Inlägg från: Inga bekymmer |Visa alla inlägg
  • Inga bekymmer

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    66Joy skrev 2018-11-08 19:32:35 följande:

    En trygghet det för dig då,kommer ju att vara tyst om ert sexande han med.


    Lägg bara av!!!!!!! Läs i tråden och ta till dig en del kloka inlägg och om du har någon som helst förmåga att tänka som en normal människa... så kanske du kan utvecklas i någon mån istället för att komma med lögnaktiga påståenden och förstöra. Du kanske är mannen som TS vill ligga med?
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-08 14:13:57 följande:

    Jag vet att jag går på en skör lina. Men ju mer jag tänker på just firmafesten så är det inte den stora festen jag är orolig för. Det är han och jag på tu man hand jag är orolig för. Och vi kommer inte vara det på den festen.Än känns det bara jobbigt att inse att vi inte borde hänga alls, hur kul vi än har ihop, tills/om det här svalnar. Men lite bra att jag sa nej, absolut.

    Sexlivet hemma är bra och varierat, så det är inte det.

    Just nu är jag mer rädd att min man ska hitta den här tråden och läsa allt...


    Varför är du rädd för det? Såvida han inte skulle slå sönder huset eller dig eller nät annat sånt våldsamt så vore det ev bra tror jag om han hittar den. Då kommer det ta stopp!

    I början så skrev du att du bara ville ligga med honom, att du måste bara få ligga med honom, att det kanske kunde få honom ur systemet. Fast.. .om sexlivet med din man är bra och varierat.. Varför skulle det då vara så viktigt att ligga med en annan?

    Sanningen är ju att du är förälskad i den här mannen.. Därför du inte kan känna dig så lättad eller att du har mindre dåligt samvete just nu. Men rent logiskt så kan du förstå att det ÄR det enda rätta TROTS dina känslor.

    Har du tänkt på nåt mer om det jag skrev om att lägga tid på din och din mans relation och kanske åka bort nån helg väldigt snart??
  • Inga bekymmer
    66Joy skrev 2018-11-08 21:43:23 följande:

    Vilken onödig aggresivitet. Sök hjälp.Här är fritt att orda som man tycker.


    Ja just det.. Fritt ord:) Om du efter många hundra inlägg plötsligt dyker upp frän ingenstans och utan att läsa nånting av allt TS skrivit och börjar ge såna råd så verkar du på riktigt rätt så korkad....
  • Inga bekymmer
    66Joy skrev 2018-11-08 22:35:20 följande:

    Ja inga bekymmer instämmer ju tydligen i sin egen onödiga aggresivitet. Mkt troligt rädd att få hem lilla älsklingen full i annan mans sås. Tragisk figur helt och hållet.


    Hahaha, ja då skulle jag bli chockad... Minst sagt!
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-08 23:14:15 följande:

    Ja, jag inser efter den här tråden att jag är föräldkad i honom. Att det ÄR bendin på elden om vi skulle ta det ett steg vidare och inte dämps något. Så tråden har gjort mig gott, vad än vissa här tror.

    Jag och min man har just badat spabad och druckit lite champagne, på mitt intiativ. Så jag lyssnar ;)


    Jag trodde väl det!:) Jag är inte den som tappar hoppet i första taget. Kämpa på nu och fortsätt undvika riskfyllda situationer där du och den andra kan hamna på tu man hand.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-08 23:15:50 följande:

    Nu var det jag som skrev snabbt, inte champagnen som gjorde stavfelen...sorry!


    Haha, tänkte inte så mkt på det. Är trött så jag skriver inte så bra som jag brukar heller.
  • Inga bekymmer
    Anonym (man) skrev 2018-11-09 10:46:05 följande:

    Och priset för årets mest korkade råd går till......tadaaaaa...66Joy.....yeeeeyy!!!


