• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-05 16:50:39 följande:

    Hur många av er har fått bestämma själva om det ska föras över ett eller två embryon? Hur har ni som fått välja resonerat och vad bestämde ni er för?


    Vi fick välja mellan en eller två och valde 2 för att öka chanserna. Med tanke på att vi har gjort 6 misslyckade återföringar ville vi optimera våra chanser på alla sätt vi kan. Vi är evigt tacksamma över ett barn och skulle det bli tvillingar så är det välkommet. Visst är jag lite skraj över förlossning och spädbarnstiden om det blir två men vi (framförallt min man) ser också många fördelar med tvillingar.
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-06-05 21:34:14 följande:

    Gynläkaren har tydligen ett kejsarsnitt nu, så jag lär väl få vänta. Drt tar väl inte så lång tid visserligen, men ett tag tar det väl.


    Hur går det för dig Frazze?
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-06-05 23:19:05 följande:

    Så där! Nu har vi vart inne och fått se vår lill*plutt i magen. Allt såg så bra ut och det var en livlig liten rackare där inne Läkaren sa att när de ser att det ser så bra ut så kollar de inte vart blödningen kommer ifrån så. Det är vanligt som hon sa! Jag är nöjd och har ett litet "foto" med mig hem på vår lill* älskling!


    Nu såg jag ditt svar. Så skönt att höra!!
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-06-05 23:23:57 följande:

    Nej, det är inte mot Lettisk lag att berätta ålder. Donatorerna är anonyma så kliniken får ej visa foton eller berätta namn eller kontaktuppgifter.

    Men både du och jag Solros har ju Veronika, och vi har ju fått veta de kvinnliga donatorernas ålder. Det skulle vi inte fått veta om det var olagligt.

    Det är nog snarare Koordinatorn det hänger på...


    Ja men precis. Jag tänkte väl det. Då är det väl kordinator och inte lagen det hänger på.
  • Solros80
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-08 11:33:43 följande:

    Nu är vi på väg till Finland för vårt första ÄD-försök. Är så nervös! Håll gärna tummarna för oss nu...


    Stort lycka till! Håller tummar och tår.
  • Solros80
    Micro skrev 2019-06-10 19:47:10 följande:

    Hej allihop. Såg att ni skrivit om att sätta in ett el 2 blasto. Jag funderar oxå. Min klinik ivf Riga är mycket negativ till 2, ännu mer nu eftersom på dessa även gjort pgs. Jag har blivit gravid 2 ggr i Riga. Varav första försöket blev min son nu 4 år. Vi blev även gravida försök 3 ( ett foster) m 2 blasto, ett bra, ett dåligt ägg, tyvärr missed abortion ( uteblivet missfall) i v13. Jag har gjort massor av försök efter som inte tagit sig alla m 1 embryo. Blev gravid naturligt under denna tid o fick då oxå uteblivet missfall i v 13, båda ggr har det varit livmoderavlossning. Riga säger bara att det är så bra kvalitet och att det blir så stor risk, avråder. Inte något om att det är pga missfallen. Jag får ofta en reaktion i kroppen ca 4 dagar fester insättning, spekulerar om det kan vara immunförsvaret. Vad tror ni? Kan att sätta in 2 hjälpa? Vill ju maxa chanserna till ett syskon.


    Oj så svårt.. Det måste vara så olika från fall till fall. Tvillinggraviditet innebär ökade risker för alla men för en del kan riskerna vara ännu högre. Vi valde att återföra 2 för att maxa chanserna och är helt beredda på att få 2 med alla risker som det innebär. Vi ser många fördelar med tvillingar trots alla risker. Men skulle vi tänka att vi allra helst vill ha ett men att vi tar risken i förhoppning om att det blir ett kvar skulle jag nog tänka ett till varv.
  • Solros80

    Hej alla! Nu behöver jag er hjälp. Vet inte vad jag ska tro och tänka. Jag träffade en gynekolog idag, egentligen för att få förlängd recept på fragmin. När vi väl började prata så kunde jag inte hålla mig från att fråga om hon kunde göra en Vul. Har egentligen bokat tid för vul på onsdag. Hon sa att det var för tidigt, att man kan bli besviken i onödan med mera men jag gick med på att göra ett snabbt Vul. Hon kunde snabbt se ett hjärta ticka tydligt. Sedan såg hon en till hinsäck som kunde innehålla något med det tickade inte. Min man är helt säker på att han såg något där. Men gynekologen stannade inte till för att kolla ordentligt utan sa att det är för tidigt att se. Det tog henne nogon minut att göra det hela och hon konstaterade att det tickande hjärtat var i vecka 6+3. Vet inte vad man ska tro. Kan det vara ett tiil tickande hjärta men att det inte gick att se för att hon var så snabb? Kan de växa i olika takt så att det andra hjärtat börjar slå senare? Eller är det mest troligt ett foster? Vi har en Vul om 2 dagar men det känns så långt att vänta nu.

  • Solros80
    Frazze skrev 2019-06-12 15:56:43 följande:

    Allt såg perfekt ut på KUB! Vi fick 1 på 20000 som är det bästa man kan få! Liten vinkade och pillade sig i ansiktet sparkade lite och var väldigt redig Är så nöjd och lycklig! Nu hoppas vi bara det håller sig hela vägen till BF.


    Grattis Frazze! Hoppas att du ska kunna må bra och njuta av graviditeten nu.
  • Solros80

    Vi gjorde Vul igår och fick se 2 tickande hjärtan. Min man är överlycklig. Jag är i och för sig också mest glad men också livrädd för alla risker, förlossning och spädbarnstiden. Så för er som inte vill ha tvillingar kan det vara värt att tänka ett extra varv innan ni återför 2 embryon.

  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-06-13 09:51:53 följande:

    Åååh, grattis till två små <3!!! Förstår känslan, men det fixar ni på något sätt. Fast självklart är det ju tyngre med två.. Funderar själv på det där, om det blir minus igen nu, ska vi då sätta in två på det tredje (och mkt sannolikt sista) försöket..? Svårt, men lutar åt nej pga det du skriver. Hur som helst, milstolpe två avbockad! <3


    Tack så mycket Maran! Ja, om kroppen av hälsomässiga skäl inte klarar en tvillingsgraviditet är det klokt att avstå. Eftersom donatorerna är så pass unga finns det alltid en risk att det blir så. Visst börjar det närma sig för er återföring nu? Jag hoppas att det tar sig denna gång och att ni slipper ta ställning vid tredje försök.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019