• Ärdetminturnu

    IVF vintern 2018/2019

    Nu har jag varit på VUL och känner mig lite besviken. Hade bara en äggblåsa i vänster äggstock så det blir inget plock på måndag. Istället har vi fått ett liggschema som jag så elegant beskrev det för min man och kommer därför ta ägglossningssprutan på torsdag med planerade samlag torsdag, fredag, lördag så får vi hoppas på det bästa helt enkelt. Man får väl vara glad för att det fanns ett där som såg bra ut iaf.. men känns ju lite surt så klart när man tar alla dessa sprutor och så blir det inte mer än så. Antar att det kommer bli långa för mig nästa gång om detta enda ägg inte blir befruktat på naturlig väg i helgen. 

    Nyfiken på att höra hur det gick för er andra??

  • Ärdetminturnu
    mulin skrev 2019-02-20 15:06:34 följande:

    Men guuud vad typiskt! Vilken besvikelse... och vad charmigt med liggschema, haha. Fick ni någon teori om varför det inte blivit fler? Håller ändå tummarna att ett liggschema räcker för er :)

    Jag hade lite bättre tur. 14 äggblåsor allt mellan 10-22 mm. För många som låg på 10-15 mm för att de ville göra äggplock på fredag, helst ville de göra på lördag, men då är det ju stängt, så jag får vänta tills på måndag. Så ska köra samma dosering tre dagar till innan ägglossningssprutan. Hon varnade mig för att jag kunde ha lite ont under helgen men jag hoppas det ska gå bra.


    Ja det känns verkligen trist. Försöker förlika mig med det men känns som ett nederlag. Jag hade lite åt det färre hållet med ägg så kanske det påverkar.

    Så bra med 14 st! Skönt! Hoppas det går bra i helgen!

    Imorgon ska jag ta ägglossningssprutan och sen får vi se.
  • Ärdetminturnu

    F


    godisrottan skrev 2019-02-20 15:43:56 följande:

    Och där började jag blöda och ha som mensvärk, troligtvis missfall, v 4+6

    jag kraschade helt och fick gå hem från jobbet, barnmorskorna säger att det bara är att vänta och se och testa med ett nytt gravtest om ca en vecka.

    Om man ska se något positivt så är det väl att jag nu sett att jag faktiskt kan bli gravid. Men fy fasen vad mycket jobbigare det här är än jag kunde föreställa mig. Trots att det är så tidigt så hade jag ändå ställt in mig på att äntligen få bli mamma!


    Så trist verkligen! Förstår att du hunnit ställa in dig på det. Men bra att du tänker positivt, det är enda sättet att komma ur det här med förståndet i behåll. Stor kram!
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-02-20 21:58:01 följande:

    Hej! Förstår att du är besviken... vad har du haft för läkemedel, Gonal-f? Då får vi hålla tummarna på att det går på naturlig väg i helgen, och annars att de ökar dosen eller byter läkemedel till nästa försök!

    Blev nästan besviken på VUL idag med, fast har motsatt problem - får fler ägg än vad man hoppas på. Denna gång har vi sänkt dosen och ändå hade jag fler äggblåsor än vid förra försöket och då fick vi ut 18 ägg. Idag hade jag 19 äggblåsor. Låter ju fantastiskt men problemet är att jag får för många ägg med för dålig kvalité. Nu sänkte de dosen rejält så får vi hoppas på det bästa!


    Nej har kört Menopur. Ja håller tummarna men vi har ju inte lyckats hittills så känns lite hopplöst att det ska lyckas nu. Men jag ska hålla hoppet uppe. Antar att det blir långa nästa gång om vi inte lyckas nu.

