Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-09-25 08:35:46 följande:

    Nja jag har pratat med dom i telefonen bara, då frågade dom lite allmänna frågor om mat och alkohol och vanor oså.. Sen bokade vi in första besöket till v 10, 2 veckor efter ul :) 


    Har du bokat in något sådant besök? :)
    Ja har inte tränat nånting jag heller sen insättningen.. bara kortare promenader men inget mer än så. man skulle väl behöva hålla igång även under graviditeten såklart, tack för pepp, i eftermiddag ska jag ut på en mysig höstpromenad ;)


    Aha ok - jag har själv inte riktigt vant mig än vid vad man får/inte får äta och då jag är van att dricka något glas vin här o där får jag nästan stoppa mig själv ibland från att hälla upp ett gott glas rött ;) ska leta upp nåt gott alkoholfritt om det existerar...

    jag antar att vi tar allt på VUL nästa vecka - kanske nåt blodprov och att de ev berättar nåt (men kommer ju inte vara något man inte vet redan direkt..)Flört jag tänkte ta en långpromenad på lunchen också - minst 30 min om dagen försöker jag göra något vettigt i alla fall! har fortfarande inte vågat ha sex heller (speciellt inte efter helgens episod) kommer avvakta till efter VUL där med!! hur känns det nu utan progesteron? måste vara underbart att slippa kladd!
  • Inalina
    Ettnamn4sep skrev 2018-09-25 10:59:04 följande:

    Hej,

    Är också gravid efter ivf. Är nu i vecka 5+3(vecka 6). Känner mig rätt så orolig då jag inte inte har några symtom annat än ömma bröst. Smärtan i brösten skiljer sig enormt från dag till dag. Men inget illamående eller annat avvikande. Vi har inte ultraljud förrän om 2 veckor så allt känns fortfarande så overkligt.

    Har ni alla andra några symtom? I vilken vecka gjorde ni ultraljud eller ska göra? Tycker nämligen det känns så sent med första ultraljudet för att se bebisens hjärtslag.

    Grattis till er alla!


    hej! just det vi hade återföring samma dag den 4 sep! =)

    verkar rätt vanligt att inte ha så mycket symptom ännu - känner precis likadant - endast ömma bröst men inget annat att tala om direkt..  tiden fram till vul kryper fram - nu har jag lyckats få en tid 1 vecka tidigare än dig (1 okt) - men de rekommenderar ju egentligen den veckan när du ska dit då det är mkt mer säkert att man ser hjärtslag då!

    på flera sidor har jag läst att hjärtslagen börjar slå '22-23 dagar efter befruktningen' våra var ju redan befruktade när de sattes in så det tolkar jag som att hjärtat redan borde slå denna veckan också...Förvånad
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-25 13:26:29 följande:
    Haha ja de är svårt att komma ihåg nästan, speciellt när man knappt har nå symptom:p men man vänjer väl sig :)

    Ja, 30 minuter om dagen låter som en bra plan! Tror jag hakar på den! Har ett sittastillande jobb, så det behövs!! :)

    Det känns bra utan lutinus, skönt att slippa kladdet och de stora bindorna, men lite små läskigt att nu hänger allt på kroppen, inte en enda medicin eller tillskott eller hjälp, utan nu får kroppen sköta sig själv. Det är lite läskigt, men ändå bra såklart :)

    Angående sexet, jag har inte heller vågat mig på det. Håller nog på den till efter ul.. vet ju att de egentligen inte är någon fara, men det känns lixom bara fel. Haha :)
    hehe ja precis hade man gått runt o mått illa hela tiden hade jag kanske inte gått o suktat efter rödvin ;) närå så illa är det inte riktigt - det här med att skippa alkohol känns faktiskt riktigt bra och det har vart skönt att vakna tidigt pigg o utvilad på morgnarna senaste helgerna efter att vart ute på middag!Solig

    äter du några vitaminer förutom folsyra? 