    Ja verkligen!! Gick igång lite grann, det kan jag erkänna:) Men hans kommentar om att få hem lilla älsklingen fick mig faktiskt att skratta till lite.. Och det förstår du säkert varför..:)
  • Inga bekymmer
    Anonym (man) skrev 2018-11-09 12:55:05 följande:

    Haha, ja, om din MAN gillar andra mäns sås så kan jag absolut förstå att du skulle bli förvånad :)


    Hehe, ja exakt!!:)
  • Inga bekymmer
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-09 15:46:11 följande:

    Du får ligga med vem du vill. Det är en rättighet vi människor har. Och en frihet.

    Men jag tycker du ska vara tydlig mot din partner. Gör inget bakom ryggen för det kan uppfattas som ett svek.

    Om du känner stark förälskelse för någon (som är en positiv känsla)- varför ska du kväva den?

    Om någon annan känner svartsjuka (som är en negativ känsla som tillohcmed fått namnet -sjuka och benämns med en färg som symboliserar ondska)- är det inte bättre att den personen lägger band på sin svarta sjuka?

    Varför ska par fängsla varandra och äga varandra och förhindra varandra från att känna stark njutning av förälskelse? Förälskelse är bland det härligaste en människa kan känna och det är bara grymt att tvinga varandra att leva ett liv utan den. Förälskelse och stark sexuell attraktion känner man inte hur länge som helst för samma person. Och känslan är till råga på allt ett grundläggande mänskligt behov. Jag anser att monogama parrelationer förstör livet för många människor. Att det inte är naturligt utan en förlegad kvarleva från medeltiden. Sexualmoral. Fy!!!

    Prata med din äkta hälft, berätta helt ärligt hur du känner och berätta vad du vill. Om din partner verkligen älskar dig så vill personen inte begränsa din frihet på grund av svartsjuka och vanföreställningar om hur ett förhållande "ska" vara.

    Det kan sluta i något riktigt bra för både dig och din partner.

    Och slutar det dåligt, ja då hade ni väl inte ett så bra förhållande. Då kanske det är bästa att gå vidare i alla fall!

    Jag är i precis samma sits, har min mans tillåtelse och har berättat för den andre gifta mannen vad jag känner. Vi ska ligga och har bokat in tid och plats för att träffas. JAG SKA LIGGA!!!

    Människor gör så stor grej av att en snopp doppas i ett hål. Varför då?

    /En som ville ge sin syn på saken :)


    Du kan inte tänka lite utanför din box av hur du känner att saker ska vara och förstå att din och din mans modell att leva inte passar alla?

    Samtidigt som samhället mer och mer tar avstånd från övergrepp och att tvingas till saker, så ska ALLA tycka att öppna förhållanden och att dela sin partner med andra är rätt för annars är man svartsjuk. Jag håller med om att svartsjuka är en negativ egenskap, men du blandar ihop begrepp!! Du skriver också att TS ska prata med sin man innan hon ligger med den andra mannen för annars kan det UPPLEVAS som ett svek. Det ÄR ett svek om man går bakom ryggen på nån och ligger med nån annan!! Om du ingår ett avtal med någon, tex ni hyr en lägenhet tillsammans och kompisen säger upp kontaktet utan att prata med dig innan. Har kompisen INTE har svikit och lurat dig då?? Hur sjysst är det på en skala?

    Alla mår inte bra av att sudda ut alla gränser och agera på primitiva lustar för stunden! Bland människor som utsatts för övergrepp under barndomen tex, så är det inte helt ovanligt att man sedan utvecklar ett destruktivt mönster där man gör sexuella saker mot sin vilja och sitt välmående för man inte förmår säga nej... Vanligast bland kvinnor. Om traumat av övergreppen inte bearbetats. Tänk dig en sådan person som känner sig pressad till ett öppet förhållande för det är så samhällsnormer ser ut nu ..(i framtiden).

    Bland män som mer än kvinnor generellt sett tänder på rent visuella saker, så är det inte jätteovanligt att ett sexmissbruk utvecklas genom allt som nu finns lättillgängligt via internet. Exempel på det är en man, som haft en trasslig uppväxt, en mamma som inte kunde ta hand om barnet, eller en pappa som sällan var hemma.

    Mannen konsumerar porr som de flesta män kanske gör i olika utsträckning. Men mannen i exemplet gör det när känslor av tomhet, nedstämdhet och ångest kommer för kicken som blir dämpar de jobbiga känslorna kortsiktigt. Det känns bättre för stunden..men ångesten blir värre och då krävs det mer och mer för att bedöva... Precis som en drog! Det som började med nyfikenhet har blivit ett beroende. Han gör det hemma, han gör det på jobbet eller varthelst det är möjligt när ångesten som blir värre och värre kommer. Väldigt skamfyllt att prata om så han döljer det så långt det går... Tiden går, missbruket tar sig nya uttryck, nu räcker det inte med kickarna från porr och sexchattar.. Utan det krävs liknande scenarior IRL... Samtidigt som normen är ett öppet förhållande..

    Gränser finns till för att vi människor ska må bra, vare sig det gäller alkohol, droger, sex eller mat!!! Det är möjligt att både du och din man känner er helt tillfreds med och mår bra i er överenskommelse, men det vet ni inte säkert eftersom ni ej provat det hela vägen än.

    Jag lägger hur som helst ingen värdering i att ni vill leva så om ni är överens. Men vad händer om du med tiden känner att du hellre vill leva med den du är förälskad i? Kommer du skilja dig då? Kommer det fortfarande inte kännas som ett svek för din man i så fall om du lämnar honom för den andra? Kommer han förebrå sig själv eftersom han "tillät dig" att äta kakan och ha den kvar. I vilket syfte gjorde han det? Var det för att han var rädd att förlora dig eller går han igång på att du är med andra? Det här är frågor som kan va värt att reflektera över en stund, innan man kastar sig ut på äventyret för de tillfälliga känslorna och spänningen som blir.

    Du skriver att man inte tänder sexuellt på en och samma person hur länge som helst. Det är nog olika från fall till fall... Min pappa som är en underbar människa sa en gång att "övning ger färdighet" och menade att i ett långt förhållande så kan sexlivet utvecklas när man känner varandra väl. Huruvida man tänder på varann beror inte bara på hur länge man levt med personen utan det finns ju många faktorer som spelar in där... Inte minst hur man har det i förhållandet i övrigt och det vet säkert också du!

    Jag är ju inte lastgammal iof... men har iaf 13 år med min man och jag tycker fortfarande att han är en av de snyggaste männen som jag verkligen tänder på och känner inget behov av nån annan alls för den saken. Jag tycker att jag är den fula i förhållandet men han säger tvärtom, vilket övergår mitt förstånd, men så är det.

    Han vet vilka knappar man trycker på för att tända mig. Jag vågar påstå att det är ömsesidigt. Vi får väl se hur vi känner om 10 år till om det fortfarande är vi då, men jag tror faktiskt att man KAN fortsätta ha fantastiskt sex med samma om det är det man vill:) MEN, det kräver att man vattnar sin egen trädgård!!!!!

    Jag är av den åsikten att man bör ta hand om sig själv och sin kropp och göra sig fin för varann. Inte överdrivet men bland det mest oattraktiva som finns är en person som slutat bry sig om sig själv av olika anledningar.. Och jag kan förstå om man har svårt att tända om ens partner gått upp 40 kilo sen man träffades och blivit en soffpotatis.

    (Detta inlägg kommer jag säkert få mycket skit för... .Så jag stålsätter mig, men jag har som många andra utsatts för en del skit, så jag är härdad, jag står för mina åsikter och dömer inte dig som inte delar min syn)

    //

    En som också ville ge sin syn på saken:)

    Nu checkar jag ut och tar kväller med mina barn. Ha det gött, häj!!!:)
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 18:33:40 följande:

    Jag skrev här för att jag ville ha hjälp att reda ut tankarna. Vilket jag fått - och får - väldigt bra hjälp med. Jag tror att det är de flesta som skriver här på FL med dilemman gör. Då är alltså alla som rådfrågar på FL attention whores? Well, det säger mer om dig än om mig.

    Jag har aldrig nånsin varit otrogen mot min man, eller haft en flirt som jag har nu. Vi har varit ihop i 14 år. Hade jag varit en attention whore hade jag gjort något för längesen. Men tyck vad du vill.


    Ja, det där kommentaren säger faktiskt betydligt mer om canadasvensken än om dig..:)

    Så ta inte åt dig!
  • Inga bekymmer

    TS, jag förstår att det är en process. Och jag kan ju se att du tagit steg i rätt riktning iaf genom att inte haka på det sista mötestillfället tex. Men jag tror du kommit fram till vad det bästa för dig är om du tänker lite framåt? Då behövs bara ett beslut som du sedan står fast vid och sen agerar du utefter de råd du fått om att ta kyligt avstånd och INTE berätta om dina känslor.

    Anledningen till att du vill berätta om känslorna för mannen tänker jag är nyfikenhet, du vill veta vad han känner om han tycker du är lika speciell som han osv, osv och du kanske känner att du fortfarande vill hålla det lite öppet, eller?

    Men för det första: Spelar det nån roll vad han känner för dig när du har bestämt dig? Ditt beslut ska grundas på vad DU har att förlora och dina barn, inte vad den andra mannen känner.

    För det andra: Även om han skulle berätta för sina känslor för dig, hur ska du veta om han är ärlig med vad han känner? Om han inte är en sååå fin person som du tror, så kommer han ju säga det som han tror kommer få dig dit han vill, eller hur???

    Du har uppfattat att han är en reko kille. Men om du försöker bortse från dina känslor här och se det från ett annat håll. Han bokar upp ett rum i 3 timmar för att ha "möte" med dig, när ni inte har några arbetsuppgifter att lösa. Skulle han lida samma samvetskval som du, och vara mån om sin familj, så skulle han väl inte göra så?? Gängar du dig med den mannen så kan du räkna med att han en dag gör samma sak mot dig... När du inte är lika spännande längre..eller när det kommer en svacka i livet eller vardagen bara känns lite grå igen. Visst, han kanske är djupt olycklig i sitt äktenskap. Han kanske har en fru som är bitter och elak och som inte vill ligga längre. Men det är ingen ursäkt att förstöra för DIN familj!!!

    Du och din sida är ju inte olycklig med din man. Du och din man har bara inte tagit hand om er relation och behöver hitta tillbaka till varann. Tro mig, om du varit så lycklig som du säger, då kan du bli hög på nyförälskelse så småningom i relationen med mannen som du valt!! Jag har upplevt det och det är lika fantastiskt, ja snäppet bättre skulle jag nästan vilja säga..

    När du fattar ditt beslut tänk tillbaka på tiden med din man. Har han varit dig trogen som han lovat? Om svaret är ja, tror du inte han har haft tillfällen att gå bakom din rygg under era 14 år tillsammans? Tror du aldrig att han känt en dragningskraft till nån annan, att han klickat med en annan kvinna som du gjorde med mannen när du började arbeta på nya jobbet? Tror du då att han börjat umgås med den kvinnan och spendera mer och mer tid tillsammans och prata mer med henne än med dig?

    Som jag sa till min man.. Otrohet börjar inte med att man råkar hoppa i säng med nån bara sådär, det börjar i tanken...

    Jag tackar mig själv att jag läser honom tillräckligt bra för att förstå att nånting är jävligt fel nu....påväg att splittra sönder min familj som iaf jag tycker att jag gör allt för och som skulle va en otroligt stor sorg för mig om den går sönder. Fy fan!!

    För mig, är det största sveket att dra sig undan istället för att öppna sig, när jag finns där och vill att han och familjen ska må bra. Att känna att man tas för givet, att man ens tänker tanken att han kan göra så och komma undan när jag aldrig ens tänkt den tanken. I vårt fall är det mer komplicerat än i ditt....

    Ditt val här är enkelt!

    Kram

  • Inga bekymmer
    Anonym (man) skrev 2018-11-10 03:00:55 följande:

    Vad har ägarskap med saken att göra öht? Förstår du skillnaden mellan att äga och att komma överens öht?

    Vem fan har sagt att man KRÄVER exklusivitet? Det är ett gemensamt beslut som BÅDA är överens om när de går in i förhållande. Eller tror du den ene klubbar ner den andre och släpar in personen i ett monogamt förhållande och sen håller personen där fastspännd i en brits?

    Är du verkligen så naiv att du på fullt allvar tror att precis varenda kotte som springer omkring och knullar andra än sin partner är pollyamorös och skulle acceptera att hans / hennes partner gjorde likdant?

    Har tanken aldrig slagit dig att personen kanske smyger med sitt knullande just för att partnern inte ska kunna få göra likdant?


    Ja, suck alltså!! Att prata om ägarskap för att man inte vill ha ett öppet förhållande.... Det är fasiken ett STORT HÅN mot de som lever eller har levt i sådana relationer där partnern tror och beter sig som att de äger den andra. Tycker jag!!

    Man upphör inte förvånas över hur vissa tänker.... Skrattretande

    Är det verkligen sååå svårt att tänka sig att det kan vara så att man faktiskt pratat om det och kommit överens och att båda vill samma sak?

    Jahaja, nähä.. man kanske ska sluta leva som BÅDA vill då, bara för att andra inte tycker det är poppis... Jomen tjena, det låter väl som bra ide..
  • Inga bekymmer
    Anonym (man) skrev 2018-11-09 17:18:56 följande:

    Snacka om totalförvirring. Jag blir ärligt talat förundrad över hur du kan vara i ett förhållande öht när du ser på saker ur ett sånt "jag är centrum i universum" perspektiv.

    1) Man får ligga med vem man vill OM man är singel eller OM man lever i ett öppet förhållande INTE om man lever i ett exklusivt förhållande och har kommit överens med sin partner om att man ska vara exklusiva

    2) Att skita kan också vara en härlig känsla, med det betyder inte att man kan göra det var som helst, normala människor tar med i beräkningen vad deras handlingar innebär för andra. DJUR både skiter och gör lite allt möjligt var som helst när som helst eftersom de saknar förmåga att tänka längre än sina drifter. Människor har den förmågan och bör använda den.

    3) Att förvänta sig att ens partner ska hålla sig till det man KOMMIT ÖVERENS OM är inte svartsjuka det är en självklarhet och gäller i alla slags förhållanden.

    4) Ingen fängslar någon, man kommer överens om saker. Och man kan alltid ändra på saker men då måste BÅDA vara överens, precis som allt annat i ett civiliserat samhälle. Bara för att man har behov så betyder det inte att man kan göra som man vill mot vem man vill..man förväntas ändå ta hänsyn till andra även när det pirrar i trosan eller spänner i kallingarna

    5) Bara för att man inte vill leva i ett öppet förhållande så betyder det inte att det är ett dåligt förhållande. Allt som inte just du gillar är inte nödvändigtvis dåligt. Olika människor har olika smaker och önskemål.

    6) Va bra att du fick lov av din man men fick den andre mannen lov av sin fru? 

    7) Människor gör stor sak av sex NÄR det sker bakom ryggen på sin partner för då innebär det ett svek och utnyttjande av sin partners förtroende eftersom det är jävligt svinaktigt att göra så mot människor som älskar och litar på dig. Sex med andra som singel eller med sin partners medgivande gör man inte stor sak av. Och jag tror faktiskt att svek och lögner inte är välkomna i ett öppet förhållande heller. Det är nog snarare du som har lite svårt att skilja på sex med andra MED sin partners medgivande och sex med andra UTAN sin partners medgivande.


    Hahahaha!! Så bra skrivet, jag skrattade mer än en gång. Du verkar va en vettig man:)

    Om du minns Joy 66 så bevisade han att han var ett äckel på riktigt, genom att skriva privata meddelanden till den aggressiva, svartsjuka mannen som borde söka hjälp...
  • Inga bekymmer
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-09 20:22:56 följande:

    Jag tycker det är fel på dem som vill äga sin partners sexualitet och hur den kommer till uttryck. Så gör man inte om man älskar någon! Om man älskar någon förstår man att man inte är allt för en annan person även om man vill vara det. Man kliver ner från sin piedestal och inser att man är en vanlig människa som inte räcker till allt och som inte alltid kan dyrkas av en partner. Man inser och respekterar varandras önskemål i livet och man ställer inte krav som får någon att göra avkall på sina grundläggande behov som människa.

