Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    CrookedTail skrev 2019-10-05 22:40:52 följande:

    Tack för alla tips och råd inför mitt nästa försök!


    Varsågod, hoppas du får användning av tipsen !

    Ang koagulationsproven så fråga din läkare på vårdcentralen eller om du har nån kontakt med nån läkare på sjukhuset om de vill hjälpa dig med remiss för blodproven.

    Annars om det absolut inte går att lösa på nåt annat sätt, så kan man säkert ta dessa blodprover hos Avaclinic i Riga också.
  • UndrandeSökare
    Lillivanilli skrev 2019-10-06 11:50:36 följande:

    [quote=79942728][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2019-10-05 10:00:09 följande:[/quote-nick]Det var tråkigt att höra att det inte gick bra

    Prata med Dr Lakutin på Avaclinic i Riga vad han föreslår inför nästa försök. Eftersom du har råkat ut för detta tidigare med embryon som slutat utvecklas, och eftersom din man hade så väldigt hög halt av fragmentering på sina spermier (40%), så skulle jag rekommendera att ni gör PGS på era 6 kvarvarande blastos i frysen i Riga.

    Då rensar man bort alla embryon som är onormala kromosommässigt. För de onormala embryona brukar resultera i missfall. Genom att göra PGS kan man utesluta kromosomfel som orsak till missfall och får man ändå missfall med PGSade embryon så vet man att man behöver mer hjälp tex mer immunhjälp. Men du kan ju testa att höja kortisondosen ännu mer inför nästa försök (högre än 16mg) och ta ännu fler(tätare) intralipiddropp. Alternativt att man kan göra en immunutredning på Life clinic i Aten.[/

    Jag skulle inte göra pgs på så unga ägg. Skulle aldrig Olga göra. Gällande din mans spermier är det absolut inte dem de hänger på, vi är bevis på det:)!!!


    Lill111/Lillivanilli- Solhällan gör äggdonation med hennes mans spermier hos Olgas klinik i Ryssland, och kliniken krävde att de skulle göra PGS på deras embryon för att bli beviljade babygaranti. Så Olgas klinik gör visst PGS trots äggdonation !!!
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-10-06 18:27:19 följande:

    Verkar finnas en medicin, men hur pass bra den hjälper vet jag ej. Läser om de som kliar sönder sig kväll och nattid och sover med isklampar i sängen Har peppar peppar inget känt idag, men vi får väl se ikväll. Får hoppas det var en tillfällighet !!!!!


    Hoppas det inte är hepatos, har pratat med andra som haft det och det verkar hemskt jobbigt. Det är kvinnans kropp som reagerar mot fostret. I några fall har de fått ta ut barnet i förtid för då försvinner klådan. Boka tid hos en läkare om besvären fortsätter.

    Du kan ju testa med att smörja in dig med extra hudkräm, om orsaken till kliandet skulle kunna vara att du är extra torr i huden just nu?
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-10-06 17:11:21 följande:

    Nä det verkar ju helt hopplöst ibland. Detta var mitt 8 missfall. Fast första med ÄD.

    Tack snälla


    Förstår om det kan kännas hopplöst, men IvfSerums Mensblodtest hjälpte ju för Frazze, så det är absolut värt att göra.

    Hoppas Dr Lakutin har nåt förslag åt dig vad du kan göra annolunda inför nästa gång. Fråga om han tror det var fel på embryot eller för lite immunmediciner som var orsaken till missfallet? Det är bra om man förändrar nåt inför varje försök för att öka chanserna. Högre kortisondos än 16mg och tätare intralipiddropp är ju en möjlighet.

    Tyvärr kan kromosomtest på blodet vara normalt men Sperm dnatest ändå vara onormalt. Du kan ju fråga Dr Lakutin om din man kan få göra Sperm dna fragmentationstest nu i Riga? Det gick ju inte att göra det när ni var där i januari 2019.

    Hoppas det funkar med Cytotec. Det kan behövas många tabletter ibland för det att funka, en kvinna jag pratade med fick ta 12 tabletter men då satte det igång sen.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-10-07 08:44:55 följande:

    Nä Hepatos är gallsyra som läcker ut i blodet istället för att gå ner i tunntarmen. Kan hända vem som helst, men det kan vara fara för barnet. Ingen fara för mamman så förutom att det är rejält jobbigt. Jag ska be dem kolla idag och se om det är detta. Har inte haft svår klåda men lite mellan fingrarna och tårna inatt. Vi får se vad som händer. Skulle ju bara fattas att man får någon sån skit oxå suck!


    Ja stämmer, barnet kan i värsta fall dö pgr av för höga gallsyror i kvinnans blod. Har pratat med en kvinna som råkade ut för det.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-10-07 08:14:15 följande:

    Oj! Att de ens fortsätter med Cytotec då. Jag fick ta två, sen gick de vidare med skrapning.


