Inlägg från: Inga bekymmer |Visa alla inlägg
  • Inga bekymmer

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Erfarenhetjagvet) skrev 2018-11-05 18:31:01 följande:

    Hon är attraherad och garanterat förälskad i känslan och kanske personen? svårt att veta när man är inne i det. Beror väl också på hur hon väljer att mata elden, den slocknar ju om hon/ han inte kastar in bränsle.

    Det kluriga här är att dom arbetar tillsammans och verkar träffas ofta, hur ska dom få det att svalna. Måste vara enklare om man tex har ett arbete där de möts ?nästan? aldrig, kanske tom går att undvika varandra helt.

    En annan fundering som inte framgår här, vad känner mannen? Är han bara glad att bli uppvaktad, eldar han också på? Vill han gå vidare och förstöra med sin familj?


    Jo, såklart är det svårt att veta om man är mitt i en sån sak. Men förälskad verkar hon vara iaf på sättet hon beskriver det. Nånting som växt fram över en tid är det ju så det handlar ju inte enbart om ren fysisk attraktion. TS beskriver att de har väldigt roligt ihop tex.

    Ja, den slocknar med tiden om hon slutar kasta in bränsle, men TS verkar ha svårt att bryta det fast hon säger att hon vill det, TS verkar kluven i vad hon vill. Det som började som nåt oskyldigt har resulterat i känslor som TS har svårt att styra över.

    TS skriver ju att de arbetar på olika avdelningar så jag tror inte att de behöver ses så mkt igentligen, men som jag förstår det så har de under lång tid tagit många tillfällen att ses utöver vad arbetet kräver, över en kaffe, lunch och så.

    På frågorna om mannen så är det ju just det som TS inte riktigt vet.. Eldar på gör han väl när han skickar privata meddelanden på instagram efter arbetstid? TS hade ju hållt sig från att kontakta honom under några dagar, sen hörde han av sig igen. Förstöra sin familj kanske han inte vill, men det vill ju inte TS heller. Dock tar de ju risken att göra det om de väljer att fortsätta och gå vidare.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-05 19:03:20 följande:

    Ja, hur svårt det än är att tro så är det ungefär så. Föräldkad/kör/intresserad - jag vet inte vad jag ska sätta för etikett på det egentligen. Men ja. Jag känner mycket för honom, är galet attraherad av honom. OCH jag älskar min man.

    Jag är väl en enhörning eller nåt. För så är det.


    Jag tror inte du är ensam om att känna så. Jag tror många som blir förälskade i nån annan under en långvarig relation samtidigt känner att de fortfarande älskar sin man/kvinna. Annars hade väl inte så många valt den långa relationen i slutändan. Så du är nog en ganska normal människa och ingen enhörning:)
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-05 18:42:47 följande:

    Jag ser det också som så, att än behöver jag inte säga nåt till min man. Vi har inte gjort något än, det bara händer väldigt mycket i mitt huvud. Och här tänker jag ju sllt högt. Men jag är JAG också, och har ingen skyldighet att berätta ALLT jag tänker, inte min man heller. Får jag över gränsen så visst, men jag ser inte att jag måste berätta det bara för att jag tänker det.


    Det var ju ingen som skrev att du måste berätta det eller att man måste delge sin partner allt man tänker. Rådet att berätta handlade delvis om att det skulle vara lättare för dig att bli av med de starka känslorna för kollegan om du skulle berätta om dina känslor för din man, om det var det du ville.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-05 20:57:57 följande:

    Skillnaden är att jag visst reflekterar över mina handlingar och ev konsekvenser. Annars hade jag ju redan kastat mig handlöst ut. Så nej, jag är nog inte som ditt ex. Och jag har inga som helst illusioner om att denna man är bättre än min man jag är gift med.

    Ja, jag vet att jag fått 100-tals svar. Och jag är väldigt tacksam för det. Och fortsatt väldigt tacksam för de som orkar bolla med mig tills det här fått ett slut, på ett sätt eller annat. Ingen behöver göra det - men tack till er som gör det!


