Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Myran1979 skrev 2018-11-16 16:12:36 följande:
    Nä, i början av året. Det kan ju vara allt från jan till mars. Jag har varit super specifik i mina frågor men det är det vi fått till svar.
    Myran - Hur har det gått för dig? Har du gjort någon behandling under 2019?
  • UndrandeSökare
    PeeWee44 skrev 2019-08-25 09:19:18 följande:
    Om du börjar med dom tidigare borde du göra insättningen tidigare annars kan slemhinnan bli gammal. Både hos dr d och i St Petersburg blir du nedreglerad för att kunna styra när du börjar med progynon.
    Man blir nedreglerad i Riga också. Crooked tail har tagit en Procrenspruta den 20 augusti har hon skrivit om här itråden, nu har blödningen kommit efter den sprutan.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-08-25 09:04:55 följande:

    Nu behöver jag er kunniga åsikt. Enligt schemat så skulle jag fått mens idag, den 25:e, och börja ta Progynon den 27:e. Nu fick jag min mens tidigare, den 23:e och frågade Katerina på Riga-kliniken om jag skulle börja med Progynonen två dagar tidigare, men hon sa att jag skulle följa original-schemat. När jag läser om Progynon så står det överallt att den ska börja tas på mensens 2-3:e dag, men om jag ska följa schemat blir det ju på mensens 5:e dag. Jag litar inte riktigt på att Katerina har koll. Kan det skada om jag börjar med dom idag ändå? Hur hade ni gjort?


    Testa att maila Veronika istället och fråga, inboxa mig om du vill ha hennes mailadress. Veronika brukar ha bättre koll än Katarina.
  • UndrandeSökare

    Uppdaterar listan


    På gång: 
    CrookedTail ET 16 september
    UndrandeSökare FET september
    Missne FET oktober 
    Sjuttiosjuan FET sep/okt
    Lilla Gs mamma

    Ruvar:


    Gravid: 
    Solhällan
    JayCee, BF 15/4 2020 (hoppas hoppas!)
    Maran73, BF (ta i trä) 2 mars 2020
    Solros80, gravid med tvillingar
    Frazze BF 16 Dec (om allt går som det ska) 
    Dosan74: Gravid med en liten tjej (18+6) 
    Havet75, (flicka) planerat snitt 9/10
    SuzieZ

    Barnet fött: 
    Kolabönan73, pojke född 190310
    Bell13, flicka född 190822

  • UndrandeSökare
    AnnaLa skrev 2019-08-30 12:22:08 följande:

    Åhh va kul att det går så fint framgåt för er som

    Är gravida nu:)

    Jag fick bara ett bra embryo till.. men kör igång med det direkt. Hoppas på att det här en bättre cykel.. lite oroad över att mensen den här månaden är så sparsam.. men det kanske bara är tecken på att min slemhinna fortsätter vara tunn.. satt igång med 4 tabletter östrogen plus plåster så hoppas den ska tjocka på sig iaf..


    Tråkigt att endast ett embryo var normalt. Hoppas det går bra denna gång med det embryot. Har du nån plan hur du ska gå vidare sen om det inte går denna gång? Kommer du göra en ny omgång med nya donatorer på ivfRiga eller byta till nån annan klinik?
  • UndrandeSökare
    AnnaLa skrev 2019-08-30 20:30:50 följande:

    Det blir så klart ett tillfälle att ta ett nytt beslut. Sen vet jag inte vad det blir om det blir Riga igen eller kanske hos Olga. Är intresserad av deras embryodonationsprogram.

    Men Riga är ju smidigt att åka till.. och min stora stress är ändå allt krångel med jobbet... räknade ut hur många uppstartade eller avbrutna (då man ändå krånglat med ultraljud och plock och insättningar ) ivf och äd försök jag gjort och är uppe i 15 st sedan 2015.. så mycket pusslande blir det:)


    15 gånger är mycket, men du har ju iallafall lyckats en gång (du har väl en 2årig flicka via ÄD?).

    Håller med dig om att Riga är supersmidigt, skönt att bara kunna resa över dagen, och inte behöva tänka på visum eller vara tvungen att stanna på plats i flera dar.

    Jag åker bara till Riga för insättningen och sen direkt hem. I Ryssland måste man stanna i 4 dar för deras ED, plus ev. ytterligare en resa innan för att köpa mediciner, eftersom Trental och endel andra av deras mediciner inte finns i Sverige.

    Vilket datum har du nästa planerade FET? Hoppas det går bra då !
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-09-01 09:02:46 följande:

    Åh nej!! Jag insåg just att jag gjort fel i medicineringen. Jag ska ju ta Progynon 3 tbl/dag, jag har i 5 dagar bara tagit 1 tbl/dag. Känner mig så jäkla dum!!! Är det kört nu?? :(


    Börja genast att ta 3 tabletter per dag. Vilken dag ska du göra vul och mäta slemhinnan? Maila din koordinator på Avaclinic också.

    Det som kan hända är att din slemhinna kan bli för tunn för insättning pgr av östrogenbrist (måste vara minst 7.00mm vid insättning) men då fryser de bara in embryona så får du komma någon senare nånad för FET istället för ET.

    Alternativt om du ligger på gränsen med slemhinnan nu vid ditt nästa vul, så kan de rekommendera att du höjer östrogendosen från 3 till 4 tabletter per dag.
  • UndrandeSökare

    [quote=79869218][quote-nick]AnnaLa skrev 2019-08-31 16:11:17 följande:[/quote-nick]

    Runt 17-18 september är det fet om slemhinnan tjockar på sig.../quote]

    Lycka till på ditt nästa försök i september med FET i Riga !

  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-09-01 10:04:37 följande:

    Tack för tipsen. Jag börjar givetvis öka dosen idag! Ska göra VUL på torsdag. Har inte gjort detta förut, så har ingen aning om hur min slemhinna brukar vara. Mailar kliniken imorgon. Ååh, vad jag blir less på mig själv :(


    Ytterligare ett tips:

    Så här gjorde jag, när jag skulle ta tabletter 3 ggr per dag. Köp 3 olika dosetter på Apoteket AB, de har små dosetter i olika färger för 7 dagar i rad.

    Jag köpte 3st i olika färger och så ställde jag larmet på mobilen på de 3 olika klocklslagen. Använder man dosetter så är det lättare att kolla i efterhand om man tagit sina tabletter också.

    Hoppas allt ordnar sig !
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-09-01 13:51:33 följande:

    Vart hittade du det inlägget?

    Jag är Trådstartaren av denna tråd och jag såg till att inläggen försvann.


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019