     
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-25 15:03:01 följande:
    Ja samma här :)

    Ja, jag skrev det förut tror ja, men är så lätt att glömma när man pratar med så många så ingen fara :D tar allt möligt då jag har dåliga värden och alltid haft, även innan barnverkstaden. Så ja får både multivitaminer, järn, folsyra, b12, kalcium, d-vitamin och lite annat. Så jag får nog i mig de jag behöver :) hur va de med dina tillskott?:)
    oj sorry det har jag missat-  det var ingen dålig lista!! Förvånad 

    jag tar inget särskilt ännu mer än en folsyra tablett varje dag -  men läst om fiskolja (DHA?) att det ska vara samt järn o kalcium.. har en jäkla massa grejer hemma i skåpet jag skulle kunna ta men blev osäker på vad som egentligen var viktigt. vad jag vet har jag inga dåliga värden sen innan men gör ju inget att boosta lite tänker jagFlört 
  • Inalina
    Seb81 skrev 2018-09-24 18:56:47 följande:

    Tack! :)

    Jag får hopps att jag får svaret innan jag ska till bm i morgon kl 15, så kan hon tyda dem. Idag är jag i 5+1 :) saaaaakta tiden vankar sig fram.... haha! Fy fan vad tiden gå sakta nu alltså!!


    Hur gick ditt möte med bm idag :)?
  • Inalina
    BaKu skrev 2018-09-25 17:56:36 följande:

    Håller tummarna för att allas VUL går bra. Tycker att tiden efter VUL har gått fort. Det är väl så när man är van att vänta.

    Idag har vi varit på förlossningen för att kolla hur bebisen mår. Har känt minskade fosterrörelser så har varit livrädd. Allt såg dock fint ut och vi fick spendera 40 minuter med att lyssna på hjärtljuden. Känns magiskt. Hade dock ganska mycket sammandragningar så fick även kolla livmodertappen. Såg också bra ut, men de uppmanade mig att hålla lite koll på sammandragningarna. Inget konstigt att ha det i sig, men tydligen så ska man inte ha det för regelbundet och framför allt inte att det gör ont.

    Men nu är jag hemma igen och kan andas ut för den här gången. Misstänker att den lill* har flyttat sig lite så att jag inte känner sparkarna lika tydligt bara.

    Alltid ska man oroa sig för nåt, men det är väl livet som förälder.

    Tänkte en annan tanke för nån dag sen som gjorde att hela den här resan kändes lite lättare...för hade vi inte misslyckats med att bli gravida själva eller med vårt första IVF-försök så hade det ju inte blivit just det här barnet. Det är en svindlande tanke, men också ganska tröstande efter alla tårar.


    tack ja alla tummar behövs Solig!

    åh förstår att du varit rädd när bebisen inte rör sig så mkt, vilken trygghet att få höra hjärtljuden i alla fall och du verkar ha en fin barnmorska som låter en sitta där i 40 min och lyssnaDrömmer. vilken lättnad! jobbar du mindre nu eller har de bett dig ta det lugnt med vissa saker? 

    en väldigt fin tanke med lilla miraklet du har där inne - jag skulle ju själv gå igenom denna resan igen förmodligen om man åtminstone har hoppet kvar att man blir en liten familj i slutändan, vi är grymt starkaHjärta
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2018-09-25 21:52:39 följande:
    Usch vilken jobbig känsla med minskade rörelser! Tror som du säger att lillen ändrat position, kanske sparkar mer inåt:) Men härligt att få lyssna på hjärtslagen så länge! Jag hade en sån där monitor hemma förra gången som jag använde för att lyssna på hjärtat när jag blev orolig. Använde den kanske liiite för ofta men var så lugnande och härligt att bara få lyssna ibland <3 Hur mår du annars?
    jag hojtar till om jag hittar nåt gott babyvin Flört Åh en sån där monitor låter ju jättespännande!!! vet du från vilken vecka man kan börja använda en sån? 
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-25 17:12:48 följande:
    Nä precis, folsyra är väl det som är viktigt. Sen när man har inskrivningsamtal så kollar dom ju järn så du får väl veta då om du behöver de eller inte.

