• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    PeeWee44 skrev 2019-05-31 14:58:45 följande:

    Här går det bra än så länge, bra ökning på hcg, ont i brösten, magen känns svullen. Lätt huvudvärk (har kronisk migrän efter en trafikolycka). Men jag är glad att det känns...


    Roligt att höra att det går som det ska PeeWee44!! Ja instämmer helt. Har aldrig mått lika bra eller blivit lika glad av att känna mig, trött, illamående eller ha lite ont någonstans :)
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-06-01 13:56:06 följande:

    Här kommer en uppdatering från mig. Jag har dessvärre dåliga besked. Av mina 3 resterande embryon så odlades de vidare till 5 dagars. Jag trodde de frös dem som 3 dagars men de hade de inte gjorts. Hur som helst överlevde de inte så jag har noll förväntningar på de som de 2 som de transfererade till mig. Riktigt dåligt resultat alltså, lika dåligt som med mina egna ägg. Ska kontakta kliniken för en konsultation på deras initiativ men det är ju inget som förändrar mitt bakslag.


    Men oh så tråkigt att höra Maika!! Jag blir lite fundersam över den där kliniken. Som man hör från många andra brukar donator äggen ge goda resultat. Känner du andra som har varit på samma klinik? Hur har deras resultat sett ut? Men jag håller tummar och tår för att du fick tillbaka de bästa äggen och att de mindre bra blev kvar. Hade varit mycket tråkigare om det var tvärtom. Hoppas hoppas att det är så!!!!
  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-06-01 19:37:20 följande:

    [quote=79662371][quote-nick]Solros80 skrev 2019-06-01 18:50:59 följande:[/quote-nick]Men oh så tråkigt att höra Maika!! Jag blir lite fundersam över den där kliniken. Som man hör från många andra brukar donator äggen ge goda resultat. Känner du andra som har varit på samma klinik? Hur har deras resultat sett ut? Men jag håller tummar och tår för att du fick tillbaka de bästa äggen och att de mindre bra blev kvar. Hade varit mycket tråkigare om det var tvärtom. Hoppas hoppas att det är så!!!![/

    Jag känner ju ingen som gått på kliniken. Jag valde den för att det var smidigt att ta sig dit, tänkte inte så mkt på att kolla runt. Det var meningen att vi skulle göra donation i ett annat land på Balkan min man är från Balkan men det blev krångligt tyckte jag att ta sig dit. Känns lite väl att jag ska döma ut kliniken i Polen efter ett försök men såklart är jag inte nöjd.


    Ja det är verkligen inte lätt att hitta rätt i denna djungel. Jag minns att jag fick leta dygnet runt i ett par veckor för att förstå vad man behöver tänka på vid val av klinik. Det som var mest vägledande var faktiskt att ta del av allas erfarenheter här på familjeliv. Det finns många som är oerhört kunniga här. Ibland är det förstås också en ren slump. En och samma donator kan ge helt olika resultat vid 2 olika cykler. Men om det ligger något lurigt bakom det dåliga resultatet blir man minst sagt helt vansinnig. Jag tycker att du ska läsa de trådar som undrandesökare hänvisar till. Du kanske får hjälp med att du förbereda dina frågor inför konsultationen med kliniken och ställa de lite mot väggen. Du har inte så mycket att förlora på det.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-06-02 09:11:21 följande:

    Så trist!!! Urk! Självklart förväntar man sig bättre, eller mycket bättre, resultat när unga pigga ägg används. Men som sagt, det är inte över förrän den feta damen sjunger! När var testdag nu igen? Kram!


    Hur går det för er Maran? Har ni fått datum för återföring?
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-06-04 08:28:07 följande:

    Solros80-Har du gjort vul nu och sett hjärtslag? Satte du in 1 eller 2 blastos?


    Nej, jag har inte gjort det än utan har tid 12/6. Jag kan rekommendera Cevita care som finns på st Göran och i kista. De verkar ha gott om tider och tar 350, alltså vanlig landstingstaxa för vul. Jag satte in 2 embryon. Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela.
  • Solros80
    CrookedTail skrev 2019-06-04 09:59:34 följande:

    Nu har jag fått två alternativ på donatorer. Hur tänkte ni när ni valde?


    Det var svårt kan jag säga. Vi fick två alternativ. Både verkade lika bra. Ingen hade samma blodgrupp som jag. Men båda hade samma hårfärg, ögonfärg och längd. Vi valde den yngsta. Det skiljde ett par år mellan de.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-06-04 16:33:29 följande:

    Hej! Jo tack, det går nog bra tror jag. Knaprar Progynon för fullt efter några få dagars paus, ska till gyn imorgon fm och kolla slemhinna. Transfer (förutsatt grönt ljus imorgon) 17 juni. No time like the present!


    Underbart Maran! Det är ju jätte snart.. Skönt att det gick att göra ett nytt försök så snabbt efter. Håller tummarna!
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-06-05 01:36:50 följande:

    Ja det var skönt! Sen vet jag inte riktigt vad det innebär att göra ett försök till direkt, dvs på mensen efter ett minus. Katerina skrev bara ?to rest from hormones? som förklaring till varför de rekommenderar en mens emellan två försök.. orkade inte vara så frågvis kände jag, det funkade klart bäst att köra direkt så nu gör vi så.

    Hur är det med dig då, några krämpor?? <3


    Det låter logiskt att ha en paus för att låta kroppen vila från hormonerna som rutin. Många får ju göra många försök tills det lyckas och då kan det vara klokt att låta kroppen återhämta sig. Jag har hört att man kan hoppa över den pausen även i svenska kliniker om det av praktiska eller andra skäl är önskvärt. Jag hoppas och tror att det inte påverkar chanserna att lyckas.

    Jag har börjat få lite mer symptom nu. Illamående, framförallt på morgonen och väldigt trött mitt på dagen. Brukar sova en liten stund när det passar. Det har inte varit något extremt utan lagom så att man känner av graviditeten men inte plågas av den. Onsdag nästa vecka har vi Vul. Jag både ser fram emot det och är nervös.
  • Solros80
    CrookedTail skrev 2019-06-05 11:12:41 följande:

    Jag frågade efter ålder, men enligt lag i Lettland, så får de inte tala om åldern :( Lite dåligt tycker jag, det är ju en rätt avgörande faktor. Speciellt om man inte vet om man vill sätta in 1 eller 2 ägg. Alla de andra egenskaperna är typ snarlika. Synd man inte kan snoka upp dom på nätet :P


    Oj, kan det verkligen stämma att det är emot lagen i Lettland? Vi har gjort vår i Riga/Lettland. Den info vi fick av kliniken var ålder, hårfärg, ögonfärg, längd vikt, hobby och utbildningsbakgrund utan att ha frågat om det.
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-06-05 16:11:03 följande:

    Lite smått orolig här! Jag har ju börjat dra ner på progesteronet från 3-3-3 till som jag nu var på 2-1-2 och genast så kommer det rosa el lite blod då blandat med progesteronet. Jag har inte ont el nåt, men vad gör man? Givetvis 6e Juni så röd dag här imorgon. Inte ens så man kan få komma in och kolla på gyn. Någon annan som råkat ut för samma?


    Usch va jobbigt Frazze. Har inte någon egen erfarenhet, därav tyvärr inga tips.. Men jag håller tummar och tår för dig. Kram
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019