• Sjuttiosjuan

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Elise39 skrev 2019-01-31 10:05:34 följande:

    Hej,

    Hur tänker ni kring att berätta för barnet/omgivningen om äggdonation? Jag är så kluven i denna fråga. Vad är vitsen med att berätta om donatorn är anonym? Tänker ni berätta?


    Svår fråga!

    Man får väl känna efter men vi har varit öppna mot våra vänner redan från början, även under vår Ivf process. Alla vet inte men när det kommit på tal har vi berättat. Vi tänker så att om vi inte gör en stor grej av det så gör inte hon det heller. Känner att det är en för stor hemlighet att hålla för sitt barn. Tänk om det i framtiden blir fråga om organdonation el liknade och det då kommer fram, skulle inte kännas bra alls. Vi har anonym donator men ändå väldigt mkt information om henne, allt från favoritfärg till foton som barn, så känner att vi vill dela det med henne när hon är stor nog att förstå. Ingen aning om när, var och hur vi ska berätta men det kommer vi definitivt att göra.
  • Sjuttiosjuan
    Lilly2013 skrev 2019-02-03 09:48:58 följande:

    Hej på er!

    I måndags kom vi hem från Riga efter ett första besök på Avaclinic. Till att börja med när vi kom dit så kändes det inte alls lika modernt som på Invimed i Gdynia fast samtidigt mer lugnt och sansat. Vi kom faktiskt till och med in på vår bokade tid och både kordinator och sen läkaren hade tid för just oss. Detta är något som jag stört mig på som fan på Invimed att man betalar dyra pengar men när man kommer dit så har de ingen tid för en utan de e sjukt stressigt, tiden hos läkaren är sjukt pressad och man har glömt hälften av vad man bestämt sig för att fråga. Den manliga läkaren i Polen är lite lugnare men du blir hela tiden upplyst om att skynda på och att nästa patient väntar. Känslan är väldigt stressande.

    Jaja tillbaka till Riga... vi hade 2h bokade endast med läkaren som hade gått genom hela vår journal, herre Gud va förvånade vi blev. Han hade en ny plan för oss redo med olika förslag som han rekommenderade. När han tittat på de gamla spermaproven från Gdynia så var DNA fragmenterings provet inte helt ok. Under alla Ivf med mina och donator ägg så har alla blivit befruktade men på dag 3 så har utvecklingen ändrat sig.. där av inga till frysen och därför blev det inga kvar när vi gjorde blastocyst odlingen. Så nu ska de sortera mannens sperma på ett annat sätt för att få tag på de bästa.

    Nytt test ska tas på spermierna i Malmö eftersom de inte kunde göra det där pga av nått strul på labbet. Eftersom jag har en väldigt bakåtlutad livmoder så gjorde även läkaren provinsättning på mig så han vet vad han har och vänta, helt fantastiskt. Detta är nått min läkare i Sverige sagt flera gånger eftersom de är svårt att komma rätt.

    Nu väntar vi på lite provsvar och så ska vi skicka foto på mig som lite yngre..haha.


    Härligt att ni är på gång igen med en ny och fräsch plan:)

    Många är ju väldigt nöjda med kliniken så nu har ni goda chanser att lyckas:)

    När planerar ni att åka tillbaka för insättning?
  • Sjuttiosjuan

    Hej på er!

    Nu är vår lilla tjej 8 månader och vi planerar FET i juli i st Petersburg. Väntar på behandlingsplan och förslag på datum nästa vecka.

    Hur har era planer för FET sett ut? Hur många dagar har ni varit på plats och har det i övrigt skilt sig mycket från färskförsök?

    Vi har bara ett toppembryo och 2 i kategorin under så hoppas verkligen vi lyckas för som det känns nu vill jag inte börja om igen, isåfall ifall vi kan få samma donator. Men sist så hade vi ju sån tur så får hoppas på samma lika igen:)

  • Sjuttiosjuan
    PeeWee44 skrev 2019-02-03 12:45:30 följande:

    Hej, inför fet behöver du vara där i tre nätter. Sön-ons eller ons-lör.


    Ok, tack!

    Vad behöver man göra där så länge:)
  • Sjuttiosjuan
    Jag är bara jag skrev 2019-02-03 13:30:25 följande:

    Inte på vår klinik. Gjort 6 FET och varit där en natt före bara och det bara för att man inte hinner dit samma dag man åker. Det enda som görs är ju att de tinar embryot/embryona och sen sätter in. Går jättefort. Eller, i.o.f.s vi har ju betalat efteråt också, men själva proceduren går fort.

    Det kan ju räcka med ett också f.ö- vår lillebror är ett ensamembryo.


    Tack för info:) Verkar så olika, hoppas vi kan korta ner lite!

    Ja man kan ju få jackpot på första lotten:) hoppas hoppas!
  • Sjuttiosjuan
    PeeWee44 skrev 2019-02-03 14:01:02 följande:

    Du kommer dit dag 1

    Dag 2 blodprov

    Dag 3 insättning

    Dag 4 hemresa

    Ingen stress tror jag dom tänker. Så får man njuta av fina St Petersburg.

    Dessutom tror jag inte det är bra att flyga hem samma dag som insättning.


    Ja, dom är ju inte supersnabba där:) Men vi åker dit på hemvägen av vår lilla bröllopsresa så lämnar vår lilltjej hemma och vill hem så snabbt som möjligt till henne<3 Hoppas vi kan korta ner det någon dag. Älskar st Petersburg men vi har ju sett det mesta redan och mitt i juli kan det nog vara riktigt varmt om man har otur.

    Vi får se vad dom säger:)
  • Sjuttiosjuan
    Frazze skrev 2019-02-04 17:53:37 följande:

    Då ska jag nog be min gyn att översätta dem, för Gonal-F lär nog kosta några tusen. Det är ett lettiskt recept och mona 4 sista siffror står ju inte med på det. Vet ju inte ens om de fungerar. De han inte översätter om han blir vresig, hoppas jag få köpa ändå då!


    Varför ska man ta gonal F? Trodde jag bara man hade om man skulle boosta äggblåsorna:)

    Kul att ni är på G!!!
  • Sjuttiosjuan
    Frazze skrev 2019-02-04 19:32:22 följande:

    Jag ska försöka göra det i "egen cykel" och det hjälper med slemhinnan oxå då. Så jag boostar och sen tar äl spruta, sen för de in precis som om jag gjort en ivf typ. Fast med någon annans ägg. So excited så jag döööör! Och idag ringde de och vill att jag ska komma på arbetsintervju. Håll tummarna för att jag roddar hem ett jobb nu!!!!!!!


    Aha, jag fattar:) Hoppas hoppas det blir kids och ny karriär!
  • Sjuttiosjuan
    Bell13 skrev 2019-02-05 05:20:43 följande:

    Igår hade vi kub. Helt fantastiskt att få se den lilla. Som en liten minimänniska. Allt såg fint ut och fick lägsta risken 1:20000

    Nu känns det mer verkligt och att vi faktiskt kommer få en liten bebis.


    Wiiiieee! Skön milstolpe:) Så häftigt med KUB!
  • Sjuttiosjuan
    BlåLilja skrev 2019-02-14 19:36:09 följande:

    Idag var vi på vårt första vul... och vi fick se ett 17mm embryo med ett hjärta som slog!

    Är i vecka 8+1


    Vad härligt!!! Grattis:)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019