    Fiskolja/omega3 sa min barnmorska oxå när ja pratade med henne i telefon, men hon sa att äter man fisk en gång i veckan ungefär så behöver man inte ta det "pillret", så jag försöker göra det istället:) äter hemskt sällan fisk, men har sagt åt mig själv att en gång i veckan kan jag stå ut med;)

    Äter du fisk?:)

    När jag har inskrivningsamtal så ska ja ta nya prover igen så får vi se om ja behöver alla vitaminer fortfarande eller inte. Va nått år sen ja tog prover nu, men ätit dom där vitaminerna i flera år så de är väl ingen mening att slita fören nån säger åt mig att sluta tänker ja :p
    idag har jag en sån där dag när jag inte känner några symptom överhuvudtaget.. Obestämdfår bestämma mig för att det är helt normalt och kroppen funkar ju inte likadant alla dagar.. 

    jag älskar fisk så det är nog inga problem för mig att få i mig! vet inte hur inskrivning funkar här i schweiz men det märker jag väl på måndag misstänker jag - får se vad de gör för prover då, spännandeGlad
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-26 09:44:00 följande:
    Usch då. då blir man lite fundersam.. Förstår om de känns oroligt, men precis som du säger så är det ju så olika. Jag har inte haft mensvärk/molvärk på snart en vecka, det gör mig lite orolig. Känns ju som att det borde va de viktigaste tecknet eftersom livmodern växer, och växer inte livmodern så borde inte bebisen heller göra det. MEN, ja fokuserar på mina ömma bröst istället och gläds över att ja känner nånting iallafall. 
    Tänk på att de är helt normalt att inte känna NÅTT oxå! (Lätt för en annan att säga va ;) )

    Gud va spännande med VUL så snart!! Ja vill oxåååå! :) :) 
    Ja precis man blir ju det - mådde lite illa nyss i alla fall när jag var ute på promenad - men kan också vart att jag åt lite för stor frukost i morse haha! känner knappt någon molvärk alls heller, ytterst sällan dessa dagar.

    gick och tog ett blodprov i morse för att mäta hcg och får resultat i eftermiddag - vi ska ha gäster i helgen och jag känner att jag gärna vill veta om 'allt' är ok eller inte då jag tänkte att vi berättar för dem om graviditeten (trots att det är tidigt) om mitt hcg har stigit som det ska. Har det inte det är det ju ett ganska tydligt tecken på mf - så är lite på nålar nu... men - får hoppas på det bästaGlad
    Ja ser fram emot måndag med skräckblandad förtjusning också!
  • Inalina
    LillaAw skrev 2018-09-26 11:07:58 följande:

    Har haft lite värk i magen. Ringde en gyn som hjälpt mig med utredningen för barnlöshet förra hösten/i våras och sa att jag var orolig för utomkveds. Fick en tid imorgon för vaginalt ultraljud. Imorgon går jag in i vecka 6. Borde man kunna se iaf var fostret sitter i livmodern fast det är så tidigt? Som en liten prick eller något.. har dålig koll. Men känns skönt att hon va så hjälpsam och gav mig en så snabb tid. <3


    oj vad bra att du fick en tid så snabbt - jag tror barnmorskor och gyn som är involverade med oss som gör ivf är lite mer förstående att vi blir oroliga och behöver mer försäkran om att allt står rätt till.
    utomkveds är def något man oroar sig mkt för känner jag också när man får ont och det skär lite i magen på ena sidan.

    de borde absolut kunna se en hinnsäck i alla fall - så du ser om det sitter på rätt ställe. Hjärtslagen får du se om du har tur att den hunnit utveckla sig så mkt redan - hoppas det! Hjärta 
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF