• PeeWee44

    Vi som planerar äggdonation 2019

    AnnaLa skrev 2019-07-29 18:46:33 följande:

    Nej, det funkade inte den här gången heller. Kollat med blodprov och fortfarande negativt. Så jag slutar med mediciner och väntar på nästa mens..

    Men jag är ju lyckligt lottad som redan har en liten ädprinsessa här hemma.

    Apropå tankar om att ha fått barn via donator så har ju min dotter både manlig och kvinnlig donator. Och jag skulle ju aldrig velat ha en annan unge nu när jag har henne:)

    Det händer ganska ofta att folk säger att vi är lika.. ( det är vi inte,mer än till hår å ögonfärg) men hon härmar mig i allt, ansiktsuttryck å vad jag säger.. så vi kommer nog bli lika på många sätt framöver.

    Jag var ju beredd på kommentarer och de närmast mig vet hur de ligger till. Jag vill att hon själv ska kunna berätta sina tankar för de nära utan att de ska reagera med överaskning när hon börjar prata om det. Däremot på jobbet eller de jag inte umgås med så ofta har jag inte sagt så mycket till alls om ingen frågar.

    Men det är väldigt vanligt att när en ny bebis kommer så

    Måste alla fråga vem hon är lik.. det kommer direkt efter kön, vikt nästan...

    Jag brukar inte säga så mycket. Fick fråga nu i veckan om jag oxå var så blond när jag var liten.. å då svarar jag på det så klart.. även om det inte spelar ngn roll hur jag såg ut när jag var liten .. på BVc fick jag påminna barnmorskan ofta då hon frågade lite titt som

    Tätt om ärftliga saker... bara man är beredd själv så

    Tycker jag inte det är ett problem. Frågan kommer men inom en minut så går samtalet in på annat och personen som frågar har ju ingen aning om att det kan vara känsligt.

    Jag är fantastiskt glad åt möjligheten att ha fått bli mamma til just min lilla tjej och det enda som kan grusa tankarna ibland är ju att jag hoppas att hon är lika trygg i det här som jag är när hon blir äldre. Men jag hoppas å ska verkligen försöka få henne att känna hur speciell hon är.

    Att ha fått min dotter är det är det bästa jag har gjort!


    Tråkigt att det inte fungerade nu.

    Fint skrivet av dig! Jag tror hon kommer vara väldigt trygg i att vara din dotter tackvare att du är så trygg och att du älskar henne villkorslöst. Styrkekram
  • PeeWee44
    CrookedTail skrev 2019-07-29 21:26:35 följande:

    Det där har jag oxå funderat på. Hur har alla här som hunnit komma dit gjort? Och i vilket landsting?


    Min barnmorska frågade om jag ville göra kub och det ville vi. Bor i Stockholm.
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-07-31 15:05:10 följande:

    Som jag tolkar det har det kommit väldigt bra metoder för frysning och det kommer forskning på att det inte är så stor skillnad längre. Och man får ofta vänta otroligt mkt längre om man ska ha tag i färska ägg..iaf i Sverige.


    Handlar inte det om frysta embryon? Dom undrandesökare skriver ägg som ej är befruktade har bara en cell. Skulle inte chansa på det. Färska ägg eller frysta blastocyst. Annars har du mycket sämre chans att lyckas.
  • PeeWee44
    SuzieZ skrev 2019-08-03 18:43:00 följande:

    Hej alla,

    Hur tänker ni kring KUB-test? Jag fick precis reda på att man inte kan göra NIPT test vid äggdonation...! Så om man får hög sannolikhet för kromosomavvikelse på KUB-testet får man i så fall göra fostervatten/moderkaksprov, vilket i sin tur innebär en ökad risk för missfall..!

    Som sagt, hur tänker ni? Vår donator är 33 år, så yngre än mina 37 år och yngre än 35 år som ju är lite av en naturlig gräns i Sverige...

    Har alltid tänkt att det är självklart att man gör KUB-test, men att ens överväga att ta bort barnet vid eventuell avvikelse känns nu så främmande efter allt slit med att bli gravid..!!?

    Kramar


    Vi gjorde kub. Det var bra resultat, men vi struntade i värdet, när barnmorskan så att det var bra litade vi på det.
  • PeeWee44
    Lilla Gs mamma skrev 2019-08-04 10:43:20 följande:

    Ni som kommit en bit in i graviditeten - i vilken vecka har ni fått instruktion om att påbörja nedtrappningen av medicinerna och hur långsamt ska det göras?

    Jag har fått instruktion om att göra det i vecka 11. Känns tidigt.


    Jag hade fasat ut alla hormoner och Klexane i v 11+6 utom en crinone på kvällen till v 32 för att förhindra prematur. Trombyl ska jag ta till v 36.
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-08-04 11:05:17 följande:

    Nu drar vi till st Petersburg! Prover och diverse möten imorgon sen insättning på tisdag. Hoppas vårt bästa ägg klarar upptining, sen har vi två till med något sämre gradering på.

    Spännande men åker med lite mindre fjärilar i magen denna gång!


    Så spännande! Håller tummarna för att embryot överlever upptining, vi har ju bara gjort frysförsök och har inte haft problem med upptining. Det var ett embryo hos dr d i Aten som inte överlevde nerfrysning igen.
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-08-04 11:27:34 följande:

    Jaha! Tinas alla? Har sjukt dålig koll:)


    Det beror på hur dom är utfrysta. Hos dr d frös han två och två. Tror att dom fryser ett och ett på OLGA. Njut av vackra st Petersburg nu!
  • PeeWee44
    Lilla Gs mamma skrev 2019-08-04 12:42:19 följande:

    Tack för ditt svar! Då var det inte onormalt tidigt att trappa med efter tio hela veckor då.


    I vecka 12 så ska moderkakan ha tagit över hormonerna. Det har ju uppenbarligen fungerat för både dig och mig.
  • PeeWee44
    SuzieZ skrev 2019-08-05 23:48:22 följande:

    Hej!

    Jag ska sluta med Progynon och Lutinus nu på torsdag, i v.11 (10+0). Ingen nedtrappning utan ska sluta helt med en gång. Tycker det låter tidigt och abrupt men jag har frågat kliniken i Finland tre gånger och de har bekräftat att det stämmer..


    Jag trappade ner från v10+0 på progynon. En tablett i veckan. Progesteron började jag trappa ner i v9+0, tog bara en spruta men två crinone. Slutade med allt i v 11+6, utom en crinone som jag ska ta till v 32.
  • PeeWee44
    SuzieZ skrev 2019-08-05 23:48:22 följande:

    Hej!

    Jag ska sluta med Progynon och Lutinus nu på torsdag, i v.11 (10+0). Ingen nedtrappning utan ska sluta helt med en gång. Tycker det låter tidigt och abrupt men jag har frågat kliniken i Finland tre gånger och de har bekräftat att det stämmer..


    Moderkakan har tagit över hormonproduktionen helt från v12, det har ju funkat för mig och flera andra.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019