    Aldrig hört om att det kan vara ett problem om de blir för många. Men det verkar ju också logiskt på ngt sätt att för många ägg gör att det kan bli sämre kvalitet, att kroppen inte hinnner med att göra dem lika bra som om kroppen bara skulle göra ett ägg. Men dom gör fortfarande ett uttag ändå? Fast risken är att dom har för dålig kvalitet? Så mycket mer komplicerat detta än vad man vet bär man påbörjar behandlingen!
  • Ärdetminturnu

    W


    Mect skrev 2019-02-20 20:48:13 följande:

    Jag hade VUL igår och för mig stod det också mellan måndag eller fredag, men det blev fredag, så nu är det bara att hålla tummarna :)


    Håller tummarna för dig!!
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-02-20 22:35:36 följande:

    Ja som jag förstår det, vill de hellre att färre mognar långsammare än att de får ut för många ägg som är omogna. Jadå, de gör ändå uttag och förhoppningsvis befruktas en hel del men sen hoppas vi bara på att de ska klara delningarna också!! Hittills har 2 ägg av sammanlagt 70 klarat sig till dag 2.

    Förstår att det känns tungt! Det svåra är att hela tiden påminna sig att tänka positivt, men hoppet är väl det sista som överger en. Hoppas på att ni klarar det snart!


    Ja oddsen är verkligen emot oss! Hoppas det blir många bra befruktade ägg denna gång! Men förstår att det kan bli riktigt påfrestande när det blir sån låg andel som klarar sig.

    Ja jag försöker verkligen. Än går det ok ändå. Lite besvikelse men det är ju också bara första försöket. Än känner jag att möjligheterna ligger framför mig om man säger så. Men sen är man samtidigt så förbannat otålig!!
  • Ärdetminturnu
    Carolaj83 skrev 2019-02-21 14:40:04 följande:

    Jag vet inte om jag och mitt psyke klarar så mycket mer.

    Sonen dog i v 16 i juli, begravdes i okt...

    Misslyckad frysåterföring nov

    Misslyckat färsk insättning Jan...dock 4 i frysen

    Förra veckan omkom min bror i en olycka...

    HUR MYCKET SKA MAN KLARA!


    Finner inga ord, vilken otroligt jobbig period du är/har varit i! Stor kram till dig!
  • Ärdetminturnu
    Mect skrev 2019-02-22 18:33:06 följande:

    Äggplock idag, de fick ut 9 ägg och imorgon får vi veta hur många som blivit befruktade. Första plocket var det 3/11 som blev befruktade. Är dock lite orolig att BM började prata om att ev sätta in två ägg om de var av dålig kvalite. Har nämligen inget minne av att hon gjorde der förra gången.


    Bra resultat ändå med 9 stycken! Gick det bra med ingreppet?
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-02-22 23:50:44 följande:

    Ja, förstår att du känner att möjligheterna ligger framför er, det gör de ju verkligen! Vi var på nytt ultraljud och tog blodprov igen idag- hade utvecklats för bra trots att de halverade dosen i onsdags så nu är det sprutstopp och nytt blodprov på måndag som avgör om de vågar plocka äggen eller om vi får avbryta hela försöket. Var hos läkaren en timme idag och fick höra att vi är ett riktigt specialfall som sätter alla experter på prövning - det känns ju sådär.


    Ja förstår att den är tuff att höra! Vad är det dom gör blodprov för att se? Är det hormonnivåer? Är ju ändå skönt att det är just ett gäng experter som kan hjälpa till, förhoppningsvis får dom styr på värdena så ett plock kan göras!
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-02-24 22:30:31 följande:

    Ja, det är östrogennivåerna som mäts. Hade 18000 i fredags och innan har jag haft 10000 och det var också rätt högt vad jag förstår. Hoppas att det har sjunkit rejält nu när jag inte har tagit sprutor på flera dagar. När får ni börja nästa behandling om det inte tar sig naturligt?


    Aha ok! Hoppas dom gått ner så det kan bli ett plock. Jag håller tummarna!

    Läkaren sa bara att jag skulle ringa om jag får mens och att vi skulle bestämma då. Hoppas det blir korta men kanske med en annan dos så jag kan börja samma dag isf och inte tappar en cykel. Vad har du haft för dos? Hade du Menopur?
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019