• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Frazze skrev 2019-05-24 10:29:59 följande:

    Jag har gått till en privat gyn, men han anser att när man är gravid så är man gravid vare sig det är naturligt el äd, så det går på högkostnadskortet. Jag betalade då bara 300kr. Innan 1500 för vul innan transfer!


    Jag ringde till kliniken för att boka tid. De hade inga tider på den dag vi behövde och påpekade att det kostar 1500. Jag berättade att jag känner till att någon annan har fått betala vanlig landstingstaxa vilket hon tyckte var helt omöjligt.

    Vad har ni andra för erfarenhet? Någon som har tips på var jag kan vända mig för att boka in en tid?
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-05-24 13:03:15 följande:

    Jag har gjort vul på Kvinnokliniken på sjukhuset i tidig graviditet, för att kolla efter foster med hjärtslag, frikortet gällde för det. Damma sak gjorde en bekant till mig. Men nämn inget om äggdonation utomlands så slipper du strul. Så ring Kvinnokliniken på ditt närmaste sjukhus och hör om de har tid. Fördelen är att de brukar inte ha helstängt under sommaren som de privata gynekologerna kan ha.


    Tack för tipset undrandesökare? Men ska jag inte säga varför jag vill göra Vul?, De vill väl veta varför jag vill göra tidigt ultraljud?
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-05-24 14:13:33 följande:

    [quote=79645489][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-24 13:19:09 följande:[/quote-nick]Tack för tipset undrandesökare? Men ska jag inte säga varför jag vill göra Vul?, De vill väl veta varför jag vill göra tidigt ultraljud?[/

    Ja men solros80 de är lite motståndare i svensk sjukvård till att en sån som jag med en ålder på 45 ska bli mamma. Jag tror det är det som undrande sökande menar. Du är ju kanske yngre och då ska det nog gå lättare. Jag har blivit bemött med en ganska stor portion arrogans från svensk sjukvård och förstod tidigt att inte störa sjukvården med mitt nonsens. Den hjälp jag fått har varit från tappra utländska läkare som inte rynkat på näsan när jag berättat om min innersta önskan. Jag kommer vara mycket försiktig om detta nu går vägen. Kanske jag inte berättar alls för att just slippa behöva traggla mig igenom den svenska sjukvården som ju är full av fördomar. Bitter?? Jag bitter? Nej då he he:)) Som sagt din ålder har ganska mycket med hur du blir mottagen. Dessutom kan sjukvården tycka att du liksom inte är deras ansvar för att du gjort din behandling utomlands, vilket även det är en horribel åsikt. Tror att undrande sökande menar något sånt?? Kram än en gång till dig. Jätteglad för din skull<3


    Men vad är det du säger? Menar du att svensk sjukvård diskriminerar pga moderns ålder. Det är inte klokt. Så arg jag blir!!! Som att det inte räcker med all annan påfrestning vi utsätts för i denna process.

    Tragiskt och sorgligt, men jag förstår att du väljer att vara tyst om det. Efter det du och undrandesökare har skrivit kommer nog jag också att vara försiktig med jag jag berättar för sjukvården.

    Hur har det gått för dig nu? Har du haft återföring?
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-05-24 14:19:54 följande:

    Som anledning kan man ange värk/blödningar/oro pgr av tidigare missfall etc (eller vad som passar in på dig).


    Men då ska jag vänta med att ta kontakt och ringa de dagarna innan det är dags för Vul?

    Visst har du kunnat använda recept från Riga? Kliniken undrar om jag kan fixa recept på Fraxiparine (blodförtunnande sprutor) själv här eftersom jag kommer att behöva ta de hela graviditeten och det blir för många för att att skicka med DHL. Jag har bett de att skicka recept istället. Hoppas att det går att få ut medicinerna.
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-05-24 14:59:42 följande:

    Nej , jag har inte haft återföring än. På måndag är det dags men jag hänger i Polen i helgen för att jag helt enkelt är slut och orkar inte åka fram och tillbaka som jag gjort tidigare. Lite ensamt kan jag säga men hoppas, hoppas på tur denna gång och då känner jag att det är värt det. Ska följa hur du gör med sprutorna de blodförtunnande. Är sprutorna bättre än tabletter,är de starkare eller något?


    Ja juste, på måndag var det ja. Du gör rätt i att inte stressa med resor fram och tillbaka innan återföring. Se till att ta det lugnt och göra må bra saker. Jag har kört full fart med jobb, familj och allt annat under tidigare försök. Den här gången såg jag till att ta det så lugnt jag kunde, både på jobbet och privat. Jag u nade mig mycket spa och sådant som kunde få mig att koppla av inför återföring.

    Jag är inte så bra på det där med mediciner men tror att sprutorna är mycket starkare än tabletterna. Jag hade bara tabletter i början (trombyl) sen fick jag en propp i benen som gick upp till lungorna. Inte så farligt som det låter. Då fick jag sprutorna också. Men jag tror att det är många som kör både sprutor och tabletter. Det kan behövas med tanke på att både kortison och Östrogen gör att blodet flyter trögt.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-24 16:22:32 följande:

    Tack för tips alla! Kör på Levaxin och extra vitaminer samt sundare vanor, och hoppas att det räcker!

