömmer också oroligt. Sen vaknar jag runt 2-3 och är klarvaken till strax innan 6 då väckarklockan ringer...

  Och jag inte bara drömmer. Häromdagen vaknade min man på pisshumör. Då hade jag slagit honom i sömnen.. inte hårt, utan förmodligen bara varit ute efter att putta till honom för att han snarkade, men det hade träffat ansiktet... jag hade inget minne av det alls..


  Jag har oxå vaknat tidigt sen jag plussade typ, men sräckmardrömmarna har kommit denna vecka. Som du säger, vaknar tidigt mitt i natten & är klar vaken!
 • Fre 5 okt 2018 10:39 #555

  [quote=79112207][quote-nick]Inalina skrev 2018-10-05 08:15:36 följande:[/quote-nick]Hej på er,

  Idag är det inte någon kul dag för mig.. jag är ganska säker på att något är fel med grodan och att detta inte har gått vägen. Det började med att jag fick ont i magen igår eftermiddag som eskalerade och blev värre under några timmar när jag skulle ta mig hem från jobbet. Hade även en del värk i ländryggen men magen var absolut värst och jag kunde knappt stå eller gå till slut. Tog mig hem stapplandes i alla fall och la mig i sängen och var helt knäckt och livrädd att det skulle komma en störtflod. Hade väldigt mycket illamående och yrsel hela dagen i går och mådde allmänt kasst hela dagen också.

  Magen lugnade ner sig på kvällen men jag vilade hela tiden men hade kvar alla gravsymptom jag haft senaste veckan.

  I morse när jag vaknar är jag jättepigg, illamåendet är som bortblåst och jag har inte yrseln kvar heller. Nu tror jag grodan har dött och nu går jag och väntar på att något hemskt ska hända :( är helt knäckt samtidigt som jag faktiskt mår bra rent fysiskt för första gången på några veckor.

  Ville bara skriva av mig lite- Jag funderar på att boka en tid hos gyn på måndag för att undersöka hur det har gått. Hur skulle ni ha gjort? Har ni hört om någon där symptomen försvunnit men allt vart bra ändå..? Kram på er![/

  Men vännen :( :( :(

  Det behöver inte betyda nått... jag ber en stor bön för dig!

  RING på en gång in till gyn och få en tid. Berätta din oro och kräv en tid. Jag mår exakt som du..... bruna flytningarna vill inte sluta :( jag är livrädd! Hur mår du idag? Alltså jag liiiideer med dig!!!!! Ville vecka är du i nu? För i v 8-9 kan symtomen försvinna helt! Har dom sagt till mig!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll