Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Uppdaterad lista kommer här


    På gång: 
    AnnaLa  FET september
    UndrandeSökare FET oktober
    Missne FET oktober 
    Sjuttiosjuan FET oktober
    Lilla Gs mamma

    Ruvar:
    CrookedTail testdag 27/9


    Gravid: 
    JayCee, BF 15/4 2020 (hoppas hoppas!)
    Maran73, BF (ta i trä) 2 mars 2020
    Solros80, gravid med tvillingar
    Frazze BF 16 Dec (om allt går som det ska) 
    Dosan74: Gravid med en liten tjej 
    Havet75, (flicka) planerat snitt 9/10
    SuzieZ
    Peewee44 BF 28/1 2020 pojke
    Lilly2013
    Pipperoni BF maj 2020

    Barnet fött: 
    Kolabönan73, pojke född 190310
    Bell13, flicka född 190822


  • UndrandeSökare

    På gång: 
    UndrandeSökare FET oktober
    Missne FET oktober 
    Sjuttiosjuan FET oktober
    Lilla Gs mamma

    Ruvar:
    CrookedTail testdag 27/9
    AnnaLa FET 18/9


    Gravid: 
    JayCee, BF 15/4 2020 (hoppas hoppas!)
    Maran73, BF (ta i trä) 2 mars 2020
    Solros80, gravid med tvillingar
    Frazze BF 16 Dec (om allt går som det ska) 
    Dosan74: Gravid med en liten tjej 
    Havet75, (flicka) planerat snitt 9/10
    SuzieZ
    Peewee44 BF 28/1 2020 pojke
    Lilly2013
    Pipperoni BF maj 2020

    Barnet fött: 
    Kolabönan73, pojke född 190310
    Bell13, flicka född 190822

  • UndrandeSökare
    Motnyttliv skrev 2019-09-18 19:04:37 följande:

    Hej på er ! Har bara läst här innan utan att skriva något, men nu känner jag att jag gärna vill vara med i gemenskapen och behöver lite råd och hjälp från er. Jag och min man har bestämt oss för att göra ett syskonförsök via avaclinic i Riga. Vägen till äggdonation har inte varit så lång för oss. Vi gjorde ett privat Ivf som tyvärr misslyckades och p ga min ålder och mitt låga amh värde så kontaktade vi Riga efter de misslyckade försöket i somras. Vi försöker nu få tag på en läkare som kan vara behjälplig med de prover och recept på läkemedel som vi behöver, men det verkar inte vara de lättaste om man som vi bor i norra delen av landet. Är det någon av er som vet av någon privat läkare i Norrland som man kan ta kontakt med?


    Välkommen hit till tråden.

    Jag och min man gör också donation på Avaclinic i Riga. Känner tyvärr ej till nån läkare i Norrland. Vi reste till kliniken en månad innan vi skulle börja, för undersökningar och köpte alla mediciner direkt på plats av kliniken.

    Men om du inte kan lösa medicinfrågan på annat sätt, så kan Avaclinic i Riga både skicka dig EU-recept på medicinerna du behöver, som du kan lösa ut på svenskt Apotek. Men de kan även skicka dig medicinen direkt med post. Prata med din koordinator på Avaclinic om det isåfall.
  • UndrandeSökare
    Missne skrev 2019-09-21 23:35:25 följande:

    Vad är PRP för något? Har själv haft problem att bygga slemhinna vid mina försök så jag är intresserad av allt som kan hjälpa


    Dr D injecerade Pipperonis plasma i hennes slemhinna. Hon har förklarat ingående hur Dr D gjorde i Atentråden.
  • UndrandeSökare
    Missne skrev 2019-09-23 22:04:50 följande:

    Jag bad AVA Riga om EU-recept men fick till svar att de slutat med pappersrecept oc bara hade digitala recept och att deras system inte var kompatibelt med det svenska. De erbjöd sig dock att skicka medicinerna. Någon annan som fått samma svar?


    Det var ett konstigt svar du fick. Har inte du också Veronika som koordinator på Avaclinic? Jag fick EU-recept genom henne och Dr Lakutin nu under sommaren 2019 med vanlig post (brev) utan några problem. Däremot skickar de inte via e-post längre.

    Men om Riga inte vill hjälpa dig, så be Dr D skriva ut Grekiska EU-recept åt dig (om du har kontakt med honom nu? )
  • UndrandeSökare
    AnnaLa skrev 2019-09-24 23:25:59 följande:

    Jag håller tummarna för att det dyker upp streck hos dig oxå strax... men är väl bra att vänta med att testa tills man vågar:) jag kan ju aldrig hålla mig.

    Börjar du känna ngt?

    Måste fixa blodprov nu till fredag, hur gör övriga? Jag har alltid använt werlabs för jag vill få snabba svar.. men finns ju lite fler spelare på marknaden nu...

    Kanske billigare, men får man lika snabba svar då?


    Det är via Werlabs.se och Blodkollen.se man kan ta blodhcg nu. Werlabs har rabattkoder, men Blodkollen blir några kronor billigare (299kr) jämfört med Werlabs med rabattkod (316kr). De andra 2 företagen, erbjuder inte blodhcg (Medisera och Mydrop).

    Vissa av företagen finns endast på vissa orter och en del har ej öppet på fredagar. Men gå in på Werlabs och Blodkollens hemsidor och kolla på vilka adresser de finns, vilka öppettider de har etc.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-09-25 06:25:45 följande:

    Jag får se hur länge jag kan hålla mig :D Känner absolut ingenting, vilket gör mig lite orolig. När jag var gravid innan missfallet hade jag jätteont i brösten, men det kanske är skillnad på spontangraviditet och IVF/ÄD?

    Jag köpte via Blodkollen, det var billigast just då. Blir ändå samma lab som via Werlabs, så jag antar att väntetiden hade blivit densamma.


    Jag har varit naturligt gravid 5 ggr och även varit gravid via donation, och jag kan säga att det är en ENORM skillnad mellan naturlig graviditet och donation. Vid naturlig graviditet kände jag direkt att jag var gravid snabbt innan testdagen, men vid donation kände jag inget men blev gravid ändå. Så svaret är ja, det är en stor skillnad när man tillsätter konstgjorda hormoner utifrån, mot om man istället använder kroppens egna hormoner.
  • UndrandeSökare
    AnnaLa skrev 2019-09-25 08:59:58 följande:

    Tack för alla tummar och svar om lab:) . Min klinik vill att jag kollar progesteron också, och vad jag kunde se fanns det bara hos werlabs. Så kanske blir det igen ändå.

    Å man måste nog inte alls känna något.. det i sig kan nog vara ett bra tecken:). Jag känner mig bara förkyyylllld..hostar å snorar..man är väl riktigt mottagligt mot sånt när man äter kortison å trycker ner imunförsvar kan jag gissa...:(

    Håller tummarna iaf:)


    AnnLa-Om du ska ta prover via Werlabs så använd rabattkoderna jag tipsade om här i somras, och kolla vad summan blir " ivf20" (gäller endast blodhcg) och "fredagspodden" (övriga prover, lägre rabatt).

    "Ivf20" gäller tom 31/12-2019.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-09-27 06:16:33 följande:

    Hur gör man det?


    Beklagar att ditt urintest var negativt.

    Du tar Progesteronprov genom att köpa en blodprovsremiss för det genom Werlabs.se eller Blodkollen.se.

    Du hade väl redan köpt en blodprovsremiss för HCG genom Blodkollen?

    Men om du är stickrädd, så kan du vänta med dagens HCG-prov, och idag fredag köp en blodprovsremiss ytterligare genom Blodkollen för progesteron också. Sen gå på måndag och ta båda blodproven då. Sluta INTE med Lutinus innan du tar progesteronprovet.

    Kontakta sen din koordinator och be att du får prednisolontabletter(kortison), så ökar du chansen för plus nästa gång. Dessutom skulle jag råda dig att sätta in 2st 3dagars nästa gång för att öka chanserna för plus.

    Eller att du ber kliniken odla dina 3dagars embryon vidare till dag 5 istället. Detta eftersom många embryon dör mellan dag 3 och 5 oavsett om de är i labbet eller i livmodern, så sätter man in 1st 3dagars finns det risk att man betalar kliniken för att de ska sätta in ett embryo som ändå är förprogrammerat att dö på dag 4. Så genom att odla vidare till dag 5 (de kallas blastos) så rensar man bort de dåliga som ändå aldrig skulle blivit någon graviditet.

    Hoppas det går bättre nästa gång.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-09-27 17:34:55 följande:

    Det är verkligen ett lotteri. Jag trodde ju oxå att det skulle gå, med tanke på att embryot såg så bra ut. Hur många embryon satte ni in andra gången?


    Man kan tyvärr inte veta om embryot är bra (dvs normalt kromosommässigt) eller mindre bra enbart genom att titta på det, enda sättet att veta det är att betala extra och göra PGS (kromosomanalys på embryonas dag 5). Jag och min man har gjort det på våra embryon. Men det är dyrt och riskabelt eftersom endel embryon man gjort PGS på dör vid upptining.

    Så de flesta gör inte PGS utan sätter in 1 eller 2st 5 dagars med Embryo glue för det ger störst chans till plus. Det är mycket större chans om man sätter in 5dagars mot 3dagars.

    Skillnaden om man får plus eller minus är dels om man satt in 3dagars eller 5 dagars, men också skillnaden i medicinering. Maran fick minus första gången för hon använde inte Levaxin, när hon la till Levaxin inför nästa försök fick hon plus istället.

    Lilly2013 fick minus första gången då hon använde kortison men inte använde Intralipiddropp, nästa gång använde hon intralipiddropp också, och då fick hon plus.

    Första gången satte jag in 2st 5dagars med Embryo glue, plus östrogen, progesteron, trombyl, fragmin och kortison och då fick jag plus. Nästa gång använde jag inte kortison och då blev det minus.

    Så för att öka dina chanser inför nästa försök, be att de sätter in 2st 3 dagars eller odla till dag 5. Dessutom be om mer mediciner förutom Östrogen och Progesteron.

    De stödmediciner man kan använda genom Avaclinic i Riga är tex Trombyl, Fragmin, prednisolon (kortisontabletter), intralipiddropp.

    Man kan också använda Embryo Glue vid insättningen.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019