    Det här är det största anledningen till depressioner och skilsmässa. Det finns miljoner människor i det här landet som mår dåligt för att de lever i förhållanden med "rätt att kräva" som du uttrycker det.

    Det spelar ingen roll om man känner sig sårad, kräver man exklusivitet som om man vore den enda exklusiva och viktiga människan i världen är man fruktansvärt egoistisk. Då kretsar det verkligen runt det egna jaget. Då är man nästan sjuk, kanske till och med narcissistisk.

    Man har inte rätt att kräva exklusivitet som partner. Man kan göra slut om man inte får det. Men man har verkligen inte rätt att kräva det.

    Det är inte ansvarslöst att ha sex med olika människor, det är fullt normalt mänskligt beteende. Finns för övrigt hos alla däggdjur...


    Jag vet inte om jag orkar alltså... Vad sägs om att titta på lite andra faktorer med? Uppväxt och anknytningsmönster tex, känner du till sådana begrepp? Depressioner beror på exklusiva förhållanden där man kräver saker säger du... Goda relationer där man känner sig trygg och bryr sig om varann kan också vara rätt så välgörande så att man löper mindre risk för depressioner!

    Nej, jag äger inte min partners sexualitet eller kropp och han äger inte min! Alltså gör vi inget mot varandras vilja och tjatar inte till oss sex!

    Oh my alltså, tänk om alla problem kunde lösas med sex...

    Känner du att du måååste sexa runt massor för att livet känns tomt och jobbigt annars... Ja då råder jag dej att läsa definitionen för sexmissbruk och se om du känner igen dig...
  • Inga bekymmer
    Kirenaj68 skrev 2018-11-11 04:39:37 följande:

    Börjar få lite mytomanvibbar angående den här tråden och de säger mig att det är en ensam stackare som sitter vid datorn och skapar sig en fantasivärld för att få uppmärksamhet. Det är förståeligt om det stämmer. Ensamhet kan vara en tung börda för många.


    Jasså! Själv har jag väl i åtanke att folk kan vara oärliga såklart, men jag brukar inte utgå ifrån att folk hittar på och ljuger för att få uppmärksamhet även om jag vet att en del gör så. Gör du det när du läser en trådstart eller ett inlägg?
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-10 08:03:58 följande:

    Tack. Det där behövde jag höra (även om jag vet att ni redan skrivit det tusen ggr). Jag hoppas att det löser sig mellan dig och din man!


    Tack så mycket! Det hoppas jag med men det är lång väg kvar och kommer krävas mycket jobb från båda.
  • Inga bekymmer
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-11 16:26:27 följande:

    Nä, jag behöver inte sexa runt massor. Men jag har sexuella behov som jag vill ge utlopp för emellanåt.

    Ja, jag känner till anknytningsteorierna, de har varit ett återkommande tema under fem års studier.

    Jag har inte sagt att depressioner beror på exklusiva förhållanden. Jag menar att monogama förhållanden med avsaknad av passion är vanliga orsaker till depressioner. Till psykologmottagningar kommer många klienter med just dessa problem. Och för dem har det orsakat stort lidande under lång tid.

    Man kan ha olika inställning till monogami. Då monogami är normen i vårt samhälle så är det klart att de flesta förespråkar den. Det innebär inte att monogami är det rätta för alla människor. För hundra år sedan var normen att tro på gud och den som inte gick till kyrkan var otrogen och blev skambelagd. För att dra en parallell.

    Med tanke på att ungefär hälften av det här landets befolkning någon gång bedrar en partner så kan man ju ifrågasätta hur monogama vi människor är. Egentligen.

    Jag har själv en trygg anknytning från min barndom. Därför har jag inte behov av att  kräva exklusivitet från min partner eller mig själv och inte heller är jag rädd för att bli övergiven av honom.

    Allt kan inte lösas med sex. Men brist på sex kan lösas med sex.


