• Sjuttiosjuan

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Maran73 skrev 2019-04-29 01:15:17 följande:

    Ah, ja det var lika, även vi började försöka på ?vanligt? vis för ca 4 år sedan. Det sket sig rätt rejält med två missfall och sedan två IVF i Riga som gav två resp ett genetiskt defekt/a embryo/n.. Sen tack o lov funkade ÄD på första försöket, så har förstås hopp om att det går lika bra denna gång. Men man vet ju aldrig hur det står till med livmoder, hormoner etc nu! Och embryon som ska klara upptining osv. Vad som helst kan hända i denna karusell känns det som..


    Kul att höra att du är på G Maran:)

    Kram
  • Sjuttiosjuan
    CrookedTail skrev 2019-04-29 09:25:23 följande:

    En fråga till alla som varit utomlands och gjort ÄD (med egna spermier): hur många gånger behövde ni besöka kliniken och vad gjorde ni där då? Hur många dagar stannade ni vid varje besök?

    Vad behövde ni göra utöver det som ni kunde göra i Sverige, och vart vände ni er då? (Gyn? Vårdcentral?)


    Min man var där först bara över dagen och frös in spernier, sen åkte vi dit tillsammans och behövde vara på plats 5 dagar då vi gjorde ET. Jag fick hjälp med prover, recept och ultraljud via den privata Ivf kliniken vi gick på. Mycket smidigt ändå. Dom ville ha EKG , cellprov och nåt annat blodprov också som jag löste med Aleris. Dom hade även en gyn i Sthlm dom samarbetade med. Vi var i st Petersburg.
  • Sjuttiosjuan
    CrookedTail skrev 2019-04-30 10:12:35 följande:

    Aha, hur kommer det sig att de frös in spermierna? Hur långt tid gick det emellan att din man var där ensam, till att ni åkte dit tillsamman? Och varför var ni tvugna att vara där i 5 dagar?

    Vad är Aleris för något? Många frågor, hihi :D


    Man vet ju inte exakt när donatorn gör äggplock, därav måste man se till att vara där längre. Hade vi inte fryst hade vi behövt vara där i 10 dagar då äggen ska odlas i 5. Vi åkte hem efter 3 dagar, et blev tidigarelagt nämligen. Aleris är en privat vårdcentral :)
  • Sjuttiosjuan
    Maran73 skrev 2019-05-07 12:37:43 följande:

    Lättad! Nyss hemkommen fr gyn, allt ser fint ut inkl slemhinnan som var 7,8 mm. Väntar bekräftelse från kliniken men kan inte se vad som skulle hindra en transfer på måndag.


    Vad spännande!!!
  • Sjuttiosjuan
    Lilly2013 skrev 2019-05-08 07:21:27 följande:

    Vaknade precis upp på hotell Monica. Fick ett fint lite svit liknande rum när vi anlände sent igår kväll.

    Idag kl 15 e de dags att infinna sig på kliniken. Först akupunktur sen transfer sen akupunktur igen. Nu dags för frukost och lite sightseeing innan allvaret börjar.

    Jag tar oxå bara progynon, progesteron men efter jag kollade med kliniken om jag inte skulle ta nån kortison eller liknande så sa de att jag kunde börja med 10mg prednisilon och trombyl i lördags.. hmmm hatar verkligen å äta kortison men samtidigt så kanske det behövs. Har inga påvisade immunproblem så de sa att det finns ingen forskning på att det skulle hjälpa. Ska kolla idag igen.. slipper jag e jag glad


    Vad spännande!! Många på gång i tråden nu:)

    Stort stort lycka till och hoppas på ett plus om några veckor. Det borde vara er tur nu!
  • Sjuttiosjuan
    Maran73 skrev 2019-05-14 14:53:10 följande:

    Hallå alla! Nyss hemkomna från Riga, allt gått jättebra och jag är nu ruvare för andra och kanske sista gången. Ett toppenfint embryo (5AA) klarade upptining strålande och nu hoppas vi att ?krabaten? boar in sig ordentligt! Testdag nästa onsdag. <3


    Hejja Hejja:)
  • Sjuttiosjuan
    Maran73 skrev 2019-05-14 15:34:17 följande:

    Haha, tackar, den här ggn tänker jag nog tjuvtesta ngn dag innan, är sååå otålig. Hur går bröllopsplanerna??


    Braaaaa, men oj så mkt att stå i:) Vi åker till Ryssland i början av augusti!
  • Sjuttiosjuan
    Solros80 skrev 2019-05-15 09:54:14 följande:

    Ja man får hoppas det! Kollade en extra gång med kliniken också men doktorn står fast vid att jag ska hålla mig vid 2 per dag.

    Nu har vi fått svar på gradering av våra embryon och det var tydligen två 3AB. Trean kan inte stå för dagar då våra var blactocyster. Någon som har koll på hur graderingsskalan ser ut eller hur man ska tolka 3AB?


    Kanske AB är graderingen på blasto dvs blandning bäst och näst bäst och 3 an står för utvecklingen mot att kläckas:) Alla kliniker verkar ha lite olika benämningar!

    Hoppas på glada besked!!
  • Sjuttiosjuan
    Lilly2013 skrev 2019-05-18 09:12:16 följande:

    Godmorgon

    Tyvärr var gravtesten negativa så vi e tillbaka på ruta 1. Fanken oxå. Ja de e väl bara å ta nya dag än en gång och börja fundera på nästa


    Men nääää, vad tråkigt:( Att det ska vara så svårt..:( Kram
  • Sjuttiosjuan
    Solros80 skrev 2019-05-18 13:55:22 följande:

    Ja det är ju det här med brösten som borde kännas lite mer än vad det gör på mig. De ömma brösten får man om inte annat av hormonerna, därför blir jag fundersam när det inte alls ömmar.


    Kände INGET i brösten under hela graviditeten, hade nog typ inget symtom innan v 22 när hon började röra på sig:) Att inte känna något kan vara positivt! Håller tummar och tår!!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019