    Det är ju en process innan du kommer fram till ett beslut.. Så jag kan förstå att du behöver bolla det fram och tillbaka en del. Verkar dock som du har svårt att fatta ett eget beslut utan att veta exakt vart den andra mannen står i frågan?
  • Inga bekymmer
    Anonym (Jodu) skrev 2018-11-05 22:22:51 följande:

    Efter orgasmen kommer verklighetens kranka blekhet. Låt det vara nåt du tar till vid en trivselstund med dig själv. Blanda inte ihop dröm med verklighet, dvs kliv inte in i drömmen.

    Jag själv har haft älskarinna och är väl inte stolt över det men ångrar mig inte. Dock var mitt äktenskap i upplösning och jag behövde en famn och krypa in i. Du har ditt på det torra.


    Ja, TS hade sannolikt fått många andra mer uppmuntrande svar om hon skrivit att hennes förhållande var dåligt och att sexlivet dött ut. Men TS har gång på gång intygat att hon är lycklig i relationen med sin man och det gemensamma liv de har, så hon har stor anledning att värdesätta detta så pass att hon gör det rätta här. Det är trots allt inte alla förunnat att ha ett lyckligt äktenskap efter många år, så det är synd om man tar risken att förstöra något så fint!
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-05 22:11:05 följande:

    Ja, det känns som att jag verkligen vill veta vad han tänker. DOCK - får jag veta att han vill kan det också vara just det som gör att jag backar. Då kanske bubblan försvinner när/om det blir verkligt. Nu är allt bara fantasi och tankar - om verkligheten slår till kanske jag vaknar?


    Tror du på det själv? Iof kan du inte veta säkert hur du kommer reagera om han sätter ord på att han känner likadant, men sannolikheten att du vaknar för det är nog inte så stor? Du borde vara vaken nu efter alla kloka svar du fått i så fall. Du är ju som du skrivit väldigt medveten på ett plan och kan aldrig skylla på att det inte var genomtänkt om du väljer att vara otrogen på ett fysiskt plan. Om du nu måste fråga honom så gör det i skrift, då får du lite tid att tänka innan du handlar jämfört med om ni står öga mot öga...
  • Inga bekymmer
    isolande skrev 2018-11-06 09:49:56 följande:

    Ar varit där du är TS. Flera ggr.

    Säger som de andra: känslan går över.

    Jag har vid ett flertal tillfällen blivit attraherad av utseende och kvick humor och bygger gärna upp en erotisk fantasi kring de personerna. Det har hållit på som du beskriver- man skämtar med glimten i ögat, skypar lite, drar sig till varandra under möten eller fika- andra ser att det finns som en magnet emellan. Men rent krasst så har ingen kunnat mäta sig med min man relationsmässigt.

    De jag blivit attraherad av har alla varit struliga, oorganiserade, en smula omogna, för hyperaktiva, har andra intressen än mig osv. Vi hade aldrig passat ihop långsiktigt. Därför har jag lärt mig att surfa på känslan av kåthet, och leva ut den hemma istället. För jag vill verkligen inte kasta bort det liv jag har för ett knull med en rolig hunk...


    Mycket klokt av dig! På det sättet som du förhåller dig så kan det nog tillföra en del positivt i hemmet, tex att ni får ett mer aktivt sexliv, eftersom du som du skrev, rider på vågen av kåtket. Men hade du hoppat i säng med de personer du blir lite tillfälligt förälskad i, så hade det inte tillfört något positivt för din långa relation. Otroligt att vissa inte förstår det destruktiva i detta om man vill ha en långvarig exklusiv relation. Talar då främst om den mannen som ploppar upp i varenda liknande tråd på sistone och uppmuntrar folk att va otrogna för det man inte vet har man inte ont av och...
  • Inga bekymmer
    Anonym (Känner igen mig) skrev 2018-11-05 22:48:55 följande:

    Jag är alltså i liknande situation men utan den höga nivån av kontakt. Jag gift han singel. Osäker på om han är intresserad eller bara trevlig.