    8 tabletter per dag är tydligen maxdos av Cytotec, men vissa behöver högre doser verkar det som. Nackdelen med Cytotec är att det kan sluta med att man måste skrapa iallafall, som det blev för dig. Jag har alltid vägrat Cytotec, min kropp brukar alltid sköta missfallen av sig självt, fast då kan man ibland få vänta tills det sätter igång.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-10-07 09:45:21 följande:

    Eller jag fick nog 4 tabletter, fast vid 2 tillfällen. Fostret hade slutat utvecklas i v.8, det upptäcktes i v.13 och det hade nog suttit kvar länge till om vi inte hade gjort något åt det. Efter första behandlingen med Cytotec kom det ut massor under flera timmar. Sen trodde jag att det var klart. Skulle ta ett grav-test en månad senare för att se så att kroppen återhämtat sig, men testet var fortfarande positivt då. Det visade sig att det fortfarande fanns rester kvar som inte släppt. Fick en Cytotec-behandling till, men det hände absolut ingenting, så fick åka in på skrapning dagen efter. Önskar det hade upptäckts tidigare och att jag hade fått skrapas med en gång. 


    Hoppas verkligen du slipper göra fler Cytotecbehandlingar i framtiden. Siktar du på att göra nästa försök i november ? Eller december?
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2019-10-07 12:13:26 följande:

    Får man i teorin göra 3 försök i Finland då? Eller tror ni att FK sätter stopp när de har betalt ett försök?

    Var ni i Helsingfors eller Tammerfors?


    Gjorde ni med färska eller frysta ägg?

    Tammerfors har 2-3 m med frysta ägg och Helsingfors 3-4 månader med färska. Vad hade ni andra gjort?


    Färska obefruktade ägg är bättre än frysta obefruktade ägg.

    Orsaken till det är att både obefruktade ägg och befruktade ägg (embryon) kan tappa celler när de tinas upp, och obefruktade ägg innehåller endast EN cell, och tappas den så dör ägget. Så med färska ägg är det större chans att det blir fler embryon.  Så det är absolut värt att satsa på färska ägg om ni har råd och möjlighet att välja det alternativet.

    När det gäller om man ska välja att sätta in 3dagars eller 5 dagars så är det bättre att välja 5 dagars (om ni kan välja det), eftersom en del embryon dör mellan dag 3 och 5, ,oavsett om de är i livmodern eller i labbet. Så genom att odla vidare till dag 5 och sätta in då, så sorterar man bort de svagare embryona som ändå hade dött på dag 4. Sen ju fler celler embryona har dvs ju fler dagar de odlats vidare, desto bättre brukar de klara upptining bättre just pgr av att de har fler celler på dag 5 än dag 3.

    Så välj färska ägg om du kan välja det alternativet. Om du vill söka ersättning genom Fkassan så måste du välja känd (icke anonym) donator, det alternativet kan man få i Sverige, Finland, Danmark, Island och USA.

    Kolla gärna upp med F-kassan vilka de aktuella reglerna är nu för 2019 ang ersättning och sånt.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-10-07 17:34:18 följande:

    Vi ska ha ett samtal innan nästa FET. Pratat med Riga idag och måste börja med p-piller nu och sen vill min läkare hemma göra en hysteroskopi innan nästa insättning, det blir efter nästa mens.

    Vi har gjort sperm DNA test innan vi befruktade denna gången. Detta gjordes i Malmö. Malmö är de enda i Sverige som har licens för detta så han var väldigt glad att vi bodde nära eftersom vi inte kunde göra det på plats. Efter det eftersom det inte var perfekt användes Macs metoden för att välja ut de spermier som var normala. En ganska ny teknik sa han. Jag litar helt och hållet på D Lakutin i detta

    Var på efterkontroll i morse och allt har kommit ut och nu blöder jag som vanlig mens så det känns väldigt skönt


    Gör du nästa insättning i december då?

    Testet som görs i Malmö är ej samma som utomlands har andra berättat för mig. De kan testa för fragmentation i Sverige, men inte dnafel. Det är 2 olika saker.
  • UndrandeSökare
    Snartkanskemamma skrev 2019-10-14 09:11:32 följande:

    Vi skulle behöva lite tips och råd. När vi var i Spanien i fjol tog de alla blodprover som gick att ta, inklusive på könssjukdomar som HIV, syfilis, hepatit B och C. Nu är proverna för gamla och måste göras om. För att slippa åka en extra vända tänkte vi försöka fixa det i Sverige. Var vänder man sig för att få göra de här proverna. Hur har ni gjort?

    Tacksam för snabba tips!


    Man kunde ta dessa infektionsproverna för några år sen via Werlabs.se. Men inte nu längre, jag pratade med Werlabs frågade varför de inte tar dessa prover längre, och de sa att det är pgr av att de enligt lag måste hålla på med smittspårning om de tex tar hivprover, och de har inte personalresurser för det, därför har de slutat med dessa prover.

    Prata med din vårdcentral, STD-mottagning eller någon gynekolog ang att du vill ta dessa infektionsprover.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019