• PeeWee44

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Najo skrev 2019-06-26 10:29:37 följande:

    Nu har jag haft ett möte i 1 h med olga klinik. Mycket att ta in..

    De erbjöd mig i första hand embryo adoption med 4 försök och barngaranti annars 80% tillbaka. De använder olika donatorer (ägg och spermier) vid varje försök. Det känns ju intressant helt klart och priset är ju inget som känns skyhögt heller. Som jag tolkat i denna tråd verkar de flesta av er dock gå på ägg och spermiedonation? Kan ngn av förklara varför ni gör detta och inte embryoadoption? Som jag förstått det är skillnaden att det sistnämnda är bra om man vill göra syskonförsök för då blir syskonen genetiskt besläktade. Samtidigt sa hon (diana) att det är generellt högre kvalitet på embryo adoption på alla försök (alla är då toppkvalitet). Om det är ngn som kan ge mig mer information i detta ämne tar jag tacksamt emot det.


    Det stämmer, mycket bättre kvalitet på embryot och som dom säger passar du inte med någon av donatorerna så byter man bara. Äggdonation gör alla som vill använda mannens spermier, vill man ha syskon så är det också anledningen.
  • PeeWee44
    Najo skrev 2019-06-26 10:51:30 följande:

    Tack för info! Nu har jag inte noterat alla era svar och vilka av er som går till vilken klinik? Går du på olga klinik?


    Jag går på OLGA och blev gravid på tredje försöket med embryodonation, dom har ingen kö och modernaste kliniken just nu. Dom flyttade i februari och har toppmordern utrustning och bland dom bästa embryologer som finns i Europa. Vi är flera som försökt på andra kliniker och inte lyckats, men på OLGA har vi blivit gravida. Visum är väldigt enkelt att fixa. Flyg tar en dryg timme, kliniken hämtar och lämnar på flygplatsen, det finns flera hotell till bra pris nära kliniken. Om du väljer OLGA kommer du inte ångra dig. Lycka till med valet.
  • PeeWee44
    Micro skrev 2019-06-26 16:21:35 följande:

    Nu är jag ruvade igen, varit i Riga (Ivf Riga) vet inte ens för viken gång i ordningen. Känner mig därför lite nere inte nervös. Har liksom tagit ut misslyckandet i förskott. Tur att jag har min fantastiska son som kom till i Riga och som hunnit bli 4 år.

    Inne på vår andra donator. Har tyvärr haft 2 uteblivna missfall (missfall utan blödning pga livmoderavlossning 1 äd och en naturlig graviditet) i v 14. Hoppas på att hysto som jag gjorde i april ska göra susen, rensade ut dålig slemhinna. Nu vill jag verkligen ha ett plus även om d bara är en liten bit på vägen till ett syskon.

    Fantastiskt att det går så bra för många i tråden. Fortsatt lycka till var ni än är i processen. Så skönt att sådana här trådar finns, ni är fantastiska.


    Håller tummarna för att det är nu det går!
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-06-26 18:58:07 följande:

    Wiihoooo! Hcg ligger på 60 IE/L, vilket visserligen är lågt, men med dottern hade jag 81 på första testet och det gick ju bra. Så det ser ut som att jag är på smällen faktiskt! <3 På stickan så jag en så svag skugga att den knappt var synlig, så dagen har verkligen inneburit ångestfylld väntan. Puuuh, kan knappt tro det..!

    Tack alla för stöttning och hejarop! Nu ska jag passa på och njuta innan jag börjar nojja över allt och ingenting..


    Grattis! Vad härligt, när ska du ta nästa hcg? Försök att njuta lite även om det är svårt.
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-06-26 23:27:07 följande:

    Tack ska ni ha allihopa! <3

    Peewee, mejlade just min koordinator, men tänker antingen fredag el måndag nytt hcg, får se vad hon säger.


    Spännande, Jag skulle ta på fredag så du slipper vänta hela helgen. Jag tog tre stycken nu när jag lyckades. Tisdag, torsdag och måndag, kliniken ville ha ett bara om det var över 100 och jag hade 132, dom andra tog jag själv för att kolla så det steg som det skulle. Kolla gärna östrogen och progesteron också så det ligger bra.
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-06-27 17:16:05 följande:

    Japp, fredag tyckte min koordinator också så pinar iväg imorgon. Tar kanske ett tredje hcg sen men vill denna gång försöka njuta mer och nojja mindre än jag gjorde m dottern, det förstörde glädjen lite då tyckte jag, så ska försöka låta det ha sin gång, typ.. Vilket nog är lättare när det har gått bra tidigare tror jag.


    Lycka till i dag! Håller tummarna för fin stegring.
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-06-28 22:54:10 följande:

    Tummarna hjälpte Från 60 till 180 på 49-50 timmar är helt ok. Skönt!


    Grattis! Vad skönt. <3
  • PeeWee44
    AnnaLa skrev 2019-06-29 08:50:34 följande:

    Frazze eller någon av er andra som går på Ivf Riga. Vet ni om de kör transfer på helgerna? Står på hemsidan att det är stängt. Men tyckte jag läste du skrivit någon gång att du var där en helg?. Min mens har äntligen kommit igen. Och funderar på när transfer skulle kunna bli. Om det blir fredsgen eller lördagen.

    ( får svar från kliniken på måndag så klart men nyfiken. Och så gäller det kunna planera barnvakt mitt i sommaren, lika bra att börja!)


    Jag tror bara dom gör färskförsök på lördagar, det gjorde jag för drygt fyra år sen.
  • PeeWee44
    Frazze skrev 2019-06-29 10:12:54 följande:

    Vem har du som koordinator? Köp E-vitamin och ta en HÖG dos! Undrandesökare vet hur stark dos man behöver. Jag tog både i Boragon och sen E-vitamin och i multibitaminen. Inte farligt så kort tid! Men jag fick ihop en slemhinna på 11.5 mm tror det hjälpte med vitaminen och Boragon!


    400 ska du ta av e-vitamin fram till insättning, sen gör det mer skada än nytta. Jag tar 100mcg estrodatplåster och 3×2mg progynon för att få bra slemhinna.
  • PeeWee44
    SuzieZ skrev 2019-06-30 23:13:29 följande:

    Hej! Var tar ni HCG testerna? På vårdcentralen? Får man betala för det..? Eller privat? Hos gynekolog? Vad kostar det? Många frågor!

    Bor i Gbg och har ingen aning om var jag ska ta sådant test någonstans... Taack!!


    Hej, du får svar snabbare om du tar blodprov på blodkollen, dom är billigare också. Lycka till!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019