• Ärdetminturnu

    IVF vintern 2018/2019

    Hoppomliv skrev 2019-04-06 20:13:21 följande:

    Usch ja, vilket skit! Jag fick missfall förra veckan efter att äntligen ha plussat på vårt femte ivf-försök. Så nu är det riktigt tungt här med. Hur många försök har ni gjort?


    Nej så tråkigt att höra!! Kram!
  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-03-27 14:22:13 följande:

    Jo men nu har jag nog listat ut att min oerhörda trötthet kan hänga ihop med synarelan. Och jag nyser också rätt mycket men tycker inte det är så farligt då jag nyser ofta i vanliga fall:) Hoppas du inte får mer biverkningar!


    Hur har det gått för dig med sprayandet? Har du lämnat blodprov?

    Jag var där och lämnade idag, fick svaret att jag inte blivit nedreglerad som de tänkt så nu ska jag öka dosen till 4 spray morgon och kväll i ytterligare en vecka. Nytt blodprov nästa onsdag.
  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-04-10 21:18:10 följande:

    [quote=79557090][quote-nick]Ärdetminturnu skrev 2019-04-09 21:41:01 följande:[/quote-nick]Hur har det gått för dig med sprayandet? Har du lämnat blodprov?

    Jag var där och lämnade idag, fick svaret att jag inte blivit nedreglerad som de tänkt så nu ska jag öka dosen till 4 spray morgon och kväll i ytterligare en vecka. Nytt blodprov nästa onsdag.[

    Vad synd, hoppas det gått framåt nästa vecka! Hur känns det med sprejen för dig?

    Jag fick aldrig ta något blodprov, kännande inte helt bra nu så här i efterhand att jag inte fick det nu när jag ser att det gjordes på dig, och jag vet ju att andra fått göra det också. De gjorde enbart en undersökning på mig där de inte såg några blåsor så jag fick börja. Började i fredags förra veckan. Har inte känt av sprutorna ett dugg:/ Ska tillbaka på ultraljud på fredag. Jag fick ju avbryta förra gången för att det endast bildades en stor blåsa så ät mycket nervös över hur de ska gå. Det känns lite somom de bara vill att jag ska göra äggdonation. Mitt problem är amh 0,22.


    Hmm ja det var ju dumt att dom inte tog blodprov tänker jag. Enligt min klinik så är det värdena i blodet man vill läsa av och därför har jag bara lämnat blod, undersökning behövdes inte.

    Håller tummarna för att det ser bättre ut för dig nu än förra gången! Jag fick ju också bara en stor blåsa förra behandlingen och därav långa protokollet. Känns såå segt att inte få börja med sprutorna men litar på läkarna och vill ju hellre göra behandlingen ordentligt så jag får bästa chans till bra resultat.

    Har känt mig tröttare nu sen jag höjt dosen till det dubbla. Och bomull i huvet liksom.
  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-04-15 14:11:08 följande:

    Var idag på mitt andra ultraljud på dag 11 av sprutorna. Nu såg det mycket bättre ut och 7 blåsor var på väg. I fredags var det två, möjligen tre. Blev helt chockad, vet att det kanske inte är ett toppenresultat för andra men för mig som tvingats avbryta mitt förra försök pga för få blåsor var detta ett otroligt resultat! Är så glad! Vet dock att mycket kan hända och att jag inte har någon aning om blåsorna innehåller ägg eller ens om äggkvalitén är bra/dålig. Nu är jag iaf inplanerad på äggplock på självaste påskafton så det känns sjukt pirrigt!


    Skönt att det växt till några fler!! Känns ju så klart mer värt att plocka ut 7 ägg än 2 med tanke på hur få som har chans att faktiskt klara befruktning och odling etc.

    Hoppas jag har samma tur. Nytt blodprov imorgon för att se när jag ska börja med sprutorna.
  • Ärdetminturnu

    Om man läser på FASS.se och på nätet så verkar det verksamma ämnet i Elonva vara Korifollitropin alfa medan Bemfola och Gonal F innehåller Follitropin alfa. Verkar som att skillnaden är att Korifollitropin är långtidsverkande. Därtill finns även Puregon med aktiva ämnet Follitropin beta med aningen annorlunda uppsättning aminosyror än alfa. Alla dessa är varianter av FSH, Follikel Stimulerande Hormon för tillväxt av många äggblåsor. Detta tas om man har svårt att få flera blåsor.

    Därtill kan man ta någon variant av HCG, Human chorionic gonadotropin, ett hormon som även tillverkas i moderkakan vid graviditet och som stimulerar gulkroppen i livmodern som därmed ökar nivåerna av progesteron. Detta ämne finner man i läkemedlet som heter Pregnyl.

    Menopur innehåller Humant menopausgonadotropin eller Humant menotropin och extraheras ur urin från kvinnor i menopaus som då innehåller höga nivåer av FSH och LH.

    Så fick ni ta del av mina nätsökningar också =)

  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-04-20 13:17:47 följande:

    [quote=79576854][quote-nick]BinniBoo skrev 2019-04-20 10:30:15 följande:[/quote-nick]Då sitter man på tåget på väg till kliniken för ET. kl 11.15 är det dags. Får hoppas påskharen ger mig ett lyckoägg efter två misslyckade FET. Det enda påskägg jag vill ha idag.

    [

    Håller tummarna för dig!

    Jag gjorde ägguttag i dag och fick ut fem ägg. Det var första gången jag plockade ut ägg, fick avbryta första försöket så är glad att jag kom till det här steget. För mig kändes det knappt alls att ta ut äggen. Vi får se om det blir något att sätta in, planerad till tisdag eftermiddag.


    Grattis! Kul att äntligen fått plocka ut ngt! Håller tummarna att det går bra med odlingen!

    Jag började med Bemfola/Menopur i torsdags efter tre veckor med Synarel, VUL på fredag och sen får vi se..
  • Ärdetminturnu

    T


    becca90 skrev 2019-04-24 18:37:31 följande:

    Fick svar i dag att alla blev befruktade :D 100% befruktningsgrad!!! Vi gör vanlig ivf! Insättning på söndag!


    Grattis! Bästa tänkbara resultat!
  • Ärdetminturnu

    Har en fundering om amh värde. Har läst att blodprov för att mäta amh ska göras i cykelns tredje dag, var det så för er? Jag lämnade blodprov efter första utredningsbesöket men det var mitt i en cykel. Funderar på om/hur det påverkar amh värdet, kan det ge ett högre eller lägre resultat?

  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-04-27 06:40:43 följande:

    Jag blir osäker på om det var så för mig gällande AMH. För FSH var det på tredje dagen om jag minns rätt.


    Tog du två olika blodprov under utredningen menar du?
  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-04-27 21:54:07 följande:

    Ja, jag hade en väldigt dålig upplevelse hos Mama Mia i Stockholm där jag blev runtskickad hos fem olika läkare under utredningen som glömde bort att jag skulle ta fsh, tappade bort mina prover och även levererade mitt dåliga amh i ett telefonsamtal där läkaren sa, du kommer ha oerhört svårt att få barn, kanske måste du göra ÄD, sen bröts samtalet och läkaren ringde inte upp och jag fick mitt livs värsta besked någonsin på det sättet...


    Nä fy så dåligt!! Så ska det bara inte få gå till! Gjorde också vår utredning där. Gick smidigt men som sagt är jag osäker på resultaten då jag inte lämnade blod på dag tre. Vi fick som svar att våra tester såg bra ut och att inga hinder förelåg. Men när vi sen kom till Livio så gav läkaren där en helt annan bild vilket också blev lite av en chock
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019