• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    PeeWee44 skrev 2019-06-14 10:02:12 följande:

    Idag är det vi som fått se ett pickande hjärta! Fick en blödning i tisdags när jag skulle sätta mig upp i soffan, blödde igenom trosa och jeans, men det var rött och "tunnt" blod. Gyn tror att det kom från livmodertappen. V 7+3 idag. <3


    Stort grattis Peewee! Så underbart att ni har fått se hjärtat. Skrämmande med en sån blödning, vilken tur att det inte var nån fara!
  • Solros80
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-14 12:43:51 följande:

    Idag fick vi ett fint embryo insatt och elva till frysen. Så börjar den evighetslånga väntan...


    Härligt lilla Gs mamma! Grattis till att vara ruvare! Håller tummar och tår för dig! Vilket bra resultat ni har fått, man får hoppas att det är tecken på bra embryon.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-06-14 08:55:25 följande:

    Sant.. som sagt, lutar åt bara ett, har ju diabetes så min kropp skulle nog inte uppskatta tvillingar..

    Japp, på måndag kör vi igen! Tiden rusar verkligen fram med små pluttar att ta hand om hemma. <3 Inte alls det där eviga väntandet utan mer ?hjälp, när skulle jag börja med progesteronet?? Har jag missat en dag nu???


    Har ni förresten funderat över att ta embryoglue?

    Det finns ju forskning på att det hjälper ägget att fästa så det kan vara värt att investera i för att öka chanserna.
  • Solros80
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-14 13:45:52 följande:

    Ja, man får dela upp väntan i delmål... De glömde säga när vi ska testa och jag glömde fråga... Är det efter 14 dagar man brukar göra det?


    Typiskt, man blir så uppfylld av allt runt omkring en. Vi återförde en 5 dagars blasto 13/5 och hade testdag 23/5, alltså 10 dagar efter.
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-06-14 16:23:44 följande:

    Nä, jag verkar inte få någon tid då de tydligen inte kan se så tidigt vart en blödning kommer ifrån. Jag ska bara leva på som vanligt tydligen! Men det kommer bli mycket vila för min del känner jag!


    Usch så påfrestande Frazze. Lider med dig! Har det kommit mer blod eller har det stannat nu? Du gör helt rätt i att bara vila. Gubben får springa efter 3 åringen nu och du ligger i soffan och blir servad hoppas jag.
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-06-14 16:22:39 följande:

    Testa efter 10-12 dagar med Clearblue digital eller Blodprov (blodprovsremisser kan köpas via Werlabs.se och Blodkollen.se).

    Men Tjuvtesta inte ! Risken är stor att man bara blir ledsen i onödan om man testar för tidigt. Det kan ändå bli plus om man bara testar på rätt dag.

    Bli inte orolig om du inte känner något alls (dvs inte känner dig gravid), det är fullt normalt vid äggdonation.

    Det är också tyvärr väldigt väldigt vanligt med blödningar när man gjort äggdonation, både några dagar efter insättning och även under graviditeten. Detta pgr av att man tillsätter hormoner och andra mediciner utifrån, sen kan kvinnans immunförsvare också reagera mot det främmande ägget och orsaka blödningar.

    Men ingen panik ! Kontakta bara din klinik omedelbart OM det skulle hända dig. Lycka till med ruvningen !


    Håller helt med undrande gällande oron kring frånvarande symptom. Man oroar sig bara i onödan. Jag hade så gott som inga symptom före testdag, de få jag hade kunde lika gärna bero på alla mediciner. Och ändå var det en tvillingraviditet som sägs bidra till fler tidiga symptom i vanliga fall. Jag var så ångestfylld och nästan säker på ett minus för testet.

    Så ta det lugnt, hur svårt det än är och se till att göra må bra saker som får dig på bättre tankar så att väntan inte blir för jobbig. Sen väntar vi på ett positivt besked om 10 dagar :)
  • Solros80

    [äquote=79690764][quote-nick]Frazze skrev 2019-06-14 16:59:44 följande:[/quote-nick]Nä, det kom lite blod igår och idag kommer det bara lite brunt. Men det är så skrämmande ändå. Sen när vården inte tar det på allvar heller känns det skit! De väntar alltid hellre till det har hänt når hemskt, DÅ kommer de på att man skulle sökt tidigare! Grrrrrrr![/quote]

    Det är klart att det är skrämmande. Jag vet att många säger att det är vanligt att blöda vid Ed/Äd men jag skulle bli livrädd. Jag kan inte förstå att de nekar vård till en gravid kvinna som blöder. Varför ska man ens behöva ringa och fråga. Man borde bara kunna åka in till akuten och kräva en undersökning. Alla ha väl rätt att söka akut sjukvård. Så otrygg den svenska sjukvården kan få en att känna sig ibland. Styrke kram till dig! Hoppas att det inte kommer mer blod nu.

  • Solros80
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-14 20:31:11 följande:

    Tack, jag ska försöka göra det.

    Hur går det för dig?


    Jag förstår att det blir tio långa dagar, och det spelar inte någon roll vad andra säger.. Oron finns där oavsett. Det hör väl till på något sätt.

    Än så länge går det bra för mig. Illamåendet har blivit påtaglig de senaste dagarna, men hur besvärligt det än är försöker jag se positivt på det. Det är ändå tecken på att graviditeten än så länge går bra. Inga blödningar hittills, men som jag har förstått kan det komma när man trappar ner Östrogen och progesteron vilket jag inte har börjat med än. Däremot har jag börjat nedtrappning av kortison vilket jag är så tacksam över. Jag ser bokstavligen ut som en ballong i ansiktet tack vare de.
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-06-14 21:29:12 följande:

    Om du tycker det är jobbigt med illamående, så köp Sea band på Apteket eller Apotea.se och testa om det hjälper dig.

    Jag använde såna, ett armband runt varje handled dygnet runt, (ej i duschen) och de tog bort allt mitt illamående vid min senaste graviditet då jag hade jobbigt illamående.

    Om inte det funkar köp receptfria Postafen. De är mot åksjuka men fungerar mot gravidillamående också.

    Funkar inte heller det, så kontakta läkare ang recept på starkare tabletter mot gravidillamående.


    Tack undrande! Jag letade efter de där armbanden igår men hittade bara barnstorlek. Men va bra att det funkar. Får göra ett nytt försök imorgon. Piller undviker jag helst med tanke på alla andra mediciner man proppar i sig.
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-06-14 23:33:53 följande:

    Jag beställde på Apotea.se har jag för mig, kolla där. Det fungerar genom Akupressur, en liten plastkula trycker på ett visst ställe på insidan av underarmen och då försvinner allt illamående. Helt fantastiskt. Jag säger inte att de måste fungera på alla, men på mig funkade det jättebra. Så testa dem i första hand tycker jag


    Ja det är absolut värt att testa. Tabletterna verkar ha en del biverkningar som jag helst slipper. Vore guld värt om armbandet fungerar. Jag tänkte först åka runt och titta på olika apotek om jag hittar så slipper jag illamåendet så snart som möjligt. Om jag inte hittar ute på stan så beställer jag från nätet idag.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019