    Peewee, vad bör nivåerna (östr/prog) ligga på vid transfer, du som har koll?

    Har letat runt lite efter möjlighet till VUL/UL i början av juli, men det verkar ju helt kört.. Den klinik Maika tipsade om hade faktiskt tider i mitten-slutet av juli, kanske ngt för dig 77:an?? Om du kan ta dig till Örebro?

    Vi har iaf bestämt oss för att köra på direkt med nästa försök, och OM även det misslyckas ta en liten paus över juli-augusti. Dels hämta sig lite och dels vänta ut min gynekologs semester. Skönt ha en plan!!


    Oh så bra att ni kan köra på direkt!!! Det var väldigt goda nyheter. Och om det mot all förmodan inte går så passar det mycket bättre med paus juli/augusti då klinikerna i Sverige är stängda. Men nu jäklar ska det gå vägen på detta försök!!
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-05-24 16:27:59 följande:

    Fick meddelande att av 12 ägg klarade sig 6!! Hmm är inte det väldigt få? Det är ju ungefär samma som med mina egna ägg. Ok ska inte vara åpen nu men blir orolig. Imorgon vet jag hur många som fortsätter växa. De kör med ICSI så en spermie i varje ägg. Jag undrar också precis som maran73 vad ska progresteron och östrogenvärde ligga på vid transfer??


    Jag håller tummarna för att det blir 6 jätte fina embryon av de som är kvar Maika19!! Det räcker med 1 fint ägg från en ung donator för att det ska lyckas.

    Det är ju lite skillnad mellan våra ägg och de yngre donatorernas. Jag brukade få omkring 15 ägg, flera till frysen men det blev aldrig någon graviditet ändå. Förmodligen för att varken mina ägg eller min man spermier var av toppkvalite. Med donar ägg gick det på första försöket. De där 6 äggen som du har fått nu kan vara tio top.
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-05-24 16:32:32 följande:

    [quote=79645848][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-24 16:17:17 följande:[/quote-nick]Ja juste, på måndag var det ja. Du gör rätt i att inte stressa med resor fram och tillbaka innan återföring. Se till att ta det lugnt och göra må bra saker. Jag har kört full fart med jobb, familj och allt annat under tidigare försök. Den här gången såg jag till att ta det så lugnt jag kunde, både på jobbet och privat. Jag u nade mig mycket spa och sådant som kunde få mig att koppla av inför återföring.

    Jag är inte så bra på det där med mediciner men tror att sprutorna är mycket starkare än tabletterna. Jag hade bara tabletter i början (trombyl) sen fick jag en propp i benen som gick upp till lungorna. Inte så farligt som det låter. Då fick jag sprutorna också. Men jag tror att det är många som kör både sprutor och tabletter. Det kan behövas med tanke på att både kortison och Östrogen gör att blodet flyter trögt.[/

    Tack för information! Hade ingen aning om detta. Låter ju ändå allvarligt med propp. Nu fick jag något att tänka på,


    Bara du inte oroar dig i onödan. Det jag var med om hör till det ovanliga. Det beror även på att det finns ärftlighet för det i min familj. Men det skadar inte om du tar de. Ta upp det med din läkare i Polen så skriver han säkert ut det till dig.
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-05-25 18:59:24 följande:

    Info från kliniken i kväll vi har 4 ägg som blev fertiliserade. Hoppas, hoppas att de håller hela vägen nu. Som sagt ska inte stirra mig blind på antalet embryon nu det viktiga är ju att åtminstone 1 vill stanna kvar efter transferdagen. Det är ju det allra viktigaste. Ååå att det ska så svårt att få dem att fästa..


    Det räcker med ett bra embryo för att det ska bli bra. Nu håller vi tummarna för att du får tillbaka ett toppembryo. Använder de sig av embryoglue i Polen? Den metoden fanns i Riga och det finns tydligen vetenskapligt bevis för att det hjälper embryot på traven i fästningsprocessen.
  • Solros80
    CrookedTail skrev 2019-05-26 21:21:14 följande:

    Ni som ruvar nu, minns ni hur lång tid det tog från det att ni skickat all info, testresultat, donatorkriterier, etc. tills kliniken hittade en matchande donator? Och hur lång tid tog det sedan tills ni kunde påbörja behandling?

    Fröken kontrollbehov här!


    Vi tog tid på oss att tänka igenom, jämföra kliniker med mera. När vi väl hade bestämt oss och skickat alla provsvar tog det knappt en vecka för de att föreslå donatorer. Sedan skulle jag ta nedregleringsspruta om några dagar om jag skulle hinna med den närmaste cykeln. Var väldigt skeptisk mot att de skulle hinna skicka mediciner med så kort varsel men det gick på 2 dagar med DHL. Det som drog ut på tiden var att vänta in dontorns cykel, men allt som allt tog det 1,5 till 2 månader.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019