    Detta är inte den första mannen jag har haft en "crusch" på. Fantasierna om de andra har handlat en del om sex men främst gått ut på att nå fram till det där ögonblicket när bubblan spricker. Man erkänner sina känslor för varandra, kanske unnar sig en het kyss. Sedan tar man sitt förnuft till fånga och avbryter. Fattar att det kanske inte funkar så i verkligheten men som fantasi är den bra och jag tror att den tar slut på förälskelsen i längden.

    Kanske värt att prova som en tankeövning?

    Tyvärr så ser mina fantasier nu annorlunda ut, handlar om steget över till otrohet och hur det skulle vara att ha den här mannen på mitt jobb som älskare.


    Inte så konstigt om dina fantasier ändrat sig.. Har du bara fantiserat förut när du hamnat i detta alltså, eller har du gått över gränsen och kysst andra?

    Det du beskriver kan ju bli lite som en drog och har man hållt på tillräckligt länge så krävs det kanske lite mer för att bli tillfredsställd, har du tänkt på det?

    Fantasi är en sak.. Men verkligheten blir aldrig så härlig som fantasin när det kommer till sådana här saker. Det som är farligt är om man låter fantasierna ta över, börjar romantisera bilden, sen kommer ursäkterna (som endast finns i ditt huvud) varför det inte skulle vara så farligt om det hände, ingen ska få veta osv, osv. Så dyker tillfället upp och då faller du dit!
  • Inga bekymmer
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-06 20:09:07 följande:

    Om du "vet" att det kommer äta upp dig så är mitt tydliga råd att du omedelbart avbryter din lek och ditt flörtande med den andra mannen.

    Om du älskar din make och du vill dela ditt liv med honom så bör du ta ditt ansvar, för din egen skull och för alla inblandade, och avbryta absolut omgående och extremt tydligt,

    alltså om du "vet" att det kommer äta upp dig.

    Annars är det ganska givet att du gör ett medvetet val att riskera ditt äktenskap.

    Det har varit min åsikt hela tiden.

    Men det är första gången som jag märker att du inte är säker på att du känslomässigt skulle vara kapabel att hantera ett äventyr med den andra mannen.

    Därav följer mitt råd att omedelbart avbryta.

    Om man ens ska överväga att ha ett äventyr med en annan, och fortsätta som tidigare i sitt eget förhållande, måste man enligt min uppfattning vara absolut övertygad att man känslomässigt klarar av det utan några andra konsekvenser.

    Lycka till!


    För att klara av det rent känslomässigt som du beskriver det och fortsätta som om ingenting har hänt, så förutsätter det att man har lätt för att stänga av och förtränga känslor, samt att man har taskig känsla för moral..vilket sannerligen inte är några positiva egenskaper!! Man är dessutom en mästare på att ljuga och manipulera om partnern av nån anledning skulle fatta misstankar och börja ställa frågor...
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-06 20:45:27 följande:

    Jag är rädd att det skulle äta upp mig i längden. Även om det nu känns som att jag skulle klara det. Men varför skulle jag annars tveka tänker jag?

    Tiden får utvisa hur det blir.


    Förmodligen är du inte helt känslomässigt stabil eller hur..? Som alla som vill vara otrogna men som ändå har ett samvete och som eg tycker det är fel, så försöker du väl intala dig själv att det inte är så farligt, att du bara vill prova, att en gång är ingen gång, att det man inte vet har man inte ont av osv, osv, osv.

    Du vet ju inte heller hur den andra mannen är i avseendet och hur väl hans fruga läser av att allt inte står rätt till.. Skulle hon få reda på det så är nog risken ganska stor att hon informerar din man om vad ni gjort..

    Lyssna på mittilivet och fundera över vad som är värt mest i det långa loppet.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift