Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Snurranfian skrev 2019-08-01 13:37:40 följande:

    Om det inte är möjligt att synka färska ägg från donator med mannens jobbschema..är det alltså bättre att välja färska ägg med fryst sperma (att mannen åker tidigare till kliniken och de fryser sperma) än att vi väljer frysta ägg med färsk sperma? Förstår jag det rätt?


    Ja, färska ägg är alltid bäst. Sen när man befruktat äggen så ska man odla dem till dag 5 (blastocyter), det är mycket bättre än dag 2 eller 3, eftersom en hel del embryon dör mellan dag 3 och 5 oavsett om de är i labbet eller i livmodern, så de dåliga rensas bort om man odlar till dag 5 och sätter in då.
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2019-08-02 12:45:44 följande:

    Hur kommer det sig att man inte alltid orkar till dag 5 då?


    Snurranfian skrev 2019-08-02 12:57:27 följande:

    Menar ODLAR så klart..hihi


    Finns flera anledningar. En anledning är att det är dyrare att odla extra dagar i labbet. Vissa kliniker har därför 3 dagar som standard, och odling till dag 5 som tillval (kostar extra).

    Sen om man misstänker att ägg eller spermier är av sämre kvalitet så kan vissa kliniker välja att sätta in på dag 2 eller 3, för de är rädda att alla embryon ska ha dött på dag 5, och då blir det ingen insättning alls och de får sura kunder.

    En hel del kliniker har också helgstängt och det kan vara att det krockar med insättningen och man kan då få välja att sätta in dem tidigare pgr av helgstängning/semesterstängning.

    Sen kan det också finnas fler anledningar.

    Fråga den klinik du är intresserad av.
  • UndrandeSökare
    SuzieZ skrev 2019-08-03 21:19:16 följande:

    Blir ju en hel del extra oro och stress (ofta onödig) tänker jag om sannolikheten blir hög vid ett KUB-test.. Allvarliga missbildningar och annat kan man ju se vid vanliga ultraljudet.

    Fick en broschyr av barnmorskan om fosterdiagnostik och där stod det att man inte kan göra NIPT vid äggdonation (det är DNA baserat som jag förstår det och då blandas en tredje parts DNA in vilket kan bli svårtytt). Men jag googlade det idag och då lät det som att det fanns ett privat företag som för det och bara man upplyser dem om att det är donerade ägg så kan de tyda resultatet. Ska kolla detta med barnmorska/specialist.. I så fall slipper man ju fostervatten/moderkaksprov och därmed missfallsrisken vid hög sannolikhet på KUB.

    Tål helt klart att funderas på! Hemska tanke att behöva överväga att ta beslutet att ta bort barnet...:(


    Det finns olika Nipt-test om man gör med egna ägg, eller med donerade ägg. Inga svårigheter att analysera om det är ett embryo. Men är det 2äggs tvillingar ska det inte funka så bra har jag läst eftersom ena tvillingen kan vara normal och andra onormal, men går inte att reda ut med Nipt i såna fall. Men väntar du bara ett barn behöver du inte oroa dig, du kan göra Nipt trots ÄD.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-08-07 12:14:15 följande:

    Stort grattis Sjuttiosjuan!

    Nu måste jag bara få gnälla av mig lite. Fick precis veta att min bästa kompis är gravid. Med sitt andra barn. Vi började försöka bli gravida samtidigt (för ca 3 år sen) och hon är dessutom äldre än mig. Och nu ska hon alltså få sitt andra medans jag fortfarande väntar på att få bli gravid med sitt första. Livet är så sinnessjukt orättvist!

    Men jag är så klart otroligt glad för hennes skull och jag hoppas att det snart är min tur, även om vi lånar ägg för att det ska bli nåt.


    Alla här itråden som verkligen fått kämpa för att få ett första barn via ÄD förstår nog hur du känner.

    Kanske dags att uppdatera listan nu ?
  • UndrandeSökare
    PeeWee44 skrev 2019-08-13 20:03:49 följande:

    Såg just att det finns ytterligare ett provtagningsföretag mydrop.se. Står att dom finns i typ hela landet, hcg för 66kr. Ni som ska ta prover snart kan det vara värt att kolla.


    Detta HCG-test för 66kr går ut på att man får kissa på en testremsa står det i beskrivningen på hemsidan. Det är alltså EJ blodprov !
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-08-15 22:30:21 följande:

    Vad är TUL? Inget jag gjorde när jag var gravid 2017 (VG-regionen).


    TUL betyder Tillväxtultraljud.
  • UndrandeSökare
    SuzieZ skrev 2019-08-15 22:16:49 följande:

    Aha.. är det så PGS funkar! Hade ju varit skönt...


    Vid PGS tar man ut en cell från varje embeyo på dag 5 och gör kromosomanalys (kollar efter om embryona har normal kromosomuppsättning, och som en bieffekt så får man också reda på embryonas kön). PGS är ej tillåtet i Sverige, men används på vissa kliniker utomlands i tex Ryssland och Lettlan (Riga).

    Jag och min man gjorde PGS på våra embryon för några år sen på Avaclinic i Riga. Men kliniken avråder numera från PGS nu eftersom PGS gör en skada på embryona, som gör att de klarar upptining mycket sämre. Ett par jag pratade med där dog alla deras embryon (som de gjort PGS på och sen fysit in) vid upptiningen. Jag och min man förlorade också embryon vid upptining pgr av PGS. Så jag skulle inte rekommendera PGS i dagens läge.
  • UndrandeSökare
    Sjuttiosjuan skrev 2019-08-16 08:02:12 följande:

    Gick inge vidare..! På?t igen!


    Beklagar ditt minus, alltid tråkigt när det inte går bra.

    Blir det oktober nästa gång då? Har du 1 embryo kvar nu?
  • UndrandeSökare
    Sjuttiosjuan skrev 2019-08-16 08:23:24 följande:

    2 kvar. Dom vill ha 7 v emellan så slutet av sept, får väl se vad dom säger!


    Det är v.33 nu, plus 7 veckor är v.40 så får du åka v.41 då? Eller hur räknar de?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019