    Okej, i dina första inlägg framstår du som direkt korkad i dina resonemang! I dina två sista får jag känslan av att du är lite smartare än du verkar i dina resonemang. Min gissning är att du googlat på några begrepp och sen har du gjort några analyser kopplat till dina påståenden.

    Jag har en social utbildning och har arbetat i skolans värld, inom missbruksvården och sen har jag även arbetat inom området "Våld i nära relationer". Utöver det har jag också ett eget bagage. Så jag har några olika vinklar att belysa och se olika saker ifrån.

    Om du insinuerar att du är utbildad psykolog så köper jag inte det för en sekund! Du resonerar alldeles för enkelspårigt för det....
  • Inga bekymmer
    Kirenaj68 skrev 2018-11-11 04:39:37 följande:

    Börjar få lite mytomanvibbar angående den här tråden och de säger mig att det är en ensam stackare som sitter vid datorn och skapar sig en fantasivärld för att få uppmärksamhet. Det är förståeligt om det stämmer. Ensamhet kan vara en tung börda för många.


    Det här är ett väldigt intressant inlägg ur ett psykologiskt perspektiv. Inte för att jag är psykolog men... Jag tror att endera så är det mannen som har skrivit inlägget som sitter ensam vid sin dator och spinner iväg i fantasin... Förmodligen en lite äldre man (vem i min generation slår på en dator mitt i natten, när det finns smartphones). Eller också skriver han så för att han vill få någon att känna sig obehaglig till mods och vara tyst.... Kanske en kombination av livlig fantasi och någon slags dold agenda. Väldigt märkligt inlägg hur som helst!!

    Eftersom det kändes som inlägget var riktat till mig så vill jag säga såhär: En snäll person som är omtänksam hade sagt något i stil med: Jag märker att du verkar speedad och inte sover så mycket på natten. Har du sömnproblem? Eller: Hur mår du? En omtänksam person skulle INTE komma med insinuationer att någon skulle vara mytoman eller leva i en fantasivärld (alltså vara i en psykos). Det gör man om man har någon slags dold agenda. Det är inte heller så att man nödvändigtvis skriver massa inlägg för att få uppmärksamhet. Personligen skriver jag för att jag gillar att skriva och debattera om olika ämnen. Jag vet att jag kan bli lite övertaggad ibland om det är någonting som jag tycker är väldigt intressant, eller nåt som engagerar mig, så jag får väl ändra mitt nick och tagga ner då...... :)

    Om jag på något sätt kan försöka hjälpa någon som håller på att hamna snett eller inte mår bra, eller om någon frågar om råd, så gör jag gärna det, för det gör också mig lite gladare.:)

    Jag tycker inte att det är så konstigt att man har svårt att sova till och från om man har en pågående kris i relationen till sin man och 3 barn på det att ta hand om också. Fullt upp på dagarna och man kämpar för att allt ska fungera..När man vaknar kommer tankarna och det är omöjligt att somna om, så går in på fl för att skingra tankarna men ska sluta med det nu, eftersom det finns bättre sätt att varva ner på! :)

    Hursomhelst så vill jag säga att det märktes att vissa av er i tråden projicerade vääääldigt mkt av era känslor på TS!!! Man kan tydliggöra att man tycker otrohet är fel, förkastligt, svinaktigt osv, som flera av oss gjorde. Det är bra! Men att gå till personangrepp på det sätt som vissa gjorde och kalla TS för diverse nedlåtande tillmälen, det är inte ok och det säger inte så lite om hur mkt hat det finns...

    Bekräftelsehora... Seriöst? Kanadasvensken var visst hemma hos TS när hon och mannen badade spabad eftersom han visste precis hur hennes kväll hade gått till. Hur fan kan man sitta gömd bakom en skärm och kalla en person som är känslomässigt instabil och ber om råd för tragisk??????? Då har man stora problem med sig själv som man skulle må bäst av att söka hjälp för!! Alla människor har för övrigt behov av att känna sig sedda och bekräftade och det är HELT ORIMLIGT att göra en sådan bedömning av TS utifrån det hon skrivit, verkligen helt galet!!!

    Allvarligt talat.. TS frågade om råd. Tycker det var ganska uppenbart att TS vacklade mellan att göra fel och rätt här och hon tom sa själv att det kanske är bra att hon inte skulle träffa den andra mannen på några dagar, eftersom hon kanske, som hon själv sa, inte tänkte riktigt "nyktert". Så hon är inte så dum som många av er ville få henne att framstå!:)

    Jag har också gjort en del tabbar i mitt liv och gjort en del dåliga val... Sen har jag väl haft lite tur också och som jag tror, en kärleksfull Gud som sett till att jag överlevt!!

    Om du som man kände dig så provocerad av TS så till den grad att du tar dig rätten att gå till personangrepp, eller om TS väckte väldigt starka känslor hos dig och fick dig att känna att du hatar kvinnor så råder jag dig att söka hjälp i form av en samtalskontakt tex en kurator för att bearbeta det svek som ni utsatts för, eller vad det nu är som lett fram till att ni känner så. Det säger jag inte för att vara taskig, utan jag säger det för att ni ska kunna få ha bättre relationer i framtiden!! Det vore så synd och tragiskt både för er men framförallt för kvinnan, om era obearbetade upplevelser går ut över er kvinna i en framtida relation. Tar man inte itu med sådana känslor så går det garanterat ut över relationen på ett eller annat sätt. I värsta fall kan man komma att bli en kvinnomisshandlare som misshandlar sin partner....Psykiskt och /eller psykiskt och/eller sexuellt.

    Till sist så vill jag också säga att det ändå är väldigt härligt att se att det finns så många fina människor som engagerar sig och kämpar för goda saker. Det är väldigt hoppingivande att se. Jag förstår att här på fl hänger en salig blandning av människor med olika bakgrund och utbildning! Fortsätt att kämpa och ge aldrig upp!:)

    Själv ska jag ta en välbehövlig paus från familjeliv och så får vi se när jag vågar ge mig in i fl-världen igen, men nu har jag lagt ner alldeles för mycket energi på detta så... Keep up the god work! På återseende...:)
  • Inga bekymmer
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-13 11:50:35 följande:

    Jag insinuerar inget. Jag har utelämnat viss information om mina studier. Det är inte samma sak som att insinuera.

    I

    Däremot är ovanstående citat från dig insinuant!

    Du är utbildad inom sociologi och inte psykologi och därför förstår du inte att det är omöjligt att göra en analys angående en människas begåvning genom ett par inlägg i en sida på ett internetforum.

    Någon från en disciplin där man studerar människor mer ingående skulle förmodligen inte heller kalla andra för korkade då de vet vilken skada det kan göra för vissa personligheter. De skulle inte heller använda korkad som begrepp då det är odefinierat och vagt. De skulle istället se komplexitet. Motsägelser. Nyanser. Bli nyfikna och ställa öppna frågor för att uppnå högre förståelse.

    Ditt inlägg innehåller inte en enda fråga. Du är inte nyfiken. Du påstår. Du vill inte veta något nytt utan tror dig ha full kontroll på och över en främmande människa. Och där känner jag mig ganska manad att påbörja en analys men det är inte min uppgift.

    Du får däremot gärna analysera mig!

    Du påstår en hel del om mig och insinuerar eller uttrycker att jag skulle vara korkad, enkelspårig och förljugen. Vill du utveckla ditt resonemang till något konkret? Eller vill du fortsätta gissa? Eller ska vi släppa diskussionen i samförstånd och med bibehållen respekt?

    Annars får du gärna göra en djupare analys för att beskriva dina vinklar. Är det teoretiska begrepp du baserar dem på? Verktyg i form av diagnoskriterier, mallar eller checklistor? Egna livserfarenheter? Andras? Intuition? Tomt prat?

    Skulle vara spännande att få svar på det...

    PS! Vi har alla egna bagage :)


    Jag skrev inte att du var korkad! Jag skrev att du framstår som korkad, en viss skillnad. Jag lämnar diskussionen där då jag har andra saker jag behöver fokusera på nu. Önskar dig en fin dag:)
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift